Monitor 24'' ili 27'' za macmini ili powermac g5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor 24'' ili 27'' za macmini ili powermac g5

16.03.2010 | 22:31
uglavnom radi se o tome da bi uzeo novi monitor full hd(1920x1080), isto tako se neckam jer sam oko minia ili powermac g5.
znam znam da mini i g5 su totalna druga klasa ali jednostavno sam malo skeptican s time da je update kod minija tako tesko napraviti i da ono novac i dobiveno je malo i neznam koliko dugo moze raditi posto kod mene komp radi 24/7, zato bi ako je moguce dao malo vise i uzeo stari powermac, ipak je ono kuciste nenadjbivo

Ajde ako je moguce da mi netko da savjete da ne kupujem novi mini ili stari g5.
Isto tako s monitorima btw imao sam 20'' monitor. cca. od 2 do 3 soma kn.

Ako je moguce sto iskrenije savjete. koristenje pila bi bilo razno od igrica do gledanje filmova te do song eddetinga i amaterskog koristenja fotica .
16.03.2010 | 22:42
ne kuzim se u koristenje maca za igrice, ali znam da za igrice trebas najjaci stroj na trzistu, a to g5 sigurno nije. Prije bi rekao mini.
16.03.2010 | 22:46
Mislim da svakako treba uzeti novog Minija osim ako ne nadjes G5 za zaista sitne novce. Meni je G5 inace glomazna kanta, nista puno vise od toga. Racunaj da ces i njega jako tesko i skupo upgradeati osim stvari koje mozes i na Miniju upgradeati. Ja sam definitivno za Minija, neusporedivo je brzi i tisi. Tek sam sad vidio, ti bi dao *vise* za stari PowerMac??
Sto se monitora tice, vec smo imali slicnu raspravu nedavno, osobno i velik broj ljudi je zadovoljan Samsungom.
16.03.2010 | 22:54
Samsung 2494SW. Superzadovoljan. Full HD, mrrrak slika (za non-LED display)

Ne znam kakav je Powermac G5, ali imam doma Mini s kraja 2007, koji je dosta slabiji od ovog novog, ali sam vrlo zadovoljan. Doduše, igre se svode na Sunčicu i Urban Jungle (pod Windowsima) i nešto flash online igrica što klinci ganjaju.

Radi između 4 i 8 sati dnevno, već 2 i pol godine, da kucnem o drvo...

Ono što je meni najvažnije: zauzima supermalo mjesta, a tišina je APSOLUTNA.
16.03.2010 | 23:17
Hmmmmm ok, kada sam reko vise mislio sam mini iz USA i power iz CRO tako da je to to.
Trazio sam o monitorima ali nisu mi bila svjeza razmisljanja o fullhd. potrazit cu jos postove.
ok onda odbacujem g5 makar ima jbnu kantu.
Ajde jos misljenja o monitorima.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2010 | 23:29
smayoo je napisao:
a tišina je APSOLUTNA.

joooj.. naš se zapuše ko mlažnjak od kad sam ga otvorio.. a otvarao sam jer sam se nadao da je loše spojen optički na motherboard, a ispalo je da je disk pri kraju...

tak da cu se potrudit riješit mlažnjak sound prilikom zamjene diska..
17.03.2010 | 00:24
Ja sam godinama profesionalno radio na G5-icama i ti strojevi su zaista divni, pravi radni konji. Nikada nisam imao jedan problem s njima i bili su toliko moćni da su dostojanstveno nadživili i daleko novije strojeve - npr. super stari G5 na 2.7 GHz čak i danas dobro zvuči i sigurno da mnogo toga može raditi vrhunski, ALI... ipak bih kupio Mini. Zašto?

Zato jer je u međuvremenu došlo do promjene arhitekture i nema smisla 2010. godine kupiti PowerPC hardver (osim ako je cijena zbilja super i zna se za što će se stroj koristiti bez puno upgradea u budućnosti). Što se tiče monitora, kupi što veći!
17.03.2010 | 09:55
ok evo jos malo pa gotovo koliko sam skuzio svi ste za minia i veliki monitor, znaci 27''i mini ok, dali moram jos na nesto pripaziti prije kupnje ili sve ostale stvari mogu tu nabaviti?
ovo pitam jer cu nabaviti minia prek bare e da i garancija dali vrijedi kao za laptopove?
17.03.2010 | 10:31
Ako se ne varam za Minija da!
Power supply ti radi i ovdje i ovamo, tako da ti ne treba nista drugo osim tipkovnice, misa i monitora.
17.03.2010 | 13:00
Pazi ako uzimas monitor vece rezolucije os 1920x1200 jer ti treba adapter Mini DisplayPort to Dual-Link DVI koji se prodaje posebno.
17.03.2010 | 16:31
ok to je super za garanciju

ne mislio sam uzeti 1920x1080 27'' (samsung ili LG a cjena je slicna) a cuo sam da onda nesto moras posebno prckati i kupovati, a vec sam sklepao da idem na mini displaj to HDMI a zvuk ovako i onako ide u zvucnike tako da mi ne trebaju iz monitora jer svi veci dolaze s njima a steta bi bilo ne ukljuciti ljepu 7.2 kombinacuju
17.03.2010 | 20:08
Po mome mišljenju bolje kupiti novi Mac Mini nego stari G5. U tu jednadžbu dodaj još i PS3 ili X-Box, jer iskreno, ali zaista iskreno, ne očekuj da će ti Mini vrtiti bilo koju 3D igru na toj rezoluciji. Eventualno neki edukacijski softver u flashu, Plants vs. Zombies i sl. Na 3D igre - jednostavno zaboravi. Govorim o saznanjima iz prve ruke. Mali savjet za monitor: Gledaj da ima HDMI konektore, moći ćeš tada na njega eventualno spojiti i konzolu i Minija. Kod mene je to tako riješeno. Mac za surfanje i sl. bedastoće, a PS3 za igre. Pozdrav!!!
17.03.2010 | 20:54
Pa di si, Dražene!!! Nema te ni u grahu, ni u crnoj kavi!!! Kako si? Š'aima ko'tebe?
18.03.2010 | 01:30
Hvala svima na savjetima, eto dana je para za mini (nadam se da nece potrositi u strip clubu) a za monitor trebam obici tih par shopova, sve sam gledao preko nabave.net ja se nadam da su jos tocni s podacima kao i prije (ako sam u krivu uputite me na bolje)

jos jednom hvala svima

i samo jos jedno pitanje eto palo mi je na pamet a to je dali je u wii stavljen macov superdrive?
18.03.2010 | 01:57
Nije.
18.03.2010 | 09:07
a činilo mi se ko da je, onda su ga dobro skopirali ili od istog proizvođača, no dobro
18.03.2010 | 10:27
To je standardni slot-in drive koji se masovno proizvodi. I jedni id rugi ga kupuju od istih proizvodjaca...
18.03.2010 | 20:37
ma jasno ali sam ipak mislio da je nekako mac bio prvi s slot in drivom pa zato me sve baca kada vidim to kod drugih no danas nema exlusive sve i svasta svakome jer novac ne bira
19.03.2010 | 11:01
Pa nije, prvi su bili automobilski CD playeri.
19.03.2010 | 16:06
jooooooooooojj totalno zaboravio na to, cccccc
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa