Ekran na macbook pro-u?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ekran na macbook pro-u?

24.08.2010 | 20:27
Bok ekipa...evo mene s jednim pitanjem.

Naime, imam macbook pro (prije unibody-a) i imam malih problemčića s ekranom...

Uočio sam od prije par dana...da imam crnu mrljicu po sredini ekrana, što je po svoj prilici mrtvi pixel.
Inače, na ekranu još odavno imaju dvije svjetlije točke...koje sam čak pokušao zamjeniti dok sam imao garanciju, ali nisam...nije to i bitno

Zanima me postoji li jeftiniji način (od onog da platim 4800 kn novi ekran) da zamjenim ovaj ekran...? Možda e-bay?

Također, zanima me...ako bi se odlučio za glossy varijantu, trebam li mijenjati i ekran i metalni dio ekrana (gdje je jabuka i to), ili taj glossy stane i u ovaj okvir u kojem je sad mat ekran...

Ako imate nekih saznanja da to etko za normalne novce radi kod nas...preporuke, mišljenja, ma bilo što...

Nadam se da nisam previše udavio...

P.S ne znam za vas vasnike macbook pro računala starijeg datuma...jeste zadovoljni sa svojim mat ekranima...ili imate osjećaj da ih ne smijete krivo pogledati, ne daj bože stisnuti da se nešto ne pokvari... jer ja imama...stvarno pazim...ali eto...s**** svakim danom sve više!

Pozz
24.08.2010 | 20:40
Renato, zovi Marka u iServis, možda ima prijedlog !
24.08.2010 | 20:44
Hm...može...ma nije stvar toliko hitna...čisto onako informativno pitam... :)Trba love skupiti...nakupilo se toga.
baterija, superdrive, ekran, problemi sa zatvaranjem...uf...

24.08.2010 | 21:13
Imam MacBook Pro iste serije sa mat ekranom i nemam nikakvih problema. Doduše dosta ga pazim i nosim dobro zaštićenog tako da je kao novi, a znao sam ih vidjeti u svakakvim stanjima kod drugih vlasnika.
24.08.2010 | 21:45
Imam sličan, ako ne i isti, problem s MacBook Pro 17" (early 2008).
Od jedne mrljice u sredini, za dvije godine te mrljice su se rasprostranile po cijelom ekranu. Nisu to mrtvi pikseli. Kao i ti, odlučio sam promijeniti originalni mat displej s novim. Kako mat displej nisam našao (u Njemačkoj) kupio sam povoljno sjajni (170 Eur). Zamijenio sam displej u vlastitoj režiji i sad imam novi sjajni displej.
Ali male tamne flekice se počinju polako pojavljivati. Nakon mjesec dana jedna, a do sada ih se nakotilo već par komada. Ne ometaju toliko pregled slike na ekranu, koliko su iritantne na jednobojnoj pozadini.
Servis u Powercomu to ne priznaje kao falingu, ali po njihovom mišljenju, vjerojatno je greška grafičkog procesora. Nvidia procesori koji su se ugrađivali u seriju MacBook Pro-a prije moga priznati su kao greška i zamjena takvih displeja ide bez problema. U tom slučaju Powercom mijenja cijeli poklopac a ne samo ekran.
A ovaj u mom laptopu bi trebao biti kao dobar.

Moj savjet:
Ništa ne mijenjaj, nauči živjet s tim.

@jzelko:
Imaš li kakvu proviziju u iServisu?
24.08.2010 | 22:16
Uf jebote...hvala ti...spustio si me na zemlju. Ja imam samo jedan jedini pixel mrtav i mislio sam mjenjati ekran.

Svejedno...nije mi jasno kako to govanjce crkava...
24.08.2010 | 22:49
@jzelko:
Imaš li kakvu proviziju u iServisu?

Joško, nemam, osim informacija koje sam zapamtio do sada po forumima. Još nisam nigdje pročitao da ga netko šimfa, a nemam namjeru raditi reklamu, ali činjenice govore.
Renato je pitao " za normalne novce", a ovlašteni servisi su u pravilu osjetno skuplji. Nemam ništa protiv ovlaštenog servisa, dapače, preporučam Svetu Nedjelju u garanciji, jer imam pozitivno iskustvo s njima. Dakle i ja nosim jeftinijem serviseru, ako su po znanju u istom rangu, mada svi nemaju "pedigre". Bez zamjere !
24.08.2010 | 23:09
Ja imam dosta stari MBP 2.2 model. Mat ekran i skoro 4 godine (fale 2 mj) i cist ko suza. ATI goni ekran i sve se nadam da buju opet u Pro stavili ATI (cekam da kupim novi jer zena je bacila sapu naovaj). Do daljnjeg izglea nista, jer nVidia izgleda fusa. Ocito je do graficke.
24.08.2010 | 23:37
Meni pak to zvuci kao da neka smece upada izmedju lcd matrice i refleksivne folije.
25.08.2010 | 18:26
ja sam na svim apple laptopima do sad imao nekonsistentnu svjetlinu, najcesce par centimetara od donjeg ruba ekrana, koja se najviše vidi na bijelim površinama, al to je do porizvođača lcd-a, s led displayevima to je nestalo

al najgore je kad ti se počnu pojavljivati raznobojne trepereće vertikalne crte po ekranu

@renato, ako imaš mrtvi pixel bijeli ili crni koji se pojavio, možeš ga pokušati ponovno aktivirati laganim kružnim masiranjem preko pixela nekom mekanom krpicom, izguglaj, ima puno literature i teorija o oživljavanju pixela..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 29 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO