Monitor 24'' ili 27'' za macmini ili powermac g5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor 24'' ili 27'' za macmini ili powermac g5

16.03.2010 | 22:31
uglavnom radi se o tome da bi uzeo novi monitor full hd(1920x1080), isto tako se neckam jer sam oko minia ili powermac g5.
znam znam da mini i g5 su totalna druga klasa ali jednostavno sam malo skeptican s time da je update kod minija tako tesko napraviti i da ono novac i dobiveno je malo i neznam koliko dugo moze raditi posto kod mene komp radi 24/7, zato bi ako je moguce dao malo vise i uzeo stari powermac, ipak je ono kuciste nenadjbivo

Ajde ako je moguce da mi netko da savjete da ne kupujem novi mini ili stari g5.
Isto tako s monitorima btw imao sam 20'' monitor. cca. od 2 do 3 soma kn.

Ako je moguce sto iskrenije savjete. koristenje pila bi bilo razno od igrica do gledanje filmova te do song eddetinga i amaterskog koristenja fotica .
16.03.2010 | 22:42
ne kuzim se u koristenje maca za igrice, ali znam da za igrice trebas najjaci stroj na trzistu, a to g5 sigurno nije. Prije bi rekao mini.
16.03.2010 | 22:46
Mislim da svakako treba uzeti novog Minija osim ako ne nadjes G5 za zaista sitne novce. Meni je G5 inace glomazna kanta, nista puno vise od toga. Racunaj da ces i njega jako tesko i skupo upgradeati osim stvari koje mozes i na Miniju upgradeati. Ja sam definitivno za Minija, neusporedivo je brzi i tisi. Tek sam sad vidio, ti bi dao *vise* za stari PowerMac??
Sto se monitora tice, vec smo imali slicnu raspravu nedavno, osobno i velik broj ljudi je zadovoljan Samsungom.
16.03.2010 | 22:54
Samsung 2494SW. Superzadovoljan. Full HD, mrrrak slika (za non-LED display)

Ne znam kakav je Powermac G5, ali imam doma Mini s kraja 2007, koji je dosta slabiji od ovog novog, ali sam vrlo zadovoljan. Doduše, igre se svode na Sunčicu i Urban Jungle (pod Windowsima) i nešto flash online igrica što klinci ganjaju.

Radi između 4 i 8 sati dnevno, već 2 i pol godine, da kucnem o drvo...

Ono što je meni najvažnije: zauzima supermalo mjesta, a tišina je APSOLUTNA.
16.03.2010 | 23:17
Hmmmmm ok, kada sam reko vise mislio sam mini iz USA i power iz CRO tako da je to to.
Trazio sam o monitorima ali nisu mi bila svjeza razmisljanja o fullhd. potrazit cu jos postove.
ok onda odbacujem g5 makar ima jbnu kantu.
Ajde jos misljenja o monitorima.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2010 | 23:29
smayoo je napisao:
a tišina je APSOLUTNA.

joooj.. naš se zapuše ko mlažnjak od kad sam ga otvorio.. a otvarao sam jer sam se nadao da je loše spojen optički na motherboard, a ispalo je da je disk pri kraju...

tak da cu se potrudit riješit mlažnjak sound prilikom zamjene diska..
17.03.2010 | 00:24
Ja sam godinama profesionalno radio na G5-icama i ti strojevi su zaista divni, pravi radni konji. Nikada nisam imao jedan problem s njima i bili su toliko moćni da su dostojanstveno nadživili i daleko novije strojeve - npr. super stari G5 na 2.7 GHz čak i danas dobro zvuči i sigurno da mnogo toga može raditi vrhunski, ALI... ipak bih kupio Mini. Zašto?

Zato jer je u međuvremenu došlo do promjene arhitekture i nema smisla 2010. godine kupiti PowerPC hardver (osim ako je cijena zbilja super i zna se za što će se stroj koristiti bez puno upgradea u budućnosti). Što se tiče monitora, kupi što veći!
17.03.2010 | 09:55
ok evo jos malo pa gotovo koliko sam skuzio svi ste za minia i veliki monitor, znaci 27''i mini ok, dali moram jos na nesto pripaziti prije kupnje ili sve ostale stvari mogu tu nabaviti?
ovo pitam jer cu nabaviti minia prek bare e da i garancija dali vrijedi kao za laptopove?
17.03.2010 | 10:31
Ako se ne varam za Minija da!
Power supply ti radi i ovdje i ovamo, tako da ti ne treba nista drugo osim tipkovnice, misa i monitora.
17.03.2010 | 13:00
Pazi ako uzimas monitor vece rezolucije os 1920x1200 jer ti treba adapter Mini DisplayPort to Dual-Link DVI koji se prodaje posebno.
17.03.2010 | 16:31
ok to je super za garanciju

ne mislio sam uzeti 1920x1080 27'' (samsung ili LG a cjena je slicna) a cuo sam da onda nesto moras posebno prckati i kupovati, a vec sam sklepao da idem na mini displaj to HDMI a zvuk ovako i onako ide u zvucnike tako da mi ne trebaju iz monitora jer svi veci dolaze s njima a steta bi bilo ne ukljuciti ljepu 7.2 kombinacuju
17.03.2010 | 20:08
Po mome mišljenju bolje kupiti novi Mac Mini nego stari G5. U tu jednadžbu dodaj još i PS3 ili X-Box, jer iskreno, ali zaista iskreno, ne očekuj da će ti Mini vrtiti bilo koju 3D igru na toj rezoluciji. Eventualno neki edukacijski softver u flashu, Plants vs. Zombies i sl. Na 3D igre - jednostavno zaboravi. Govorim o saznanjima iz prve ruke. Mali savjet za monitor: Gledaj da ima HDMI konektore, moći ćeš tada na njega eventualno spojiti i konzolu i Minija. Kod mene je to tako riješeno. Mac za surfanje i sl. bedastoće, a PS3 za igre. Pozdrav!!!
17.03.2010 | 20:54
Pa di si, Dražene!!! Nema te ni u grahu, ni u crnoj kavi!!! Kako si? Š'aima ko'tebe?
18.03.2010 | 01:30
Hvala svima na savjetima, eto dana je para za mini (nadam se da nece potrositi u strip clubu) a za monitor trebam obici tih par shopova, sve sam gledao preko nabave.net ja se nadam da su jos tocni s podacima kao i prije (ako sam u krivu uputite me na bolje)

jos jednom hvala svima

i samo jos jedno pitanje eto palo mi je na pamet a to je dali je u wii stavljen macov superdrive?
18.03.2010 | 01:57
Nije.
18.03.2010 | 09:07
a činilo mi se ko da je, onda su ga dobro skopirali ili od istog proizvođača, no dobro
18.03.2010 | 10:27
To je standardni slot-in drive koji se masovno proizvodi. I jedni id rugi ga kupuju od istih proizvodjaca...
18.03.2010 | 20:37
ma jasno ali sam ipak mislio da je nekako mac bio prvi s slot in drivom pa zato me sve baca kada vidim to kod drugih no danas nema exlusive sve i svasta svakome jer novac ne bira
19.03.2010 | 11:01
Pa nije, prvi su bili automobilski CD playeri.
19.03.2010 | 16:06
jooooooooooojj totalno zaboravio na to, cccccc
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (479)

Novo na Jabučnjaku

Teme