pomoc oko odabira externog
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pomoc oko odabira externog

26.02.2010 | 19:43
molim pomoc oko pronalaska sto jeftinijeg externog koji ima fw prikljucak i kojeg mogu formatirat za rad na mac-u i pc-iju...potrebno bar oko 320gb...

tenkju
26.02.2010 | 20:52
Eksterna Firewire kucista su postala dosta problematicna za pronaci. iomega ima par modela za koje mislim da se prodaju kod nas, ali odi na www.nabava.net i trazi firewire kuciste. Zadnji put kada sam gledao bila su jos jedno ili dva u ponudi. Kupi kuciste i disk po zelji i stavi ga unutra. Ja sam uvijek tako radio, nikad nisam kupovao "tvornicke" komplete i to je uvijek funkcioniralo odlicno. Dosta ljudi ovdje koristi WD myBook ali se dosta njih i zalilo na kojekakve probleme. Ako ga formatiras na fat32 raditi ce ti na oba OS-a iako postoje nacini da se koristi i NTFS i HFS+. Potrazi po forumu, vec se diskutiralo o tome.
26.02.2010 | 21:39
WD Passport Studio edition ima FW i radi super. MyBook pravi probleme.
26.02.2010 | 21:54
Ja koristim Seagate FreeAgenta Go Mac 320GB. Moram priznati da mi je sad malo zao kaj nisam kupil Desk verziju od 1.5 ili 2TB. Ovak kad backapiram komp ostane 40GB slobodnog prostora, a ne nosim ga nikuda. Pogotovo od kada su se pojavili memori stickovi od 8 i 16 GB .

Ako hoces mozemo se mjenjati ako mislis nabavljati isti takav.
27.02.2010 | 01:45
Ja planiram ovaj kupiti

www.google.com/products/catalog?q=lacie+...BwQ8wIwAw#ps-sellers

Jel imao tko kakvih iskustva s njima?
27.02.2010 | 09:13
Ja imam lacie od 750 gb i vec sam prijavljivao na forumu da mi nekad bruji kad radi.Dok u supruge na windowsima se ne cuje(imamo iste).Imam i imation apollo i s njim sam zadovoljan.Preporucujem ga.

www.topnews.in/files/Imation-Apollo-Portable-Hard-Drive.jpg
27.02.2010 | 12:37
Imam tri WD diska, stari usb mybook 250gb, noviji usb passport 250gb i zadnji fw studio 500gb. Niti jedan od njih, osim starog usb diska, koji je po svoj prilici pri kraju svog životnog vijeka, nisu mi zadavali nikakve probleme.
Passport, mali bijeli, već duže vrijeme koristim kao eksterni disk za TV, koji je moguće ugasiti samo vađenjem utičnice iz struje, čak uz to i dalje radi bez ikakvih problema.
Ovaj najnoviji sam kupio rabljen preko oglasnika i nemam nikakvih problema sa njim, za razliku od nekih vlasnika koji se javljaju po netu sa problemima. Disk je spojen na iMac i radi kao TM, dakle non-stop je spojen budi se i spava sa strojem...
Moram priznati da stvarno nemam nikakvog prigovora na WD, to što najstariji od tih diskova ponekada ne odrađuje kako treba pripisujem starosti i činjenici da je vidio velik broj podataka, formatiranja...
12.03.2010 | 14:07
Postoji li mogucnost da je hard disk nekompatibilan s macom?
Zna li netko mogu li sa Seagate st305004exd101-rk diskom raditi i na pcu i na macu?
12.03.2010 | 19:28
Mislim da ne postoji takva mogućnost. Čak sam vrlo uvjeren. Za taj konkretan model ne znam ništa specifično.
12.03.2010 | 21:08
Kaj cjepidlacis. Kupi vanjsku kutiju i u nju uglavi disk. Radilo bu.
12.03.2010 | 22:28
htjela bi napomenut da sam totalni amater i da kupovanje necega i uglavljivanje u neshto ne dolazi u obzir.treba mi shto jednostavnije rjesenje.

tenkju
12.03.2010 | 23:55
Jednostavno rješenje: kupi WD Passport Studio. Radi i s PCjem, i s Macom. Ima USB i Firewire. Radi sve. Provjereno.
13.03.2010 | 09:33
Pa kaj stvarno nema nikoga oko tebe koji zna par srafa zasrafati i dva konektora utaknuti. To je lakse nego video pustiti da radi.
14.03.2010 | 16:16
zabac je napisao:
Pa kaj stvarno nema nikoga oko tebe koji zna par srafa zasrafati i dva konektora utaknuti. To je lakse nego video pustiti da radi.

Mislim da je veći problem kod nas naći kvalitetno vanjsko kučište sa dobrim chipsetom i napajanjem. Neka nisu bootabilna, neka ne daju dovoljno struje za velike diskove, neka imaju užasno malu brzinu prijenosa preko USB i/ili firewirea... Ja nisam uspio naći niti jedno dobro dobavljivo u HR i kupio si vanjskog Seagatea.
16.03.2010 | 16:20
pozdrav ekipi....ja sam imao istih problema...gledao ,tražio i našao rješenje koje me zadovoljava u potpunosti ....i nije skupo(sve drugo mi je bilo dobavljivo iz SAD a a onda transport.....)
www.altex.com/%2FManhattan-Multi-Functio...-130004-P148665.aspx
i to sam našao u RH...... cijena cca 370 kn(ako se ne varam)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 55 minuta
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO