Apple Wireless Keyboard -- Win7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Wireless Keyboard -- Win7

24.04.2010 | 15:38
Bok svima!
Novi sam tu.

Poštelao sam sve u vezi novog iMac-a i Win7,
ne koristim Mac OS (jos), pa ga nisam ni ostavio
kao second boot opciju, pa nemam ni BootCamp.

Gnjavi me sto ne mogu pronaci rjesenje za
skroz fukcionalnu tastaturu pod Win7.

Function key kao da ne postoji, pa onda
nemam neke od sljedecih shortcut-a koje bi htio:

- brightness up/down
- volume up/down
- print screen
- delete key

Pokusavao sam sa skidanjem "Input Remappera", no
ni on ne reagira na kombinaciju koja ukljucuje
"function key", kao da ne postoji.

Pada li na pamet kome rjesenje za to?
Posebni driveri za tastaturu, programcic ili
registry skripta, nesto sto bi assign-alo
gumbe da rade kao pod Mac OS ili po mom odabiru?

Thx
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.04.2010 | 15:51
pa u svakom slucaju bi ti trebali bootcamp driveri (nek te ne zavara ime, to je skupina drivera za hardver koji apple koristi u svojim mašinama kao i za periferiju).. instaliraj i vozi
24.04.2010 | 16:00
O svetogrđa! Maknuti Mac OS s Maca u potpunosti!

To je kao kada su u Top Gearu Rolls Royce koristili za razvoženje balege!
24.04.2010 | 19:11
Stvarno, zaboga, kakve li užasne zamisli... Ljude koji stave Mac OS na PC kantu shvaćam, ali ovo zaista ne shvaćam.

Uglavnom, kako ti reče Dijete, kad su windoze bootane, ubaci original Mac OS X instalacijski DVD (mora biti od snow leoparda) i autoplay će ti pokrenuti instalaciju Windows drivera za Mac hardware.
24.04.2010 | 20:17
Znam, znam... nije fora imati samo Windowse na Macu

Da se bavim bilo cim drugim, imao bi Mac OS.. cini se bolji i efikasniji.
Ali za arhitekturu, i za softver koji mi treba (Rhino), nemam alternativu
osim Windowsa, za sad. A i trebao bi naci malo vremena za uci u tu sferu.

Thx na preporukama, ubacujem Mac OS DVD i probavam s BootCamp driverima za Win.
Nadam se da bu upalilo.
24.04.2010 | 21:40
maknuti os x s maca? pa to je kao da kastriraš psa
staviti isključivo windowse na nj? pa to je kao da kastriraš psa i onda mu ugradiš plastična muda da ga drugi psi čudno ne gledaju...
24.04.2010 | 22:26
Ma, zapravo je glavno pitanje zašto si uopće trošio lovu na Maca? Nije valjda samo zato da ti lijepo izgleda?

Znam neke arhitekte koji se vrlo uspješno bave arhitekturom na Macu. Archicad, Microstation. Ima toga još, ali koliko ja surađujem s arhitektima, većina ih je na Archicadu...
25.04.2010 | 09:30
Tajkunski sinek mozda? Lova pada s neba. Sigurno je u pitanju 27" i7 16GB RAMA 2TB HDD i Al daljinski. LOL
25.04.2010 | 09:59
Ljudi, kaj ste napali čovjeka... Kupio je komp, nije ga valjda ukral, i može s njim raditi kaj hoće. Ako to znači da je gore metnul win7, onda je win7. I ja se slažem da je usro motrku s windovzima koje je metnul umjesto OSX-a, ali ako ga to veseli...
No, postavio je pitanje, dobio je odgovor koji smo mu mogli ponuditi i nek se javi za dva mjeseca s upitom kak da raskuži komp od virusa i sličnih sranja, ali onda mu ne bumo mogli pomoći, nego samo reći: we told you so
Elem, doista je svetogrđe metnuti prozore na Mac posebno u situaciji kad postoje IZNIMNO kvalitetna programska rješenja za posao kojim se bavi(š). No, s druge strane, pretpostavljam da je onaj program koji koristi već platil, a Archicad bi moral tek platiti. Pa onda linija manjeg otpora = izbjegavanje učenja novog softa i eto ga na provjerenom rješenju. A Žabac, nemoj tak, možda, zapravo vrlo vjerojatno je kupil komp na firmu i htio se počastiti.
A da ne velimo koji je efekt kad mu dođe netko na pregovore oko posla i vidi mekonju na stolu umjesto onih kanti pod stolom....
U svakom slučaju, ja bih ostavio i OSX na kompu i pomalo napikaval, jer ovo nema smisla, ali čestitke na predivnom stroju
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.04.2010 | 13:06
Hvala Djuro..
25.04.2010 | 15:21
Da, fakat ni meni nije jasno kaj mu smeta OS X gore. Ne traži ni jesti ni piti, a sa Bootcampom se niti nezna da je gore. S Parallelsima, VMWareom se vidi jer su virtualni i netreba restartat. Nisam fahman, ali dosadašnjim praćenjem raznih OS X foruma to je nesmislen potez. Kak tu kažu : "Šekonto gušti" osobna stvar. Vrijeme će učiniti svoje ! Dobrodošao u svijet Maca !
25.04.2010 | 17:40
Prijedlog: neka iščupa još i ekran s tog maca i makao je sve što valja s njega. Ne znam kolika je tržišna vrijednost aluminija, možda to nešto vrijedi.

Ajde da je skinuo OSX s starog Minija i instalirao MorphOS, poklonio bi se do poda, ali ovo....

PS: I ja sam arhitekt, ali to je biznis i ide na biznis stroj na kojem je instaliran OS koji mi u tom trenutku i na tom mjestu omogućava kvalitetniji rad.
OSX je pležr koji ide na pležr stroj i to se ne miješa s biznisom. Biznis je ionako precijenjen.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 38 minuta
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?