Macbook 13.3 i piva po tipkovnici
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook 13.3 i piva po tipkovnici

• joetastes
  • Posjetitelj
27.04.2010 | 19:05
Prijateljica ima problem sa svojim Macbook white 13.3 iz 2006. nakon nesretnog incidenta sa bocom pive koja se nasla u neposrednoj blizini. Ne mogu reci koliko se tekicine izlilo po tipkovnici no ona tvrdi da je pjene bilo na svim tipkama. Macbook se zbog okolnosti nije smio ugasiti niti micati tako da je ostao upaljen iducih dva sata. Pivu je samo pobrisala krpom i na prvi mah lap je radio bez problema. Nekih 15min nakon izljeva otkazala je tipkovnica, a nakon sat-dva ekran je poceo prikazivati cudnu sliku. Nakon sto je odradila job napokon je ugasila lap(barem misli da je) i zaputila se kuci gdje se navodno lap sam upalio i poceo proizvoditi cudne mehanicke zvukove koje je opisala kao zaglavljeni cd u cdrom-u(njezin je bio prazan). Zatim je ponovno ugasila lap i evo 4 dana kasnije isti vise ne odaje znakove zivota.

Eh sad, pitanje je kakav bi trebao biti daljnji tijek događaja, gdje potražiti pomoc, što se može uciniti, što je moglo krepat, koliko bi koštalo da se u serv isu utvrdi kvar i sl. Mi smo samo skinuli tipkovnicu te pogledali da li je išta tekucine procurilo na maticnu no izgledalo je da nije(nidje nije bilo slijepljene prasine i sl.). Ako je samo krepala tipkovnica da li postoji mogucnost da se lap upali na neki drugi nacin? Razmisljali smo kupiti tipkovnicu preko ebay-a no kako biti siguran da je samo u tome kvar...?

Unaprijed hvala!
27.04.2010 | 19:31
Trzni Marka u iServis (www.iservis.hr, 091iservis) i on ti bude mogel ustanoviti kaj je točno krepalo...
27.04.2010 | 21:19
Dok pijes, ne vozi.
28.04.2010 | 04:39
Vjerojatno je sje... temeljitije. Ali možda pomogne komplet rastavljnje, čišćenje alkoholom i višednevno sušenje.
  • joetastes
  • Posjetitelj
28.04.2010 | 10:46
Da li je ikako moguce rastaviti tipkovnicu kako bi se ocistila? Pokusali smo ali ubrzo odustali jer su gornja plastika i aluminij povezani ljepilom.

Dakle predlazete komplet rastavljanje i ciscenje alkoholom? Budemo probali I guess...no prvo cu pitati Marka u iservis sto misli kako je predlozio kolega u prvom odgovoru.

Ako nekome sine jos koja ideja ili zna odgovor na brojna pitanja u prvom postu neka se slobodno javi .

Pozdrav.
28.04.2010 | 16:55
Mislim da je prijedlog bio za unutrašnjost, nema načina za spasiti tipkovnicu nakon što tekućina uđe unutra.
29.04.2010 | 00:20
Da, sorry, nisam bio jasan. Tipkovnica je za baciti. Unutrašnjost je za čistiti i sušiti.
30.04.2010 | 01:01
Ne nužno. Ako je tekućina prošla ispod.... Gotovo je.

Samo zaista ne razumijem zašto je laptop ostao raditi i dalje?! Čim se nešto prolilo trebalo je prvo ga okrenuti naopačke a onda brisati...
30.04.2010 | 01:49
S obzirom da ne daje znakove zivota ni poslije par dana kada bi tekucina vec trebala ispariti, nadaj se da je samo tipkovnica unistena. Iz slicnog iskustva sa jednim laptopom (doduse nije Mac) naucio sam da na zalost tekucina zna napraviti spojeve i sprziti jos ponesto
30.04.2010 | 09:24
vedran17 je napisao:
Ne nužno. Ako je tekućina prošla ispod.... Gotovo je.

Samo zaista ne razumijem zašto je laptop ostao raditi i dalje?! Čim se nešto prolilo trebalo je prvo ga okrenuti naopačke a onda brisati...

Potpuno se slažem, ali nisam htio nikom pametovati u tom tužnom času. Dovoljna je pokora to kaj je komp izgleda opandrknuo:unsure:
  • joetastes
  • Posjetitelj
13.05.2010 | 11:43
Samo da se javim glede ove cijele situacije. Lap radi, trebalo je samo zamijeniti cijeli gornji case. Ne mogu reci koliko je tocno kostao popravak no prica se po kvartu da se sve rijesilo preko cuge i porcije palacinki... Eto, hvala svima na pomoci i savjetima. Pozdrav
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa