macbookpro i ekran
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbookpro i ekran

18.05.2010 | 13:26
opet pitanje
imam macbookpro 13 incni star pola godine.i primjetila sam u donjem desnom kutu malu tockicu koja svijetli,kao da je ostecen ekran il neam pojma sta.stvar je u tome sta je to tu od 1dana i sad mi vec kida zivce.
naravno da mi lap nie udaran,ostecen blasra,pazim ga ko oko u glavi!
jel ko zna sta o tome,da li je to neki standardni zajeb itd(frendica ima isti komp i od 1 dana ima slovo T preko ekrana,kad je na netu,kad gleda filmove itd.nie da smeta al se primjecuje)?
18.05.2010 | 14:31
Zvuči kao mrtav pixel.... Bilo je već priča o tome koliko ih se tolerira. Pretraži malo Jabučnjak

PS: Lijep avatar, ako smijem primjetiti:)
18.05.2010 | 14:39
i mislila sam dae mrtvi pixel nooooooouuuuuu
18.05.2010 | 15:53
Probaj ga malo "masirati". Ponekad pomaze.
18.05.2010 | 23:21
to sam čula za masažu ccc.
ne znam samo da li je to mrtvi pixel jer bi on trebao bit crn(kao nema svijetla jel?),a meni svijetli..il može pixel nekako drugačije poginut cccc
još me nervira šta je to tu od 1 dana
18.05.2010 | 23:28
LCD zaslon funkcionira tako da straga ima stalnu bijelu svjetlost, a sam tekući kristal kad dođe pod električno polje polarizira se i propušta samo svjetlost određene boje (crvene, plave ili zelene). Kad je "mrtav", ne reagira na električno polje koje mu stvara matrica pa svjetlost ostane bijela.

Da bi bio crn, moraju se sve tri komponente polarizirati, tako da ne prođe nikakva boja van.

Ili pak da je zaslon isključen, tj. njegova rasvjeta, pa su onda svi pikseli crni.
19.05.2010 | 00:40
dal je isto i kad je na struji i na bateriji?

ma i ja imam sličnu stvar na MBP 15 incha, ali se ne zamaram više......
19.05.2010 | 16:46
Masiraj!
19.05.2010 | 18:25
To za masažu pomaže,uspio sam "izmasirat" jedan plavi stuck pixel na samsung 913N,dok recimo onaj svijetleći nije nikako otišao,doduše ima i par programa koji navodno miču bad ili stuck pixele...
19.05.2010 | 19:18
hm, evo da se i a pridružim...

Također imam taj pixel na ekranu otkad sam kupio macbook pro.
da stvar bude gora, uz taj bijeli pixel, na macbook pro-u kraj trackpada ima lagano udubljenje otkad sam ga kupio....

Iz iskustva ti govorim, nije vrijedno živaca...

Jednostavno se događa... Ako "mrlja" nije velika ne vrijedi se živcirati.
Mislio sam da sam najjadniji mac korisnik na svijetu dok nisam vidio macbook pro isti kao svoj koji ima ogromnu bijelu mrlju po sredini ekrana koja se širi... To su tek problemi!!!

moj ti je savjet: ako ti baš ide na živce i imaš garanciju, zamjeni to jer sam siguran da će ti uvažiti garanciju!

Meni su je uvažili, samo što je zamjenski ekran koji je došao bio toliko loš da sam vratio stari!

U svakom slučaju...moj savjet, ako nije veliko, ne obaziri se.

I da, što god da odlučiš, sretno!
19.05.2010 | 20:52
to ti nije mrtvi piksel, to ti je zaglavljeni piksel, ja to imam već 2 godine i nisam ga primjetio dok mi frend nije ukazao na to, mrtvi piksel ti je skroz crn kako su rekli gore, imale su negdje upute na netu kako to najbolje "izmasirati", meni to nije neki problem, čak sam i zaboravio na to već jedno duže vrijeme dok me nije ovaj post podsjetio
19.05.2010 | 23:19
je_tako je i kad je na bateriji i na adapteru...
a masirala sam ga već 2 puta,to su mi rekli neki frendovi,al ne pomaže!
imam garanciju još pola godine,sad ne znam da li da ga dajem na zamjenu ekrana.
u biti ne želim da mi se sjebe ekran,čitala sam postove di više boje nisu bile iste blasra.
enivejz,ne smeta mi,samo me zanima da li će se ti širit ili je to to?
20.05.2010 | 11:38
Neće se širiti, i neće ti to mijenjati pod garancijom jer se tolerira određen broj neispravnih piksela. Ma zaboravi na to i nećeš ga ni primjećivati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 18 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!