Spajanje iMac24 i HDTV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje iMac24 i HDTV

20.01.2009 | 21:09
U dnevnom obravku imam iMac i LCD TV (Sony S3000). Kada sam ja kupio tu telku bila znatno skuplja od ostalih iz te serije izmedju ostalog zbog bogatstva konektora koje posjeduje.

Osim nekoliko scartova, 3 HDMI ulaza, klasicnog VGA ulaza, mislim cak da ima i DVI ne da mi se sad gledati.

Trebam savjet kako to dvoje spojiti da sliku sa iMaca sutam na taj TV.

Na iMacu su spojeni externi zvucnici (JBL Creatures) za slusanje glazbe, a na Sony TV su opet drugi 2.1 Logitech X-230 zvucnici.

Ako ja reproduciram neki sadrzaj na Macu, da li ce zvuk ici na JBL zvucnike ili na TV-u?

Danas sam u Vemilu gledao neko wireless rjesenje za nekih 900kn (kao mini meda center koji prima streaming sa racunala), ali samo za PC

Svi savjeti i prijedlozi dobrodosli.

Hvala!

P.S. Pokusao sam cak streamati sa Mac-a koristeci VLC na Atlanta setup box od MaxTV-a ali nije mi bas proradilo Mada ljudi pisu da su uspjeli i da to funkcionira u praksi...
20.01.2009 | 21:38
Kupiš Mini DVI na DVI adapter od Applea i onda klasični DVI na HDMI kabel. Ili - kupiš produžni za DVI ako misliš da ti ga TV ima.

Zvuk ti neće ići putem HDMI kabela na TV jer zvuka nema na DVI izlazu. Ići će tamo gdje ga spojiš i odabereš u Sound Prefsima.
20.01.2009 | 22:21
Linijski audio out s Maca bi trebalo spojiti na audio distributor (mali, amaterski, ima u Chipoteci) i odande vratiti na zvučnike od iMaca i na audio in od TVa u dnevnoj sobi.

Može se izlaz s Maca spojiti i paralelno na njegove zvučnike i linijski audio-in na TVu, ali to je fušersko rješenje, može izazvati broom, a svakako šum, a možda se nešto može i spržiti ako je napajanje zvučnika od Maca nepropisno izvedeno.
20.01.2010 | 00:18
dpasaric je napisao:
Kupiš Mini DVI na DVI adapter od Applea i onda klasični DVI na HDMI kabel. Ili - kupiš produžni za DVI ako misliš da ti ga TV ima.

Zvuk ti neće ići putem HDMI kabela na TV jer zvuka nema na DVI izlazu. Ići će tamo gdje ga spojiš i odabereš u Sound Prefsima.

bok!
ja sam novi korisnik na vašem forumu i ponosni vlasnik iMac-a 20"..
ugl da ne kompliciram...spojio bih iMac sa lcd televizorom da mogu gledati HD filmove,Mac mi je ionako već spojen na pojačalo jer stalno slušam mjuzu preko njega..imam mini dvi to dvi adapter orginal od apple-a,znači samo trebam kabl koji je sa jedne strane HDMI a sa druge DVI?

hvala
20.01.2010 | 00:24
Ne mora biti kabel, vjerojatno ćeš lakše pronaći DVI na HDMI adapter, a onda samo kupiš xy metara jeftinog HDMI kabela.
20.01.2010 | 00:43
Ovo sam nedavno vidio na netu.

Tu se nalazi i odgovor na tvoj problem.

www.arkview.com/eshop/goods.php?id=81

A ujedno još jedan proizvod koji po specifikacijama i mogučnostima vrlo zanimljiv.
Omogućava povezivanje čak do 30 metara.
koristeći kablove za mrežu (savjetuju za kvalitetu da se koristi Cat6).
Tehničke karakteristike
www.arkview.com/eshop/goods.php?id=25

Naravno postavlja se pitanje kako doći do ovih kutijica.
hdmitocat5e6.jpg
20.01.2010 | 00:58
Zaboravi sam napisati.
Ah ko nema u glavi, bole ga prsti..

Kada povezujem Mac sa Sony-em koristim

Mini DVI to DVI adapter na njega povezujem klasični DVI i na kraj stavljam DVI/HDMI.
Probao sam ići direktno na VGA port na tv ali onda nekako uspavano reagira.

Što se tiče postavki nema ih.
Postavio se sam automatski nakon nekih 5s.

Odmah je postavio maksimalnu rezoluciju na Sony-u FullHD.

Zanimljivo je da na većini novih LCD ili Plazmi sam primjetio direktni priključak za računala, ali u većini je VGA.
20.01.2010 | 01:17
dpasaric je napisao:
Ne mora biti kabel, vjerojatno ćeš lakše pronaći DVI na HDMI adapter, a onda samo kupiš xy metara jeftinog HDMI kabela.

hvala hvala,idem sutra odmah kupiti pa javim kako je ispalo...
20.01.2010 | 14:55
Već sam pisao: Na MacBookPro 4.1, 2,4 GHz spojio kabelom, HDMI - DVI-D duljine 1,5m (50kn u Metrou), televizor HD TV 32" Sony Bravia, stvat kopa digitalno kao preview monitor.
20.01.2010 | 22:28
MikAi007 je napisao:
Ovo sam nedavno vidio na netu.

Tu se nalazi i odgovor na tvoj problem.

www.arkview.com/eshop/goods.php?id=81

A ujedno još jedan proizvod koji po specifikacijama i mogučnostima vrlo zanimljiv.
Omogućava povezivanje čak do 30 metara.
koristeći kablove za mrežu (savjetuju za kvalitetu da se koristi Cat6).
Tehničke karakteristike
www.arkview.com/eshop/goods.php?id=25

Naravno postavlja se pitanje kako doći do ovih kutijica.

evo da javim kako je prošlo--ugl nije bilo potrebe da kupujem adapter dvi to hdmi nego sam našao gotovi kabl dvi to hdmi,super kvalitetan 3 metra za 133 kn,spojio i sve super radi,mogu reći da sam zadovoljan slikom HD filmova na lcd-u predma nije full hd nego hd ready...pozzz
21.01.2010 | 10:14
neo091 je napisao:
nego sam našao gotovi kabl dvi to hdmi,super kvalitetan 3 metra za 133 kn

Sad nam samo još napiši gdje si našao taj kabel i ostale specifikacije.
21.01.2010 | 12:17
Vanjuška je napisao:
neo091 je napisao:
nego sam našao gotovi kabl dvi to hdmi,super kvalitetan 3 metra za 133 kn

Sad nam samo još napiši gdje si našao taj kabel i ostale specifikacije.

Našao sam u Chipoteci,3 metra je 133 kn,kvlitetan je ,vidim da je napravljen u Njemačkoj(što me čudi),pozlaćeni spojevi...
evo pa možeš pogledati..

www.hqproducts.com/eng/products/audiovid..._1/artl_HQSS5551/1.5
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa