Monitor 24'' ili 27'' za macmini ili powermac g5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor 24'' ili 27'' za macmini ili powermac g5

16.03.2010 | 22:31
uglavnom radi se o tome da bi uzeo novi monitor full hd(1920x1080), isto tako se neckam jer sam oko minia ili powermac g5.
znam znam da mini i g5 su totalna druga klasa ali jednostavno sam malo skeptican s time da je update kod minija tako tesko napraviti i da ono novac i dobiveno je malo i neznam koliko dugo moze raditi posto kod mene komp radi 24/7, zato bi ako je moguce dao malo vise i uzeo stari powermac, ipak je ono kuciste nenadjbivo

Ajde ako je moguce da mi netko da savjete da ne kupujem novi mini ili stari g5.
Isto tako s monitorima btw imao sam 20'' monitor. cca. od 2 do 3 soma kn.

Ako je moguce sto iskrenije savjete. koristenje pila bi bilo razno od igrica do gledanje filmova te do song eddetinga i amaterskog koristenja fotica .
16.03.2010 | 22:42
ne kuzim se u koristenje maca za igrice, ali znam da za igrice trebas najjaci stroj na trzistu, a to g5 sigurno nije. Prije bi rekao mini.
16.03.2010 | 22:46
Mislim da svakako treba uzeti novog Minija osim ako ne nadjes G5 za zaista sitne novce. Meni je G5 inace glomazna kanta, nista puno vise od toga. Racunaj da ces i njega jako tesko i skupo upgradeati osim stvari koje mozes i na Miniju upgradeati. Ja sam definitivno za Minija, neusporedivo je brzi i tisi. Tek sam sad vidio, ti bi dao *vise* za stari PowerMac??
Sto se monitora tice, vec smo imali slicnu raspravu nedavno, osobno i velik broj ljudi je zadovoljan Samsungom.
16.03.2010 | 22:54
Samsung 2494SW. Superzadovoljan. Full HD, mrrrak slika (za non-LED display)

Ne znam kakav je Powermac G5, ali imam doma Mini s kraja 2007, koji je dosta slabiji od ovog novog, ali sam vrlo zadovoljan. Doduše, igre se svode na Sunčicu i Urban Jungle (pod Windowsima) i nešto flash online igrica što klinci ganjaju.

Radi između 4 i 8 sati dnevno, već 2 i pol godine, da kucnem o drvo...

Ono što je meni najvažnije: zauzima supermalo mjesta, a tišina je APSOLUTNA.
16.03.2010 | 23:17
Hmmmmm ok, kada sam reko vise mislio sam mini iz USA i power iz CRO tako da je to to.
Trazio sam o monitorima ali nisu mi bila svjeza razmisljanja o fullhd. potrazit cu jos postove.
ok onda odbacujem g5 makar ima jbnu kantu.
Ajde jos misljenja o monitorima.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2010 | 23:29
smayoo je napisao:
a tišina je APSOLUTNA.

joooj.. naš se zapuše ko mlažnjak od kad sam ga otvorio.. a otvarao sam jer sam se nadao da je loše spojen optički na motherboard, a ispalo je da je disk pri kraju...

tak da cu se potrudit riješit mlažnjak sound prilikom zamjene diska..
17.03.2010 | 00:24
Ja sam godinama profesionalno radio na G5-icama i ti strojevi su zaista divni, pravi radni konji. Nikada nisam imao jedan problem s njima i bili su toliko moćni da su dostojanstveno nadživili i daleko novije strojeve - npr. super stari G5 na 2.7 GHz čak i danas dobro zvuči i sigurno da mnogo toga može raditi vrhunski, ALI... ipak bih kupio Mini. Zašto?

Zato jer je u međuvremenu došlo do promjene arhitekture i nema smisla 2010. godine kupiti PowerPC hardver (osim ako je cijena zbilja super i zna se za što će se stroj koristiti bez puno upgradea u budućnosti). Što se tiče monitora, kupi što veći!
17.03.2010 | 09:55
ok evo jos malo pa gotovo koliko sam skuzio svi ste za minia i veliki monitor, znaci 27''i mini ok, dali moram jos na nesto pripaziti prije kupnje ili sve ostale stvari mogu tu nabaviti?
ovo pitam jer cu nabaviti minia prek bare e da i garancija dali vrijedi kao za laptopove?
17.03.2010 | 10:31
Ako se ne varam za Minija da!
Power supply ti radi i ovdje i ovamo, tako da ti ne treba nista drugo osim tipkovnice, misa i monitora.
17.03.2010 | 13:00
Pazi ako uzimas monitor vece rezolucije os 1920x1200 jer ti treba adapter Mini DisplayPort to Dual-Link DVI koji se prodaje posebno.
17.03.2010 | 16:31
ok to je super za garanciju

ne mislio sam uzeti 1920x1080 27'' (samsung ili LG a cjena je slicna) a cuo sam da onda nesto moras posebno prckati i kupovati, a vec sam sklepao da idem na mini displaj to HDMI a zvuk ovako i onako ide u zvucnike tako da mi ne trebaju iz monitora jer svi veci dolaze s njima a steta bi bilo ne ukljuciti ljepu 7.2 kombinacuju
17.03.2010 | 20:08
Po mome mišljenju bolje kupiti novi Mac Mini nego stari G5. U tu jednadžbu dodaj još i PS3 ili X-Box, jer iskreno, ali zaista iskreno, ne očekuj da će ti Mini vrtiti bilo koju 3D igru na toj rezoluciji. Eventualno neki edukacijski softver u flashu, Plants vs. Zombies i sl. Na 3D igre - jednostavno zaboravi. Govorim o saznanjima iz prve ruke. Mali savjet za monitor: Gledaj da ima HDMI konektore, moći ćeš tada na njega eventualno spojiti i konzolu i Minija. Kod mene je to tako riješeno. Mac za surfanje i sl. bedastoće, a PS3 za igre. Pozdrav!!!
17.03.2010 | 20:54
Pa di si, Dražene!!! Nema te ni u grahu, ni u crnoj kavi!!! Kako si? Š'aima ko'tebe?
18.03.2010 | 01:30
Hvala svima na savjetima, eto dana je para za mini (nadam se da nece potrositi u strip clubu) a za monitor trebam obici tih par shopova, sve sam gledao preko nabave.net ja se nadam da su jos tocni s podacima kao i prije (ako sam u krivu uputite me na bolje)

jos jednom hvala svima

i samo jos jedno pitanje eto palo mi je na pamet a to je dali je u wii stavljen macov superdrive?
18.03.2010 | 01:57
Nije.
18.03.2010 | 09:07
a činilo mi se ko da je, onda su ga dobro skopirali ili od istog proizvođača, no dobro
18.03.2010 | 10:27
To je standardni slot-in drive koji se masovno proizvodi. I jedni id rugi ga kupuju od istih proizvodjaca...
18.03.2010 | 20:37
ma jasno ali sam ipak mislio da je nekako mac bio prvi s slot in drivom pa zato me sve baca kada vidim to kod drugih no danas nema exlusive sve i svasta svakome jer novac ne bira
19.03.2010 | 11:01
Pa nije, prvi su bili automobilski CD playeri.
19.03.2010 | 16:06
jooooooooooojj totalno zaboravio na to, cccccc
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 51 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, dgajic, drlovric, Riba, rusty, Sarek, Anonimci (293)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO