Moram na PC :( - koji izabrati ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Moram na PC :( - koji izabrati ?

• kupus
  • Posjetitelj
17.01.2023 | 13:39
Bertone kaže:
Pa to sam i napisao, komp za posao je komp za posao, a ne da moraš razmišljati kad i gdje si nešto krivo klikuno kad je prekasno

Slažem se, ali to stoji za sve operativne sisteme (iako to ti nisi rekao)
17.01.2023 | 14:29
kupus kaže:

Slažem se, ali to stoji za sve operativne sisteme (iako to ti nisi rekao)

Nisam zato što nisam ni mislio samo na penđere, ali slažem se s tobom, možda bi bilo jasnije da sam to naglasio.
17.01.2023 | 17:18
Već 20 godina nemam poseban komp za posao, a poseban za privatne potrebe. Niti auto. Imam cipele, jaknu, rukavice i šljem za gradilište, iz jasnih razloga.
Razlog je što mi auto za privatne potrebe treba manje od 15% kilometara, a komp manje od 10% radnih sati.
Ali da sam na Windowsima, sigurno bih imao poseban komp za posao jer drugačije ne ide.
18.01.2023 | 12:56
Blažena bila virtualizacija... ali ok, nije ni to za svaki slučaj baš idealno ili za svakog korisnika.

win mašinu doma (bare metal) nemam od 2008. i ništa mi ne fali .
18.01.2023 | 13:34
Kolega si je još prije 10 godina složio Lenovo laptop s nekim bare bones linuxom koji se boota doslovno u sekundi i nema ništa nego izbornik virtualki koje možeš dići. Ali on je inženjer i sam si održava računalo.
18.01.2023 | 13:36
Meni je zadnji PC bio 2011 radi posla koji radim na Windows platformi i ne vidim razloga da više ikad vraćam na bare metal Windowse. Mogućnosti koje virtualizacija daje daleko prelaze gubitak performansi radi virtualizacije. Naravno, ako koristiš Windows za igre ili grafiku tj. bilo što gdje je potreban jači hardver onda preskoči virtualizaciju, a za sve ostalo samo virtualno. Windows Update izoliraš na razini virtualke, migracije na novo računalo idu copy/paste, većina SW za virtualizaciju omogućavaju dodatnu kontrolu VM-ova, .... Prednosti ima hrpa, sve osim performansi za kritične namjene (igre, grafika, ...).

Razdvajanje poslovnog dijela i privatnog na dva računala? Da, ali na dvije virtualke. Kupovati 2 fizička računala ne samo da je dodatni trošak nego i pitanje ergonomije i korištenja jer kad kupiš drugo onda se javljaju komplikacije (gdje ga smjestiti, drugi monitor, periferija,...), a ionako ne možeš raditi na oba.

Programi za računovodstvo - bilokoji SW za virtualizaciju, a za bolje performanse ako trebaš uzmi Parallels.

PC brandovi - svakako ili Dell ili Lenovo, jako loša iskustva sa HP-om zadnjih godina, ostali (Acer, Asus, ...) tako-tako tako, ali više su mi prikladni za kućno korištenje. "Složenac" u slučaju da dobro znaš što radiš i da trebaš posebni hardver (obični grafičke), no u ovom slučaju mi se ne čini kao potreba.
18.01.2023 | 14:29
Najbolje bi bilo da pokretač ove teme prvo pokuša na postojeći iMac installirati windowse putem BootCamp-a, pa ako mu odgovara takav režim rada neka gura dokle ide, a s obzirom da u pitanju nisu igre ili neka napredna grafička ili video obrada pod Windowsima, trebalo bi ići.
19.01.2023 | 21:34
moje skromno misljenje je u pravcu @drpongrac23 - za probu instaliras BootCamp + Windows, i to je to. vidis kako to radi i to je to.
na jednom fizickom kompu imas prakticno dva komp - Mac i PC.
naravno preporuka je da se uvek radi redovni backup.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 17 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, Ender, rusty, Anonimci (815)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO