Gdje kupiti Mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gdje kupiti Mac-a

15.07.2010 | 15:46
Dakle gdje bi u nas bilo najbolje kupiti Mac-a, budući da s ovlaštenim trgovinama sami su problemi. Problemi su vezani za obročno plaćanje. Tako npr. u Apcomu želim kupiti imac 27 i ako hoću na rate putem Mastercarda moram doći do njih (ajde to bih i pregrmio iako sam s kroz drugog kraja Hrvatske, ali dobro), a platiti ga mogu samo ako ga imaju na lageru. Bez obzira što sam ja voljan platiti odmah pa on kad dođe, to jednostavno nije moguće. Toliko gotovine nemam, a ni druge kartice. Ne razumijem takvu politiku firme koja radije neće zaraditi nego naplatiti i poslati robu kad bude na lageru. Ostale trgovine na koje sam naletio (Finder, istyle i ostali) također nemaju obročnu otplatu.
Jedino sam naletio na M-Computers koji su čak i nešto jeftiniji (vjerojatno jer se radi o web trgovini) pa me zanima ima li netko iskustva s njima ili ako netko ima za preporučiti neku drugu trgovinu u kojoj se može obročno platiti putem net-a
15.07.2010 | 16:24
Mozda da dignes Mastercard kredit u banci (uvjeti, sto se tice kamata, su vjerojatno isti kao da placas mastercardom na rate) pa kupis Imac za Cash (mozda jos neki ekstra popust za cash)?
Moja iskustva sa m-computers su super, nikada problema, uvijek kako je i dogovoreno.
Koliko vidim kod njega je i akcija na i5 model (gratis Airport Express Base Station)
15.07.2010 | 16:28
vidi kakve uvjete imaju: http://www.kreativni.hr/

a vidi malo i ovdje: http://istore.com.hr/
15.07.2010 | 17:53
Cini mi se da "Kreativni" vodi cash&carry politiku, ali to ce ti Davor reci iz prve ruke.
Neki frendovi su kupovali u m-computersu i stvarno nikad nisu imali nikakvih problema.
15.07.2010 | 18:43
Što se tiče plaćanja mi svih nagovaramo da izbjegnu "financijske vampire" od banaka i kupuju gotovinom jer je to svakako najjeftinije. Obročno plaćenje nudimo, ali samo putem kartica izdanih od Raiffeisen banke, s drugima nemamo ugovor jer nam nije isplativo. Ukratko, gotovina je najpametniji izbor, sve ostalo nema smisla. Moja preporuka je da, ako se nema novca, radije čekati i uštedjeti nego platiti zelenaške provizije bankama.

Za našu županiju (PGŽ) Kreativni je nakon zadnjeg postrožavanja uvjeta od strane Applea ostao kao jedini "Apple Authorized Reseller", a zbog lokacije u najstrožem centru je dobar izbor za sve koji žele računala osobno isprobati. Na raspolaganju je sve bitno iz ponude (trenutno novi Mac mini, novi MacBook Pro, MacBook Air, iMac 27", Mac Pro, pa i iPad koji nije još u prodaji) i to u funkciji i sa softverima koje se mogu isprobati (Apple, Adobe, Corel, FileMaker...). Također se nudi usluga instalacije i održavanja - što je mnogima presudno. Tko sam nije vičan održavanju računala, a uleti u probleme kada Mac kupi u nekom velikom trgovačkom centru, riskira razočaranje. I onda se ušteda od par sto kuna pretvori u problem jer mu trgovci koji nisu certificirani ne znaju pomoći. Stari kupci to znaju, pa ne gledaju samo na hardver, nego na cijelu uslugu.

Za druge gradove ne znam situaciju, ali mislim da je svuda slično. Nažalost, daleko je još naše tržište od toga da Apple ovdje dođe "na velika vrata".
15.07.2010 | 18:54
kupovao sam u kreativnom i nešto sitno u istore-u.

imam samo riječi pohvale. brzi, uljudni, uslužni... ocjena 10/10
15.07.2010 | 19:10
dpasaric je napisao:
Što se tiče plaćanja mi svih nagovaramo da izbjegnu "financijske vampire" od banaka i kupuju gotovinom jer je to svakako najjeftinije. Obročno plaćenje nudimo, ali samo putem kartica izdanih od Raiffeisen banke, s drugima nemamo ugovor jer nam nije isplativo. Ukratko, gotovina je najpametniji izbor, sve ostalo nema smisla. Moja preporuka je da, ako se nema novca, radije čekati i uštedjeti nego platiti zelenaške provizije bankama.

Gotovina jest najpametniji izbor, naročito onima koji prodaju, ali ne mogu se složiti da ostalo nema smisla. Iskeširati 18000 kn nije lako, pogotovo u ovo vrijeme. Ja nisam mislio na potrošačke kredite gdje, slažem se, banke deru kamatama nego na uslugu obročnog plaćanja, a cijena je kao za gotovinsko plaćanje.
Vašu preporuku da je bolje čekati i uštedjeti i ne vidim kao neku prednost jer evo računice: za cifru od 18000 kn, moram štedjeti po 1500 kn mjesečno i tek za godinu dana kupiti (i opet vjerojatno čekati još mjesec dana za dostavu), a s druge strane da imam mogućnost obročne otplate na 12 mjeseci (u biti Apcom to ima, ali pod uvjetima da je roba na lageru i da se mora odmah nositi) ja stroj dobijem odmah (ili čekam mjesec dana dostavu) i otplaćujem ga narednu godinu dana, ali imam na čemu raditi.
Ja bih volio da sam u situaciji da mogu to platiti gotovinom i to bi vjerojatno i učinio u Vašoj trgovini baš zbog dobrih referenci ovdje na forumu i mogućnosti isprobavanja, ali nažalost stvarnost i mogućnosti su nešto drugačije.
15.07.2010 | 20:06
A znamo i mi to... ali situacija je takva kakva je, a generalno je sramota da ljudi u Hrvatskoj moraju štedjeti godinu dana da bi si kupili pristojno računalo. No, kako stvari idu bit će i gore.

Ako se radi o računalu koje će biti korišteno za posao, onda je možda vrijedno razmotriti opciju da se kupi nešto jeftinije, na njemu odradi par poslova, pa se time zaradi i uštedi za jače kasnije. Iz iskustva govorim da je iMac 27" u najjačoj varijanti dobrano iznad onoga što je potrebno za većinu poslova. Vjerojatno bi se isti zadatak s vrlo malom razlikom u ukupnom vremenu odradio i na osnovnom 27" modelu, pa čak možda i na manjem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 14 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO