Otkud ove cijene?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Otkud ove cijene?

07.12.2009 | 15:35
Davore, primarno upit za tebe. Otkud ove cijene? Jel to legalno, ili pokradeno ili samo prešverano?

www.njuskalo.hr/macintosh/20-incni-2.66g...4383hrk-oglas-756812
07.12.2009 | 15:58
Ovo su oni nigerijci & co. pogledaj mu druge oglase, navlakuša.
07.12.2009 | 17:47
Haha, baš gledam...

Ukratko - ili se radi o ispraznoj muljaži i možda spam-mail catcheru - ili netko to zaista nudi, ali ilegalno i vjerojatno ušvercano.

Naime, Apple, u zemljama u kojima sam nije prisutan direktno, već radi putem ovlaštenih uvoznika, uvijek radi ekskluzivno. Znači nema mogućnosti da ih ovdje zastupa još netko osim Apcoma.

Isto tako, Apple iz države X nikada neće izvesti nešto u državu Y - uvijek kažu "Obratite se ovlaštenom trgovcu u vašoj državi." Ako se pak radi o manjim firmama, Apple resellerima, one to teoretski mogu napraviti, ali pod rizikom da izgube licencu - jer u ugovoru s Appleom jasno piše da se roba NE SMIJE izvoziti. To je logičan potez kojim štite određena tržišta i svoju politiku cijena - bila ona nama po volji ili ne.
07.12.2009 | 21:33
Čuj, na temelju sličnog iskustva s (naravno) drugim dobavljačima, mogu ti reći da je sve to pusta priča. U praksi - uvijek ćeš naći resellera koji će naći svoju računicu i NIKAD neće biti jasnih i nepobitnih dokaza koji bi doveli do toga da taj reseller izgubi licencu niti je to zapravo ikom u interesu, osim onom distributeru koji želi održati visoku cijenu (a tek treba utvrditi da li tu visoku cijenu zaista opravdava nekom stvarnom dodanom vrijednošću ili tek zlorabi protekcionističku politiku svog principala).
07.12.2009 | 23:40
Vjerujem da toga ima, ali kada je Apple u pitanju to nisam nikada sreo. Možda je samo Apple tržište osjetljivije i brže primjeti čudne stvari, pa je onda teže "raditi ispod tezge". Ovaj oglas mi više liči na onu reklamu za MacBooke koji je netko linkao prošle godine, pa je ispalo da se radi o kineskim plagijatima koji izvana zaista liče ne MacBook, ali zapravo su Windows strojevi!
08.12.2009 | 08:36
Zaštrašujuće li pomisli... Nekima doista ništa nije sveto:angry:
  • Dijete
  • Posjetitelj
08.12.2009 | 10:50
Djuro genijalac je napisao:
Zaštrašujuće li pomisli... Nekima doista ništa nije sveto:angry:

a meni je Sveto - sve!
08.12.2009 | 15:40
Smrdi na prevaru. Od kad VIP ima 8 znamenki u broju?
09.12.2009 | 14:42
Mene je ovo zintereseralo pa sam im se odlučio javiti koliko god sam skeptičan,poslao sam im mail:

Pozdrav, zainteresiran sam za iMac 21,5'', vidim da ga nudite po iznimno povoljnoj cijeni, molim vas da mi kazete radi li se o novim racunalima i kako bi ih mogao kupiti? Zahvaljuem Igor

-Ovo sam dobio od njih:
Zdravo.
Apple iMac 21-inčni je dostupna na lageru, to je potpuno novi, i nije otvorio, potpisan u okviru proizvođač, to dogoditi se sa potpuno pribor, 12 mjeseci Apple international warranty.
Ukupna cijena, uključujući isporuku iMac da je Hrvatska 399Euros ...
Tipkovnici računala dolazi na hrvatskom i engleskom jeziku, koji od jezika bi li nam željeli paket za vas?
Veselimo se čitanje nazad od vas soonest.
Srdačan pozdrav
Upravljanje.

MOBILNI ELECTRONICS LIMITED
Registrirani No.03098296
RADNO VRIJEME:
Pon-sub: 8-6
NEDJELJA: 3:20 pm - 6pm

-Kako sam vidio da im Hr bas neide odgovorio sam:

Hi,

I'm interested in buying new iMac 21,5'' (3.06GHz Intel Core 2 Duo) 500GB, with Croatian keyboard,
please let me how can we arrange a purchase,
Thanks,
Igor

-Njihov odgovor:

Hello Igor.
The total price including the delivery of the iMac 21,5'' (3.06GHz Intel Core 2 Duo) 500GB to Croatia is 399Euros...
All you have to do now is get back to us with your full delivery address and contact telephone number for packaging and labellings, after which we will send you the information which you will use to make the payment, after we have confirm the payment in 45minutes we will send you the tracking code of your order and you will get the Apple Computer in your house in 24hours through UPS EXPRESS.
We wait your soonest response so that we can proceed with your order and effect the delivery to your house as soon as possible.
Best Regards
Management.

MOBILE ELECTRONICS LIMITED
Registered No.03098296
Address: 220-224 WEST ROAD,
WESTCLIFF ON SEA,
ESSEX,
SS0 9DE
TEL:+44702-407-1574
FAX:+44844-774-8124
WEBSITE: www.affordables.mybisi.com
PASS CODE: 123456
OFFICE HOURS:
MON-SAT: 8am - 6pm
SUNDAY: 3:20pm - 6pm

-Ja danas:

Hi,
Thank you for your offer,
I will not be able to accept it because I tought seeing your advert in Croatian website that you are located somewhere in Croatia,
and that i will be able to see product before purchasing it,
but if you require payment before delivery, as you do, i decided to not proceed with it because sending money abroad and not knowing what I'm getting for sure, is not worth of risk,
Thank you anyway,
Igor

-I konačno zadnje maloprije dobiveno od njih:

Hello Igor.
We can understand the way you feel about this transaction,the much internet scams has really jeoperdise our business...
Nevertheless, we want you to know that we are a legitimate company here in UK and the whole EUROPE, we are registered under the UK GOVERNMENT DATA and under the EUROPEAN REGISTERED COMPANY BODY, we have our CERTIFICATE OF INCORPORATION from the both ORGANIZATIONs.
You can verify our Legitimacy by visiting www.ukdata.com and search for MOBILE ELECTRONICS LIMITED, There you will see our registration page with the UK GOVERNMENT.
We wait your soonest response so that we can proceed with your order and effect the delivery to your house as soon as possible.
Best Regards
Management.

Šta mislite o svemu ovome, cijena je predobra zbog čega je ovaj oglas definitivno sumnjiv, malo sam cackao i stvarno ta firma postoji.

Neznam, ne mogu reći da nebi htio novi iMac za 3000 kn, jer bi ovih dana trebao dati 9000kn za isti u Apcomu, ali opet ne zelim ni izgubiti ovih 3000,

Šta kazete???
09.12.2009 | 15:13
Hvala na linku, šteta, izgledalo je predobro da bi bilo istinito....
09.12.2009 | 15:15
Imali ste pravo
09.12.2009 | 16:06
ja sam vec prije imao test iste kompanije pa sam naisao na iste odgovore da se maknem toga s toga, vidim da su promjenili pošiljku i telefonske brojeve.
jos me je lik uvjeravao da je sve pet i da ako ne vjerujem da posaljem pola novca i ako stvari ne dodu da ce mi ih vratiti ........ mos se mislit
09.12.2009 | 16:39
Zar je moguce da netko nasjedne na ovakve prevarante !?
Pa oglasnici su puni ovakvih likova koji imaju dobru pricu ili se skrivaju iza nekog identiteta.
Uostalom ne postoji novi iMAC nigdje na svijetu za 500 Eura
09.12.2009 | 17:12
Eto, vratili smo se na početak - isprazna muljaža. Ni prva ni zadnja.
09.12.2009 | 17:27
asavano je napisao:
Zar je moguce da netko nasjedne na ovakve prevarante !?

Pa vidis da je covjek skoro popusio
Nije ni meni jasno gdje nadju suckere ali od sto ce ih par poslat lovu i to je njima dosta.
25.08.2010 | 11:21
Vidim opet !
  • User
  • Posjetitelj
25.08.2010 | 13:29
NewiMac je napisao:

Zdravo.
Apple iMac 21-inčni je dostupna na lageru, to je potpuno novi, i nije otvorio, potpisan u okviru proizvođač, to dogoditi se sa potpuno pribor, 12 mjeseci Apple international warranty.
Ukupna cijena, uključujući isporuku iMac da je Hrvatska 399Euros ...
Tipkovnici računala dolazi na hrvatskom i engleskom jeziku, koji od jezika bi li nam željeli paket za vas?
Veselimo se čitanje nazad od vas soonest.
Srdačan pozdrav
Upravljanje.

Ahahaha skoro sam pao sa stolice na ovaj prijevod... blaženi Google Translate

Ugl. mislim da ti je citirani tekst i više nego dovoljan dokaz da je teška prevara u pitanju
03.01.2011 | 15:14
Evo još jedan sa Njuskala: U odgovoru na upit za 27" iMac cijene 8.888 kn tip mi napise ovo: Hvala vam na e-mail i interes za kupnju moj predmet. stavka je na raspolaganju za "8,888.99 HRK", kako je navedeno na web stranici. Kupio sam predmet kad sam radio u Hrvatska, kao policijski sluzbenik, u program razmjene. predmet je u vrlo dobrom stanju i nikad nisam imao nikakvih problema s njim. programa razmjene je gotov i ja sam se vratio kuci, u Engleskoj. Ja sam ga prodaje jer ovdje imam jedan i ne trebam vise, i zelim ga prodati nazad u Nizozemskoj, jer ga je kupio i to je sve radove i prirucnici na hrvatskom jeziku. Sa svim internet prijevara i scammers, odlucio sam koristiti trecine uslugu strana escrow da obraduju ovu prodaju za me.They ce se pobrinuti za dostavu paketa, Bill prodaje za paket, pa cak i payment.If ste zainteresirani za kupnju paket i odluciti kako ce biti slijedeci vlasnik, tu nece biti nikakvih problema u dobivanju paket za vas. Mi cemo imati sigurno i glatko transaction.Let mene znati ako mi moze poceti transakcije i molim izgovor moje hrvatske, kao što sam ne pisati vrlo dobro nakon samo dvije godine u Hrvatska.

Ako možete mi pisati natrag na engleskom jeziku, koji ce biti velik.
03.01.2011 | 16:28
Ako je stroj tu onda ovo i ima nekog smisla, ako je u Engleskoj, onda ga on može prodat bilo kome. Hrvatski MacOS ionako ne postoji. Ode u System Prefs i tamo u trenu napravi Maca koji je taman stvoren za engleze.

It would be great -> koji ce biti velik.

Dapače - Yes, little duck!
Kako da ne -> How, yes, no!

Drugim riječima, to nije hrvatski osobe koja ga je učila "samo" dvije godine. To je hrvatski osobe koja je engleski text prevela negdje na internetu.
03.01.2011 | 21:05
Google prevodioc Moš mislit kako tek prevodi Kineski
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, ZeljkoB, Anonimci (337)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi