Moram na PC :( - koji izabrati ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Moram na PC :( - koji izabrati ?


14.01.2023 | 13:58
Dragi jabučari,
imam doma IMac 27, divan, savršeni ekran, ali to već sve znate....I sada zbog prirode posla ( računovodstvo ) i jednostavosti naprosto moram prijeći na PC. Ipak je sve kod nas ( hrvatska ) prilagođeno Microsoftu. Par godina se borim, i pronalazim neke alternative, al vidim da ne ide. Jednostavno previše vremena gubim na nekompatibilnosti softwarea sa jabukom plus moram imati dva ekrana , to je kod PC ipak jednostavnije. Eh sada što izabrati da najmanje boli, ima li koji PC da je približno kristalnog ekrana poput Maca ? Dakle, znam, platiti ću, ali da makar znam što plaćam ......hvala svima......
14.01.2023 | 14:21
Koji je procesor u iMacu?
Ako je intelov poigraj se s boot campom pomoću kojeg možeš instalirati windowse na Mac.
support.apple.com/hr-hr/guide/bootcamp-assistant/welcome/mac

Drugi monitor spoji prema ovim uputama.
support.apple.com/hr-hr/guide/imac/apd8cdd74f57/mac
14.01.2023 | 14:24
Kod PC-a stvari stoje nešto drugačije nego kod Apple-a.

Naime, pored izbora: laptop - stolni PC, kod stolnih računala (ako se odlučiš za tu opciju) imaš i izbor: brand-name - složenac.
Složenac je kolokvijalni naziv sa stolni kompjuter kod kojeg samostalno odabireš one komponente koje ti želiš (pod uvjetom da su kompatibilne), i kojeg samostalno sklopiš (ili to obave u trgovini, ako imaju takvu uslugu).

Kupnja brand-name računala je u pravilu nešto skuplja (za iste performanse), i nemaš mogućnost izbora komponenti.

Najpovoljnije rješenje je kupnja "složenca" i nekog kvalitetnog monitora kao (vidim da je naglaska na kvaliteti prikaza slike).

Ako odabir padne na laptope, tu je, barem što se tiče kvalitete ekrana, situacija nešto kompliciranija. Većina laptopa ima lošiju (u odnosu na malo bolji ekran za stolni PC) sliku, a oni sa kvalitetnom slikom koštaju znatno više od usporedivog stolnog kompjutera.
14.01.2023 | 14:50
Ako baš MORA biti PC, iako na iMac ide bez problema BootCamp - onda isključivo brand, preporuka DELL Optiplex serija. Složenci su tu negdje po cijeni, ali buka će te ubiti, plus loša i ružna kućišta, svakako brand računalo. Acer i HP IZBJEGAVATI u što širem luku. Ili DELL, LENOVO isto prolazi.
14.01.2023 | 14:55
Pošto je Intel Mac i instalacija Windowsa pod virtualboxom radi dovoljno dobro za računovodstvo. Ja imam doma Minija sa Win10 u Virtual Boxu 6.1 i radi odlično u kombinaciji sa 4D Wand programom čak i u remote pristupu. Ako ćeš vrtiti program lokalno samo podebljaj ram i vozi.
14.01.2023 | 17:03
drpongrac23 kaže:
Složenci su tu negdje po cijeni, ali buka će te ubiti, plus loša i ružna kućišta


Ti, ili se šališ ili si imao vrlo malo, vrlo loših iskustava sa složencima.
 • Daddo
 • Posjetitelj
14.01.2023 | 17:13
Pomoglo bi jako da znamo namjenu tog računala i/ili aplikacije koje na njemu misliš pokretati.

All in one varijante PC-ja nemaju ekran ni približno kvalitetom sličan iMacu.

Dva monitora s pristojnom slikom… Dell P serija je povoljan i kvalitetan izbor, uz njih eventualno Viewsonic/Benq modeli .

Računalo za nekakav uredski rad bi minimalno trebalo imati:

I5 10. generacije ili noviji
8 ili 16 GB radne memorije
512 GB SSD disk (NVME)
diskretna grafika sa 4GB radne memorije ako ti treba više zaslona a radiš nešto zahtjevno - NVIDIA prije nego AMD

OS ti je svakako Windows 11.

AMD procesori su snažniji i isplativiji (omjer snaga/cijena) ali njih ćeš naći u složencima.

Ako je jedno računalo i mala tvrtka - složenac je isplativiji. Podrška je svima svuda “jednako loša” u brand name svijetu.

Ako ti igra brand name rabljeno ima za relativno normalne novce generacijski starijih radnih stanica (Fujitsu, Dell, HP).

Samo računalo gornjih karakteristika (bez monitora) platit ćeš 1500 EUR i još 600 potrošiti na dva monitora klase ovih Dellova.

Meni svaki PC koji košta više od 350 EUR se ne isplati, ali to je moje viđenje stvari, YMMV.
14.01.2023 | 17:53
Ma PC je nužno zlo, pogotovo HP. A složiti složenca koji bi konkurirao bilo kojem brand PC-u u istom cjenovnom rangu je nemoguće. Kod brandiranih se računala ipak pazi na neke detalje, i naravno, nisu namijenjena za prčkanje po hardveru, što je u PC svijetu običaj.

Ako si ozbiljan korisnik, kupi složeno brand PC računalo sa instaliranom original Windows licencom, upali i vozi, ne zamaraj se glupostima.

Kad bi složenci bili logičniji izbor, onda bi primjerice sve ustanove, banke, bolnice i sl. imali pretežno složence. A nemaju.
14.01.2023 | 18:40
Kao prvo - mislim, da za računovodstvo mogao bih sve napravit na virtualki. Parallels, VMwareFusion itd... malo poguglaj - tu je recimo nešto na brzinu:
appuals.com/the-5-best-virtual-machine-s...e-for-mac-computers/

Ako već imaš imac i second monitor, i ako ti virtualizacija ne odgovara i odlučiš kupiti PC - na appstore-u imaš Microsoft Remote Desktop za OSX. Odlična aplikacija s kojom dostupam s maca do PC-a ispod stola, na kojem uopće nemam spojenog monitora, a mogu koristit sve monitore (3), isti miš i tipkovnicu. Samo sam trebao proči kroz setup na PC-u, onda sam ga ostavio ispod stola priključuneg na struju i LAN. Već dvije godine.
14.01.2023 | 19:04
@drpongrac23

Razlika između pouzdanog i nepouzdanog PC-a nikad nije bila zato što je jedan složenac, a drugi brand name.
Sve je stvar novca, skuplji složenac sastavljen od provjerenih i kvalitetnih komponenti, biti će daleko kvalitetniji, pouzdaniji i bolji za rad od jeftinog brand name računala.

Nema smisla "pljuvati" po bilo kojoj firmi, pa bio to i HP, kada znamo da isti taj HP proizvodi veliki broj različitih modela stolnih PC i laptopa, od kojih su neki praktično smeće, neki drugi sasvim upotrebljivi modeli, a uz to imaju i izuzetno kvalitetnih i cijenjenih modela (u cjenovnom rangu kojeg veliki dio potrošača smatra previsokim).

Složenci su logičniji izbor za ljude koji se razumiju u kompjutere ili žele dobiti najviše za svoj novac.
Brand name računala su logičan izbor za firme, kojima je bitnije jednostavnije i pouzdanije održavanje, i za pojedince koji nisu "na ti" sa kompjuterima.
I u jednom i u drugom slučaju vrijedi prethodno spomenuto, što više novaca nešto košta, manja je vjerojatnost da će praviti probleme u radu.
14.01.2023 | 19:19
@ m@xym - baš sam to htio reći. Imao sam u životu jako puno PC složenaca te na kraju tri brand računala, jedno za drugim. Compaq, Dell i sada trenutno imam opet Dell. Uz Mac naravno Kažem, PC mi je u kući nužno zlo, a sa HP-om sam imao isključivo gorka i ružna iskustva.
14.01.2023 | 19:38
drpongrac23 kaže:
... Kad bi složenci bili logičniji izbor, onda bi primjerice sve ustanove, banke, bolnice i sl. imali pretežno složence. A nemaju.


To nema veze sa kvalitetom izrade nego unificiranom nabavom i mogućnošću servisiranja hardvera bilo gdje u zemlji jer jedna banka ili bolnica kad uzima 100,200,... 500 računala mora ih moći servisirati i u Zagrebu i u Dubrovniku, a ne da ovi iz Dubrovnika moraju slati računalo u Zagreb ili obrnuto.

EDIT:
Da se vratim na temu,... zašto ne uzeti neki Intel NUC tipa ovog (to mi je bilo među prvim ponuđenim upitima, ima naravno i drugih modela), za knjigovodstvene aplikacije je OK.

Imam doma privatno jedan NUC (uz Apple/Lenovo hardver) i mogu samo reči da je dobro i kvalitetno složen PC, problema nikakvih (tu i tamo ga otvorim i ispušem od prašine).

NUC-01.jpg
14.01.2023 | 19:45
Bertone, upravo tako, brand je brand. Osigurana podrška bez zadrške i komplikacija, od 0-24. Bio to brand PC ili Mac, svejedno je. Kupnja složenca i prtljanje po komponentama kod sitnih prekupaca, nakupaca i tko zna koga je uvijek bio izlet u nepoznato. A tek sklapanje tih računala kod "Gige u šupi" je posebna priča. Ima tu svega, bilo je svega i biti će i dalje tako. A sve za neznatno manje novaca, sklameraj se jednostavno danas više ne isplati. Osim ako su komponente poklonjene pa se eto, malo kod kuće zabavljamo sa slaganjem, ako imamo vremena, volje i živaca. Ja osobno nemam, nekada sam imao, ali više ne.
14.01.2023 | 20:07
Mi vrtimo kudikamo zahtjevnije softvere od knjigovodstvenog - u besplatnom VirtualBoxu. Ne vidim potrebu kupovine namjenskog hardvera. Još kad se sjetim na kakvim raspadajućim kramama su radile gospođe iz knjigovodstvenog servisa gdje smo prije bili.... brrrr...
14.01.2023 | 21:43
Ajme hvala vam svima....divni ste Nakon svega ovoga moje razmišljanje ipak ide u smjeru novog Imaca , sa dual bootom. Sa virtualkom nemam dobro iskustvo, ali vjerujem da je problem što se u mojoj provinciji nitko ne bavi jabukama . Većina zazire kad kažem da bi trebala neku intervenciju na IMacu, pa možda nije bilo dobro postavljeno, uglavnom neslavno je završilo sa gubitkom podataka i svašta nešto. Dakle ako uzmem ovaj novi 24 inčni- koji je u raznim bojama, tehničke performanse ne znam , žena, što ćeš. I instaliram dual boot, gore win i računovodstveni program, radim u Synesisu i 4D Wandu plus obvezan MS office , da li bi mogla dodati kao dodatni ekran bilo koji monitor, ili mora biti kompatibilan s jabukom ? Vjerojatno glupo pitanje za vas znalce al pitam, nemojte zamjeriti
14.01.2023 | 23:30
Zašto novog iMaca? Koristi taj 27" i instaliraj Windowse kao Boot Camp ili virtualno.

Ako ideš na novi iMac, oni imaju manji ekran i novu ARM arhitekturu i onda se otvara novi set problema: moraš instalirati Windowse za ARM, a Microsoft to za sada loše podržava (govorim iz prve ruke) i ne rade čak njihovi vlastiti programi kako treba - npr. imao sam loše iskustvo s MS Projectom gdje nakon cijelog popodneva s njihovom službenom podrškom to nismo osposobili.

Za sada se drži Intela i posloži si radno mjesto oko toga.
14.01.2023 | 23:53
Bez obzira što odabereš, dobronamjerni savjet je da imaš dva računala bez obzira za što se odlučiš,... jedan za posao i samo to, a drugi za sve ostalo kaj trebaš i nikad, ali baš nikad taj koji ti služi za posao ne koristiš za ništa drugo osim za posao jer sam se u životu nagledao previše ljudi koji su privatno pokupili nešto zbog čega su im poslovni podaci bili kompromitirani ili su u konačnici ostali bez njih (zadnji put ne tako daleke 2017. g. sa WannaCry ransomwarom koji je napravio kaos).
15.01.2023 | 00:10
I da, ovo što Bertone kaže, kada je PC u pitanju, to je jako pametna taktika.
15.01.2023 | 10:52
Bertone kaže:
Bez obzira što odabereš, dobronamjerni savjet je da imaš dva računala bez obzira za što se odlučiš,... jedan za posao i samo to, a drugi za sve ostalo kaj trebaš i nikad, ali baš nikad taj koji ti služi za posao ne koristiš za ništa drugo osim za posao jer sam se u životu nagledao previše ljudi koji su privatno pokupili nešto zbog čega su im poslovni podaci bili kompromitirani ili su u konačnici ostali bez njih (zadnji put ne tako daleke 2017. g. sa WannaCry ransomwarom koji je napravio kaos).


Never has truer words been spoken! Ovo je sukus SVEG korištenja piceka, ako ga moraš koristiti za posao.
15.01.2023 | 12:00
Slažem se. Ali - zamisli da ti netko kaže, na primjer, "Gospodine, ove cipele od 250 € što ste kupili, to vam je SAMO ZA U URED! Molim primite na znanje da, ako samo makar i malo zagazite u lokvu od kiše na ulici kad idete u birtiju preko ceste, pa vam se đonovi raspadnu jer su od prešanog kartona, to je isključivo na vašu odgovornost!"
15.01.2023 | 12:06
smayoo kaže:
Slažem se. Ali - zamisli da ti netko kaže, na primjer, "Gospodine, ove cipele od 250 € što ste kupili, to vam je SAMO ZA U URED! Molim primite na znanje da, ako samo makar i malo zagazite u lokvu od kiše na ulici kad idete u birtiju preko ceste, pa vam se đonovi raspadnu jer su od prešanog kartona, to je isključivo na vašu odgovornost!"


Haha, dobra usporedba! Ali kada su Windowsi u pitanju i zaista ozbiljan posao, vidim da je to gotovo svuda pravilo. A mi na Macu još uvijek možemo na marendi izaći do birca u istim cipelama!
15.01.2023 | 15:16
Kakve gluposti se ovdje pišu, strašno. Slobodno kupi komp i instaliraj windowse, koristi ga za sve.

Računalo (bilo ono s osx, windowsima, linuxom) treba znati koristiti i problem riješen.
15.01.2023 | 18:02
smayoo kaže:
Slažem se. Ali - zamisli da ti netko kaže, na primjer, "Gospodine, ove cipele od 250 € što ste kupili, to vam je SAMO ZA U URED! Molim primite na znanje da, ako samo makar i malo zagazite u lokvu od kiše na ulici kad idete u birtiju preko ceste, pa vam se đonovi raspadnu jer su od prešanog kartona, to je isključivo na vašu odgovornost!"


Pa to je nekad pisalo na (tj. u) cipelama, čak i čizmama: SAMO ZA SUHO VRIJEME
15.01.2023 | 18:05
kupus kaže:
Kakve gluposti se ovdje pišu, strašno. Slobodno kupi komp i instaliraj windowse, koristi ga za sve.

Računalo (bilo ono s osx, windowsima, linuxom) treba znati koristiti i problem riješen.


Idi to reci mojem kolegi koji je pokupio neko sranje na stranicama VL-a i otišlo mu sve sa kompa. Ne bi bio neki osobiti problem, ali čovjek je radio homologacije. I ode 200-njak CoC-ova (po šasijama), a naknadno izdavanje se tretira kao kopija. Original je samo jedan, tj izdavanje originalnog PDF-a sa stranica proizviđača je moguće samo prvi put. Dalje svaki ima watermark COPY
15.01.2023 | 18:27
kupus kaže:
Kakve gluposti se ovdje pišu, strašno. Slobodno kupi komp i instaliraj windowse, koristi ga za sve.

Računalo (bilo ono s osx, windowsima, linuxom) treba znati koristiti i problem riješen.


Ček malo, zakaj da kupi Windowse kad ima free na netu?
16.01.2023 | 16:38
Bertone kaže:

Ček malo, zakaj da kupi Windowse kad ima free na netu?


Kupuje komp, ne windowse U pravu si, trebao bi i windowse platit, barem ako je za posao.

Idi to reci mojem kolegi koji je pokupio neko sranje na stranicama VL-a i otišlo mu sve sa kompa. Ne bi bio neki osobiti problem, ali čovjek je radio homologacije. I ode 200-njak CoC-ova (po šasijama), a naknadno izdavanje se tretira kao kopija. Original je samo jedan, tj izdavanje originalnog PDF-a sa stranica proizviđača je moguće samo prvi put. Dalje svaki ima watermark COPY


VL kao Večernji list? Oprosti, ali to mi zvuči kao priča za "kolege".

Vjerojatno je nešto negdje krivo kliknuo, pop up koji se činio pravi, site koji se činio legit ili sl. Kod krivog kliktanja OS ne pomaže, ovdje je bezbroj primjera sa maccleanerom i sličnim.
16.01.2023 | 17:11
Windows je još od verzije 10, potpuno besplatan za preuzimanje sa Microsoft stranice. Treba jedino izraditi bootabilni USB pomoću alata koji je također prisutan.

Nakon instalacije sve radi, jedino nije moguće mijenjati teme i pozadine bez kupovine licence, i na to uredno podsjećaju u donjem desnom uglu ekrana. Sve ostalo radi.

Oni na čemu MS bere lovu je Office 365 i ostale usluge koje prodaju, i to uglavnom tvrtkama. Kupi li se brand računalo sa predinstaliranim Windowsima, tada je njihova cijena gotovo prepolovljena.

Nije da sad ovdje hvalim PC, ali Dell ima dvije godine "On site" jamstvo, dakle, nakon kontakta netko dolazi po njega i servisira ga u razumnom roku. Nudi li to "Giga iz šupe" iz Novog Zagreba ili Osijeka, npr? Čisto sumnjam.

Ako vam treba PC za posao, uzmite što povoljniji brand uređaj sa predinstaliranim Windowsima i radite na njemu što već trebate. Danas je to neki standard npr. Intel i3 11 ili 12 generacije, 8GB RAM-a, SSD 250 GB. Za knjigovodstvo i više nego dovoljno. Trošak takvog brand PC-a ne bi trebao prelaziti 450€ + monitor od 27" za nekih 250€. Naravno, sve novo, ali to je otprilike to. Nema potrebe za kupnjom aviona, miliona, kamiona.
16.01.2023 | 22:49
kupus kaže:
...
Vjerojatno je nešto negdje krivo kliknuo, pop up koji se činio pravi, site koji se činio legit ili sl. Kod krivog kliktanja OS ne pomaže, ovdje je bezbroj primjera sa maccleanerom i sličnim.


Pa to sam i napisao, komp za posao je komp za posao, a ne da moraš razmišljati kad i gdje si nešto krivo klikuno kad je prekasno


drpongrac23 kaže:
Windows je još od verzije 10, potpuno besplatan za...


Moj zadnji post je bila zajebancija jer ako ima firmu i penđere koristi za posao mora imati legalni softver
 • Daddo
 • Posjetitelj
17.01.2023 | 09:19
drpongrac23 kaže:
Windows je još od verzije 10, potpuno besplatan za preuzimanje sa Microsoft stranice. Treba jedino izraditi bootabilni USB pomoću alata koji je također prisutan.

Nakon instalacije sve radi, jedino nije moguće mijenjati teme i pozadine bez kupovine licence, i na to uredno podsjećaju u donjem desnom uglu ekrana. Sve ostalo radi.

Oni na čemu MS bere lovu je Office 365 i ostale usluge koje prodaju, i to uglavnom tvrtkama. Kupi li se brand računalo sa predinstaliranim Windowsima, tada je njihova cijena gotovo prepolovljena.

Nije da sad ovdje hvalim PC, ali Dell ima dvije godine "On site" jamstvo, dakle, nakon kontakta netko dolazi po njega i servisira ga u razumnom roku. Nudi li to "Giga iz šupe" iz Novog Zagreba ili Osijeka, npr? Čisto sumnjam.

Ako vam treba PC za posao, uzmite što povoljniji brand uređaj sa predinstaliranim Windowsima i radite na njemu što već trebate. Danas je to neki standard npr. Intel i3 11 ili 12 generacije, 8GB RAM-a, SSD 250 GB. Za knjigovodstvo i više nego dovoljno. Trošak takvog brand PC-a ne bi trebao prelaziti 450€ + monitor od 27" za nekih 250€. Naravno, sve novo, ali to je otprilike to. Nema potrebe za kupnjom aviona, miliona, kamiona.


Ono što mi baš nije jasno je otkud sve ovo i zašto.

Tim više što većina toga nije istina, odnosno bar ne onaj bitan dio koji se tiče licence za OS i servisa brand name računala ( iskustveno, na uzorku od nekoliko tisuća računala, u prosjeku uz ON SITE podršku i produljeno jamstvo servis nam za računala traje 100-ak dana, zato i izbjegavamo slanje računala na isti, odnosno šaljemo ih na kraju jamstvenog roka a u međuvremenu sami preslagujemo RAM i diskove iz jednih u druge).

Korisnik je naveo aplikaciju koju koristi i zahtjev za 2 monitora, dakle preporuka za jedan od 27" je u tom smislu promašaj.

Windows 10 nisu ozbiljna opcija jer podrška za njih prestaje nekad u 2025., a u međuvremenu će se (ukoliko ih imaš) htjet nadograđivati svako malo na Windows 11. Taj upgrade na novim računalima nije trivijalan i nerijetko završava diskom kojeg računalo ne vidi nakon nadogradnje i odbijanjem podizanja OS-a.

Dodatno, Pupillin Synesis je takav kakav je, predstavlja "zlatni standard" u HR knjogovodstvenim obrtima i servisima ali je kao aplikacija očajno loš i nikakav sa klijent-server logikom iz doba Windowsa 3.11 i nije baš u stanju se pokretat kako treba s korisnicima koji nisu lokalni administratori na računalima na kojima je instaliran.

Generalno, PC računalo + Synesis traži ili iskusnog naprednog korisnika koji je u stanju isto održavati sam ili outsorcing nekog tko će brinuti o njemu i implementirati odgovarajući backup scenarij za podatke.

Preporuka - računalo za posao je samo za posao i tog se držati treba. Sve ostalo uz kombinaciju gornjih parametara u jednadžbi je nesreća koja samo čeka dogodit se.
17.01.2023 | 10:16
Puno komplikacija oko jednostavne stvari, običnog programa za knjigovodstvo koji bez problema pokreće bilo koji, čak i stariji PC.

Daddo - pokušajte ako ste u prilici preuzeti image Windows 11 sa službenih Microsoft stranica te ga instalirati na neki PC, zaista sve radi, osim prilagodbe sučelja, za to treba kupiti licencu, ključ. Nema razloga da izmišljam, danas se sve ionako može lako provjeriti.

On site jamstvo sam dobio kad sam prije dvije godine sinu kupio novi Dell PC (neka se dijete uči, ove godine će u prvi osnovne), doduše to jamstvo sam nadoplatio nekih 450 kn, ali vrijedi 4 godine. Kako sam gore opisao, tako su neni rekli, hvala bogu, nisam morao koristiti jamstvo jer PC radi ko' urica. Usput, gotovo je besčujan, za razliku od složenaca koji ruže ko Golf 2 dizel.
Moderatori: Bertone
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 16 minuta
 • smayoo: Lako za to. Chuck Norrisu radi digitalno potpisivanje na Apple silicone Macu! :D
 • kupus: :D
 • zoranowsky: :)
 • zoranowsky: Chuck Norris je napravio update 10.8.
 • kupus: Ako je tko pronašao normalan način updatea 10.8., neka javi, čisto znanosti radi.
 • smayoo: Chuck Norris se rodio koliko hoće puta, i kad hoće. :D
 • Eagle: Chuck Norris nije rođen 6.5.1945. nego 10.03.1940. dakle ne kužim foru
 • cariblanco: A to što sam i ja rođen 6.5..neke godine, ima li tu slučajnosti. Datum nisam izmislio :)
 • Yonkis: Chuck Norris je rođen 6.5.1945 a nacisti su se predali 7.5.1945. Slučajnost? Ne bih rekao.
 • Kloba: I moj najdraži, i Chuk koristi kaskadere. Za scene plakanja.
 • Kloba: te li znali da je Chuck Norris kao mali imao zlatnu ribicu. Ribica mu je pobjegla dok je bio mali. Kad su je ljudi vidjeli, snimili su film o toj ribici i nazvali je Megalodon.
 • Kloba: Zašto je Chuk Norris najjači na svijetu? Jer vježba dva dana dnevno.
 • Gjuroo: Koliko sklekova može napraviti Chuck Norris? Sve.
 • smayoo: Moj najdraži. Chuck Norris je ZNAO sakrit suze ko Marina. :P
 • Ender: Chuck Norris spava sa upaljenim svetlom, jer se mrak plasi Chuck Norris-a.
 • Djuro genijalac: Kad Chuck Norris puhen u šteker, akumulaciono jezero počne kipiti
 • zoranowsky: Dok su se druga djeca igrala u pijesku, mali Chuck se igrao na betonu :)
 • smayoo: Chucka Norrisa je rodila njegova teta jer mu se nitko nije usudio j***t mater. :D
 • Ender: @smayoo: ja sam cuo da je Cuck Norris stvorio sam sebe, a onda je Bog stvorio ostalo. al to je jedno od izgubljenih jevandjelja :-)
 • smayoo: Kad smo kod Chucka Norrisa, to, pretpostavljam, znate - da je njega rodila teta? :)
 • smayoo: Zanimljivo. Hvala!
 • drlovric: Ne znam jeste li culi za Omnivore. Ja nisam do nedavno, i brutalan je alat. Pogledajte, mozda vam se svidi :) [link]
 • Zdravac: Chuck Norris ne slavi rođendan. - Rođendan slavi Chacka Norrisa! :)
 • smayoo: :D
 • Yonkis: @smayoo misliš reći da Chuck Norris rođen dan poslije rođenja tvoje mame? To mi nekako bolje zvuči. :)
 • zoranowsky: Respect!
 • smayoo: A moja mama je rođena dan prije Chucka Norrisa :D
 • zoranowsky: Moja mama dan ranije :)
 • korisnik: Steve Jobs i Alain Prost rođeni istog dana. Moja mama, dan kasnije :)
 • Ender: Bez Steve sa nama, sa Stevom u nama! :-)
 • smayoo: Druže Stevo, Miti seku nemo! :D
 • dpasaric: Jobs bi danas slavio 69. rođendan!
 • Beli: Dragi svi, molim vas da pogledate na moj post na Hardware forumu. Unaprijed zahvalan od srca. [link]
 • zvone: Pozdrav. Netko jr ovdje spominjao promjenu tipkovnice na MB Airu iz strane u Hr. Ima li tko iskustva i zna li se cijena? Hvala.
 • cariblanco: Imaš toga za kupiti na aerodromu...capy electronic ,ako ideš preko švabije.
 • cariblanco: Kupi si ti i miran si gaje god da putuješ. Ja to imam Ali nisam ponio sad u Argentinu, ali oni imaju neke utičnice, ne kao naše, ali se naše mogu piknuti i to radi
 • cariblanco: [link]
 • Yonkis: Znam da ovdje ima ljubitelja JMJarrea pa evo izašao je album od prošlogodišnjeg koncerta VERSAILLES 400 LIVE
 • Yonkis: @Matija klc Jedino što mi pada na pamet da nije torbica plesala (poskakivala) tu i tamo i onda mobitel to mjerio kao "još jedan korak" i tako stotinama puta. Nemam pojma, i mene bi frustriralo. Možda drugi put stavi u džep ili u ruksak? Ne znam stvarno. A Google, pomaže li što?
 • Matija klc: @yonkis- u torbici oko pasa
 • Borisone: Naći ćeš ga sigurno za manje love nego da ovdje ideš tražiti neke s njihovim utikačima.
 • Borisone: Šta si razbijaš glavu. Ponesi USB kablove, a tamo kupi kombinirani USB/A i /C punjač od koliko ti vati treba.
 • Ender: @Yonkis: kad budem kuci, uslikacu takav adapter sa tim razlicitim viljuskama, imas ga po aerodromima za jaku cenu, meni je doneo kum iz Kanade za nekoliko dolara.
 • Yonkis: @Riba da svoj (brzi 30W) punjač mogu ukopčati u njihove utičnice i da puni iPhone/iPad. Mislio sam da nije dovoljan adapter nego da mi treba i “konverter” radi drugog napona..Jel’ onda može i nešto jeftino ako je samo “viljuška” u pitanju? Npr?
 • Ender: @Yonkis: mislim da nemas brige sto se tice adaptera, jer kao sto Riba kaze vecina uredjaja radi od 90-250 Vac. Apple mislim da vec 35 god radi ta univerzalna napajanja. Za USA ti samo treba drukcija viljuska tj. utikac.
 • Riba: Vecina uredjaja prihvaca i 110 i 220V ulazni napon, pa zato pitam./
 • Riba: Adapter ti treba za sto tocno?
 • Yonkis: Ima li netko iskustva kakav bi mi putni adapter trebao za SAD s obzirom da nemaju 220/50 (svjestan sam da im utičnice također drugačije izgledaju). Može neki primjer putnog adaptera, samo da provjerim jer mislim da mi ovo [link] nije dovoljno, zar ne?
 • Yonkis: @Matija klc, a gdje ti je bio mobitel za vrijeme uspona?
 • Matija klc: Ekipa, isao sam ja Japetic. Upalio na 15pro Stravu i mjerio do gore. Izbaci 4,32km staza da iznosi, a iznosi 2.7. To je dosta velika razliika. Imate li mislienje sta moze biti i kako popraviti to? Dosada sam se dosta oslanjao na bivsi mob 13pro i nisam imao problema, ( ili ih nisam znao da imam)…. Poprilicno sam razocaran. Ako Garmin Fenix moze dobro izracunati pa trebao bi i mob od 1300€…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO