Hebes i 100 jezgri ako soft nije optimiziran za to kako treba a vecina ga nije optimizirana. Radim na 8 core stroju i boli me srce kad vidim kako pola jezgri spava vecinu vremena.
Hebes i 100 jezgri ako soft nije optimiziran za to kako treba a vecina ga nije optimizirana. Radim na 8 core stroju i boli me srce kad vidim kako pola jezgri spava vecinu vremena.
CS5 jos nisam probao ali u CS4 to radi jako lose, mozes ti njemu dati svih 8 jezgri ali onda se vise gusi nego sto radi. Naravno sve zavisi sto mu natrpas, ako je jako zahtjevno i ako ti svaki frame renda 10tak sec onda je super ali u protivnom je sporije nego kad mu das manje jezgri za rad i najcesce prikoljes cijeli stroj do neupotrebljivosti. Ono sto stvanro dobro radi je recimo Cinema 4D koja to super hendla koliko vidim kod kolege.
CS5 radi puno bolje ali najvaznije je da ima dovoljno memorije za svaku jezgru. npr. za full HD video 2gb ram-a po jezgri. dakle za 8 jezgri barem 16 gb memorije plus koja giga za sistem. ja imam 20 gb rama i CS5 radi super.
Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova!
dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti!
zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva