Stariji Mac Pro i Radeoni serijie 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stariji Mac Pro i Radeoni serijie 5

28.08.2010 | 00:54
Vjerna pro klijentela se nadala da će nova serija Radeona koji dolaze uz zadnju 12-procesorsku seriju raditi i na prošlim Mac Pro serijama - i nisu se razočarali!

Iako nisu službeno podržani od Applea (jer takva kartica da bi radila punom snagom traži najbrži mogući bus koji stariji modeli nemaju) prvi testeri su potvrdili da zadnji Radeoni serije 5 rade čak na modelima iz 2006. godine (dakle Mac Pro 1,1).

O užitka! Sada se sav onaj "preskupo plaćen" tower isplatio po drugi put i produžio tim strojevima život za barem još dvije, ako ne i tri godine!

Naime, Mac Pro serije iz 2006-e, pogotovo one s 8 procesora, su i danas toliko brze da bez problema idu u ligu s potpuno novim strojevima, a jedino "usko grlo" bude grafička kartica. S "mrcinom" poput Radeona 5870 ti gotovo 5 godina stari strojevi dobivaju performanse na današnjoj razini!

Npr. stari 8-core 3.0GHz Mac Pro Clovertown ima gotovo identični rezultat kao 8-core 2.26GHz Nehalem u sirovoj snazi obrade.

P.S.
Prvi tračevi kažu da će čak lijepo raditi flashane PC izvedbe kartica, a to bi značilo barem 100 eura uštede...
13.09.2010 | 16:05
taman mi je crkla stock graficka koja je dosla sa 2008 Mac Pro, tako da me dosta vesele ove kartice. Barem mislim da je, nisam imao prilike otovoriti stroj jos.

Davore, imas li ikakvu ideju kako nabaviti 5870 kod nas? eBay-u nikako nevjerujem, a za sad vidim da se prodaje samo na apple storeu, koji naravno nece dostaviti do nas
13.09.2010 | 16:48
Ove nove su papreno skupe, pogotovo 5870. Mislim da budu kod nas cca. 4000 kn.
Razmisli od Radeonu 4870, kartica je odlicna, mi smo ih sad u petak ugradili u nase MacPro masine. Narucene u Powercomu, cekali tjedan dana, bile su 2.800 kn komad (netto). Imas i nesto jeftinije opcije, GeForce GT120 je cca. 1.100 kn.
13.09.2010 | 16:59
5870 od Applea još nije dobavljiv niti u USA, kada dođe tamo brzo će i kod nas. Za sada se može kupiti "manji brat" model ATI Radeon HD 5770 1GB i još je nešto jeftiniji od starog 4870, a čak i mrvicu brži u većini toga. Dakle, tko nema živaca čekati 5870 može kupiti ovaj, isto je okej.
13.09.2010 | 20:46
da ne otvaram novu temu sada...

dakle, jucer sam fino zavaljen u krevet gledao film. i odjednom nestalo slike na dell monitoru. monitor se ponasa kao da je komp spojen, ali u sleep mode. Apple 20ich isto ne mrda. Nisu pomogli ni restartovi, ni vadjenje kartice, pa opet umetanje.

e sad pitanje - s obzirom da ne dobivam sliku sa proa, ima li ikakav nacin da napravim neku diagnostiku za nejga prije nego kupim novu karticu? cisto da vidim dal je u tome problem. mozda target mode pa spojiti na mac minija?

i tenks na savjetima za karticu
13.09.2010 | 21:52
Da, target mode, pa drugi Mac je dobra ideja. Mada, grafička može riknuti i tako da zablokira sitem kod boota, pa to nije provjera koja uvijek pali.
13.09.2010 | 22:06
Pro se boota bez problema. I mogu ga dignut u targetu. Samo neznam sa cime bi napravio verification. Ima li smisla dizat mac pro install disc na miniju. Tj hoce li on moc izanalizirat pro koji je spojen na mini u targetu?
13.09.2010 | 22:14
Neće, samo disk možeš kontrolirati na taj način.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 18 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO