Win 7 i iMac problem !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Win 7 i iMac problem !

19.03.2010 | 19:10
alo ljudovi imam velko pitanje..

inst sam win 7 da vidim sta je to tolko ljudima dobro na njemu.. ugl ne mogu se bezicno spojit na moj lan.. nikako spaja se i spaja i onda kaze limited or no connectivity ili kako god se pisalo..

ugl zivcan sam jer mi je radilo normalno na win XP a sad ovo nece... hm hm.. sad bi nesto reko al necu dirat prozore..

dali itko zna sto je problem .. dali je imao ko problema sa tim itd.. zhx
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.03.2010 | 19:31
Si stavio bootcamp drivere 3.0 (il je 3.1 zadnje čak)?

ak nisi, stavi.. ak jesi, ne znam..
19.03.2010 | 19:40
ja sma instalirao 7, i Imam samo jedan problem.ne rade mi externi zvucnici i mikrofon.O tome sam citao i izgleda da je kao normalna pojava.Cak mi i magic mouse bolje radi sa 7-om nego sa xp-om.Konekcija mi je super i s tim nisam imao problema.Ali sto kolega kaze vidi da li si update-ovo novi boot camp. 3.1 je zadnja verzija.
19.03.2010 | 19:55
da to odem na mac os updetat?

EDIT! nasao sam na njihovoj stranici .. ja imam 3.0 a skidam 3.1 iako ne mislim da ce to pomoc jer je ja mislim u necem drugom stvar.. -.-"

i da kao sta sam reko i dalje ne zeli..
20.03.2010 | 16:05
evo i ja citavo jutro pokusavam dobiti zvuk preko externih zvucnika ali ne ide.ne znam do cega je.interni rade.Zna li iko u cemu bi mogao biti problem.Na mac-u rade odlicno.
11.04.2010 | 13:32
pozdrav.
ovako , znam da windows 7 ima veće probleme sa nekih 20ak drivera a među njima su i realtekov i siemens gigset driver za t-com šugavi router pa pretpostavljam da imate i upravo i tu opremu,ako ne stvar se može riješiti na isti način.
za relatek čip rapidshare.com/files/191984284/HD_Audio.zip.html i downloads.guru3d.com/Realtek-HD-Audio-2....r-download-2163.html i ta dva rade.

a zašto nebi stavili neki fini linux ili bsd umjesto windowssa?
ja već 8 godine nisam vidjel windowse osim na faxu a i tamo prigovaram stalno.
11.04.2010 | 14:24
A koji to CAD koristiš na linuxu?
11.04.2010 | 20:05
prije sam 2004 koj pod winom radil skroz ok a sad sam stavil 2010 koj je garbage po winom a ZLO nedolazi u obzir da stavim na komp.
11.04.2010 | 20:40
Što 2004 i 2010? AutoCAD? To je onda na windowsima. Napisao si da već 8 godina nisi vidio Windowse... Prije 8 godina nije ni 2004 postojao...
11.04.2010 | 20:50
netrebam windowse da imam windows software na linuxu www.winehq.org/

it`s simple.
11.04.2010 | 21:04
OK, znam za Wine, koristim ga na Macu, pokušao sam AutoCAD2000 zapakirati u Wine i pokrenuti ga na Macu, nešto, kao, radi, ali dosta kilavo i jako se muči s file selection dijalozima (malo rade, malo ne - ne da se klikati po njima). Sve u svemu, nisam baš zadovoljan. Wine mi je OK za neke male programčiće, IrfanView i tako to, ali AutoCAD mi ipak bolje radi u virtualiziranim windowsima. Kako to radi na Linuxu?
11.04.2010 | 21:05
autocad na widozi u virtualboxu radi ok , no nije mi prihvačalo seeamles mode i bez obzira na rezoluciju windozi bili u prozoru 25x15 pa je bilo dosta teško raditi.
No našel BrisCad koj pod winom skroz uredno radi.
Veće probleme također imal sa MathCadom i winom no mathcad zamjenil sa maple na čijem cdu btw dobiješ linux 32 bit binary linux 64 binary solaris binary i osx - instalaciju.
11.04.2010 | 21:17
pod winom imam trenutno turbocad 16 pro , ironcad , briscad , mathematica 5 , magiciso , starcraft , civ 4.
irwanview i te male programčiće većinom imam neku gnu alternativu i radi mi skroz ok.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

zvone, Anonimci (309)

Novo na Jabučnjaku

Teme