Help! externi FW disk se ne mounta!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Help! externi FW disk se ne mounta!

• ozren
  • Posjetitelj
15.02.2010 | 12:02
300 GB externi FW Segate se nece mountat. Zvuk kao da glava svake sekunde proba al neide - klank - klank. Disk utility ga vidi al ga ne zeli repairat. Mislim daje problem vise hardwareski nego neki bas sectori i sl. Gdje da trazim pomoc/savjet?
15.02.2010 | 12:54
Kontaktiraj Infolab, ako je samo mehanicki otislo nije prevelik problem da ti to spase, ako su otisle same ploce onda je vec teze i skuplje
www.infolab.hr
Pouka: radi backup
  • ozren
  • Posjetitelj
15.02.2010 | 13:01
bum probal, hvala!
15.02.2010 | 13:10
Imao sam sličan problem. U vanjskom kučištu disk nije radio. Isprobao sam disk kao interni i radio je uredno. Skupio sam konzili informatičara i došli smo do zaključka da je kučište predviđeno za disk do 250 GB a ne 500 koliko sam ja stavio. Uglavnom napajanje nije moglo pokrenuti disk kako treba već je samo "klinkao". Provjeri! Možda je to - to.
  • ozren
  • Posjetitelj
15.02.2010 | 13:51
kuzim , al za to moram rasturit ovo lijep kuciste
www.amazon.com/Seagate-External-FireWire...Backup/dp/B0006FS1Z0
15.02.2010 | 14:22
svenibor mozda tebi nije radio neki disk u onim 3rd party kucistima u koje sam stavljas diskove, ovo je Seagatov disk u svom originalnom kucistu tako da se sigurno nije odjednom predomislio
ozrene rasturit ce ti kuciste u svakom slucaju ako odneses disk negdje u servis
  • ozren
  • Posjetitelj
15.02.2010 | 14:30
ok, uvjerili ste me... idem ga rasturit pa sta bude. ak sam mogo IBook 12" rastavit na paramparčad i sastavit, pritome se preznojit se koda sam bomb - squad, onda mogu i jedan obican disk.
Hm, treba mi Torx sarafciger to imam doma ovdje ne. nastavak slijedi.
15.02.2010 | 14:44
Samo nemoj previse prckati da nebi sve otislo u smece
Preporucljivo je ne dirati bas previse disk kad odlazi, jer sa svakim ulkjucivanjem mozes samo pogorsati stvar. Ako ti je gore nesto stvarno bitno odi u infolab neka ti to pokusaju spasiti, a ako nije onda prckaj i tako ne radi

nevjerovatno ali gledam sad crops3 forum i dole mi izleti banner za www.helpdisc.hr pa probaj i kod njih
15.02.2010 | 15:16
meni je na dva FW laciea od 1TB otislo napajanje i to u razmaku od 10-tak dana. isto su klikali ali nisu se htjeli mountat. problem s lacie-om je sto su unutra bila 2 diska od 500GB, pa su podaci bili razbacni malo na jedan, malo na drugi disk, pa lacie ima neki svoj interni format zapisivanja ... sadrzaj je prebacen na NAS od 5TB, a diskovi koji su bili u kucistima su potpuno ispravni i dobili su prekomandu u uredske masine.

cijeli posao od dijagnoze na dalje je obavio marko iz iservisa. ima daleko najnize cijene (iz Lacie-a su htjeli cca. 1500 EUR po disku, a jos par firmi koje se tim bave su isto trazile u prosjeku 1.000 EUR za cijeli posao). on je sve odradio za nekih 150 EUR.
15.02.2010 | 15:57
Pozdrav svima! (Ovo mi je prvo pojavljivanje na forumu jabucnjaka )
Mi smo u firmi na Mac Pro-u imali takav slucaj (klank, klank) nakon cega se vise nije vidio taj disk.
Poslali smo ga u infolab. Dijagnoza: disk riknuo. Moglo se spasiti cca 4/5 podataka s tim da su napomenuli da ce podaci biti vraceni u obliku 1.tif, 2.tif.... 1.pdf, 2.pdf,... ni govora od prvotnom ustroju diska.
Inace, potpisujem ovo sto je Moschus rekao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, miomika, Tomek, zvone, Anonimci (420)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO