Mini - kiks. HDD?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mini - kiks. HDD?

19.01.2010 | 11:57
Poludija san!!

Ostavija san Minija da radi preko noći a izgasija sleep i tako jutros ja dođem do njega, a na monitoru zamrznuti screensaver. Ugasim, upalim. Međutim dočeka me nekakav zvuk. Ne vjerujem da je optika jer uredno provjeri ima li medij u njoj s kojeg bi butala, već mi se čini da je HDD.

Svako 10ak sekundi se čuje zvuk brzog tapkanja (onomatopeja: prrrrrrrr) koje prestane pa onda opet počne. Čujem pozdravni Chime, ekran je siv, ali nema jabuke na njemu i nikako se butanje ne nastavlja.

Ima li siguran način da provjerim jel do HDDa bez da ga vadim? Pretpostavljam Apple Hardware Test, al kako mi je Leopard kojeg instalirah na nj ukraden nisam siguran imam li ga na tom DVDu. Isto tako, imam originalne DVDove od Panthera, samo ima li on AHT na sebi te može li ga pokrenut ako je instaliran Leopard?

Ako AHT potvrdi da je HDD, morat ću se dat u kupovinu novog HDDa Zašto se to nije desilo prijašnjem gazdi nego meni?
19.01.2010 | 12:05
Daj ga prvo bootaj sa dvda i izvrti Repair diska preko Disk Utilitya ako ti opce prepozna taj disk. Ali ako se tako muci sa spinanjem prilikom starta vjerovatno odlazi.
19.01.2010 | 12:16
Tako nekako i ja razmišljam, da ak se muči da odlazi

Do kolkog kapaciteta G4 Mini prima? Jel može ovaj? www.links.hr/index.php?naziv=HDD+160.0+G...d_artikl=051.515.058
19.01.2010 | 12:28
AHT možeš dići i s nekog starog DVD-a, nije bitno koji je OS na njemu. Za disk je važno da je UltraATA sabirnica, ne SATA, dakle ovaj Samsung ne odgovara. Kapacitet ne bi trebao biti problem.
19.01.2010 | 13:14
Imas na ifixit.com tutorijale kako ga zamijentiti ako vec nisi otvarao Minija
19.01.2010 | 13:21
Ovo su diskovi koji ti trebaju....
www.nabava.net/kategorija.php?kat=13&...opularnost_proizvoda
30.01.2010 | 20:10
Zamijenio i sve radi ko sat. Jedino mi je žao što sam polomio 2 nožice one plastične al šta se može. Najgore od svega je bilo izvuć disk iz utora jer je baš zeznuto i malo mi se čini ko da je zapeklo bilo. A nakon toga glupa BT antena, nikako je natakarit. Izgubija 10 minuta samo na njoj haha
31.01.2010 | 09:07
Al, sad radi ko gromulja, kaj ne? Sve više se priklanjam Ribi u njegovom obožavanju minija. I ja imam jednog doma i nemogu se nadiviti mašini što, kako i koliko može, uopće se ne čuje i lijepo izgleda na stolu... Super strojček, u svakom pogledu. Samo kaj ima spori disk, pa čekam da malo opadnu SSD pa s emožda odvažim na investiciju u tom smislu...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 5 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO