Mac pro mi se gasi!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac pro mi se gasi!!!

12.07.2010 | 16:12
Pozdrav svima!
Imam jedan problem sa macom radi se o mac pro core8 2,8!
U zadnje vrijeme se sam gasi kao da ga iskopcas iz struje, kad ga ponovo upalim podize se OS pojavi se na monitoru jabucica i one crtice koje trce u krug kao da radi nesto i odjednom se samo iskljuci, upalim ga opet po tri cetri puta pa se na kraju OS podigne i radi jedan ili dva dana i ugasi se preko noci kazimo...
Prvi savjet je da ima na disku bad sektor pa kad dodje do njega iskljuci se, drugi savjet je bio da mu je nesto sa napajanjem! Ja sam pomislio da se graficka pregrijava i isao kod prijatelja i probao njegovu i radio je dva dana bez problema ali kad sam vratio svoju graficku takodjer je radio 3 dana ali opet nakon toga nasao sam ga ugasenog.
Sad u ovom momentu radi ali kozna do kad, ako neko ima koju ideju molim pomoc.
Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro3,1
Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
Processor Speed: 2,8 GHz
Number Of Processors: 2
Total Number Of Cores: 8
L2 Cache (per processor): 12 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1,6 GHz
Boot ROM Version: MP31.006C.B05
SMC Version (system): 1.25f4
12.07.2010 | 16:30
Najvjerojatnije je problem u napajanju.
12.07.2010 | 19:02
Ja bih isto rekao da je problem u napajanju ....
12.07.2010 | 20:41
Hvala za inters, jedino sta neznam uopce od kud poceti s tim napajanjem. Mozda da uzmem ispitivac i tražim da točke gdje je veci ili manji napon ili nešto slicno???
Mama mia pogledao sam unutra a a a gdje se to napajanje otvara
12.07.2010 | 22:39
Vrlo vjerojatno su se osusili elektroliti u napajanju. Popravak dodje obicno 10-15 kuna u materijalu. U svakom slucaju ne kosta puno probati. Ako nemas nekoga da ti to otvori, pogleda i zamijeni, reci... i tako sam sad nesto u djiru s tim. Za pocetak nadji na netu kako se vadi i otvara to napajanje i pogledaj jesu li kondenzatori napuhani.
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.07.2010 | 22:49
www.demonoid.com/files/details/2298868/14260880/

tu mozda ima kak otvorit..
12.07.2010 | 23:24
Da, napajanje... pogotovo sada kada su vrućine, negdje pređe granicu tolerancije i ugasi se. No, ako ti je u sobi zaista previše vruće, moguće da ga ugasi termalni osigurač - mnogi strojevi ga imaju i jednostavno naprave "emergency shutdown" bez ikakvog pitanja kada vide da je stvar pregrijana.
13.07.2010 | 08:31
Tesko da se pregrijava, jer @rony974 je rekel da zna biti upaljen i par dana, a nakon nekog vremena sigurno ode u sleep i ne bi se trebao onda grijati. Mene su kondenzatori mucili kod paljenja, ali ne mora biti pravilo.
Po svemu sudeci trebalo bi se napajanje jednostavno izvaditi jer je cijeli komp tako koncipiran. Konkretan odgovor ne znam.
13.07.2010 | 17:26
Hvala svima još jednom, za sad radi vec dva dana bez trzaja pa cu ga pustiti ovako dok se ne ugasi pa cu otvarati napajanje ali htjeo bi još nešto napomenuti možda bi mogao biti jasniji problem. Prijatel koj je macovac več 15god. pitao me kad ja gasim svog maca, imam ga dvije godine i nisam ga ugasio nikad baš nikad možda se rastopila kakva pasta na procesorima na grafićkoj ili nešto slicno. ???
13.07.2010 | 18:20
Ne, nije to. No, nevezano, možeš propuhati ventilator od grafičke kada si to već spomenuo, pogotovo ako imaš neku koja ima Direct Exhaust System (platični tunel koji topli zrak vodi van kroz utor iza). Nekada se među rebrima nakupi mucica, pa se smanji efikanost.
14.07.2010 | 05:00
Vrlo vjerovatno samo treba ispuhati napajanje sa kompresiranim zrakom, a ne bi bilo lose malo pogledat po NET-u kakve su "defaultne" temperature za taj stroj pa lako vidis sa iSTATom ako nesto drasticno odskace.

Imas srece sto nemas G5 jer bi se stvarno pomucio da dodjes do napajanja Ja sam si uzeo dan slobodno kad sam rastavljao (stroj) napajanje.
16.07.2010 | 14:44
Evo mene, mac se ne gasi vec cetri dana, i meni je na umu od samog pocetka da bi ga bilo dovoljno ispuhati sa kompresorom sto cu uraditi sutra popodne osim toga nasao sam dobar programcic (smcFanControl) sa kojim sam pojacao ventilatore sa defaultnih 600 rpm na 900 rpm :-D ali naravno ako su djelovi zacepljeni prasinom ni to nebi pomoglo.
U svakom slucaju zahvaljujem se svima od srca bas ste prava ekipa!
23.07.2010 | 20:30
Evo poslje 10 dana umro je skroz, raspitao sam se okolo i svi kazu "ELEKTROLITI". U jutro cu ga razmontirati pa se opet javim ako je upalilo tek da ostavim nesto korisno na forumu
Pozdrav!
24.07.2010 | 12:52
Svakako provjeri RAM. Vadi kekse jedan po jedan i testiraj stroj. Neispravan RAM - čest uzrok gašenja računala. Naravno, može biti i napajanje ili matična... Sretno!
24.07.2010 | 17:46
Nije napajanje, barem nisu elektroliti samo da nije ploca, ali sad sam na njemu ali u WinXP booo!
Probat ču sa RAMovima ali kad se ugasi. Ako je ploca ubit cu se ueee ueee ueeee...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, Maxxy, Tomek, zvone, Anonimci (922)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO