Spajanje MacBook Pro na projektor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje MacBook Pro na projektor

• Andy_Boy
  • Posjetitelj
15.07.2010 | 04:14
Ovako, kupio sam novi Macbook Pro, kupio sam Mini Display Port to DVI adapter, vec imam jedan viska DVI u VGA (www.bluelight.com.ar/Productos/Adaptador/Video/vga-to-dvi.jpg) ovakav gornji sa istom oznakom ako ista znaci.

I sad, znaci Mini Display port adapter sam spojio u mac, na njega sam DVI to VGA adapter i onda VGA kabel do projektora, a na laptopu sam otisao na ikonicu monitora gore kraj sata i detect display, prepoznao mi je uredno projektor, model, rezolucije, podesio sve automatski no slike jednostavno na projektoru nema, stalno se plavi kao kad nista nije ustekano. Onda sam spojio mac na SyncMaster monitor, i njega je uredno prepoznao, i ime i sve no opet nema slike, monitor na stand by kao da nema signala. Ja sam potpuno nov u ovome, frend je dan ranije sa svojim adapterom (Mini Display Port u VGA) spojio monitor i sve je radilo pa sam vidio sto je podesavao a meni nece. I sad ne znam sto mi je raditi. Jel ima nesto da nisam dobro napravio ili? Cudno mi je, da nema konekcije uopce nebi prepoznao model monitora i projektora a opet ne znam zasto nema slike. Moje misljenje je da adapter koji sam kupio (njuskalo) ili je strgano ili da je DVI to VGA pokvaren, no vjerujem da onda nebi prepoznavao nista.
15.07.2010 | 06:22
Po meni ima previse adaptera u toj prici

Kupi slijedeci adapter (isti onaj kojeg spominjes u prici, od frenda) i stvar rijesena za sva vremena: store.apcom.hr/minidisplayporttovgaadapter-p-94.html

Mali setup manual na engleskom, nadam se da ce pomoci: www.mbgsd.org/5609109781951367/lib/56091...tor_to_a_MacBook.pdf
15.07.2010 | 10:21
Sa uključenim i spojenim, tako kako si opisao, projektorom i računalom napravi restart na računalu. Je li se pojavila slika?

... i kao što je Teddy napisao, imaš kabel viška.
... i kao što si sam primijetio, kabel upitne kvalitete.
  • Andy_Boy
  • Posjetitelj
15.07.2010 | 12:20
joskocurkovic je napisao:
Sa uključenim i spojenim, tako kako si opisao, projektorom i računalom napravi restart na računalu. Je li se pojavila slika?

... i kao što je Teddy napisao, imaš kabel viška.
... i kao što si sam primijetio, kabel upitne kvalitete.

Ipak je do toga da je Apple napravio da se mora bas uzeti MiniDisplay Port u VGA tako da sam ga narucio
15.07.2010 | 13:37
Nije to Apple tako napravio, nego nije to samo tako kako si ti zamislio. MDP nije isto što i DVI samo umanjeno. DVI portovi imaju u pinoutu predviđene pinove za VGA signal, ali to ne znači da nužno svaki DVI port automatski podržava i VGa. Ako si kupio MDP na DVI, onda je zaključak da ti treba DVI, a ne VGA. Zašto bi bi vozio VGA kroz 2 adaptera?

Inače, spomenuti adapter ne moraš kupiti od Applea. Imaš ih svih mogućih na E-bayu. MDP na VGa, MDP na DVI, MDP na HDMI. Nijedan ne košta više od 10-15 €
15.07.2010 | 17:47
store.apple.com/us/product/MB572Z/A?fnod...&mco=MTA4NDU0NjA
To ti treba. Ocito ako Apple daje nadogradnju firmwarea, da tu nekaj mora jos biti (support.apple.com/kb/dl799)
Znaci da komp sam nesto prestekava ovisno o kabelu koji je spojen. Recimo DVI > S-Video koliko se sjecam nije isao s rezolucijo vise 800x600. Ocito kabel koji se spaja nije samo obican kabel, vec komp prepoznaje kaj se steka i tako radi. Vjerojatno ta dva adapter ne mogu raditi zajedno.
  • Andy_Boy
  • Posjetitelj
15.07.2010 | 20:17
Jel ima jos uvijek taj konverter DVI u SVideo jer bi mi to super doslo ili bilo kakav MiniDisplay Port u S Video ili Chinc (RCA)

Usput narucio sam ovo:

store.apcom.hr/minidisplayporttovgaadapter-p-94.html

Tako da ce sada sigurno raditi..MDP u VGA
16.07.2010 | 14:20
Slika je losa kad s adapterom DVI na S-Video. Savinuta, neravna, uglavnom za silu.
Mora se ukljuciti na kompu, mislim, oversize ili tak nekak, ali ti onda fali dio slike. VGA ti je naj nize kaj bi ja isel s analognim signalom.
  • Andy_Boy
  • Posjetitelj
16.07.2010 | 15:49
Stigao je nastavak MDP u VGA i radi bez problema, znaci problem je sto ne moze iz dvi u vga pa da i ostali znaju da se ne prevare...
17.07.2010 | 10:44
Mislim da moze iz DVI u VGA ali direktno ne preko adaptera izmedju. Ja uz MBP dobio adapter DVI > VGA i radi.
Ajde, glavno da si rjesio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (443)

Novo na Jabučnjaku

Teme