Koje baterije u Magic Mouse?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koje baterije u Magic Mouse?

21.11.2010 | 09:31
Pozdrav,
imam problema sa baterijama u magic mouseu. Kada koristim obicne baterije (ne duracell) traju tjedan ili max 2 tjedna, a rechargable baterije traju po par dana.
Nakon sto stavim napunjene baterije, ocita ih kao da su 80% pune, a slijedeci da su prazne!!!

Mozda je problem u misu? Koje vi baterije koristite?

Hvala na odgovorima
Tito
21.11.2010 | 10:14
Jok. Nije problem u misu, vec u baterijama jer one punjive imaju manji napon od nepunjivih (1.2V i 1.5V deklarireano).Nemam Magic mouse vec Mighty mouse u koji ide jedna ili dvije baterije. Koristim Sanyo Eneloop i to jednu. Kako su bateije spojene paralelno (+ sa +, - sa - polom), dolazi valjda do samopraznjenja jer mi jedna po jedna dulje drzi nego dvije skupa.
I tocno da ti komp pokazuje smanjeni kapacitet jer je to normalno. Ne obracaj paznju. Jedino kaj s vremena na vrijeme skoci prozor kak su baterije prazne.
21.11.2010 | 10:18
imam i mighty wireless sa slicnim simptomima. kolko ti traju eneloopice?
21.11.2010 | 10:26
Varam li se ja ili Magic Mouse treba ručno (na prekidač) isključiti kad ne radiš na kompu jer inače troši bateriju tražeći bluetooth vezu?
21.11.2010 | 11:28
Do dva tjedna je normalno trajanje baterija u Magic Mouseu, meni jako razočaravajuće, to je i naglašeno u prikazu i mnogim komentarima na Jabučnjaku. Druga je stvar što je Apple dao vrlo optimističnu procjenu koliko bi trebale trajati, valjda misle da ljudi koriste računalo 2-4 sata dnevno, a većina nas "visi" na kompu po 8 ili više.

Naše iskustvo u KO je da su se najbolje pokazale originalne Appleove punjive baterije koje dolaze uz Apple Battery Charger. Valjda su odabrali neki model koji je optimalan za taj hardver, one uvijek traju 2 tjedna, ponekad i duže. Za razliku od tog miša, punjač mogu toplo preporučiti, a i nije skup (194 kn + PDV). Naravno, pomaže i ako se preko noći miš isključuje prekidačem ispod.

Moj osobni odabir? Prodao sam Magic Mouse i doma i na poslu koristim stari dobri Mighty Mouse. Radije čistim kuglicu svakih pola godine nego da prtljam s baterijama svaka dva tjedna.
21.11.2010 | 11:38
Hm...
ja koristim vulgaris baterija (sony, varta i sl) i baterije mi traju po 2-3 mjeseca... nikad ne isključujem miš na prekidaču, čak ni kad negdje idem na par dana, pa ugasim komp.. nemam tu naviku... Možda ima neke veze s kojim hardwareom se miš koristi... meni je spojen na mini, zadnji model prije novog.
21.11.2010 | 11:53
Koristim komp. sigurno vise od 8 sati dnevno nikad ne gasim magic mouse baterije mi traju po 2-3 mjeseca. koristim kodakove photolife alkaline battery
21.11.2010 | 11:57
1-2 sata dnevno i traju oko 1 mj. jedna.
21.11.2010 | 12:04
Nije stos u kapacutetu, vec u naponu. Elektronika shvati da jenapon smanjeni i procijeni napunjenost. Punjive bi trebale dulje trajati zbog veceg kapaciteta ali alkane ipak dulje duraju. Punjive su u principu bolje za fotice, blitzeve i takve jace potrosace. Recumo u zidnom satu alkalna trajw godinama, punjiva i ne bas.
21.11.2010 | 12:20
Koristim Sanyo Eneloop (prema mnogim preporukama najbolji izbor, naravno, sada više ne mogu naći te preporuke!). Traju mi oko mjesec dana (dan više, dan manje). Radi se o kućnom računalu na kojem provodim cca 8 sati dnevno.
21.11.2010 | 13:32
ja koristim Duracell baterije i nemam nikakvih problem barem 2-3 mjeseca. Toliko dugo da zaboravim kada sam ih stavio zadnji put. koristim mouse def tokom radnog vremena dakle 8 sati dnevno minimalno, a ponekad i doma također. Gasim ga kada ga ne koristim (preko noći)
21.11.2010 | 16:07
Ja dobio u Magic Mouseu Energizer baterije, trajale su oko 2 mjeseca, nakon toga naručio Apple Battery Charger, baterije koje napunim traju kakvih 14-20 dana...kad na indikatoru Apple Battery Chargera svijetli zelena diodica i kada su one "pune" i nakon što ih stavim u Magic Mouse - vidim da nikad nisu na 100%, uvijek na 80-83%, nakon kojih 7 dana naglo padne na 43% i nakon 7-10 dana samo padne na 5-10%...battery level mi ne prikazuje točni postotak sa Apple rechargeable baterijama, koliko se to točno prikazivalo sa Energizer baterijama. A u wireless tastaturi su još uvijek Energizer baterije (već 3 mjeseca) i indikator je na 75%...
21.11.2010 | 17:25
I ja koristim Sanyo Eneloop! Traju mi dugo, možda i više od mjesec dana na poslu i oko mjesec dana doma.
Gasim ga (MacBook Pro) preko noći, a iMac mi je ponekad upaljen zbog renderiranja.
Ukupno ih imam 24 komada.
22.11.2010 | 10:28
hvala svima na odgovorima, kupio sam eneloopice pa bumo vidli.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 55 minuta
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?