pomoc oko odabira externog
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pomoc oko odabira externog

26.02.2010 | 19:43
molim pomoc oko pronalaska sto jeftinijeg externog koji ima fw prikljucak i kojeg mogu formatirat za rad na mac-u i pc-iju...potrebno bar oko 320gb...

tenkju
26.02.2010 | 20:52
Eksterna Firewire kucista su postala dosta problematicna za pronaci. iomega ima par modela za koje mislim da se prodaju kod nas, ali odi na www.nabava.net i trazi firewire kuciste. Zadnji put kada sam gledao bila su jos jedno ili dva u ponudi. Kupi kuciste i disk po zelji i stavi ga unutra. Ja sam uvijek tako radio, nikad nisam kupovao "tvornicke" komplete i to je uvijek funkcioniralo odlicno. Dosta ljudi ovdje koristi WD myBook ali se dosta njih i zalilo na kojekakve probleme. Ako ga formatiras na fat32 raditi ce ti na oba OS-a iako postoje nacini da se koristi i NTFS i HFS+. Potrazi po forumu, vec se diskutiralo o tome.
26.02.2010 | 21:39
WD Passport Studio edition ima FW i radi super. MyBook pravi probleme.
26.02.2010 | 21:54
Ja koristim Seagate FreeAgenta Go Mac 320GB. Moram priznati da mi je sad malo zao kaj nisam kupil Desk verziju od 1.5 ili 2TB. Ovak kad backapiram komp ostane 40GB slobodnog prostora, a ne nosim ga nikuda. Pogotovo od kada su se pojavili memori stickovi od 8 i 16 GB .

Ako hoces mozemo se mjenjati ako mislis nabavljati isti takav.
27.02.2010 | 01:45
Ja planiram ovaj kupiti

www.google.com/products/catalog?q=lacie+...BwQ8wIwAw#ps-sellers

Jel imao tko kakvih iskustva s njima?
27.02.2010 | 09:13
Ja imam lacie od 750 gb i vec sam prijavljivao na forumu da mi nekad bruji kad radi.Dok u supruge na windowsima se ne cuje(imamo iste).Imam i imation apollo i s njim sam zadovoljan.Preporucujem ga.

www.topnews.in/files/Imation-Apollo-Portable-Hard-Drive.jpg
27.02.2010 | 12:37
Imam tri WD diska, stari usb mybook 250gb, noviji usb passport 250gb i zadnji fw studio 500gb. Niti jedan od njih, osim starog usb diska, koji je po svoj prilici pri kraju svog životnog vijeka, nisu mi zadavali nikakve probleme.
Passport, mali bijeli, već duže vrijeme koristim kao eksterni disk za TV, koji je moguće ugasiti samo vađenjem utičnice iz struje, čak uz to i dalje radi bez ikakvih problema.
Ovaj najnoviji sam kupio rabljen preko oglasnika i nemam nikakvih problema sa njim, za razliku od nekih vlasnika koji se javljaju po netu sa problemima. Disk je spojen na iMac i radi kao TM, dakle non-stop je spojen budi se i spava sa strojem...
Moram priznati da stvarno nemam nikakvog prigovora na WD, to što najstariji od tih diskova ponekada ne odrađuje kako treba pripisujem starosti i činjenici da je vidio velik broj podataka, formatiranja...
12.03.2010 | 14:07
Postoji li mogucnost da je hard disk nekompatibilan s macom?
Zna li netko mogu li sa Seagate st305004exd101-rk diskom raditi i na pcu i na macu?
12.03.2010 | 19:28
Mislim da ne postoji takva mogućnost. Čak sam vrlo uvjeren. Za taj konkretan model ne znam ništa specifično.
12.03.2010 | 21:08
Kaj cjepidlacis. Kupi vanjsku kutiju i u nju uglavi disk. Radilo bu.
12.03.2010 | 22:28
htjela bi napomenut da sam totalni amater i da kupovanje necega i uglavljivanje u neshto ne dolazi u obzir.treba mi shto jednostavnije rjesenje.

tenkju
12.03.2010 | 23:55
Jednostavno rješenje: kupi WD Passport Studio. Radi i s PCjem, i s Macom. Ima USB i Firewire. Radi sve. Provjereno.
13.03.2010 | 09:33
Pa kaj stvarno nema nikoga oko tebe koji zna par srafa zasrafati i dva konektora utaknuti. To je lakse nego video pustiti da radi.
14.03.2010 | 16:16
zabac je napisao:
Pa kaj stvarno nema nikoga oko tebe koji zna par srafa zasrafati i dva konektora utaknuti. To je lakse nego video pustiti da radi.

Mislim da je veći problem kod nas naći kvalitetno vanjsko kučište sa dobrim chipsetom i napajanjem. Neka nisu bootabilna, neka ne daju dovoljno struje za velike diskove, neka imaju užasno malu brzinu prijenosa preko USB i/ili firewirea... Ja nisam uspio naći niti jedno dobro dobavljivo u HR i kupio si vanjskog Seagatea.
16.03.2010 | 16:20
pozdrav ekipi....ja sam imao istih problema...gledao ,tražio i našao rješenje koje me zadovoljava u potpunosti ....i nije skupo(sve drugo mi je bilo dobavljivo iz SAD a a onda transport.....)
www.altex.com/%2FManhattan-Multi-Functio...-130004-P148665.aspx
i to sam našao u RH...... cijena cca 370 kn(ako se ne varam)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 48 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!