Problem sa printerom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa printerom

• crnaovca
  • Posjetitelj
16.05.2010 | 21:39
Imam mrezni printer Panasonic KX MB783 za kojega ne postoji support za Mac os.
Stvar je u tome da je to mrežni printer i kao takav, ako ga instaliram i stavim na mrežu on bi trebao raditi zar ne? Ali moj mac ga ne vidi ... jasno bi mi bilo da ne mogu instalirati upravljačku ploču njegovu, ali mi nije jasno zasto ga ne mogu vidjeti i spojiti se na njega ... ako je mrežni morao bi raditi zar ne? Samo mu se posalje spool i on radi ...

Kako da ga pokrenem? Kako da dodjem do njega? Netko mi je spomenuo da bi rješenje bilo printserver, ali ako sam shvatio, to se stavlja na one printere koji nisu mrežni kako bi bili mrežni ...

Dajte mi neku ideju i neka mi nitko ne spominje da se vratim na windowse
16.05.2010 | 22:39
Što ti znači "ne vidi ga"? Jesi li mu ručno definirao njegovu IP adresu?

BTW, ako taj printer ne podržava npr. PostScript (ili neki sličan printerski jezik) ne znam kako mu točno misliš poslati sadržaj na print ako nema Mac driver za njega?
17.05.2010 | 10:00
Smayoo ti dobro veli. Ali, probaj s gutenprint drajverima: gimp-print.sourceforge.net/
Ima nekoliko Panasonica na popisu pa ih isprobaj redom. Recimo, Lexmark E120 je radil (ne baš najbolje, ali je radil) s drajverima za Optru E... Isprobaj pa buš videl jel ima kakvih pomaka.

Za Printserver ti trebaju CUPS drajveri i ond astvar šljaka, ali ako je ovo mrežni printer, onda ti to ne treba.

Za kraj, ako niš ne radi, slaba utjeha: printeri nisu nikad bili jeftiniji...
17.05.2010 | 16:02
Ide s gutenprintom?
  • crnaovca
  • Posjetitelj
17.05.2010 | 21:13
ne, ne ide ... gutenprint je bio superideja, ali ne radi ...

smayoo ... da definirao sam mu IP adresu i sve ali ga jednostavno ne vidi ... nadje da je nesto na toj adresi, ali ne prepoznaje model ..

djuro ... nije mi to neka utjeha da kupim novi printer jer ovo cudo je kostalo 1700 kn, fax, skener, kopirka i laserski printer i jos mrezni ... prije cu si sloziti windowse na virtualnu masinu nego kupiti drugi komp
17.05.2010 | 21:46
a da složiš neku kramu od piceka i onda na njemu shareaš printer? Ah, da, opet ti fali drajver:unsure:
K vragu, kud baš panasonic....
Ali, da, jel to uopće proizvod panasonica? Da nije unutra neki samsung ili slično? Onda bi možda radil neki drajver od samsunga ili čega već?
17.05.2010 | 22:10
Mene više zanima zašto si kupio čudo od 1700 Kn prije nego si provjerio da li je podržan na Macu?

Nisi mi odgovorio da li podržava PostScript ili nešto slično?
  • crnaovca
  • Posjetitelj
17.05.2010 | 22:37
pa ... kada sam ga kupio nisam znao da cu imati para za maca, imao sam picekaa zena me je maltretirala da hoce bas takav, sa svim tim glupostima, a bio je 1000 kn jeftiniji od slijedećeg takvog ... i eto ...

iskreno, neznam kako da provjerim da li podrzava postscript?? ima netko ideju?

drajver za PCa imam... a neznam dal je unutra samsung ... ne pise nigdje
17.05.2010 | 23:30
Pa pogledaj u manual od printera što piše da li podržava PS. Ili instaliraj bilo koji PS driver i mapiraj ga na IP adresu od svog printera pa isprintaj nešto na njega. Pa vidi da li će ti izaći nešto čitko ili 10.000 stranica čudnovatih znakova.
18.05.2010 | 10:42
Ovlaš guglanje od 10 minuta dalo je rezultat da ovaj panasonic ne podržava postscript...
Ha niš, Crna ovca, kupi neki canon koji podržava OSX (ili hp ili samsung ili kaj već) za par sto kuna, a ostaje ti panasonic kopirka:dry:
Grebiga....
18.05.2010 | 21:52
Tesko da podrzava postscript. Prije HPGL, ESC/P, PCL ili tako nesto. Ne vjerujem da bi 1700kn kostal printer koji podrzava PS ili sam postal mutant koji zivi u proslosti.
Ali kud bas Panasonic? Jedino je valjda Lexmark gori od njega.
Pa kaj ne ide SP > Printer & fax > onaj dolje plus lijevo > IP s time se igraj ako kompl "ne vidi" printer.
19.05.2010 | 00:46
krezo care....

pa kaj nije dovoljno kaj si sjedil skoro godinu dana preko puta mene, i da nagazis na takvu minu )))

odi u browser i napisi njegova.ip.adresa:631

pa vidi kaj ti browser veli....
  • crnaovca
  • Posjetitelj
20.05.2010 | 22:00
cuj ti
prvo pozdrav ... dugo se nismo culi ... a to kaj sam sjedio preko puta tebe sam samo naucio da postoji disk warrior i sada ga imam

napisao sam to sto si rekao i u biti ... nista se nije dogodilo .. a kada odem na mali plusic u printers&faxes, on kao nadje da je nesto na toj ip adresi ... ali to ne funkcionira ...
20.05.2010 | 22:51
ma opet si nekaj sj.....

komp ga kuzi samo nemas PS ili PCL.....probaj s generičkim driverom...
  • crnaovca
  • Posjetitelj
21.05.2010 | 00:00
kojim? daj neki hint ... najbolje da ti dodjes mi ga upogoniti lako se dogovorimo oko takse ...
21.05.2010 | 15:05
javi mi se na PP, pa se dogovorimo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 3 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO