Win 7 i iMac problem !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Win 7 i iMac problem !

19.03.2010 | 19:10
alo ljudovi imam velko pitanje..

inst sam win 7 da vidim sta je to tolko ljudima dobro na njemu.. ugl ne mogu se bezicno spojit na moj lan.. nikako spaja se i spaja i onda kaze limited or no connectivity ili kako god se pisalo..

ugl zivcan sam jer mi je radilo normalno na win XP a sad ovo nece... hm hm.. sad bi nesto reko al necu dirat prozore..

dali itko zna sto je problem .. dali je imao ko problema sa tim itd.. zhx
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.03.2010 | 19:31
Si stavio bootcamp drivere 3.0 (il je 3.1 zadnje čak)?

ak nisi, stavi.. ak jesi, ne znam..
19.03.2010 | 19:40
ja sma instalirao 7, i Imam samo jedan problem.ne rade mi externi zvucnici i mikrofon.O tome sam citao i izgleda da je kao normalna pojava.Cak mi i magic mouse bolje radi sa 7-om nego sa xp-om.Konekcija mi je super i s tim nisam imao problema.Ali sto kolega kaze vidi da li si update-ovo novi boot camp. 3.1 je zadnja verzija.
19.03.2010 | 19:55
da to odem na mac os updetat?

EDIT! nasao sam na njihovoj stranici .. ja imam 3.0 a skidam 3.1 iako ne mislim da ce to pomoc jer je ja mislim u necem drugom stvar.. -.-"

i da kao sta sam reko i dalje ne zeli..
20.03.2010 | 16:05
evo i ja citavo jutro pokusavam dobiti zvuk preko externih zvucnika ali ne ide.ne znam do cega je.interni rade.Zna li iko u cemu bi mogao biti problem.Na mac-u rade odlicno.
11.04.2010 | 13:32
pozdrav.
ovako , znam da windows 7 ima veće probleme sa nekih 20ak drivera a među njima su i realtekov i siemens gigset driver za t-com šugavi router pa pretpostavljam da imate i upravo i tu opremu,ako ne stvar se može riješiti na isti način.
za relatek čip rapidshare.com/files/191984284/HD_Audio.zip.html i downloads.guru3d.com/Realtek-HD-Audio-2....r-download-2163.html i ta dva rade.

a zašto nebi stavili neki fini linux ili bsd umjesto windowssa?
ja već 8 godine nisam vidjel windowse osim na faxu a i tamo prigovaram stalno.
11.04.2010 | 14:24
A koji to CAD koristiš na linuxu?
11.04.2010 | 20:05
prije sam 2004 koj pod winom radil skroz ok a sad sam stavil 2010 koj je garbage po winom a ZLO nedolazi u obzir da stavim na komp.
11.04.2010 | 20:40
Što 2004 i 2010? AutoCAD? To je onda na windowsima. Napisao si da već 8 godina nisi vidio Windowse... Prije 8 godina nije ni 2004 postojao...
11.04.2010 | 20:50
netrebam windowse da imam windows software na linuxu www.winehq.org/

it`s simple.
11.04.2010 | 21:04
OK, znam za Wine, koristim ga na Macu, pokušao sam AutoCAD2000 zapakirati u Wine i pokrenuti ga na Macu, nešto, kao, radi, ali dosta kilavo i jako se muči s file selection dijalozima (malo rade, malo ne - ne da se klikati po njima). Sve u svemu, nisam baš zadovoljan. Wine mi je OK za neke male programčiće, IrfanView i tako to, ali AutoCAD mi ipak bolje radi u virtualiziranim windowsima. Kako to radi na Linuxu?
11.04.2010 | 21:05
autocad na widozi u virtualboxu radi ok , no nije mi prihvačalo seeamles mode i bez obzira na rezoluciju windozi bili u prozoru 25x15 pa je bilo dosta teško raditi.
No našel BrisCad koj pod winom skroz uredno radi.
Veće probleme također imal sa MathCadom i winom no mathcad zamjenil sa maple na čijem cdu btw dobiješ linux 32 bit binary linux 64 binary solaris binary i osx - instalaciju.
11.04.2010 | 21:17
pod winom imam trenutno turbocad 16 pro , ironcad , briscad , mathematica 5 , magiciso , starcraft , civ 4.
irwanview i te male programčiće većinom imam neku gnu alternativu i radi mi skroz ok.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 51 minuta
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava