Firewire 800 kabal
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firewire 800 kabal

05.04.2010 | 01:39
Pozdrav svima.
Moze li me neko uputiti gde mogu kupiti firewire kabal za Mac Book Pro?
Naime treba mi da spojim eksternu zvucnu kartu M-Audio fire wire solo za laptopom ali u celom Zagrebu nisam nigde uspeo naci da kupim odgovarajuci kabal.
Probao sam u svim oficijalnim prodajnim mestima i nekolicini ducana namenjenim prodaji kablova poput Chipoteke i jos par prodajnih PC sentara. Ali nista.
Na Mecku ulaz ima 9 pinova (5 u gornjem delu i 4 u donjem odvojeni u sredini mali zarezom, kakva treba biti jedna strana kabla. Druga strana kabla treba biti standardna sa 6 pinova. Mislim da je u pitanju Fire Wire 800.
Ima li neko bilo kakvu ideju?

05.04.2010 | 02:01
Na žalost ne mogu ti pomoći, ne znam gsje ih u Zagrebu ima (mada bi me zanimalo, i gdje ih ima i kakve su cijene).

Htio sam reći da radim u Apple Premium Reselleru u Sarajevu i da držimo i Belkinove 800 na 400 kablove i Lacieve...

Ne znam ko je u Zagrebu APR, iStyle?
  • campo
  • Posjetitelj
05.04.2010 | 09:30
ja sam kupio eksterni WD sa Fw 800 i unutra je taj kabel..nije skup pa ako ti treba kupi i disk a unutra ima jos kabela
05.04.2010 | 10:45
ja sam takav kupio u HG spotu ... neznam jel taj ducan jos postoji?!?
05.04.2010 | 14:50
Kada sam ga prije mjesec i pol tražio po Zagrebu, nitko ga nije imao, samo po narudžbi. Kupio ga u Beču u McSharku, Belkinov i košta 15 €. Imaš ga i u Grazu u Mstoru.

@ vedran17
Koliko košta kod vas u Sarajevu?
05.04.2010 | 17:23
Evo čim se sutra vratim javim
05.04.2010 | 17:50
Algoritam, diskont24.
05.04.2010 | 18:19
Riba je napisao:

Palo je to i meni na pamet ali niposto se nesmem igrati sa konvertorima jer se radi o javnim nastupima i nesmem dozvoliti niti jedan mali zastoj u prenosu signala izmedju racunara i kartice. Tako da to recenje nazalost mora da odpadne. Previse mi je nesigurno ako ima i 1% mogucnosti da bude nestabilno. Samo direktan kontakt.
U svakom slucaju hvala ti na ponudjenom linku.

@vedran17
Moze li se to nekako naruciti ili moram licno da dolazim?

Hvala vam svima na savetima, od utorka, tj. sutra krecem u proveru datih mi uputa
11.04.2010 | 02:29
30 eura, Belkin, 12 eura Lacie. Laciev i djeluje jeftinije i katkad mi ne pokrene neki 2.5" enclosure... ali to je do enclosurea, rekao bih, ne do kabla....

Ti si iz Srbije? Isporuku nikakavu nemamo, sem privatnih linija... Ako si zainteresiran, javi mi se na prajvat pa ćemo skontat nešto.

Imamo sad i Lacie i Belkina.
24.04.2010 | 03:34
Sa zakasnjenjem sam procitao poruku
Inace kabal sam nasao i kupio u Finder-u negde kod Maksimirske.
Jesam iz Srbije da ali zivim u Zagrebu zadnjih 5 godina tako da se vodim kao dam sam odavde sto se tice bilo kakvih malverzacija na ovom podruciju a i sire zasto da ne.
Hvala veliko na ponudi i imacu to u vidu za buduce nabavke jer verujem da raspolazete sirim asortimanom za kompjutere ukoliko se nevaram.
Jos jednoms ve najbolje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 7 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, skunic, temeljnik, tino1, Anonimci (321)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO