Polovni do 1000kn s prijevozom do Splita
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Polovni do 1000kn s prijevozom do Splita

13.11.2009 | 14:49
Kako me hackintosh na poslu sve više počinje zezat, razmišljam o tome da si nabavim nešto polovno al originalno.

Dakle, neki desktop, minimalno G4 koji može vrtit flash filmove. Idealno neki Mini ili Powermac G4 a može i eMac.

Imate li kakav prijedlog šta je najbolje za uzet u tom cjenovnom rangu?

p.s. monitor i tipkovnicu i miša imam već
13.11.2009 | 15:23
Pa ja bi uvijek glas dao za Minija, iako jos uvijek drze cijene malo preko 1000.
13.11.2009 | 16:13
bilo bi super naić na nešto što može 2GB rama primit tako da Leo klizi, mada mi je i Tigar dobar (njega imam na hackintoshu)
13.11.2009 | 16:37
Pa evo ja imam doma G4 Mini sa 1GB i Leopardom i to radi sasvim ok za neku kucnu upotrebu. Idealno mozda naci kakav Intel Mini prve serije (Core Solo), cijena bi trebala biti prihvatljiva a njemu se dao upgradeati procesor (bio je u podnozju).
13.11.2009 | 17:02
Ima moja zena g4 iBook na 1.42ghz i giga rama untra i Leo isto radi sasvim pristojno dok se ne pretjera sa otvorenim aplikacijama ali tu bi puno pomogla ta 2gb koja planiras ugurati unutra. Naravno u booku je i jako spor disk (na 42oo se vrti ako se ne varam) tako da mislim da bi ti eMac bio sasvim OK za tu lovu. Ako mozes rastegni se malo do Minija pogotovo ako vec imas monitor i perfieriju ali ako ne ide bit ce i ovo dovoljno za pocetak.
13.11.2009 | 19:46
Ja sam se upravo vratio iz ZG, inace zivim u RI, sa G4 1.25GHz eMacom. Ekran 17". Memorije trenutno 256. Neispravan. Zamrzne se sistem nakon nekog vremena. Servis?

Elektroliti na maticnoj su dali svoje i treba ih zamijenit. 2 kom, nalaze se kod memorije pa je lako odmah uocit problem. Cijena ispod 10kn (elektroliti, servis cu sam napravit).

Cijena eMaca 250kn

Malo pocistim i kao nov je. Ovo radim sebi iz gusta i necu ga prodavat kad i ako ga popravim.

Sad ono sto sam htio pridodat ovoj raspravi ...

Ima na njuskalu eMacova (ispravnih) za 800kn
13.11.2009 | 20:18
Cestitke!
13.11.2009 | 23:27
MoschuS je napisao:
Ima moja zena g4 iBook na 1.42ghz i giga rama untra i Leo isto radi sasvim pristojno dok se ne pretjera sa otvorenim aplikacijama ali tu bi puno pomogla ta 2gb koja planiras ugurati unutra. Naravno u booku je i jako spor disk (na 42oo se vrti ako se ne varam) tako da mislim da bi ti eMac bio sasvim OK za tu lovu. Ako mozes rastegni se malo do Minija pogotovo ako vec imas monitor i perfieriju ali ako ne ide bit ce i ovo dovoljno za pocetak.

Hehe, tog sam ja skoro kupio nekidan. Bilo mi je daleko otici na drugi kraj ZG po njega, a tebi ocito nije bilo iz Rijeke doci po njega

bok!
14.11.2009 | 12:24
Znatizelja. Morat cu nesto poduzet u vezi toga
14.11.2009 | 13:31
Ubiti mačku npr?
14.11.2009 | 17:36
quad mislim da si pobrkao quotove
14.11.2009 | 22:29
MoschuS je napisao:
quad mislim da si pobrkao quotove

Heheh, dobro mislis, htio sam komentirati na Defouovu kupnju eMaca

bok!
01.12.2009 | 01:16
Stigli kondenzatori kupljeni preko eBaya, zamijenjeni i eMac G4 sad radi bez zamrzvanja. Dobio sam 2GB rama i to sam ugradio. Ocistio i zadnje zrnce prasine i prljvstine na oklopu. Jos sam si dao malo slobode i overclockao ga na 1.67GHz.
Youtube uz flash player v.8 ne steka. Divx filmovi bez beda. HD .mkv fileovi se ne mogu gledat. Apple hd trailers od 480p rade besprijekorno.

Mislim da ce to biti ok mali eMac za imati
eMac.png
01.12.2009 | 15:57
Overclockal si ga? Pa za to još nisam čul.. Jel se fest grije?
01.12.2009 | 16:28
Djuro genijalac je napisao:
Overclockal si ga? Pa za to još nisam čul.. Jel se fest grije?

Ne mogu ti sa sigurnoscu reci jer nisam prije, dok je bio 1.25, obracao paznju pa nemam sa cime usporedit, ali ovako, kad stavim ruku kod ventilatora, cini mi se da nije uopce vruc zrak. eMac inace nema senzore pa ni tako nemogu provjerit temperaturu. Jedino za HDD.

Inace uvjeren sam da su procesori na 1.25 i 1.42 eMac modelima identicni. Samo pomocu SMD jumpera apple odredi koja ce brzina biti. Max moze biti 1.75GHz. Vjerovatno je i hladjenje na eMacu dizajnirano da podnese vece brzine
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (799)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari