Kabelska tv na Macovima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kabelska tv na Macovima

16.01.2010 | 18:34
Zajeb apropo mojih 8x kanala...

Naime, kad sam pospajao svu silu kabela sa B-neta na TV tuner u jednom trenutku sam imao 42, a u drugom se pojavilo 88 kanala. Bio sam presretan No mojoj sereći je vrlo brzo došao kraj.
Kako nisam imao vremena odmah sve kanale provjeriti sve do danas, tako sam živio u iluziji. Eto ulovih malo vremena i bacih se na EYETV. A kad tamo...

Sva sila duplih programa. Za ono što sam mislio da je zapravo dodatak na onih prvih 42 zapravo je samo poduplao sve ali pod drugim rednim brojevima i naravno bez ikakvog imena...

Znači, ELGATO EYE TV Hybrid, radi samo sa analognim kanalima i programima... Osim HRT1, HRT2, RTL i NOVATV...

Sad se odoh bacati na kemiju pa ako nešto iskemijam, javim...
16.01.2010 | 19:10
ljudi...NHF, ali komplicirate...

samo ustektajte i nek on sam trazi kanale. Apropos BNeta, on stream-a analogiju i 4 digitalna kanala i to je to. koliko sam vidio, ne pustaju jos EPG (nemam onaj njihov boc, vec samo antenu) a i jacina signala je takva da se paralelno mogu gledati i 2 telke i ić na net. Ja trenutno smisljam jednostavnu opciju xmltv grabbera da on sam skine EPG i to je to
16.01.2010 | 19:53
Evo Update moje kemije...

Nakon, čačkanja po prefsima, puštanja Elgata u Auto tune, sada imam gomilu TV i radio programa. Čini mi se da je sada pocuclao sve što je na B-Netu kao takvome. Koliko vidim, ima i EGPove, no ne za sve kanale.
E sad se javio jedan problem. Svi satelitski kanali imalju lokotić i zaključani su. Ne znam zašto i sad se bacam na to.

Ako još nekaj iskemijam, javim.
16.01.2010 | 20:00
Probaj iskemijat dekoder za saelitske kanale.
Neznam bude li ti uspjelo, sumnjam.
16.01.2010 | 20:04
Je*ate, pa jel ko od Vas uopće čita postove?

@Tomek:
Pa napisao sam ti da ElGato RADI sa SVIM b-Netovim kanalima, ali moraš njihov dekoder preko scarta spojit sa činčevima na ElGato. Programe mijenjaš preko B-neta (kao i na TVu)

Ono što ti primaš (tih pola programa) je analogija koju isto tako vidiš kad antenski (koaxialni) kabel ubodeš direkvno u TV, znači kad u igri nije njihov dekoder.

...
16.01.2010 | 20:15
papittovenga je napisao:
Je*ate, pa jel ko od Vas uopće čita postove?

@Tomek:
Pa napisao sam ti da ElGato RADI sa SVIM b-Netovim kanalima, ali moraš njihov dekoder preko scarta spojit sa činčevima na ElGato. Programe mijenjaš preko B-neta (kao i na TVu)

Ono što ti primaš (tih pola programa) je analogija koju isto tako vidiš kad antenski (koaxialni) kabel ubodeš direkvno u TV, znači kad u igri nije njihov dekoder.

...

@papittovenga:

situacija je ovakva: eyetv usb tv tuner je spojen i sa koaxom i sa i sa SCARTom i činčevima. Do prije neki dan, nije imao ništa osim prva 4, pa onda samo analognih 4x komada ali sad čita 322 programa, što radijskih što tv. Nešto od toga je duplo (večina) dok to ne pročistim, no mene zanima, zašto sada preko softwarea EYE TV 3, koji je spojen preko SCARTA na B-net i njihov dekoder, programi koje sam ja kupio, su zaključani? A normalo se vide na TVu??
16.01.2010 | 20:28
MA sve to radi bez greške, imam doma isto...
Jesi promijenio source u Eye TVu?
16.01.2010 | 20:44
@ papittovenga
Ma OK, mislio sam da možda preko Elgata želi birati.
Imam satelitsku i isto gledam kako si naveo, samo imam Migliu tuner.
16.01.2010 | 21:59
papittovenga je napisao:
MA sve to radi bez greške, imam doma isto...
Jesi promijenio source u Eye TVu?

Na koji sourece misliš??

Evi i slikica da vidiš o čemu pričam...

17.01.2010 | 03:44
Controls -> S-video input
22.01.2010 | 15:30
Hvala svima na do sad podijeljenim informacijama. Meni sad treba jedan savjet ili pojašnjenje:

namjeravam kupiti jednog Terrateca pa se dvoumim između ova dava:

1. Cinergy T Stick RC (www.terratec.net/en/products/Cinergy_T_Stick_RC_97818.html) 229 Kn u Linksu
2. Cinergy T USB XXS (www.terratec.net/en/products/Cinergy_T_USB_XXS_2068.html) 359 Kn u Linksu

Dakle, osim što je jedan malo veći (i jeftiniji), ne kužim u čemu je razlika... My gut feeling kaže da onaj za više para više i vrijedi... Je li tako?
Koristio bih ga na MBP Unybody and above (kad kupim novog iMaca koji nije žut
And one more thing: Ovi stickovi daju materijal u MPG-2 formatu, H-264 ili... Sa home stranice nisam uspio isčitati taj podatak. Naime, bilo bi dobro da materijal kasnije mogu jednostavno zapržiti za Home DVD, bez potrebe za nekom konverzijom...

iThanx!
22.01.2010 | 16:43
Klikni na linkove koje si stavio pa pogledaj pod Mac.
Čini mi se da je ovo za Win. ai prejeftino je. Za OS X dođu duplo više.
Javit će se već netko tko ga ima !
22.01.2010 | 17:11
Evo na MacKorisniku netko ima (www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=2664).
Također po Netu vidim da ljudi to imaju i radi, a i Elegato je update-ao software da radi i s ovim novim modelima Terrateca... Jedino još ne kužim razliku između jednog i drugog TV Sticka...
22.01.2010 | 19:21
MacSlavko je napisao:
Evo na MacKorisniku netko ima (www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=2664).
Također po Netu vidim da ljudi to imaju i radi, a i Elegato je update-ao software da radi i s ovim novim modelima Terrateca... Jedino još ne kužim razliku između jednog i drugog TV Sticka...

Ako EyeTV ima podršku za te modele, onda si miran.
Razlika? Ovako gledajući na stranici, razlika je najvjerojatnije u windows softveru koji se isporučuje sa USBom.

I savjet za sve korisnike tih USB TV stickova - kad tad će vam čip unutra početi krepavati. Pri spajanju na komp (ili paljenju EyeTVa) javljat će da je stick spojen na USB1 port, te neće raditi, mada vi uredno spajate na USB2 port. Rješenje je slijedeće, metnite stick na radijator (ako je zima i on grije) ili na kratko na ploču od štednjaka - bitno je da se zagrije čip i unutrašnjost - onda del bez problema.
  • BB
  • Korisnik
24.01.2010 | 15:18
A bi li radili ovi stickovi za windoze ako startam u win na MacBooku?
24.01.2010 | 23:05
Vanjuška: hvala za savjet o grijanju

BB: nemam instalirane Windowse na MBP-u, ali na Terratecovoj stranici je kod oba sticka istaknut ovaj znak, pa pretpostavljam da će raditi... Načelno, kad se Bootaš pod Windowsima ti i jesi na Windowsima, bio to Mac ili PC hardware, zar ne?
Screen_shot_2010_01_24_at_10.png
  • BB
  • Korisnik
25.01.2010 | 01:01
Pa, pretpostavljam da je tako...to je bila tak, jedna šiznuta ideja...upiknem taj win stick i spojim telku na MB pod win, i onda napravim screen sharing i gledam na eMacu
25.01.2010 | 15:49
BB je napisao:
Pa, pretpostavljam da je tako...to je bila tak, jedna šiznuta ideja...upiknem taj win stick i spojim telku na MB pod win, i onda napravim screen sharing i gledam na eMacu

Ako eMac nema USB2, zaboravi USB stickove za to, neće raditi. Prespori je prijenos. Tada potraži na eBayu neke od starijih Firewire rješenja, pa neće biti problema.

Ako imaš USB2, zaboravi win, skini EyeTV i miran si, sto puta je bolji program od ovih što dolaze na CDjima sa stickovima.
25.01.2010 | 18:57
Kako ja imam MigliaTV mini a pročitao sam da je prije za njega bio EyeTv softver, probao bih Mini preko njega koristiti jer je svestraniji.
Pitam ako je to netko probao ili zna nešto o tome.
Migliu sam kupio jer je tada bila dostupna za razliku od ostalih. Sve radi ok, ali nema opcije jačine i kvalitete signala i još neke.
Ulaz ima kao i Elgato, Tuner,Composite i S-Video, samo se ipak vidi da je siromašniji opcijama.
Bok !
01.02.2010 | 22:00
bok svima.
zanima me sljedeće: imam u radnoj sobi externu TV-karticu spojenu na stari monitor koji mi sada služi kao sobni televizor. može li se taj tuner dodatno spojiti na iMac, pa da na njemu mogu snimati televizijski program?
tuner je PixelView PlayTV Box 6: www.prolink-usa.com/item_disp.php?upc=4712470170799
  • BB
  • Korisnik
02.02.2010 | 01:47
Hvala Vanjuška, Firewire mi uopće nije pao na pamet.

A to da bootam Win i radim sceensharing mi je palo na pamet zapravo više kao još jedno isprobavanje Ionako sam te Windoze pokrenula na MacBooku možda tri puta...

Pozdrav!

P.S. ja sam curica (tek toliko da se zna)
02.02.2010 | 17:47
Finn je napisao:
bok svima.
zanima me sljedeće: imam u radnoj sobi externu TV-karticu spojenu na stari monitor koji mi sada služi kao sobni televizor. može li se taj tuner dodatno spojiti na iMac, pa da na njemu mogu snimati televizijski program?
tuner je PixelView PlayTV Box 6: www.prolink-usa.com/item_disp.php?upc=4712470170799

ima li tko kakvo rješenje?
02.02.2010 | 21:12
Trebalo bi prekopati internet koristi li to Prolink cudo neki chipset koji je podrzan od nekih Mac drivera. Vjerojatno ne...
02.02.2010 | 21:19
Po onome što sam vidio iz tvojeg priloga, može preko AV izlaza na drugi Tuner na iMacu (Elgato,Miglia,Sinergy itd) preko Composite ili SVideo ulaza. Može kablovima, a ima i bežični AV transmiter ako to želiš u drugoj sobi. Imao sam jedan Trustov stari bežični ali je bila slaba kvaliteta slike. Čitam da danas ima puno boljih i kvalitetnijih a i jeftinijih.
Bok !
02.02.2010 | 21:47
a jel mogu ja kako spojiti taj svoj monitor i iMaca nekim drugim tunerom koji je kompatibilan s Macom?
dakle, extra monitor mi služi kao TV u sobi, a na Maca bih ga dodatno htio spojit zbog snimanja programa, ako se neko pita "zašto".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 3 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, Damirst, IgorD, pontmax1, Riba, Sarek, Anonimci (370)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO