Koje baterije u Magic Mouse?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koje baterije u Magic Mouse?

21.11.2010 | 09:31
Pozdrav,
imam problema sa baterijama u magic mouseu. Kada koristim obicne baterije (ne duracell) traju tjedan ili max 2 tjedna, a rechargable baterije traju po par dana.
Nakon sto stavim napunjene baterije, ocita ih kao da su 80% pune, a slijedeci da su prazne!!!

Mozda je problem u misu? Koje vi baterije koristite?

Hvala na odgovorima
Tito
21.11.2010 | 10:14
Jok. Nije problem u misu, vec u baterijama jer one punjive imaju manji napon od nepunjivih (1.2V i 1.5V deklarireano).Nemam Magic mouse vec Mighty mouse u koji ide jedna ili dvije baterije. Koristim Sanyo Eneloop i to jednu. Kako su bateije spojene paralelno (+ sa +, - sa - polom), dolazi valjda do samopraznjenja jer mi jedna po jedna dulje drzi nego dvije skupa.
I tocno da ti komp pokazuje smanjeni kapacitet jer je to normalno. Ne obracaj paznju. Jedino kaj s vremena na vrijeme skoci prozor kak su baterije prazne.
21.11.2010 | 10:18
imam i mighty wireless sa slicnim simptomima. kolko ti traju eneloopice?
21.11.2010 | 10:26
Varam li se ja ili Magic Mouse treba ručno (na prekidač) isključiti kad ne radiš na kompu jer inače troši bateriju tražeći bluetooth vezu?
21.11.2010 | 11:28
Do dva tjedna je normalno trajanje baterija u Magic Mouseu, meni jako razočaravajuće, to je i naglašeno u prikazu i mnogim komentarima na Jabučnjaku. Druga je stvar što je Apple dao vrlo optimističnu procjenu koliko bi trebale trajati, valjda misle da ljudi koriste računalo 2-4 sata dnevno, a većina nas "visi" na kompu po 8 ili više.

Naše iskustvo u KO je da su se najbolje pokazale originalne Appleove punjive baterije koje dolaze uz Apple Battery Charger. Valjda su odabrali neki model koji je optimalan za taj hardver, one uvijek traju 2 tjedna, ponekad i duže. Za razliku od tog miša, punjač mogu toplo preporučiti, a i nije skup (194 kn + PDV). Naravno, pomaže i ako se preko noći miš isključuje prekidačem ispod.

Moj osobni odabir? Prodao sam Magic Mouse i doma i na poslu koristim stari dobri Mighty Mouse. Radije čistim kuglicu svakih pola godine nego da prtljam s baterijama svaka dva tjedna.
21.11.2010 | 11:38
Hm...
ja koristim vulgaris baterija (sony, varta i sl) i baterije mi traju po 2-3 mjeseca... nikad ne isključujem miš na prekidaču, čak ni kad negdje idem na par dana, pa ugasim komp.. nemam tu naviku... Možda ima neke veze s kojim hardwareom se miš koristi... meni je spojen na mini, zadnji model prije novog.
21.11.2010 | 11:53
Koristim komp. sigurno vise od 8 sati dnevno nikad ne gasim magic mouse baterije mi traju po 2-3 mjeseca. koristim kodakove photolife alkaline battery
21.11.2010 | 11:57
1-2 sata dnevno i traju oko 1 mj. jedna.
21.11.2010 | 12:04
Nije stos u kapacutetu, vec u naponu. Elektronika shvati da jenapon smanjeni i procijeni napunjenost. Punjive bi trebale dulje trajati zbog veceg kapaciteta ali alkane ipak dulje duraju. Punjive su u principu bolje za fotice, blitzeve i takve jace potrosace. Recumo u zidnom satu alkalna trajw godinama, punjiva i ne bas.
21.11.2010 | 12:20
Koristim Sanyo Eneloop (prema mnogim preporukama najbolji izbor, naravno, sada više ne mogu naći te preporuke!). Traju mi oko mjesec dana (dan više, dan manje). Radi se o kućnom računalu na kojem provodim cca 8 sati dnevno.
21.11.2010 | 13:32
ja koristim Duracell baterije i nemam nikakvih problem barem 2-3 mjeseca. Toliko dugo da zaboravim kada sam ih stavio zadnji put. koristim mouse def tokom radnog vremena dakle 8 sati dnevno minimalno, a ponekad i doma također. Gasim ga kada ga ne koristim (preko noći)
21.11.2010 | 16:07
Ja dobio u Magic Mouseu Energizer baterije, trajale su oko 2 mjeseca, nakon toga naručio Apple Battery Charger, baterije koje napunim traju kakvih 14-20 dana...kad na indikatoru Apple Battery Chargera svijetli zelena diodica i kada su one "pune" i nakon što ih stavim u Magic Mouse - vidim da nikad nisu na 100%, uvijek na 80-83%, nakon kojih 7 dana naglo padne na 43% i nakon 7-10 dana samo padne na 5-10%...battery level mi ne prikazuje točni postotak sa Apple rechargeable baterijama, koliko se to točno prikazivalo sa Energizer baterijama. A u wireless tastaturi su još uvijek Energizer baterije (već 3 mjeseca) i indikator je na 75%...
21.11.2010 | 17:25
I ja koristim Sanyo Eneloop! Traju mi dugo, možda i više od mjesec dana na poslu i oko mjesec dana doma.
Gasim ga (MacBook Pro) preko noći, a iMac mi je ponekad upaljen zbog renderiranja.
Ukupno ih imam 24 komada.
22.11.2010 | 10:28
hvala svima na odgovorima, kupio sam eneloopice pa bumo vidli.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 52 minuta
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, marioart, Riba, Sarek, temeljnik, tino1, Anonimci (1142)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO