MacBook Pro i5, i7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro i5, i7

09.08.2010 | 21:02
Pozdrav svima, novi sam na forumu i razmišljam o kupovini MacBooka Pro i5 ili i7
Posjedujem Acerov laptop, ali želim prijeći na MacBook.
Zanima me koliko je to pametno s obzirom na probleme s novim MacBookovima Pro -
freezing, problemi sa grafičkom Nvidia GeForce GT 330M, veliko zagrijavanje...
Da li se isplati kupovati, pa ako se dogodi da taj MacBook Pro koji kupim ima jednu od greški gore navedenih, da li se isplati vracati u trgovinu pa tražiti novi, ili tražiti popravak/zamjenu dijela koji uzrokuje kvar?

Zanima me i koje trgovine/a u Zagrebu je najpovoljnija, najsigurnija i najbolja za kupnju MacBooka Pro i gdje se on može isprobati?

MBP bi mi najviše služio za obradu fotografija (bavim se fotografijom), za muziku, za referate (škola) i sl.
10.08.2010 | 01:05
Prvi glas o ikakvim problemima s novim serijama MacBooka Pro! Odakle ti ta informacija? Ja baš pratim sve živo Mac-related i nisam vidio niti jedan problem vezan uz nove strojeve. Probleme s grafičkom je imala ona stara serija u kojoj je NVIDIA zeznula stvar na cijeloj seriji čipova (ne samo na Macovima) i Apple je na te strojeve odobrio dodatno jamstvo.

Zagrijavanje svih aluminijskih modela je jednako, a oni koji su navikli na plastične PC-ije onda misle da je loše što je stroj sav topao, a zapravo je to super stvar - jer aluminij odlično provodi toplinu i zato se sam hardver bolje hladi nego kod PC-ija koji je izvana hladniji, a unutra sve "kuha".

Kroz moje ruke je prošlo desetak i5 i jedan i7 model i radili su perfektno. Imaš i prikaze na Jabučnjaku, pa pročitaj dojmove nakon testa. Ako je stroj pokvaren, normalno da će to srediti servis u jamstvenom roku. Sve trgovine su slične i trebaju se držati Apple preporučenih cijena, pa su razlike male i možda je najbolje da odabereš onoga tko pruža najbolji support obzirom da bi ti to bio prvi Mac.
10.08.2010 | 01:25
Čudno, jako puno ljudi ima te probleme...
Evo linkova:
forums.macrumors.com/showthread.php?t=912218&page=2 - ima oko 50-ak stranica

discussions.apple.com/thread.jspa?thread...tart=0&start=195

forums.macrumors.com/showthread.php?t=912218&page=10

Neki kažu da se isključivanjem automatic graphic switchinga moože riješiti stvar, a nedavno je Apple izbacio OS X 10.6.4 www.maclife.com/article/news/apple_seeds...ains_no_known_issues i neki kažu da je to djelomično riješilo probleme...

Bojim se da ako kupim MacBook Pro i5 ili i7 da će me to zezati, ali mi je drago čuti da si radio na toliko novih MacBookova Pro i da nije imao nikakve probleme.

Možeš li mi točno navesti par firmi tj trgovina koje prodaju MacBookove Pro?
Gdje ih mogu isprobati ako se uopće može, koji je model isplativiji i5 ili i7, i da li kod nas postoji mogućnost da sam napraviš konfiguraciju?Nije mi problem ako bih čekao tjedan - eventualno dva duže.
10.08.2010 | 12:27
Davore da li je moguće kod vas naručiti i7 anti-glare 15" model i koja mu je cijena?
10.08.2010 | 22:42
@Ben - evo pogledao sam linkove, mislim da su to malobrojni i izolirani slučajevi jer bi se inače već o tome pričalo - kao što to uvijek bude kada je zaista neka frka u pitanju. Prvi koji se tuži zapravo nije siguran što se zbiva, a u priču je upleten USB hub, a poznato je da neispravna periferija može srušiti stroj ili prouzročiti kernel panic. Dakle, to ne bih uzeo kao nešto ozbiljno.

Drugi link mi se čini kao ozbiljniji, ali tamo ima svega. Trebalo bi vidjeti koliko ima slučajeva da je problem zaista dijagnosticiran kao NVIDIA GPU problem. Mislim da su ovaj put sve tri puta provjerili nakon zadnjeg fijaska s NVIDIA čipom koji ih je skupo stajao i gdje su morali produžiti jamstvo na velikom broju pogođenih serija.

Evo, danas sam baš dobio jedan novi i5, biti će kod mene do petka, pa ću ga probati izmaltretirati i vidjeti ima li problema. Kada sam frendov i7 opteretio do kraja StarCraftom 2 (a to je prilično zahtjevan test) - sve je prošlo okej.

Ako si u Rijeci, možeš doći kod nas ga isprobati, a za Zagreb ne znam tko ih ima kao demo, malo nazovi pa pitaj.

@serafin - moguće je, anti-glare je CTO, pa nije u standardnom cjeniku, ali mogu pogledati cca koliko bi bilo jer je nedavno jedan klijent uzeo i5 s takvim ekranom, pa je doplata vjerojatno ista.
10.08.2010 | 23:45
Hvala na odgovoru DPasaric, našao sam tri trgovine u Zagrebu, pošto sutra idem u Zagreb probat ću otići u bar jednu ako stignem, ako ne onda ću drugi put (za 15 dana). Nisam iz Rijeke, iz Pule sam, jel mi možeš reći kako se zove trgovina tj. firma u kojo radiš, ako budem dolazio u Rijeku da dođem vidjeti i isprobati jedan od MacBookova Pro? Vjerovatno bih naručio CTO...

Što se tiče i7 jel mi možeš reći koliko je on bolji u odnosu na i5?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 9 minuta
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO