Problemi s DVD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s DVD

29.04.2010 | 11:47
Pozdrav, imam MacBook 2.2 GHz Intel Core 2 Duo, OSX 10.6.3. U zadnje vrijeme primjetio sam da mi DVD reader ne cita sprzene DVD-ove sa slikama. CD cita normalno, DVD filmove takoder. Jedino sta mi ne cita su DVD-R.

Zanima me kaj ne stima i da li moram skinut neki driver (do sada nisam imao ta prblem)?

Hvala
  • nixon
  • Posjetitelj
29.04.2010 | 12:08
meni se isto cini da imam slicnih problema s pro 17' late 2007 modelom (model prije uniboyija)...

al posto rjetko koristim dvd il cd-e sam skroz zaboravil na to....
29.04.2010 | 17:34
Nazalost to su prvi pokazatelji da ce drive uskoro izdahnuti. Doduse ponekad koristenje CD-a za ciscenje lece pomaze pa pokusaj.
05.05.2010 | 15:57
Probao sam sa CDom za ciscenje, ali problem mi se javlja ponovo. Ustanovio sam da ni przit vise ne mogu tako da sad imam novo pitanje. Da li se vise isplati kupovat externi citac i ako da, koji (vidio sam onaj za MacBook Air koji kosta 100 eura pa mi je to malo puno) ili vodit komp na servis (garancija je istekla)?

Hvala
05.05.2010 | 16:22
Ako uopce ne cita DVDove, a cita CDove onda je vrijeme za zamjenu uredjaja, a ako ih slabo citaonda mozda i pomogne rastavljanje i oprezno ciscenje, vrlo oprezno, s vaticom namocenom u neko sredstvo za ciscenje prozora, po mogucnosti ne jako nagrizajuce. Ja sam tako spasio vec nekoliko starih CD playera...
10.05.2010 | 00:34
Evo i mene među onima kojima fckn dvd čitač ne šljaka.
MBP unibody, star godinu i pol, i nedavno prvi put primjetih da nece da proguda ni jedan optički medij. Onda malo guglah i naiđoh da virtualne mašine po gašenju znaju zadržati prvenstvo nad dvd čitačem ako se isto ne isključi. Učinjeno - i yeah ... radi opet.

Onda pred jedno dva dana opet ista priča ... tj slićna jer ovaj put čita DVD-e koji imaju već sadržaj, tiskane i pržene, također prži CD medije ali neće da mounta prazan DVD. Pa ga nagovarao (čitaj na njegovo odbijanje ponovno bih gurnuo DVD) i eto proradio. ?!?!

Danas opet probam i neće pak ni jedan DVD prazni progutati. Pune opet čita?!?
I mislim si, nabijem ti Apple na ... sa ovakvim stvarima. Sta mene b...li k...c što jobs ne voli DVD-e. Da sam tako razmišljao nabavio bih si ono sr...nje od Aira.
Nisam više od 50 DVD-a zapržio s ovim sranjem od laptopa i već mu krepa pržilica.

Da im nije OS-a bili bi totalni treš od firme.
1 godina garancije. Dobro su i procjenili.
Lenovo laptop od pola cijene daje garanciju od 3 fckn godine.

Isprike na rantu al mislim stvaaarno.
10.05.2010 | 01:14
Ma moje je totalno popi... Naime sada se razmazio i cita samo original DVDove i CDove. To bi bilo super da nemam uskoro jednu prezentaciju na koju moram staviti slike koje imam na jednom DVDu. Znam da bih mogao prebacit slike na drugi komp i kupit USB Stick od 4 GB i onda prebacit te slike na svoj MacBook, ali to mi i dalje ne rijesava problem superdrivea.

Nisam siguran da li mi se isplati rastavljat sam cijeli MacBook i onda ustanovit da mi i ciscenje s vaticom ne pomaze (ali hvala na prijedlogu). Jako me ljuti taj odnos Applea prema "starim medijima". Pa to sto neki ne koriste DVD i CD za prijenos podataka to ne znaci da se u to ne treba investirati ili bar napraviti "kak bog zapoveda".

Jos uvijek me zanima da li mi se vise isplati mjenjati ovaj drive ili kupovati novi pa ga kopcati preko USBa?
10.05.2010 | 09:28
@ gljiva
Original ti se financijski baš i ne isplati. Za iMac sam kupio još prije LG slim externu pržilicu i povremeno ju koristim. Na primjer oriđiđi DVD od Leoparda na polovici krepa, kao ne može ga pročitati i javlja grešku, dok na LG-u odradi bez greške i još nijedanput nije zaštekao. Vidjet ću kad će mene tvornički drajver početi zezati. Možeš proguglat koji ti zamjenski odgovara. Dosta su jeftiniji, a možda te bude bolje služio od tvorničkog, što me nebi čudilo. Za par stotina kuna možeš kupiti dobru vanjsku pržilicu. Odluka je na tebi.
Bok !
10.05.2010 | 10:18
Gljiva (BTW, koja gljiva? Počeli su rasti vrganji, koga zanima na znanje i ravnanje, možda Dijete ti? Oni crni vrganji rastu pa ako imaš prilike pohodi neki šumarak tam gdje jesi... ), kupnja novog DVD uređaja se vjerojatno isplati samo na www.macsales.com i tad ti ostaje još problme zamjene. Ja bih nazval Marka u iServis (091iservis) koji ti bude rekel kolko košta zamjena i sve ostalo pa si onda zgruntaj jel ti se više isplati zamjena postojećeg ili nabavka eksternog uređaja....
10.05.2010 | 12:43
Još jednom, po x-ti put upozoravam SVE KORISNIKE Apple računala: NI U LUDILU NE KORISTITE OPTIČKI POGON, NI U KOM SLUČAJU, NI ZA KOJU NAMJENU. Optika je najslabija strana ove tvrtke, kao što sam već jednom rekao, bilo bi im bolje da se drže računala bez optičkih pogona. Svako malo ovdje nekom crkne optika, zar to nije malo čudno? Meni je na oba dva stara iMac-a isto crkla. Na G3 i na 1gen. Intelu. Više neće, sada imam MacMini, ali ne stavljam više nikakve diskove u njega, već sva prženja odrađujem na PC-u.
10.05.2010 | 12:48
Bok Dražen, long time no see:unsure:
Vidim, ipak se nabavio Mini;)
Bravo, baš mi je drago zbog toga. Inače, kak si? Ide? A kaj ti misliš, zakaj optika na Macovima krepava? Misliš da je ju sjebe sistem ili neki drugi razlog? Možda je preknap spakirana pa se pregrijava? Ili je jednostavno riječ o smeću koje se sad jedino može kupiti pa krepava kao na pokretnoj traci?
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.05.2010 | 12:54
Niti jedan slot drive u kući ne radi..

i bit polako dolazi vrijeme da se izbaci optika kao standardan komponenta.. Radije bi da taj dio laptopa zamijene baterijom pa da imamo autonomiju od 15ak sati..

a vrijeme crnih truba još nije došlo.. doći će..
10.05.2010 | 18:25
Pretpostavljam da jednostavno ugrađuju skroz jeftine optičke pogone, može biti i pregrijavanje. Mišljenja sam kao i Dijete da je polako optici odzvonilo. U stvari uopće se ne sjećam kad sam nešto pržio za sebe, uglavnom su to neke usluge drugima, i to ono skroz bez veze neki filmovi i sl. Softver ionako ne instaliram sa optičkih medija (dobro OS, ali to možda 1-2 puta u životnom vijeku stroja). Čak sam mišljenja da je Apple zato i izbacio MacBook Air kako bi ispitao da li na tržištu prolazi stroj bez optike. Samo da nije toliko skup.
10.05.2010 | 19:50
@ Dijete: Tu kod mene (Kraljev vrh, udaljenost nekih 5 km) su crni vrganji počeli rasti. Nije sad da ih ima na tone, ali ima ih.....

A da je Optika na izdisaju, uvjeren sam još od petljanja oko BlueRaya i HD DVD-a. Flash memorija je prejeftina i kome se da zaj...t s optikom kad sad ima ovih USB stikova i od 32 Gb?

Ja inače sve doma pržim na lampi koja ima normlanu optiku s ladicomB)
10.05.2010 | 20:49
Evo, da kucnem o drvo (kuc, kuc). Na mom MBP optika još uvijek radi normalno (godina i pol). Pročitam CD ili DVD u 2-3 mjeseca i zapržim isto toliko (također gluposti, zapravo bi lako mogao bez optike). Slično i na Miniju. Koji ima skoro 3 godine.

Možda ima veze i koliko je prašine u okolišu u kojem se radi?

Inače, slažem se da vrijeme optike prolazi. Kad smo već kod toga, da sad izdavači medijskih sadržaja (filmova, glazbe...) žele "na klik" prekinuti korištenje optičkih medija - koja im je alternativa? Uzevši, naravno, u obzir da je ipak još premali dio populacije online sa širokopojasnom vezom pa da se može sve orijentirati isključivo na online prodaju A/V sadržaja.
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.05.2010 | 21:25
juupiiii...

sutra nakon kosnje, u sumu na odmor..

externa optika nudjena nek ostane u ponudi, al ja bi ladicarsku.. fuckas slot..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 7 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, skunic, temeljnik, tino1, Anonimci (321)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO