Apple Wireless Keyboard -- Win7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Wireless Keyboard -- Win7

24.04.2010 | 15:38
Bok svima!
Novi sam tu.

Poštelao sam sve u vezi novog iMac-a i Win7,
ne koristim Mac OS (jos), pa ga nisam ni ostavio
kao second boot opciju, pa nemam ni BootCamp.

Gnjavi me sto ne mogu pronaci rjesenje za
skroz fukcionalnu tastaturu pod Win7.

Function key kao da ne postoji, pa onda
nemam neke od sljedecih shortcut-a koje bi htio:

- brightness up/down
- volume up/down
- print screen
- delete key

Pokusavao sam sa skidanjem "Input Remappera", no
ni on ne reagira na kombinaciju koja ukljucuje
"function key", kao da ne postoji.

Pada li na pamet kome rjesenje za to?
Posebni driveri za tastaturu, programcic ili
registry skripta, nesto sto bi assign-alo
gumbe da rade kao pod Mac OS ili po mom odabiru?

Thx
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.04.2010 | 15:51
pa u svakom slucaju bi ti trebali bootcamp driveri (nek te ne zavara ime, to je skupina drivera za hardver koji apple koristi u svojim mašinama kao i za periferiju).. instaliraj i vozi
24.04.2010 | 16:00
O svetogrđa! Maknuti Mac OS s Maca u potpunosti!

To je kao kada su u Top Gearu Rolls Royce koristili za razvoženje balege!
24.04.2010 | 19:11
Stvarno, zaboga, kakve li užasne zamisli... Ljude koji stave Mac OS na PC kantu shvaćam, ali ovo zaista ne shvaćam.

Uglavnom, kako ti reče Dijete, kad su windoze bootane, ubaci original Mac OS X instalacijski DVD (mora biti od snow leoparda) i autoplay će ti pokrenuti instalaciju Windows drivera za Mac hardware.
24.04.2010 | 20:17
Znam, znam... nije fora imati samo Windowse na Macu

Da se bavim bilo cim drugim, imao bi Mac OS.. cini se bolji i efikasniji.
Ali za arhitekturu, i za softver koji mi treba (Rhino), nemam alternativu
osim Windowsa, za sad. A i trebao bi naci malo vremena za uci u tu sferu.

Thx na preporukama, ubacujem Mac OS DVD i probavam s BootCamp driverima za Win.
Nadam se da bu upalilo.
24.04.2010 | 21:40
maknuti os x s maca? pa to je kao da kastriraš psa
staviti isključivo windowse na nj? pa to je kao da kastriraš psa i onda mu ugradiš plastična muda da ga drugi psi čudno ne gledaju...
24.04.2010 | 22:26
Ma, zapravo je glavno pitanje zašto si uopće trošio lovu na Maca? Nije valjda samo zato da ti lijepo izgleda?

Znam neke arhitekte koji se vrlo uspješno bave arhitekturom na Macu. Archicad, Microstation. Ima toga još, ali koliko ja surađujem s arhitektima, većina ih je na Archicadu...
25.04.2010 | 09:30
Tajkunski sinek mozda? Lova pada s neba. Sigurno je u pitanju 27" i7 16GB RAMA 2TB HDD i Al daljinski. LOL
25.04.2010 | 09:59
Ljudi, kaj ste napali čovjeka... Kupio je komp, nije ga valjda ukral, i može s njim raditi kaj hoće. Ako to znači da je gore metnul win7, onda je win7. I ja se slažem da je usro motrku s windovzima koje je metnul umjesto OSX-a, ali ako ga to veseli...
No, postavio je pitanje, dobio je odgovor koji smo mu mogli ponuditi i nek se javi za dva mjeseca s upitom kak da raskuži komp od virusa i sličnih sranja, ali onda mu ne bumo mogli pomoći, nego samo reći: we told you so
Elem, doista je svetogrđe metnuti prozore na Mac posebno u situaciji kad postoje IZNIMNO kvalitetna programska rješenja za posao kojim se bavi(š). No, s druge strane, pretpostavljam da je onaj program koji koristi već platil, a Archicad bi moral tek platiti. Pa onda linija manjeg otpora = izbjegavanje učenja novog softa i eto ga na provjerenom rješenju. A Žabac, nemoj tak, možda, zapravo vrlo vjerojatno je kupil komp na firmu i htio se počastiti.
A da ne velimo koji je efekt kad mu dođe netko na pregovore oko posla i vidi mekonju na stolu umjesto onih kanti pod stolom....
U svakom slučaju, ja bih ostavio i OSX na kompu i pomalo napikaval, jer ovo nema smisla, ali čestitke na predivnom stroju
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.04.2010 | 13:06
Hvala Djuro..
25.04.2010 | 15:21
Da, fakat ni meni nije jasno kaj mu smeta OS X gore. Ne traži ni jesti ni piti, a sa Bootcampom se niti nezna da je gore. S Parallelsima, VMWareom se vidi jer su virtualni i netreba restartat. Nisam fahman, ali dosadašnjim praćenjem raznih OS X foruma to je nesmislen potez. Kak tu kažu : "Šekonto gušti" osobna stvar. Vrijeme će učiniti svoje ! Dobrodošao u svijet Maca !
25.04.2010 | 17:40
Prijedlog: neka iščupa još i ekran s tog maca i makao je sve što valja s njega. Ne znam kolika je tržišna vrijednost aluminija, možda to nešto vrijedi.

Ajde da je skinuo OSX s starog Minija i instalirao MorphOS, poklonio bi se do poda, ali ovo....

PS: I ja sam arhitekt, ali to je biznis i ide na biznis stroj na kojem je instaliran OS koji mi u tom trenutku i na tom mjestu omogućava kvalitetniji rad.
OSX je pležr koji ide na pležr stroj i to se ne miješa s biznisom. Biznis je ionako precijenjen.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (365)

Novo na Jabučnjaku

Teme