rMBP 15 - bijela točka na zaslonu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

rMBP 15 - bijela točka na zaslonu

24.02.2013 | 21:50
Lijep pozdrav svima.
Imam jedno pitanje koje se odnosi na problem koji mi se pojavio na 15'' MBP sa Retina zaslonom. Kupljen je krajem 7.mjeseca prošle godine i sve do sada je radio apsolutno savršeno (uz neke probleme sa kraćim trajanjem baterije ali to je riješeno killanjem docka u terminalu).
Naime, desilo se ono o čemu čitam već duže vrijeme, ali živjeh u nadi da sam ipak jedan od sretnih korisnika koji su to izbjegli - pojavila mi se bijela točka na donjem desnom dijelu ekrana, poznata kao mura... mali magloviti oblačić promjera cca 5mm... vidljiv je samo na svijetlijim bojama, dok se na crnoj i tamnijima (još uvjek) ne ističe. E sad, vidim da naša američka braća po Jabuci masovno imaju taj problem, a rješavaju ga tako da laptop odnesu na servis, te im uređaj ili display bude zamijenjen. Naravno, namjeravam učiniti isto (uređaj je kupljen u iStyle-u u Vlaškoj), ali kako u Zagreb idem tek za mjesec dana (najranije), a u Splitu naravno nema nikakve pomoći po tom pitanju, zanima me ima li ovdje koji rMBP koroisnik s istim ili sličnim problemom, te da li je odlazio u servis, kako je to prošlo... any words of wisdom?
Također, da napomenem, zadnjih par tjedana se pojavljuje i slavni ghosting, a i na displayu, točnije njegovom crnom okviru oko područja kamere pojavile su se male sitne bijele točkice koje izgledaju poput malih ogrebotina, a nastale u doslovno preko noći. Znam to, jer ekran temeljito čistim na dnevnoj bazi od prašine ili eventualnih otisaka, i nije dolazio u nikakav kontakt sa oštrim predmetima, tekućinom ili drugim korisnicima.
Sve su to stvari s kojima se može živjeti, realno ne utječu baš na učinkovitost i preformanse, ali mislim da se za 20 soma kuna to ne smije događat ni u snovima. Strašno je iritantno gledati u te greške i živjet u "strahu" da se ne razmnože.
Zahvaljujem se unaprijed bilo kome tko si uzme vremena da ovo pročita i eventualno odgovori.
24.02.2013 | 23:27
Mislim da moraš računati i planirati s tim da ti neće Mac popraviti niti isti dan, niti za dan-dva. Pa onda, ovisno o radnom opterećenju planiraj možda radije to tako da im nekim overseasom ili HP expressom (nikako CityExom) pošalješ mac na servis pa onda, kad si u Zagrebu, odeš po njega (u nadi da će biti gotov za tjedan-dva).
25.02.2013 | 02:31
poznavajuci iStyle nece ti biti gotovo barem mjesec dana. Ako ti uopce i usvoje to pod garanciju. (Iskreno se nadam se da hoce).
25.02.2013 | 05:29
zanimljivo kako garancija neprolazi svugdje isto....
sve ovisi o osobi..... kako ja vidim

iako se baš nemogu nadat da su experti u Hrvatskoj za Apple..... samo se nadam kad uđemo u EU, da će uređaj bit jednostavnije i jeftinije poslat u drugu državu .... radi garancije....
25.02.2013 | 09:25
Ne šalji to u iStyle, nego u Apcom servis u Sv. Nedjelji.
25.02.2013 | 14:31
A vrijedi mi garancija i kod Apcoma, iako je mac kupljen u iStyle-u?
25.02.2013 | 15:18
Apcom je uvoznik. Garanciju ionako daje on, a ne iStyle. Hm... Iako sad vidim da više na svom webu ne ističu kontakt tog servisa u Sv. Nedjelji. A prilično sam siguran da ga nisu zatvorili. Samo možda ne žele da im više dolaze korisnici direktno.
27.02.2013 | 02:44
Hvala puno na odgovoru! Kontaktirati ću Apcom telefonski, pa ako se ne uspijem s njima dogovorit, otići ću u iStyle.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, robertM, temeljnik, tino1, yvann11, Anonimci (770)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO