Zamjenska baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zamjenska baterija

17.01.2010 | 20:51
Trebao bih novu bateriju za macbook pro, pa me interesira, da li je netko kupovao zamjenske baterije preko OWC, fastmaca ili sličnih online dućana koji nude baterije znatno jeftinije.
17.01.2010 | 22:55
Kupljena je jedna za PowerBook kod OWC-a, iduci tjedan ce Djuro Genijalac moci prijaviti dojmove.
18.01.2010 | 11:14
Evo, baš me Riba oglasil pred svima:cheer: . Inače, kupoval sam kod OWC-a puno toga i nikad nije bilo baš nikakvih problema. Kod baterija je se vodim logikom da Apple ionako ne proizvodi sam bateriju, već ju kupuje od nekog. I onda to naplati dobrano. A Newertech to odradi po poštenijoj cijeni. U svakom slučaju, bumo vidli, rekli su slijepcu gluhima na misi.....
18.01.2010 | 11:15
edit: rekli su slijepci gluhima.....
Tipić je bil pa piše slijepcu. Sori
24.01.2010 | 17:23
Da li je moguce da instalacija drugog operativnog sustava na MBP smanji trajanje baterije?
24.01.2010 | 17:44
Ne ali je moguće da nešto zabrlja kalibraciju pa da više ne zna koliko će trajati baterija.
24.01.2010 | 17:51
smayoo je napisao:
Ne ali je moguće da nešto zabrlja kalibraciju pa da više ne zna koliko će trajati baterija.

Skuzila sam da Mac govori da baterija traje jos 6 sati, a Windowsi joj recimo daju 2.5 sata, medjutim sad pokazuje da traje dosta manje nego sto je pokazivalo prije recimo 2 tjedna. Puna baterija traje (po onome sto on tvrdi) recimo 4 sata, a prije sam dobivala preko 6 sati redovito. (ponekad i sedam, kad nista nisam radila na njemu a baterija je bila na 100%)

Budem ga pustila da se napuni do kraja, pa cu copy paste napraviti iz System Profilera, meni ti podaci ne znace puno, a iz toga bi se trebalo viditi jel on krivo racuna ili nesto ne valja, jel?

P.S. docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.4/en/mh2339.html Ovo sam jucer napravila.
24.01.2010 | 18:17
To je normalno da ti pod windowsima baterija traje puno kraće jer se apple nije potrudio napisati valjani windows power management pa svi elementi stroja pod windowsima rade full throttle.

Ja, međutim nisam nikad primjetio da radi toga baterija gubi na trajanju pod Mac OS-om.
24.01.2010 | 18:30
Ma Windowsi me ne brinu, ne korisim ih nikako.

Charge Information:
Charge remaining (mAh): 5488
Fully charged: Yes
Charging: No
Full charge capacity (mAh): 5502
Health Information:
Cycle count: 31
Condition: Normal
Battery Installed: Yes
Amperage (mA): -891
Voltage (mV): 12402

Baterija je 100% puna, a predvidjeno trajanje pada s 6:57 na 6:09, sad smo na 5:48.
Upaljeni su mi Finder, Safari i Mail. Airport je on, bluetooth je off.
Diglo se na 5:59 sad kad sam izgasila System Profiler.

Palo na 5:15 u roku minute. 5:11 pokazuje sad na 99%.
Minuta kasnije: 98% i 4:48.
Minuta nakon toga, 98% i 5:35. Nista extra nisam upalila ili ugasila.

Jel to izgleda ok il da se brinem? Meni se cini cudno, al sta ja znam..

P.S. Mislim da cu si prebacit view style na postotke, ovo me samo brine, s postocima sam bar sigurna da ce se mijenjat samo u jednom smjeru.
25.01.2010 | 01:45
Osim o popunjenosti baterije, autonomija ti ovisi i o potrošnji. Airport je, kao i bluetooth, ventilatori, optički drive i sam ekran, veliki potrošač.

Dakle, jači promet preko airporta može skratiti autonomiju, a kad taj promet prestane, autonomija se može produžiti. Isto tako, ful jako osvijetljena slika (jako pozadinsko osvjetljenje) troši masu više od prigušene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa