iMac i7 žutilo i trepterenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac i7 žutilo i trepterenje

18.01.2010 | 00:33
Evo prvi puta ovdje pa da se predstavim. Moje ime je Marko.

Evo prije dva dana dobio iMac i7. I ima žutilo na donjem djelu ekrana, jasno se vidi da je donji dio ekrana nešto topliji od gornjeg djela koji je hladniji. Razlika je minimalna ali uočljiva pogotovo na sivoj i bijeloj podlozi.

No to nije jedini problem.
Također mi je počeo treperiti na trenutke, da bi se nakon sat vremena slika raspolovila na dva djela. (Firmware je predinstaliran vezano za to treperenje). Nakon restarta prestalo je.

No i to nije sve. Kamera mi ima nekoliko mrtvih pixela. Nabrojio ih oko 10tak.

Uglavnom sve od reda tipični problemi.

Sve u svemu totalno razočaran.
Čekao sam dva mjeseca imac.
Sada sam totalno popizdio. U petak ga dobio a sutra ga vjerovatno već vraćam.

Što mislite koliko ću čekati na servis? (ili ti moguću zamjenu?)
Kakva su iskustva s time. Nadam se da ga neću čekati 2 mjeseca kao što sam ovaj.

Uzeo sam iMac i7, 8gb ram, 2tb, ati 4850. week 51
18.01.2010 | 00:45
Welcome to the club

Ja sam svojeg dobio u četvrtak, odmah se vidjelo žutilo u donjem dijelu ekrana. U petak sam ga odnio u apcom, gdje su rekli da moraju kontaktirati apple, nadam se da ću sutra znati više detalja što dalje.
18.01.2010 | 10:43
Asgard nemoj biti lud pa prihvacati nekakav servis, novi stroj i gotovo. Samo slijedecg upali tamo pred njima da nebi bilo opet.
Jednostavno ne vjerujem da Apple moze tako fushati u zadnje vrijeme, pa svaka generacija im je sa greskama a nisu bas neke male greskice koje se tek otkriju nakon nekog vremena
18.01.2010 | 14:01
Ovo je frustrirajuce. Razmisljao sam o iMAC-u, ali sada sam siguran da necu kupovati. Velika vjerojatnost je da kupujem minija. Je nesto slabiji. Posto imam jedan 23" Sony, mislim da mi nema druge. Steta, jer sam bio odusevljen s ovim novim iMAC-ovima, a i cijena je dobra. smrc
18.01.2010 | 14:38
zabac pa nije problem samo inzistiraj da ga otvoris i upalis prilikom kupnje.
18.01.2010 | 19:07
Ja dobio svojeg nazad, zamijenili display, IMHO nije 100% ali značajno bolje, da je takav bio od početka vjerojatno ne bih ni primijetio. U svakom slučaju pohvale Apcom servisu, kada mi je gospodin jutros rekao da ima display i da će ga do popodne zamijeniti stvarno me ugodno iznenadio.
19.01.2010 | 03:09
frki je napisao:
Ja dobio svojeg nazad, zamijenili display, IMHO nije 100% ali značajno bolje, da je takav bio od početka vjerojatno ne bih ni primijetio. U svakom slučaju pohvale Apcom servisu, kada mi je gospodin jutros rekao da ima display i da će ga do popodne zamijeniti stvarno me ugodno iznenadio.

Kako te ugodno iznenadio? Imas stroj sa kojim otpocetka nesto nije redu, imam dojam da je tebi vaznije da ga nemoras vracati nazad, ali kuzim te.
Sta bi bilo da zahtjeva novi stoj, ima li kakvu privilegiju sto se tice brzine isporuke, ono da je bar upola krace?
19.01.2010 | 11:18
anth0st je napisao:

Kako te ugodno iznenadio? Imas stroj sa kojim otpocetka nesto nije redu, imam dojam da je tebi vaznije da ga nemoras vracati nazad, ali kuzim te.
Sta bi bilo da zahtjeva novi stoj, ima li kakvu privilegiju sto se tice brzine isporuke, ono da je bar upola krace?

Ugodno iznenađen činjenicom da su složili stroj u dva radna dana, ponudili zamjenu i povrat novca, s obzirom kakvo mišljenje o njima prevladava okolo po forumima moje je iskustvo potpuno suprotno, i koliko vidim ne zaostaje za uslugom u zemljama gdje je Apple izravno prisutan.

Zamjena mi nije padala na pamet s obzirom na broj ljudi (vani) koji su strojeve mijenjali po nekoliko puta i čekanje od vjerojatno opet 2 mjeseca, a računalo mi treba. Želio sam ispravan stroj u razumnom roku to sam i dobio, da nisam vjerojatno bih tražio povrat i uzeo polovnog pro-a.
19.01.2010 | 12:09
Ponudili su ti i zamjenu ili povrat? E to je stvarno kulturno i lijepo od njih jer ja osobno nisam siguran da bi dao da mi otvaraju potpuno nov stroj.
Sto je najgore svi pljuju po nasem dealeru a jedino iskustvo koje sam ja imao sa njima je bilo i vise nego pozitivno. Ja se vec pripremio na galamu kad mi je krepao Mighty a covjek mi bez da ga je i spojio na komp dao novog.
19.01.2010 | 12:33
Mozda je sve ovo razlog sto je www.trulajabuka.com otisla u povijest?
21.01.2010 | 11:09
Očito je ovo globalni problem širokih razmjera jer su upravo na apple-ovim stranicama odgodili čekanje narudžbe sa jednog na čak 3 tjedna. Znači, i7 modeli u hrvatskoj već kad izađe druga generacija 27inčnog imaca. Veselo.
21.01.2010 | 15:09
ASGARD je napisao:
Očito je ovo globalni problem širokih razmjera jer su upravo na apple-ovim stranicama odgodili čekanje narudžbe sa jednog na čak 3 tjedna. Znači, i7 modeli u hrvatskoj već kad izađe druga generacija 27inčnog imaca. Veselo.

Kako je tvoj zavrsio na kraju? Vracen? Cekas novi?
22.01.2010 | 12:08
anth0st je napisao:
ASGARD je napisao:

Kako je tvoj zavrsio na kraju? Vracen? Cekas novi?

Ostavio sam ga, da zamjene komponente.
Trepernje slike su riješili a display koji su zamjenili ima isti problem sa žutilom, tj i dalje je "defektan".
Pošto ja ne mogu prihvatiti da računalo od 20soma kuna ima žutu fleku na monitoru vratio sam ga. I nisam naručio novi jer očito će to "žuto" postat standard. Neću kupovati novi sve dok to sa displayom ne riješe. Ako ne riješe ne bi ga uzeo makar da je napravljen od zlata.
22.01.2010 | 14:14
Napisao sam vec na MKu pa mi se je glupo ponavljati ali stvarno mislim da bi bilo fer od Applea da postojecim kupcime 27ice potpuno besplatno zamijene stroj za novu reviziju koja ce ocigledno izaci za mjesec dana. Ovo je stavarno pusiona jer ce ti strojevi vrijediti puno manje od ovih koji dolaze i prilikom prodaje ce sigurno prvo pitanje biti "jel to ona zuta serija?"
22.01.2010 | 14:32
nisu sve 27-ice "zute". ocito se radi o vecem primjerku pozutjelih modela al da je bas svaka zuta - nije sigurno. moja je za sad OK, nema niti zutila niti mrtvih pixela na isightu (obicno ta dva problema idu zajedno).

kolko ja znam vani (barem u USA) su ljudima slali nove masine, tj. nisu mjenjali samo display. ja iskreno sumnjam da su kod nas uz iMacove narculi extra samo displayeve i da ih mijenjaju. vjerojatnije mi je da su uzeli kompjuter, probali stavit onaj firware ili nest takvo i vratili masinu pod izlikom da su mjenjali display.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 49 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO