Baterija se ne puni
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija se ne puni

• crnaovca
  • Posjetitelj
14.08.2010 | 19:03
Imam MacBook

Model Name: MacBook
Model Identifier: MacBook4,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 2 GB

baterija mi se odjednom više ne puni i radi samo na punjaču. Baterija mi se vise uopće ne vidi na "about this mac" a dok se vidjela je pisao da sam imao onih ciklusa 75 komada. Čitao sam da je vijek trajanja baterije cca 300. Kompjuter je godinu i pol dana star. Što da radim? Da li je to baš poblem sa baterijom ili?
14.08.2010 | 19:57
Probal si one klasične fore, tipa ugasiti komp, pa ga pronbati upaliti samo na bateriju bez vanjskog napajanja? reset svega itd? Konačno, jesi ga probal dići s instalacijskog diska pa onda provjeriti? Ako niš nije dalo rezultata, onda je moguće da ti je crkla prva ćelija u bateriji (ima ih šest, mislim) pa se baterija ponaša kao mrtva i zato ti ju komp ne kuži...
A moguće je da je crkla i cijela, iako malo vjerojatno. Ja bih se okladio na ovu priču s ćelijom, jer se meni dogodila ista stvar na powerbooku s novom baterijom (50-ak ciklusa). Grebiga, sjedni i plači. Probaj ju odnijeti u baterijski centar u Đorđićevoj (ako si u ZG, www.baterijski-centar.hr ) pa ti bude čovjek odmah znal reći kaj se dogodilo...
15.08.2010 | 07:27
Ako je u "About this mac" uopće ne vidi, onda je ili

a) crkla elektronika u bateriji - baci u smeće i nabavi novu, ili

b) se jako pogoršao kontakt na elektrodama baterije - da li baterija čvrsto "sjedi" na mjestu ili "pleše"? Ako pleše, učvrstiti je listićem papira uguranim na pravo mjesto. Ako čvrsto sjedi, provjeriti da li su sve kontakt-elektrode ispravne, cijele, nisu zgnječene, pukle, i sl. Ako je to sve OK, možda su oksidirali kontakti pa ih treba pobrusiti i poprskati kontakt-sprejem (vidi onaj drugi thread o airportu!).

Ali - ako se ovo desilo baš ono - najedamput - jučer je sve radilo super, a danas ne radi uopće - onda je 99% ono pod A. Svakako probaj sve što ti je napisao Đuro, da isključiš možebitne softverske probleme prije nego naručuješ novu bateriju!
15.08.2010 | 07:29
smayoo je napisao:
a) crkla elektronika u bateriji - baci u smeće i nabavi novu

Pardon - da ne bude zabune - ovo je metaforički napisano. Baci u smeće znači "budi svjestan da su baterije opasan otpad" pa je deponiraj u neku od sabirnih kutija za reciklažu baterija. Ima ih npr. po Mercator centrima, na info-pultu.
16.08.2010 | 13:54
Eh, da, sad se sjetih još jedne mogućnosti: jesi li možda bateriju ispraznil do übera pa je onda tak stajala prazna na mrtvo ime? Onda je moguće da joj je napon toliko iskopnil da ju punjač uopće ne skuži kad ga zaštekaš i zato ti javlja da je uopće nema. Lijek za to je da ju probaš ručno (preko onih pipaca, crveni i crni) malo početi puniti (odgovarajućim naponom, jasno, i pazeći na polarizaciju) da se razbudi. Onda ju ubaci u komp i zaštekaj ga i onda bi trebal početi puniti..
Meni se to nekoliko puta znalo dogoditi na seimens dect telefonu s posla kad bi se baterija ispraznila u petak i bila mrtva cijeli vikend....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 44 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO