MacBook Pro 15" smrzavanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 15" smrzavanje

22.05.2010 | 22:42
hej drustvo,

molio bih pomoc oko uzroka smrzavanja MacBook Pro 15" Model A1150

naime prilikom rada znaci samo kad micem mis kompjuter se zna zamrznuti tako da nista ne radi osim gumba za shutdown, ako je neka muzika svirala ona jednostavno nastavi da svira u smrznutom loopu.

to se dogadja random i zna biti 2,3 puta u pola sata

ja sam probao:
staviti ispravan hard disk (novi), memoriju (novu), bateriju s ispravnog maca, reinstalirao sistem vise puta, te izvrsio dijagnozu sa tech tool pro 5 , smart diagnostics, disk warrior u boot modu etc...nijedan softwer nije nista cudno nasao a iymjena hard diska, memorije i reinstaliranje nije pomoglo!

zandje sto sam primjetio je ovo:

kada komp radi na bateriji cuje se neki cudan zvuk zujanja oko tipaka 2 i 3 kao neki strujni krug koji varira, nakon sto ukljucim power adapter zvuk nestaje!

komp se mrzne bio na bateriji samo ili baterija + charger
no
sada ga koristim samo na power adapter a baterija je vani

Vec dan i po nije se smrznuo!!!

koliko meni moje laicko iskustvo govori sumnjam da mozda neki kablovi nisu dobri?

unaprijed hvala i stvrano cijenim bilo kakvu pomoc
komp mi je totalno neupotrbljiv osim na struju a ja sam mnogo mobilan

zadnje sto bi htio je nositi komp u apple store a pogotovo ne u amsterdamu jel cijene dijagnoze ovdje su jako vrtoglave

hvala

Jasmin
22.05.2010 | 23:51
Nisi napisao po meni najvažniju informaciju, a to je kolike su temperature (CPU, HDD, GPU). Moguće je neki ventilator riknuo i jednostavno dolazi do pregrijavanja stroja?

Skini si istat, sad se plaća po novom, ali skini demo za početak: bjango.com/apps/istatmenus/

Javi temperature, pa ćemo dalje .
23.05.2010 | 02:01
...
temp.gif
23.05.2010 | 14:27
Hm, ovako na prvu rekao bi da je sa temp. sve ok.

Probaj opteretiti MBP s nekim zahtjevnijim flashom na nekoj web stranici, da vidimo jeli se brzina vrtnje ventilatora povećava. Ako i to radi kako treba onda s jedne strane na žalost s tim je sve u redu.

Kažem na žalost, jer i dalje ostaje enigma što smrzava stroj, a promijenio si i hdd i ram.
23.05.2010 | 14:38
vec sam ja otvorio komp i uvjerio se da ventilatori rade ali sto mene intigrira je cinjenica da se mrzne samo u kombinaciji baterija+charger ili samo baterija dok kad je samo na chargeru ne mrzne

da ventilatori mijenjaju brzinu!

postoji li mogucnost da mozda ovaj kabel radi shortcircuit
www.thebookyard.com/product.php?manufact...amp;products_id=2042
23.05.2010 | 23:51
Znači isključivo kombinacija s baterijom dovodi do smrzavanja.

Lako moguće kako taj kabl radi "kratki spoj". Možda bi bilo najbolje kontaktirati iServis: www.iservis.hr/iServis.html ili ako želiš probaj sam zamijeniti taj kabl, osobno bi išao na iServis.
27.05.2010 | 02:58
evo ponovo sam se dao u restiranje resetira smc-a i to ovaj put vise puta.
sad vec radim uru jednu s kablom i baterijom i nije se smrzao

tiho se nadam da je problem rijesen
bilo bi super jer bi to onda bio super deal macbook pro koji radi a sve za 400 jura

pozdrav
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (617)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari