Nadogradnja memorije na iMacu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nadogradnja memorije na iMacu

02.03.2010 | 21:34
ljudi bok,

nadogradio bi si na iMacu (24/late08) memoriju sa sadasnjih 2GB na mogucih 6 kada bi se kod nas dao nabaviti pouzdan keks od 4GB (nisam jos kupovao nista tog tipa preko interneta), tak da mislim da ce za sad ici na samo 4GB

e sad, kako su me u linksu i jos nekim mjestima isprepadali da su imali silnih(!?!?!?) problema sa macovima, malo nezam vise sta bi kupio, makar sam mislio uzmem 2x2GB ddr2 6400 sodim 200pin (unbufered) mozda u kitu... upiknem, ova dva stara keksa (usput neke cudne firne HYNIX KOREA 08, bez ikakve macove oznake) prodam i to je to...

jel zna netko na kaj da pazim ili kaj da ne uzimam.... ustvari kaj bu sigurno radilo
  • aco
  • Korisnik
  • 7
02.03.2010 | 21:45
Transced i nemaš problema, ali obzirom da je u HR sada sve teško naći, pasaće ti i memorija na kojoj su Samsung čipovi. Hynix je poznata firma koja se bavi memorijom ali je kod nas nema u prodaji.
02.03.2010 | 21:57
Ja sam u svog alu iMaca 24 koji je dosao s 2Gb RAM-a, ubacio dva nova keksica od po 2Gb - MUSHKIN DDR2 6400 - 800Mhz i radi vec godinu dana bez problema. Tek sam nedavno saznao da moj iMac zapravo podrzava do 6Gb rama, tako da sada planiram ubosti jedan keksic od 4Gb. Memoriju sam prije godinu dana kupio u HG SPOTU (Osijek).
02.03.2010 | 22:09
e da, al di nabavit keks od 4GB?

osim TRANSCENDovih memorija, koje su jos sa samsungovim čipom
02.03.2010 | 22:10
Progooglaj malo pa vidi što ljudi preporučaju. Kada sam ja istu takvu nadogradnju radio vidio sam da se preporuča upravo Mushkin, međutim kada sam ušao u istu ovu trgovinu u Osijeku ostali su bez Mushkina (valjda je dCakmak uzeo prije mene ) pa sam ubo jeftiniju... a zaboravio sam koju sam ubo, uglavnom najjeftinije i jedino što je tada bilo u tom dućanu i evo radi bez problema.
02.03.2010 | 22:11
ma izgleda da to ipak sve radi, vele i u servisu da bi trebalo
02.03.2010 | 22:20
To su bila jos dobra stara vremena s HG SPOT-om Neznam kako danas stoji situacija. Sto se tice keksica od 4Gb, zvao sam prije tjedan-dva Chipoteku i moze se nabaviti. Probaj tamo. Ja sam isto na NET-u procitao sve dobre preporuke za Mushkin memorija i Mac, stoga nisam zelio riskirati i izricito sam nju trazio, posto sam mijenja oba dva keksica iz MAC-a
02.03.2010 | 22:26
opa, hgspot ima novi web
03.03.2010 | 00:59
evo nasao sam jedine koji su si dali truda:

www.crucial.com/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=39D3BF46A5CA7304
03.03.2010 | 02:52
Koliko vidim dao si link na dva modula od po 2GB. Imaš ovdje 4GB eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/6400DDR2S4GB/ jedino ne znam da li šalju u Hrvatsku (nisam nigdje uspio pročitati).
03.03.2010 | 09:23
OWC (MacSales) salje u Hrvatsku.
03.03.2010 | 11:35
super, to je to, kit od 6 baš za iMac8,1

nemam iskustva sa kupovinom prek neta... kak to ide, koliko je sigurno, carine nema na teh. robu, shiping? koliko treba da dodje, na kaj da pazim
03.03.2010 | 12:50
A jel to provjereno 100% da iMac8.1 podrzava 6Gb rama? Zasto je na sluzbenim Apple stranicama, navedeno za isti model da podrzava "samo" 4Gb ?!
03.03.2010 | 14:35
Ide 4 a za istinu moze i 6. (Mactracker)
03.03.2010 | 21:40
Nema carine ali ima PDV koji se obracunava na ukupnu cijenu koja ukljucuje i postarinu.
04.03.2010 | 12:04
I onda ti još otvore kutiju da bi naplatili i carinski pregled i, na kraju ti naplate i poštarinu na novce kojima plaćaš sve navedene troškove. Poludim svaki put kad to vidim i čujem. Paket ima urednu carinsku deklaraciju američke carine, prođe kroz carinu u Frankfurtu, ali našem selji to ne znači niš, nego ide gledat kaj ima unutra i onda ni ne zna kaj vidi pa piše gluposti po papirima.....
06.03.2010 | 15:03
hmmm... probaj ovdje... drugi red od kraja, desno... to bi valjda bilo to - Transcend 2GB DDR3-1066 SODIMM CL7 - raspoloživo - 395.65kn... aj pa javi ako doznaš...

EDIT: ne samo kriva tema, nego i krivi forum izvin'te... ali nek stoji ljudima za info...
08.03.2010 | 14:06
evo ja si pojednostavio stvar, uzeo u linxu 2x2GB i stvar vec par dana radi bez problema.. a keks od 4GB cu malo pricekat

znaci imam viska 2x1GB Hynix originalne iz iMaca, pa ak nekom treba dal sam oglas
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi