M4 Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

M4 Mac Mini

10.02.2025 | 15:01
Svi ovlašteni trgovci u Hrvatskoj dobivaju robu iz jednog izvora i nema šanse da netko ima, a drugi nema. Isporuke idu po redu, kronologijom uplata. Znači jedino da su oni išli u rizik još prošle godine, naručili ih unaprijed i da sada imaju zalihu koju prodaju. To je moguće, ali malo tko od maloprodajnih dućana to radi jer to znači da moraju vezati značajna sredstva u robu.

Znači logika je jednostavna - ako ih imaju, dođi, plati i preuzmi. Ako ga nemaju na stanju, onda je situacija ista kao kod bilo kojeg drugog Apple Authorized Resellera. Mi smo npr. CTO modele isporučili u roku 4-5 tjedana, a sada neke obične čekamo već 6-ti tjedan.
10.02.2025 | 16:29
dpasaric kaže:
Svi ovlašteni trgovci u Hrvatskoj dobivaju robu iz jednog izvora i nema šanse da netko ima, a drugi nema. Isporuke idu po redu, kronologijom uplata. Znači jedino da su oni išli u rizik još prošle godine, naručili ih unaprijed i da sada imaju zalihu koju prodaju. To je moguće, ali malo tko od maloprodajnih dućana to radi jer to znači da moraju vezati značajna sredstva u robu.

Znači logika je jednostavna - ako ih imaju, dođi, plati i preuzmi. Ako ga nemaju na stanju, onda je situacija ista kao kod bilo kojeg drugog Apple Authorized Resellera. Mi smo npr. CTO modele isporučili u roku 4-5 tjedana, a sada neke obične čekamo već 6-ti tjedan.

Ja pokušavam naručiti Mac Mini PRO:
Procesor: - M4 Pro 14C/20G
RAM memorija: - 48GB RAM
Pohrana: - SSD 512GB
Ethernet: - Gigabit Ethernet
i sve trgovine su na čekanju dok na primjer ekupi i idućan navodno dostave za 7 dana.

Pa mi to baš nije jasno. Zato me i strah naručiti preko njih.
10.02.2025 | 19:56
Čekaj, pa to nije redovni model nego CTO. Svaki CTO, odvijeka, pa tako i danas, se čeka 4-5 tjedana.
10.02.2025 | 21:16
dpasaric kaže:
Čekaj, pa to nije redovni model nego CTO. Svaki CTO, odvijeka, pa tako i danas, se čeka 4-5 tjedana.

Točno toliko je i prošlo i nemaju nikave obavijesti kada bi mogao kupiti uređaj.
03.01. naručen, danas 10.02. i zvao sam, kažu da nemaju nikakve informacije!
10.02.2025 | 21:52
Ne razumijem više ništa - tko ti je onda rekao da taj model može dobaviti u 7 dana? Nikada niti jedan CTO Mac nije bio dobavljiv u 7 dana bez obzira gdje ga kupuješ.
10.02.2025 | 22:19
Zar nije jedna od EU blagodati da kupis u drugoj drzavi ako necega nema u tvojoj?

Zbunjen sam...
10.02.2025 | 22:35
drlovric kaže:
Zar nije jedna od EU blagodati da kupis u drugoj drzavi ako necega nema u tvojoj?

Zbunjen sam...

Na pravi razliku ako kupuješ CTO, to je proces od 4-5 tjedana uvijek gdjegod bio. Možda samo u nekim hi-profile Apple Store trgovinama tipa NY, London, Paris imaju unaprijed složene CTO konfiguracije, pa da mogu odmah prodati željeno, mada tih kombinacija ima toliko da nije lako niti složiti takvu ponudu.
25.04.2025 | 21:04
Nikako da mi uleti koji primjerak za test na Jabučnjaku, a isporučio sam ih gomilu. Ovaj danas mi je posebno drag jer mi se čini kao idealan odnos cijena/dobiveno za gomilu kreativaca:

Mac mini M4 Pro
- 14-core CPU
- 20-core GPU
- 48 GB unified memory
- 1 TB SSD

Za sasvim razumnih 2.229 € + PDV

Uzela ga je jedna poznata riječka dizajnerica koja je godinama radila na legendarnom Mac Pro (5,1) toweru koji i danas radi odlično, ali ovaj Mini je preko pet puta brži u sirovoj CPU snazi.

Njen stari Mac Pro nije na prodaju, ide sinu na korištenje, a ako netko traži takav stroj povoljno, imam jedan "na lageru" koji se može konfigurirati prema želji.
25.04.2025 | 21:41
25.04.2025 | 22:19
Nije loše, super što je Thunderbolt. Izbor tih ekstra kućišta je sada zaista dobar. AliExpress je prepun opcija.

Meni tu ide na živce što Apple to nije sam napravio u startu, a dobro su to znali i mogli, ali ne...

Taj Mac mini bi postao totalno legendarno računalo i mega-hit samo da ima jedan interni slot za NVMe. Ovako je samo hit.
25.04.2025 | 22:29
S obzirom da većina tih dockova prema tom i drugim video uradcima usporava WiFi i s obzirom da se tom liku max brzine kreću oko 500 Mbps bez docka (pretpostavljam da je to tu negdje max brzina interneta koju ima), mene zanima koliko MM M4 doista može povući prek WiFi-a?
25.04.2025 | 23:52
Moj je spojen preko U7 PRO na nekih 12m udaljenosti, pa su brzine također oko 400-500Mbit (jasno ovisno o testu). Vjerojatno bi bilo bolje da je AP nešto bliže.

WIFI test
Screenshot2025-04-26at00.51.31.png

ETH test
Screenshot2025-04-26at00.51.46.png
26.04.2025 | 07:52
12m nije neka udaljenost ako između nema armiranobetonskih zidova ili gustog zelenila. Više ti bandwidth opada zbog drugih uređaja koji koriste isti wifi kanal.
26.04.2025 | 08:49
Upravo tako. Nisam naveo da su dva pregradna nosiva zida između na toj distanci. Čim dođem bližem recimo samo jedan pregradni zid između na neki 6m cca brzina ide na 1/1G (uslijed ograničenja na interfaceu APa).

Na tom APu nema nego 3 uređaj i u trenutku mjerenja niti jedan drugi uređaj nije aktivno radio wifi promet
26.04.2025 | 15:43
Hvala za info, čitam po internetima da ljudima brzine variraju od cca 500 Mbps pa do nekih koji kažu da imaju u prosjeku 1700 Mbps, a uzeo sam samo u obzir samo one koji imaju pristup 2 Gbit/s i više pa mi je to bilo malo šaroliko.
26.04.2025 | 18:00
Ja sam konzervativni korisnik računala koji smatra svetogrđem da bilo koji stolni stroj nije spojen na net ethernetom. To gledam isključivo kao lijenost korisnika da uredno dovede LAN do radnog mjesta i bude na miru i bez ikakvih problema wifi prirode.
26.04.2025 | 18:21
Slažem se s tobom da je LAN kabel najbolja opcija no najdraža ne gleda blagonaklono kad krenem kopati po zidovima, novi komad namještaja i njegov raspored u prostoriji može (svako malo), ali kopanje po zidovima ne
26.04.2025 | 19:45
Sve se to može uredno izvesti! To su infrastrukturni temelji dobrog odnosa, imati žičanu mrežu!
27.04.2025 | 20:33
A znam da se može no nema se volje trenutno iako mi je u planu postavljanje 10GBe mreže po stanu pa će onda biti kopanja i postavljanja i više priključnih mjesta nego što imam sada,... no otom potom.
27.04.2025 | 21:13
Fino radi,WiFi ok,ubacio sam SSD od 1TB
Prilozi:
14.05.2025 | 23:38
Lik nastavio s testiranjem dockova za MM M4 pa evo video.

01.07.2025 | 20:41
Tko ima MM M4 i ne treba mu velika brzina prijenosa podataka već što jeftinija mogućnost veće pohrane podataka + mogućnost RAIDA (prema željama i potrebama), došlo je i to

MiniTower-hybrid_storage_for_Mac_minia_2.jpeg

oricotechs.com/products/minitower-hybrid...riant=50326505881900

01.07.2025 | 22:38
Uuuu ovaj Orico Mini Tower s hibridnom pohranom je bomba!
02.07.2025 | 13:55
Pozdrav ekipa.

Imate li neki savjet odakle (iz EU) je najpametnije naručit Mac Mini M4 / 24GB, RAM / 512 SSD.
Uzeo bih bez VAT-a.

www.cyberport.de/apple-und-zubehoer/appl...0c-gpu-mcyt4d-a.html

Znate li išta o ovoj stranici?

PS ako netko možda prodaje rabljeni ovakav (ili sličan model) možda bi bio zainteresiran.

Thanx
02.07.2025 | 14:53
texviler kaže:
Pozdrav ekipa.

Imate li neki savjet odakle (iz EU) je najpametnije naručit Mac Mini M4 / 24GB, RAM / 512 SSD.
Uzeo bih bez VAT-a.

www.cyberport.de/apple-und-zubehoer/appl...0c-gpu-mcyt4d-a.html

Znate li išta o ovoj stranici?

PS ako netko možda prodaje rabljeni ovakav (ili sličan model) možda bi bio zainteresiran.

Thanx

veliki lanac trgovina u DE ... samo moras otvoriti Poslovni racun...

Ispravljeni link
02.07.2025 | 17:09
Jel ovo ok cijena za ovu kombinaciju?
Jel imate neke preporuke za druge online trgovine?
03.07.2025 | 07:50
Ne znam je li Amazon DE ima opciju kupovine bez poreza. Prosli tjedan je kod njih osnovni m4 bio 600€
03.07.2025 | 11:02
texviler kaže:
Jel ovo ok cijena za ovu kombinaciju?
Jel imate neke preporuke za druge online trgovine?

dobra je cijena... najskuplje ti je direkt kod applea...

imas i Alternate ... stavio sam ti link za CTO verziju pa si mozes prilagoditi konfiguraciju
04.07.2025 | 10:29
1 DOSTAVA 1 Troškovi dostave i usluge HR S2 20,00
2 1005-1L5 1 Mac mini 2024 M4/24/512GB MCYT4D/A 916,81
-------------------------------------------------------------------------
Ukupno neto 936,81
Prijevozni stih. 0,50% 4,58
Neto iznos 941,39
PDV 0,00%
-------------------------------------------------------------------------
Ukupno: 941,39 EUR

Ovoliko me ispadne preko one prve stranice Cyberport.
Preko ove Alternate je 940 bez dostave.
Nema tu dileme. Samo se nadam da je Cyberport pouzdana trgovina.
04.07.2025 | 10:40
texviler kaže:
Samo se nadam da je Cyberport pouzdana trgovina.

Je, ja sam vise puta nesto narucivao od njih, nikad problema.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 52 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO