Htio bih pojacati starog Power mac-a G5 1.6 u smislu grafike,naime unutra je 5200FX ultra 64MB u AGP 8X pa me zanima dali je moguce pronaci neku jacu recimo 128 ii 256 MB . unaprijed hvala.
HMmmmmm.. Davore, mislim da se radi o prvim G5-icama u koje baš i nije išla ili ne ide 6800 ultra... nisam 100% siguran, no ne da mi se googlati sad.. a deam.... ipak moram... uglavnom, nakon malo sufra...
Radi so o tome da po specifikacijama, u tu G5 može ić samo PCI kartica.. od toga najjača samo AGP 8... dakle... EVENTUALNO bi radila radeon 9600 ili MOŽDA, VELIKO MOŽDA 9800 mac edition sa 256 mg rama AKO su ju radili za AGP8x system.. nisam siguran, mislim da su radili samo za PCI-X system...
U svakom slučaju probaj e-bay i sretno sa pronalaskom kartice. Radeon i ovaj 9600 je bio ok, tako da ako nađeš i jaču verziju... hmmmm...
ima na e-bayu kolko hoćeš
još malo provijeri oko portova pošto nisam precizno gledo.. možda može i neka jača kartica na taj stroj, iako sumnjam...
Have fun !
drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec
drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu
BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor
Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta
hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.