Hrvatska tipkovnica u macbooku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hrvatska tipkovnica u macbooku

10.06.2009 | 13:10
Imam priliku kupiti macbook pro u americi, dakle po njihovoj cijeni.
Da li netko ovdje zna, postoji li šansa da se naknadno ugradi tipkovnica sa hrvatskim znakovima?
Ili postoji li kakvo drugačije rješenje?
10.06.2009 | 13:18
Siguran sam da se može na svakom ibook-u, jer sam mijenjao, ne vidim problem zašto se nebi moglo na mbp. sad neznam dal se može full jednostavno kao kod ib. ili ovaj malo brutalan način!

link
10.06.2009 | 14:04
mbp ima back lit tipke. ne znam dal to komplicira postupak.
gdje se kod nas uopće može kupiti hrvatska tipkovnica?
10.06.2009 | 14:28
Ja sam zvao u iServis, čovijek mi rekao da može nabaviti!
10.06.2009 | 14:34
kul. tenks. potražit ću ih na google-u
hmm... ne javljaju se.
probat ću kasnije.
hvala na informaciji.
10.06.2009 | 14:53
Zamjenska tipkovnica se prodaje kao servisni dio, uvjet je ugradnja u servisu ako se ne varam i bojim se da bi te mogla papreno kostati.
10.06.2009 | 14:55
Pretpostavljam da bi cijena kupovine u Americi i ugradnja tipkovnice u servisu još uvijek bila daleko ispod cijene u hrvatskoj trgovini.
10.06.2009 | 15:14
Javi nam!
10.06.2009 | 15:24
Kaj točno?
Cijenu iz iServisa ili kaj?
10.06.2009 | 17:18
Da li sve skupa dodje jeftinije od kupovine ovdje!
11.06.2009 | 01:05
Evo prijateljica je prije koj dan dobila svoj primjerak koji je kupila na amazonu. Kupila je na adresu svoje poznanice u Londonu koja je neki dan došla simo i donesla joj. Sve zajedno 14 000 i kusur. Za razliku od 22 K u Hrvatskoj. Good bargain!
11.06.2009 | 01:11
A servis zamjene tipkovnice? Koliko to košta?
11.06.2009 | 01:13
Ja sam svog MacBook Pro 15" kupio u Italiji. Input na tipkovnici mi je HR. Svega 7-8 tipki se razlikuje. I to se da naucit napamet u roku tjedan dana. Po meni nema smisla novu tipkovnicu kupovat.

Sto se tice ugradnje backlit tipkovnice. Kada sam si mijenjao hard disk, u laptopu, usput sam isao pocistit tipkovnicu- i nije uopce komplicirano rastavit je cijelu i ocistit, a kamoli zamijenit.
11.06.2009 | 01:14
Nemam pojma. Nitko mi se nije javio u iServisu. Ali pretpostavljam da sve zajedno neće prelaziti cijenu MBP-a u hrvatskim dučanima. S druge strane, ni engleska tipkovnica nije neka velika prepreka. Navikneš se na pozicije hrvatskih znakova.
11.06.2009 | 01:39
Zamjena ovih novih tipkovnica nije trivijalna kao nekada. Mora se cijeli stroj otvoriti i mijenja se cijeli gornji dio koliko znam. Sumnjam da bi usluga za to bila manje od tisuću kn jer ima tu posla...
11.06.2009 | 02:12
Postoji, da si kupiš eksternu tastaturu (iz osobnog iskustva tvrdim, da je AppleWirelessKeyboard jedno od boljih riješenja, zaista veseli) ma trivijalno je u ovoj priči, kao što je već spomenuto popamtiti tih par slova. Uglavnom večina ni ne gleda u tipkovnicu dok piše, a vjerojatno ni ti. Glupo bi bilo ušparati, pa onda opet baciti novac na tako besmislen potez. To je moje viđenje
11.06.2009 | 09:11
Pa kaj MB nema iste tipke kao i zicana tipkovnica? Meni se cini jako slicnim, gotovo istim. Mozda vrijedi uzeti nasu i zamijeniti tipke koje su razlicite. Mozda ipak pricam gluposti.
11.06.2009 | 11:06
Ja sam se navikao na englesku/us tipkovnicu... hr tikovnicu na macu jos i mogu koristiti jer je qwerty. Ali kad sjednem na windowse i umjesto y imam z to me IZLUDI!!!

Inace, mislim da se ne isplati kupovati/ugraditi hr tipkovnicu u MB jer za 10 dana naucis raspored i to je to... zaista nije nikakav problem.
a doma, kao sto je netko rekao, uzmi hr AppleWirelessKeyboard, dobar mis i externi montitor i uzivaj!
11.06.2009 | 11:52
To mi i je plan.
Monitor već imam. Tipkovnicu i miša također.
Ma bit će to super.
26.02.2010 | 19:19
jel netko mjenjao tipkovnicu i zna li se cijena? upravo uzeo 13" mbp u njemackoj - i svakako bi je promijenio.
01.03.2010 | 22:52
Ajde priznaj da si ga mijenjal za milje u frequent flyer programu Miles and more:laugh:

Ali, situacija je ovakva: Moraš mijenjati cijelo kućište, jer je unibody komp i to je skupa igra, preko soma kuma.... MOže se saznati konkretan iznos, ali mislim da ti je već i ovih soma dovoljno preveč....
03.03.2010 | 18:08
engleska tipkovnica... pa super. e da je njemačka, onda bih makar flomasterom prešarao pola toga
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 5 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

marioart, skunic, temeljnik, tino1, Anonimci (444)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO