Punjac za iBook sa Ebaya, sigurno ili?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Punjac za iBook sa Ebaya, sigurno ili?

01.02.2010 | 11:16
Izgleda da je zeni krepao punjac za iBook g4 pa me zanima koliko je sigurno uzimati ove neke zamjenske sa Ebaya? Glupo mi je kupovati original za stari stroj ali su mi cijene ovih zamjenskih nekako presumnjive da bi to bilo dobro (10-15usd). Kod nas mi ne pada na pamet uzimati jer su Magsafe preko 700kn a sumnjam da bi ovi stariji bili nesto puno jeftiniji.

evo ovaj recimo gledam

Usput ako netko ima koji viska neka mi se slobodno javi
01.02.2010 | 11:17
u zgodna ova fora sa automatskim embedanjem linkova sa Ebaya
01.02.2010 | 11:32
Ja bi to kupio jer i tako neces puno izgubiti. A barem ces dobiti onaj carobni konektor ako ti se na starom razvalio kako to obicno i bude.
01.02.2010 | 11:47
Ma i ja mislim da cu naruciti jer stvarno nije neka lova ako se i zagubi. Konektor je razvaljen ali je adpater najnormalnije radio do prije par dana dok se nije culo "puk" kako rece moja draga bas iz same kutijice dole.
01.02.2010 | 12:10
Ja mislim da su i taj Appleov i "zamjenski" proizveeni u istoj tvornici.
01.02.2010 | 14:08
Nisu, imam ja taj doma. Na izgled je isti, ali nije ista kvaliteta izrade. Naručil sam ga kao osiguranje ako mi oriđiđi crkne, ali još ga nisam koristil. Ako hoćeš, Moschus, ja ti ga posudim pa probaj?
01.02.2010 | 14:28
Thnx Djuro na ponudi ali mislim da nema potrebe da mi ga posudjujes jer je stroj nastavio raditi nakon sto je adapter krepao tak da nije nista drugo. Jos cu samo za svaki slucaj provjeriti da li adapter daje neke napone na izlazu ali sumnjam. Steta sto nisu zamislili da se adapter moze i otvoriti nego ga moras trgati da vidis sto ima unutra.
01.02.2010 | 15:08
Djuro genijalac je napisao:
Nisu, imam ja taj doma. Na izgled je isti, ali nije ista kvaliteta izrade. Naručil sam ga kao osiguranje ako mi oriđiđi crkne, ali još ga nisam koristil. Ako hoćeš, Moschus, ja ti ga posudim pa probaj?

Možeš li provjeriti da li negdje na adapteru piše koliki je izlazni napon i struja, te snaga?
Nešto poput 19V 3,42A 65W ?
Zanima me čisto onako da vidim može li se kakav univerzalni punjač nabaviti po tim karakteristikama, ili iskoristiti od nečeg drugog.
01.02.2010 | 15:15
Nema beda, kad bum doma, bacim oko pa javim
01.02.2010 | 15:50
win7 evo na mom 45watnom pise 24v i 1.875a za izlaz
01.02.2010 | 17:11
Bas me zanima ima li nekakvih posebnih razloga da se tvornički adapter ne zamijeni nekim generičkim istih karakteristika.

P.S. Upravo sam shvatio da mi radi spell check hrvatskog jezika, barem u Chromeu??
01.02.2010 | 22:19
MoschuS je napisao:
win7 evo na mom 45watnom pise 24v i 1.875a za izlaz

24 Volta? Eto, u nuždi može poslužiti punjač akumulatora za kamione
Šala naravno, zadovoljan sam podatcima - 24V 2A nije problematično za složiti na brzinu ako je frka s dobavom originalnog adaptera.
01.02.2010 | 23:11
Zato sam i pitao za konektor jer on je zeznut i nedobavljiv.
01.02.2010 | 23:40
Riba je napisao:
Zato sam i pitao za konektor jer on je zeznut i nedobavljiv.

Može li netko uslikati taj konektor na kabelu, možda dvije-tri fotke iz par kuteva i staviti ovdje?
02.02.2010 | 00:53
Zamisli cinch konektor, ali srednji pipac je poput stereo 3.5mm banane i malo je duzi. Uostalom:
02.02.2010 | 01:37
Riba je napisao:
Zamisli cinch konektor, ali srednji pipac je poput stereo 3.5mm banane i malo je duzi. Uostalom:

Da, zbilja lijep konektor. U slučaju da mi izgori takav adapter, a pri ruci imam 24V/2A adapter, jednostavno bih otkinuo taj kabel i nalemio ga na drugi.
Jedino ovo što ste spominjali - kad se polomi taj konektor, što onda čovjek da radi.
02.02.2010 | 04:15
I taman kada mislis da ne moze gore, evo ti magsafe...
02.02.2010 | 13:08
kupi ovaj, nema problema,

koristim takav na ibooku 12" 1.33 već neko vrijeme

nakon što se na originalnom otopila žiza kod adaptera, te je adapter eksplodirao, dobro da sam bio doma, jer bi vjerojatno sve zapalio "super safe adapter"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa