Apple Wireless Keyboard -- Win7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Wireless Keyboard -- Win7

24.04.2010 | 15:38
Bok svima!
Novi sam tu.

Poštelao sam sve u vezi novog iMac-a i Win7,
ne koristim Mac OS (jos), pa ga nisam ni ostavio
kao second boot opciju, pa nemam ni BootCamp.

Gnjavi me sto ne mogu pronaci rjesenje za
skroz fukcionalnu tastaturu pod Win7.

Function key kao da ne postoji, pa onda
nemam neke od sljedecih shortcut-a koje bi htio:

- brightness up/down
- volume up/down
- print screen
- delete key

Pokusavao sam sa skidanjem "Input Remappera", no
ni on ne reagira na kombinaciju koja ukljucuje
"function key", kao da ne postoji.

Pada li na pamet kome rjesenje za to?
Posebni driveri za tastaturu, programcic ili
registry skripta, nesto sto bi assign-alo
gumbe da rade kao pod Mac OS ili po mom odabiru?

Thx
  • Anonimac
  • Posjetitelj
24.04.2010 | 15:51
pa u svakom slucaju bi ti trebali bootcamp driveri (nek te ne zavara ime, to je skupina drivera za hardver koji apple koristi u svojim mašinama kao i za periferiju).. instaliraj i vozi
24.04.2010 | 16:00
O svetogrđa! Maknuti Mac OS s Maca u potpunosti!

To je kao kada su u Top Gearu Rolls Royce koristili za razvoženje balege!
24.04.2010 | 19:11
Stvarno, zaboga, kakve li užasne zamisli... Ljude koji stave Mac OS na PC kantu shvaćam, ali ovo zaista ne shvaćam.

Uglavnom, kako ti reče Dijete, kad su windoze bootane, ubaci original Mac OS X instalacijski DVD (mora biti od snow leoparda) i autoplay će ti pokrenuti instalaciju Windows drivera za Mac hardware.
24.04.2010 | 20:17
Znam, znam... nije fora imati samo Windowse na Macu

Da se bavim bilo cim drugim, imao bi Mac OS.. cini se bolji i efikasniji.
Ali za arhitekturu, i za softver koji mi treba (Rhino), nemam alternativu
osim Windowsa, za sad. A i trebao bi naci malo vremena za uci u tu sferu.

Thx na preporukama, ubacujem Mac OS DVD i probavam s BootCamp driverima za Win.
Nadam se da bu upalilo.
24.04.2010 | 21:40
maknuti os x s maca? pa to je kao da kastriraš psa
staviti isključivo windowse na nj? pa to je kao da kastriraš psa i onda mu ugradiš plastična muda da ga drugi psi čudno ne gledaju...
24.04.2010 | 22:26
Ma, zapravo je glavno pitanje zašto si uopće trošio lovu na Maca? Nije valjda samo zato da ti lijepo izgleda?

Znam neke arhitekte koji se vrlo uspješno bave arhitekturom na Macu. Archicad, Microstation. Ima toga još, ali koliko ja surađujem s arhitektima, većina ih je na Archicadu...
25.04.2010 | 09:30
Tajkunski sinek mozda? Lova pada s neba. Sigurno je u pitanju 27" i7 16GB RAMA 2TB HDD i Al daljinski. LOL
25.04.2010 | 09:59
Ljudi, kaj ste napali čovjeka... Kupio je komp, nije ga valjda ukral, i može s njim raditi kaj hoće. Ako to znači da je gore metnul win7, onda je win7. I ja se slažem da je usro motrku s windovzima koje je metnul umjesto OSX-a, ali ako ga to veseli...
No, postavio je pitanje, dobio je odgovor koji smo mu mogli ponuditi i nek se javi za dva mjeseca s upitom kak da raskuži komp od virusa i sličnih sranja, ali onda mu ne bumo mogli pomoći, nego samo reći: we told you so
Elem, doista je svetogrđe metnuti prozore na Mac posebno u situaciji kad postoje IZNIMNO kvalitetna programska rješenja za posao kojim se bavi(š). No, s druge strane, pretpostavljam da je onaj program koji koristi već platil, a Archicad bi moral tek platiti. Pa onda linija manjeg otpora = izbjegavanje učenja novog softa i eto ga na provjerenom rješenju. A Žabac, nemoj tak, možda, zapravo vrlo vjerojatno je kupil komp na firmu i htio se počastiti.
A da ne velimo koji je efekt kad mu dođe netko na pregovore oko posla i vidi mekonju na stolu umjesto onih kanti pod stolom....
U svakom slučaju, ja bih ostavio i OSX na kompu i pomalo napikaval, jer ovo nema smisla, ali čestitke na predivnom stroju
  • Anonimac
  • Posjetitelj
25.04.2010 | 13:06
Hvala Djuro..
25.04.2010 | 15:21
Da, fakat ni meni nije jasno kaj mu smeta OS X gore. Ne traži ni jesti ni piti, a sa Bootcampom se niti nezna da je gore. S Parallelsima, VMWareom se vidi jer su virtualni i netreba restartat. Nisam fahman, ali dosadašnjim praćenjem raznih OS X foruma to je nesmislen potez. Kak tu kažu : "Šekonto gušti" osobna stvar. Vrijeme će učiniti svoje ! Dobrodošao u svijet Maca !
  • Anonimac
  • Posjetitelj
25.04.2010 | 17:40
Prijedlog: neka iščupa još i ekran s tog maca i makao je sve što valja s njega. Ne znam kolika je tržišna vrijednost aluminija, možda to nešto vrijedi.

Ajde da je skinuo OSX s starog Minija i instalirao MorphOS, poklonio bi se do poda, ali ovo....

PS: I ja sam arhitekt, ali to je biznis i ide na biznis stroj na kojem je instaliran OS koji mi u tom trenutku i na tom mjestu omogućava kvalitetniji rad.
OSX je pležr koji ide na pležr stroj i to se ne miješa s biznisom. Biznis je ionako precijenjen.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 minuta
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO