Crni ekran na MBP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Crni ekran na MBP

19.02.2010 | 00:15
Puno hvala na pomoci, brat mi je u Zagrebu tako da cu naci.
19.02.2010 | 00:29
I one ostale adrese su isto upotrebljive, zavisi gdje ti zivi buraz, ali svakako preporucam ovu gdje sam bio.
19.02.2010 | 00:43
BTW, baba, _eben ti je avatar!
Sad ćemo lepo da odemo na SUP, Đuro će da ti oprosti što te tukao, a ti ćeš sve lepo da priznaš....
Nema do Lepetića; možda samo Pavle Vujsić kad sjedi u prikolici obučen kao vojnik Wehrmachta u Povratku otpisanih.....
19.02.2010 | 09:56
Da, jak je! Mislim da je ovaj avatar iz "Putovanja u Vučjak" ("Gos'n posta'ja vodniče").
19.02.2010 | 10:03
tomcat70 je napisao:
Puno hvala na pomoci, brat mi je u Zagrebu tako da cu naci.

Lako je naći ako se prilazi s A3 autoceste.

Dakle, dolaziš iz Rijeke, platiš cestarinu na Lučkom i odmah nakon 500 m izlaziš desno van (ne ideš za Zagreb centar) pa se na račvanju odvajaš lijevo, u smjeru Ljubljane i Maribora. Voziš par kilometara do čvora Jankomir, na kojem slijediš putokaz za Ljubljanu. Cca 5 km kasnije imaš izlaz za Sv. Nedjelju i Samobor, tu izlaziš.

Na uključenju na normalnu cestu skrećeš DESNO (ne lijevo prema Samoboru i Sv. Nedjelji) i nakon par sto m s lijeve strane vidiš benzinsku pumpu. Odmah IZA pumpe(fizički IZA, dakle nije uz cestu, nego u ravnini s pumpom, ali IZA nje, moraš ući na ulaz tik do pumpe) je zgrada u kojoj je MacServis.

Prilažem pushpin za Google Earth.

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Apcom.zip
Veličina datoteke: 840
19.02.2010 | 13:42
Za Djuru genijalaca!

Nema do Lepetica i Bate! Djuro ima tesku ruku!
19.02.2010 | 14:22
Nije šta si mi brat, ali si stvarno genije! Nas nisu ovako dobro ispitivali......! Epic
19.02.2010 | 16:28
Necete vjerovati, ujutro sam ga provao upaliti (jucer sam provao 20puta) i sve je proslo, proradio je. Provao sam na Disc Utility nac sta mu je bilo ali sve je ok, i sve radi ok.

p.s prilikom restartanja poslao sam report u Apple (u vezi problema).

Dali znate dali ima sta drugo da provjerim dali je sve ok osim Disc Utility.

Hvala unaprijed.

iMac 20", Processor 2.4Ghz,Intel Core 2 Duo, Memory 1GB 667MHz DDR2 SDRAM,
Software Mac OS X Version 10.6.2 (Snow Leopard sam pred 2 tjedna instalirao)
19.02.2010 | 16:34
Ne zelim ti kvariti raspolozenje, ali tako je i meni bilo...bar prvih par dana. Zatim su se stvari pogorsavale. Sada ga mogu upaliti samo ako prodjem s DiskW.
19.02.2010 | 19:25
Evo novijeh vijesti. Ni DiskWarrior vishe ne pomaze...ekran je crn da crnji nemere bit'! Sad se isplati samo potegnuti iz boce i otici na ulicu po josh.
Pokoj mu dushi...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
19.02.2010 | 22:48
Potpis za Velebitsko

zato ja sad trošim Jelena
20.02.2010 | 14:21
Moje naijskrenije isprike, ali DW ipak radi i spasava stvar. Ocito sam jucer nesto zeznuo.

Sizunicu...vidis zanimljivo, Jelen pivo i nije nesto cijenjeno u Srbiji. Najvise vole smece od Ozujske i Karlovacke. Znam, jer sam im vozio puni gepek piva.
Tudja trava je uvijek zelenija.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
20.02.2010 | 22:05
Da...il to ili bolje puca...
26.02.2010 | 13:30
Evo samo da javim. Dobio sam danas komp iz servisa. Sve radi super i Kreso (serviser) je pozitivan lik. Palac gore.
Prije su se ljudi znacili vracati po nekoliko puta, ali to je bilo zato jer su zamijenjivali s starim varijantama maticnih. Sada dolaze nove i nitko do sada nije imao reklamaciju. Nadam se da necu ni ja. Naravno nista nije bez ali....

Ima jedna lijepa stvar koja se zove garancija. Apple ljubazno mijenja maticnu i graficku...znaci gotovo pa mozemo reci cijeli komp...ali za novu maticnu i graficku garancija vrijedi samo 3 mjeseca...nije recimo godinu dana i sl. Znam, sada ce netko reci, da su ovo ipak rabljeni strojevi i da bla..bla...ali ne govorimo o necem nebitnom vec o...pa gotovo cijelom i najvaznijem dijelu svakog stroja...minus monitor, rami i sl. I za sve to samo 3mjesecna garancija.

Stiglo je jos nekoliko laptopa s istim problemom...vidio sam ih lijepo naslagane...jedan i iz Rijeke.
tomcat70...DAL JE TO TVOJ?
Ako je, nemas brige Kreso je OK lik.
26.02.2010 | 16:02
Gratis ili se placa ta zamjena?
26.02.2010 | 16:21
Gratis, procitaj gore...sve ti pishe.
26.02.2010 | 19:28
Čuj, a što bi ti htio? Matična ti je zamijenjena pod jamstvom. U slučaju da ti je komp na kraju jamstva, jamstvo ti se produljuje do roka od 3 mjeseca od ugradnje ploče, a u slučaju da nije, onda ti vrijedi normalno jamstvo. Platio nisi ništa. Zašto bi ti produžavali jamstvo još?
26.02.2010 | 23:29
Mozda zato jerbo sam dosao zamijeniti istu zbog njihovog fusha...ali pustimo sad to. Trebalo bi sve raditi. Nitko do sada nije imao problema, pa se nadam da necu niti ja.

Skuzio da mi neki programi ne rade. Photoshop trazi reaktivaciju?
Zbog nove maticne?
27.02.2010 | 01:29
Pri instalaciji "gleda" serial diska i ID matične.
07.03.2010 | 11:10
Baba,

Ne nije moj MBP, kod mene sve radi ok i iMac 20" i MBP.

Problem je bio samo preko noći (valjda mu se spavalo) i samo jedanput (prije dva tjedna), nakon toga je sve radi odlično da pokucam u drvo.

Valjda sam srećković.
07.03.2010 | 18:53
Ne znam primjecujete li ali nekako mi se cini da se u zadnje vrijeme sve vise macova kvari. Mozda sad vise obracam paznju na to jer se i moj MBP pokvario (jedanput pa drugi put u tjedan dana) ali pogledam desno na novosti i vidim ovo:

Iako je OS gotov savrsen, hardverski mi se cini da Apple posustaje. Sto vi mislite?
07.03.2010 | 19:19
To je uvijek tako, bar bilo do sada.
Manje serije, bolja kontrola bolji hardver. Čim se ide u masovnu proizvodnju javljaju se ti rezultati. Zaključak prepuštam čitateljima.
07.03.2010 | 22:35
O tome pricam vec neko vrijeme i ozbiljno mislim zaobici kupovinu novih apple laptopa. Daleko jeftinije rjesenje je kupovina nekog HP-a i stavljanje Leoparda...ili nekog buduceg sistema. Jer zasto davati 15.000 ili 20.000 kuna na nesto sto zaista ne vrijedi toliko. Nekad jest..danas jok. Apple postaje firma koja je druga po redu sto se tice prodaje muzike. I tunesi i razne igracke tipa Ipod i sl. jesu roba za siroku konzumaciju.
Prije je to bio klub..neki mogu reci elitisticki...ali bio je recimo to tako..kultna firma...platio si vishe, ali si znao da placas kvalitetu. Ponavljam se...ali toweri i sistem jesu jos uvijek na visokom nivou...a to je mozda najvaznije. Istina nemam najnovije towere i ne znam dal' i oni pocinju pokazivati hardware greskice koji se javljaju na laptopima. Najbolje rjesenje za nashe probleme bi bilo to da se Apple prepolovi u dvije firme. U Apple computers i Apple sve ostalo.
Svidjalo se to nama ili ne...lova lezi u industriji zabave. Steve Jobs ionako ne vodi firmu...vode je neki tamo manageri...a njemu prepustaju egzibicionizam na raznim Mac priredbama.

Da JZELKO...apsolutno se slazem s tobom. Tako je kako je...

Dize mi se kosa na glavi kada vidim da se switcherima preporucuje kupovina MBP...kupi tower (mozda i mini mac)...stavi ga ispod ili na stol...i to ce raditi...ovo drugo...baci u Savu...jer ne vrijedi tih para.
07.03.2010 | 22:50
Milsim da je pravi problem sto se kod nas ne moze kupiti AppleCare Protection plan. Kad se vec daju velike pare za laptop, pametno je platiti i AppleCare za trogodisnju garanciju i na miru si.
S druge strane, velik broj ljudi ne znam da kod vecine osiguravateljskih kuca moze osigurati svoje racunalo od kvarova i slicnog. Nekad je to bilo prilicno povoljno, ne znam kakva je danas situacija. Istina, sve ovo nije neka utjeha kada ti masina crkne a treba ti za posao. Ja sam do sada imao srece sa svim Macovima koji su mi prosli kroz ruke...
07.03.2010 | 22:57
Ovo na kraju si dobro rekao,imao si sreće.I to je to.
07.03.2010 | 23:21
Ispravnije je reci da su poneki imali nesrece, nije bas da se vecina strojeva kvari.
07.03.2010 | 23:23
ma ja sma toliko bio fašistoidan o tom apple.u i apriori odbacivao svaku mogućnost sto ostilih proizvodjača, što windowsa i ostalog....

nakon što sam par put dobio po prstima od same "centrale", reako sam sam sebi."jebite se" i evo..ovo pišem s stroja koji je prije 2 godine koštao 3,5 k kuna, a konfiguracija i Model ID je MacPro!!!!!!!

tako da, ako i "prdne", već sutra popodne imam zamjensku komponentu......

ali OS je nešto sasvim drugo, ali kao ššto kaže baba, nek proizvode i tostere i onu plastiku na završetcima žniranaca, ali neka Diviza Apple COmputers ili radi kompove ili nek porta OS i na ostala računala...
07.03.2010 | 23:45
Miomika nisi sam. I ja sam bio taki...
Ali unazad par godina...nakon problema s tri masine...covjek malo mijenaj misljenje...jedino sto windowsi nece nikada u moju butigu...OS je jedino sto me i drzi za Apple. Vjerovatno i sve ostale.

Ja osobno imam problema s ajmo reci vec s trecim computerom.
1. Prvi je bio 1.8 single procesor, sav iznerviran sam ju vratio nakon 7 dana i kupio dvoprocesorsku.
2. drugi je (uvjetno) problem... tower 2.0 (prosiriv do 16 gig rama)....ali od toga nemam nikakve koristi jerbo je Apple prebaci programiranje na cocoa...govorim o Photoshopu. Ovdje je problem o Apple politici i nebrigi za kupce..hardware je ovdje odlican...ali to sam ves pisao prije pa da ne trosim jagodice na prstima....
3. ...a treci je ovaj MBP...i sva sranja koja se dogadjaju s njim.

Dakle ako se samo nekima kvari...meni su se pokvarila citava 2 u zadnjih par godina...losh prosjek...ako mene pitate...
07.03.2010 | 23:56
još nisma načisto kaj je gore, Apple Support globalno ili Apple Suppot kod nas. Poučen ovim drugim, naučio sam se skoro sve sam i ne ovisim o nikome. Hvala bogu i ebay i frendovima koji idu preko bare, pa donesu. Ja sam fasciniran i strojem i OS-om, ali kad ti taj isti stroj prdne doslovno 2 dana nakon isteka garancije, rezerveni dio košta ko moj Fiat Punto, dođe mi da pucam ili kad za izmjenu stakla na ajfonu u tmobile traže 1xxx kuna!!! i naranvo, bez mobitela min 3 tjedna, ili ono što čitam kaj je Đuro napisao o Time Capsulama.....

I kaj je najgore, ovce šute, malo žuči po apple discussion forumu i idemo dalje......

"On im je doneo note"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, robee, temeljnik, Tomek, zvone, Anonimci (395)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO