Pozz svima! Imam ovaj HDD www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=260 pa me zanima da li da ga drzim ustekanog u MBP kad god je mac na stolu ili samo po potrebi da time machine odradi svoje ? Hvala
Ma i ja sam do sada tako radio nego ne da mi se ukljuciti u uticnicu pa u usb (ono, bas puno posla) svakih x dana. drlovric i ja sam to mislio ali kad odradi svoje i dalje se vrti, mozda nisam dovoljno cekao. I jos nesto, kada time machine radi back-up da li povuce slike sa iphoto pa kasnije ako nesto bude mogu da se vrate ili ih moram export pa onda na hdd?
Sto znaci da "radi" i kad ga iskljucis?
Imam isti takav disk (2tb, usb2), sluzi za TM i kad se backup zavrsi nakon par min disk ode u sleep i ne vrti se vise dok ga slijeeci backup ne probudi. Dok je u sleepu na njemu bijela lampica se pali i gasi polako, mozda te to zbunjuje?
Ja ne koristim tm, ali meni su eksterni konstantno prikljuceni? Sto mislite da bi trebo gasit, kada sam ih nabavio sam pitao dal da pustim, jedan covjek je rekao da pustim jer njemu je stalno ukljucen vec 2 god.
Ja još nisam vidio vanjski USB disk koji se ne ugasi sam kad komp ode u sleep ili kad ištekaš usb kabel. Jedino - sjećam se da su se neki žalili ovdje da im WD MyBook ne da Macu zaspati. Ali ako to nije slučaj, ne vidim razloga.
Alo ljudi disk se NE SMIJE vrtiti ni ako je prikljucen, automatski mora ici u sleep nakon nekog vremena. Ako vam se stalno vrti nesto nije uredu, mozda neka aplikacija stalno nesto pise/cita sa diska?
To ovisi o disku, odnosno o elektronici u njemu. WD MyBook i WD Passport se uspavaju poslije nekog vremena i kad su priključeni. Ali imam neke druge koji to ne naprave.
Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj
CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima