pomoc oko odabira externog
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pomoc oko odabira externog

26.02.2010 | 19:43
molim pomoc oko pronalaska sto jeftinijeg externog koji ima fw prikljucak i kojeg mogu formatirat za rad na mac-u i pc-iju...potrebno bar oko 320gb...

tenkju
26.02.2010 | 20:52
Eksterna Firewire kucista su postala dosta problematicna za pronaci. iomega ima par modela za koje mislim da se prodaju kod nas, ali odi na www.nabava.net i trazi firewire kuciste. Zadnji put kada sam gledao bila su jos jedno ili dva u ponudi. Kupi kuciste i disk po zelji i stavi ga unutra. Ja sam uvijek tako radio, nikad nisam kupovao "tvornicke" komplete i to je uvijek funkcioniralo odlicno. Dosta ljudi ovdje koristi WD myBook ali se dosta njih i zalilo na kojekakve probleme. Ako ga formatiras na fat32 raditi ce ti na oba OS-a iako postoje nacini da se koristi i NTFS i HFS+. Potrazi po forumu, vec se diskutiralo o tome.
26.02.2010 | 21:39
WD Passport Studio edition ima FW i radi super. MyBook pravi probleme.
26.02.2010 | 21:54
Ja koristim Seagate FreeAgenta Go Mac 320GB. Moram priznati da mi je sad malo zao kaj nisam kupil Desk verziju od 1.5 ili 2TB. Ovak kad backapiram komp ostane 40GB slobodnog prostora, a ne nosim ga nikuda. Pogotovo od kada su se pojavili memori stickovi od 8 i 16 GB .

Ako hoces mozemo se mjenjati ako mislis nabavljati isti takav.
27.02.2010 | 01:45
Ja planiram ovaj kupiti

www.google.com/products/catalog?q=lacie+...BwQ8wIwAw#ps-sellers

Jel imao tko kakvih iskustva s njima?
27.02.2010 | 09:13
Ja imam lacie od 750 gb i vec sam prijavljivao na forumu da mi nekad bruji kad radi.Dok u supruge na windowsima se ne cuje(imamo iste).Imam i imation apollo i s njim sam zadovoljan.Preporucujem ga.

www.topnews.in/files/Imation-Apollo-Portable-Hard-Drive.jpg
27.02.2010 | 12:37
Imam tri WD diska, stari usb mybook 250gb, noviji usb passport 250gb i zadnji fw studio 500gb. Niti jedan od njih, osim starog usb diska, koji je po svoj prilici pri kraju svog životnog vijeka, nisu mi zadavali nikakve probleme.
Passport, mali bijeli, već duže vrijeme koristim kao eksterni disk za TV, koji je moguće ugasiti samo vađenjem utičnice iz struje, čak uz to i dalje radi bez ikakvih problema.
Ovaj najnoviji sam kupio rabljen preko oglasnika i nemam nikakvih problema sa njim, za razliku od nekih vlasnika koji se javljaju po netu sa problemima. Disk je spojen na iMac i radi kao TM, dakle non-stop je spojen budi se i spava sa strojem...
Moram priznati da stvarno nemam nikakvog prigovora na WD, to što najstariji od tih diskova ponekada ne odrađuje kako treba pripisujem starosti i činjenici da je vidio velik broj podataka, formatiranja...
12.03.2010 | 14:07
Postoji li mogucnost da je hard disk nekompatibilan s macom?
Zna li netko mogu li sa Seagate st305004exd101-rk diskom raditi i na pcu i na macu?
12.03.2010 | 19:28
Mislim da ne postoji takva mogućnost. Čak sam vrlo uvjeren. Za taj konkretan model ne znam ništa specifično.
12.03.2010 | 21:08
Kaj cjepidlacis. Kupi vanjsku kutiju i u nju uglavi disk. Radilo bu.
12.03.2010 | 22:28
htjela bi napomenut da sam totalni amater i da kupovanje necega i uglavljivanje u neshto ne dolazi u obzir.treba mi shto jednostavnije rjesenje.

tenkju
12.03.2010 | 23:55
Jednostavno rješenje: kupi WD Passport Studio. Radi i s PCjem, i s Macom. Ima USB i Firewire. Radi sve. Provjereno.
13.03.2010 | 09:33
Pa kaj stvarno nema nikoga oko tebe koji zna par srafa zasrafati i dva konektora utaknuti. To je lakse nego video pustiti da radi.
14.03.2010 | 16:16
zabac je napisao:
Pa kaj stvarno nema nikoga oko tebe koji zna par srafa zasrafati i dva konektora utaknuti. To je lakse nego video pustiti da radi.

Mislim da je veći problem kod nas naći kvalitetno vanjsko kučište sa dobrim chipsetom i napajanjem. Neka nisu bootabilna, neka ne daju dovoljno struje za velike diskove, neka imaju užasno malu brzinu prijenosa preko USB i/ili firewirea... Ja nisam uspio naći niti jedno dobro dobavljivo u HR i kupio si vanjskog Seagatea.
16.03.2010 | 16:20
pozdrav ekipi....ja sam imao istih problema...gledao ,tražio i našao rješenje koje me zadovoljava u potpunosti ....i nije skupo(sve drugo mi je bilo dobavljivo iz SAD a a onda transport.....)
www.altex.com/%2FManhattan-Multi-Functio...-130004-P148665.aspx
i to sam našao u RH...... cijena cca 370 kn(ako se ne varam)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa