Gdje kupiti Mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gdje kupiti Mac-a

15.07.2010 | 15:46
Dakle gdje bi u nas bilo najbolje kupiti Mac-a, budući da s ovlaštenim trgovinama sami su problemi. Problemi su vezani za obročno plaćanje. Tako npr. u Apcomu želim kupiti imac 27 i ako hoću na rate putem Mastercarda moram doći do njih (ajde to bih i pregrmio iako sam s kroz drugog kraja Hrvatske, ali dobro), a platiti ga mogu samo ako ga imaju na lageru. Bez obzira što sam ja voljan platiti odmah pa on kad dođe, to jednostavno nije moguće. Toliko gotovine nemam, a ni druge kartice. Ne razumijem takvu politiku firme koja radije neće zaraditi nego naplatiti i poslati robu kad bude na lageru. Ostale trgovine na koje sam naletio (Finder, istyle i ostali) također nemaju obročnu otplatu.
Jedino sam naletio na M-Computers koji su čak i nešto jeftiniji (vjerojatno jer se radi o web trgovini) pa me zanima ima li netko iskustva s njima ili ako netko ima za preporučiti neku drugu trgovinu u kojoj se može obročno platiti putem net-a
15.07.2010 | 16:24
Mozda da dignes Mastercard kredit u banci (uvjeti, sto se tice kamata, su vjerojatno isti kao da placas mastercardom na rate) pa kupis Imac za Cash (mozda jos neki ekstra popust za cash)?
Moja iskustva sa m-computers su super, nikada problema, uvijek kako je i dogovoreno.
Koliko vidim kod njega je i akcija na i5 model (gratis Airport Express Base Station)
15.07.2010 | 16:28
vidi kakve uvjete imaju: http://www.kreativni.hr/

a vidi malo i ovdje: http://istore.com.hr/
15.07.2010 | 17:53
Cini mi se da "Kreativni" vodi cash&carry politiku, ali to ce ti Davor reci iz prve ruke.
Neki frendovi su kupovali u m-computersu i stvarno nikad nisu imali nikakvih problema.
15.07.2010 | 18:43
Što se tiče plaćanja mi svih nagovaramo da izbjegnu "financijske vampire" od banaka i kupuju gotovinom jer je to svakako najjeftinije. Obročno plaćenje nudimo, ali samo putem kartica izdanih od Raiffeisen banke, s drugima nemamo ugovor jer nam nije isplativo. Ukratko, gotovina je najpametniji izbor, sve ostalo nema smisla. Moja preporuka je da, ako se nema novca, radije čekati i uštedjeti nego platiti zelenaške provizije bankama.

Za našu županiju (PGŽ) Kreativni je nakon zadnjeg postrožavanja uvjeta od strane Applea ostao kao jedini "Apple Authorized Reseller", a zbog lokacije u najstrožem centru je dobar izbor za sve koji žele računala osobno isprobati. Na raspolaganju je sve bitno iz ponude (trenutno novi Mac mini, novi MacBook Pro, MacBook Air, iMac 27", Mac Pro, pa i iPad koji nije još u prodaji) i to u funkciji i sa softverima koje se mogu isprobati (Apple, Adobe, Corel, FileMaker...). Također se nudi usluga instalacije i održavanja - što je mnogima presudno. Tko sam nije vičan održavanju računala, a uleti u probleme kada Mac kupi u nekom velikom trgovačkom centru, riskira razočaranje. I onda se ušteda od par sto kuna pretvori u problem jer mu trgovci koji nisu certificirani ne znaju pomoći. Stari kupci to znaju, pa ne gledaju samo na hardver, nego na cijelu uslugu.

Za druge gradove ne znam situaciju, ali mislim da je svuda slično. Nažalost, daleko je još naše tržište od toga da Apple ovdje dođe "na velika vrata".
15.07.2010 | 18:54
kupovao sam u kreativnom i nešto sitno u istore-u.

imam samo riječi pohvale. brzi, uljudni, uslužni... ocjena 10/10
15.07.2010 | 19:10
dpasaric je napisao:
Što se tiče plaćanja mi svih nagovaramo da izbjegnu "financijske vampire" od banaka i kupuju gotovinom jer je to svakako najjeftinije. Obročno plaćenje nudimo, ali samo putem kartica izdanih od Raiffeisen banke, s drugima nemamo ugovor jer nam nije isplativo. Ukratko, gotovina je najpametniji izbor, sve ostalo nema smisla. Moja preporuka je da, ako se nema novca, radije čekati i uštedjeti nego platiti zelenaške provizije bankama.

Gotovina jest najpametniji izbor, naročito onima koji prodaju, ali ne mogu se složiti da ostalo nema smisla. Iskeširati 18000 kn nije lako, pogotovo u ovo vrijeme. Ja nisam mislio na potrošačke kredite gdje, slažem se, banke deru kamatama nego na uslugu obročnog plaćanja, a cijena je kao za gotovinsko plaćanje.
Vašu preporuku da je bolje čekati i uštedjeti i ne vidim kao neku prednost jer evo računice: za cifru od 18000 kn, moram štedjeti po 1500 kn mjesečno i tek za godinu dana kupiti (i opet vjerojatno čekati još mjesec dana za dostavu), a s druge strane da imam mogućnost obročne otplate na 12 mjeseci (u biti Apcom to ima, ali pod uvjetima da je roba na lageru i da se mora odmah nositi) ja stroj dobijem odmah (ili čekam mjesec dana dostavu) i otplaćujem ga narednu godinu dana, ali imam na čemu raditi.
Ja bih volio da sam u situaciji da mogu to platiti gotovinom i to bi vjerojatno i učinio u Vašoj trgovini baš zbog dobrih referenci ovdje na forumu i mogućnosti isprobavanja, ali nažalost stvarnost i mogućnosti su nešto drugačije.
15.07.2010 | 20:06
A znamo i mi to... ali situacija je takva kakva je, a generalno je sramota da ljudi u Hrvatskoj moraju štedjeti godinu dana da bi si kupili pristojno računalo. No, kako stvari idu bit će i gore.

Ako se radi o računalu koje će biti korišteno za posao, onda je možda vrijedno razmotriti opciju da se kupi nešto jeftinije, na njemu odradi par poslova, pa se time zaradi i uštedi za jače kasnije. Iz iskustva govorim da je iMac 27" u najjačoj varijanti dobrano iznad onoga što je potrebno za većinu poslova. Vjerojatno bi se isti zadatak s vrlo malom razlikom u ukupnom vremenu odradio i na osnovnom 27" modelu, pa čak možda i na manjem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (622)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO