LED cinema DISPLAY
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LED cinema DISPLAY

31.01.2010 | 14:30
pozdrav ekipa

Ja sam novi na forumu

Ovako imam jedan mali tj veliki problem sa monitorom LED cinema displayom 24"

tj imam Mac Pro prvi koji je izašao, radim s njim obradu videa, dugo goddina sam radio na PC-u dok nisam upoznao Maca i tad sam poludio za njim i nabavio sam novog Mac Pro onda 2008 godine. Ovo ljeto je bilo dosta posla pa sam se odlučio počastiti sa jednim boljim monitorom, a to je LED cinema display. Kreten nisam gledao koje on ima spojeve, a on ima taj novi spoj mini display port a moja grafičaka ima samo DVI izlaz i tu su počeli problemi. Od 9 mj 2009 kad sam ga kupio nisam se baš nešto na radio s njim. kad je doša skužio sam da ga neću baš tako lako spojiti na svoj Mac, pa sam zvao Aplle tu u Hr i kažu mi oni mrtvo hladno da ja to nemogu spojiti na svoj Mac jer je stara verzija da probam pogledati na netu ima li kakav adapter i nađem ja adapter na ebayu i naručim. Cijena monitoroa 7000 kn cijena adaptera još 1000 kn sve skpa 8000 kn ali nema veze oču da radi. Dođe adapter poslje 2 mj spojim ja proradi on slika fantazija kao da je kino sve Ok, ali nakon sat dva slika se izgubi i sve mi se sruši ispred oćiju. Provjerimo adapter sve ok nije prdnuo, ali u Zadru sam i nemam kod nikoga da isprobam moitor jer niko nema mini display port. Ništa pošaljem ga ja na servis poprave ga pošalju nazad i opet isto slika zelena. Tako da mi treba pomoć da mi se neko javi ko je blizu Zadra a da ima Mini display port da mogu spojiti moitor da vidim dali radi ili ne. Samo da dokučim koji je problem monitor ili adapter?!

Puno hvala
31.01.2010 | 15:23
Čudno mi je kupovati adapter, kada se za sličan ili čak manji novac može nabaviti polovna grafička kartica koja na sebi ima Mini DisplayPort, pa usputno napraviš i upgrade tog dijela stroja. Da si u Rijeci, rado bismo ti ponudili da sve to testiraš kod nas.
31.01.2010 | 17:14
Bok, ja sam iz Zadra, samo sto i ja imam Mac Pro (Early 2008) i na njega spojenu Cinemu 23 tako da nista od mini display porta al ako ti sto drugo zatreba - slobodno se javi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 31 minuta
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO