Zamjenska baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zamjenska baterija

17.01.2010 | 20:51
Trebao bih novu bateriju za macbook pro, pa me interesira, da li je netko kupovao zamjenske baterije preko OWC, fastmaca ili sličnih online dućana koji nude baterije znatno jeftinije.
17.01.2010 | 22:55
Kupljena je jedna za PowerBook kod OWC-a, iduci tjedan ce Djuro Genijalac moci prijaviti dojmove.
18.01.2010 | 11:14
Evo, baš me Riba oglasil pred svima:cheer: . Inače, kupoval sam kod OWC-a puno toga i nikad nije bilo baš nikakvih problema. Kod baterija je se vodim logikom da Apple ionako ne proizvodi sam bateriju, već ju kupuje od nekog. I onda to naplati dobrano. A Newertech to odradi po poštenijoj cijeni. U svakom slučaju, bumo vidli, rekli su slijepcu gluhima na misi.....
18.01.2010 | 11:15
edit: rekli su slijepci gluhima.....
Tipić je bil pa piše slijepcu. Sori
24.01.2010 | 17:23
Da li je moguce da instalacija drugog operativnog sustava na MBP smanji trajanje baterije?
24.01.2010 | 17:44
Ne ali je moguće da nešto zabrlja kalibraciju pa da više ne zna koliko će trajati baterija.
24.01.2010 | 17:51
smayoo je napisao:
Ne ali je moguće da nešto zabrlja kalibraciju pa da više ne zna koliko će trajati baterija.

Skuzila sam da Mac govori da baterija traje jos 6 sati, a Windowsi joj recimo daju 2.5 sata, medjutim sad pokazuje da traje dosta manje nego sto je pokazivalo prije recimo 2 tjedna. Puna baterija traje (po onome sto on tvrdi) recimo 4 sata, a prije sam dobivala preko 6 sati redovito. (ponekad i sedam, kad nista nisam radila na njemu a baterija je bila na 100%)

Budem ga pustila da se napuni do kraja, pa cu copy paste napraviti iz System Profilera, meni ti podaci ne znace puno, a iz toga bi se trebalo viditi jel on krivo racuna ili nesto ne valja, jel?

P.S. docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.4/en/mh2339.html Ovo sam jucer napravila.
24.01.2010 | 18:17
To je normalno da ti pod windowsima baterija traje puno kraće jer se apple nije potrudio napisati valjani windows power management pa svi elementi stroja pod windowsima rade full throttle.

Ja, međutim nisam nikad primjetio da radi toga baterija gubi na trajanju pod Mac OS-om.
24.01.2010 | 18:30
Ma Windowsi me ne brinu, ne korisim ih nikako.

Charge Information:
Charge remaining (mAh): 5488
Fully charged: Yes
Charging: No
Full charge capacity (mAh): 5502
Health Information:
Cycle count: 31
Condition: Normal
Battery Installed: Yes
Amperage (mA): -891
Voltage (mV): 12402

Baterija je 100% puna, a predvidjeno trajanje pada s 6:57 na 6:09, sad smo na 5:48.
Upaljeni su mi Finder, Safari i Mail. Airport je on, bluetooth je off.
Diglo se na 5:59 sad kad sam izgasila System Profiler.

Palo na 5:15 u roku minute. 5:11 pokazuje sad na 99%.
Minuta kasnije: 98% i 4:48.
Minuta nakon toga, 98% i 5:35. Nista extra nisam upalila ili ugasila.

Jel to izgleda ok il da se brinem? Meni se cini cudno, al sta ja znam..

P.S. Mislim da cu si prebacit view style na postotke, ovo me samo brine, s postocima sam bar sigurna da ce se mijenjat samo u jednom smjeru.
25.01.2010 | 01:45
Osim o popunjenosti baterije, autonomija ti ovisi i o potrošnji. Airport je, kao i bluetooth, ventilatori, optički drive i sam ekran, veliki potrošač.

Dakle, jači promet preko airporta može skratiti autonomiju, a kad taj promet prestane, autonomija se može produžiti. Isto tako, ful jako osvijetljena slika (jako pozadinsko osvjetljenje) troši masu više od prigušene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO