Pear Linux 6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pear Linux 6

22.10.2012 | 15:54
Imate li doma kakvu PC kantu s kojom ne znate što bi napravili i malo viška vremena,... probajte Pear Linux 6,… pearlinux.fr/

Za razliku od Pear OS Linux Puma o kojem smo ovdje kratko komentirali prije kojih godinu dana, ova distra je napravljena na Ubuntu 12.04.1 i kao i prethodna modificirana da nalikuje na OSX,… no to je manje bitno, bitno je to što je Pear linux 6 najbrži OS koji sam probao u zadnjih pola godine, godinu, a probao sam ih barem 10-ak,… i sve radi super stabilno
22.10.2012 | 16:35
Evo ovako je izgledala moja distra nedavno (Debian Squeeze) Nisam uspio slozit par stvari kao što je Aqua widgetset jer trenutni library-i koji ga vjerno prikazuju rade jedino na Gnome 2.0 a ja sam imao 3.0 i nije mi se davalo zajeb. Anyway, isto je radio ultra brzo ali sam svejedno nedugo nakon toga inst. pravi OS X Snow Leopard i osjecaj je sjajan... BSD UNIX ispod a na vrhu najkompletniji i najljepsi GUI koji sam do sada vidio... jedino sto stvara probleme su .kext-ovi.

http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/418555_4013102618788_1854595276_n.jpeg
Prilozi:
22.10.2012 | 19:56
Pear linux sam koristio neko vrijeme. Lijepo izgleda ali je malo mušićav i neizgleda mi brz.
Dosad što sam probao, najbolji mi je pinguy linux. pinguyos.com/
Jako je brz, pogotovo ako se odabere E17 window manager.
22.10.2012 | 23:29
@MIPS
Ne zamjeri, ali ova tema za Cairo je katastrofa

@LukaSnow
Od prijašnjih DE Peir-a sam samo isprobao Pumu,... ovo nema veze s time,... ovo je kombinacija Ubuntua 12.04 i Elementary-a i priznajem da sam ostao ugodno iznenađen stabilnošću (nakon dva dana isprobavanja), brzina OS-a i fluidnost rada je mrak

PS: al probati ću i Pinguy OS
23.10.2012 | 20:40
Probat ću ga čim budem mogao. Onaj koji sam koristio je bio 4.0, vjerovatno je sad dosta izmjena. Brzo napreduju.
24.10.2012 | 01:03
Koja tema za Cairo? Misliš na Dock? Nisam te razumio jer sve skupa nije Cairo nego Cinnamon + Cairo Dock + custom ikone + fontovi i wallpaperi sa Mac-a. o.O
24.10.2012 | 02:12
Dock je Cairo, a tema docka je katastrofa,... ostalo nisam komentirao
24.10.2012 | 06:17
Pa najbliže je Leopardu, šta biš htio... ok, dock nije baš identičan ali je pretty close, anyway, sad sam ionako na pravom OS X-u pa sam Debian prebacio na neki drugi theme...
24.10.2012 | 11:50
Ok, ok,... ja bih da mi je bitan izgled prije išao na Donky, ali ok, čavrljanje na tu temu možemo nastaviti na nekom Linux forumu ,... kaj se tiče OSX-a, ja sam ionako na 10.5.8 (jer mi stroj ne podržava noviji), a trenutno imam pametnih stvari u životu od ulaganja u novi HW pa sam osuđen na korištenje Linuxa uz OSX
24.10.2012 | 14:45
A šta da ti kažem, ja imam G4 na 800Mhz-a koji mi je došao sa Leopardom pa sam ga spustio na Tiger-a radi brzine... uz njega imam Acer Aspire 5920G na koji sam uspio dignut Snow Leopard 10.6.2 i updateo ga na 10.6.7.i eto već sam mjesec dana na njemu i jedino mi wireless ne radi (vjeruj mi namučio sam se dok sam ga skonfao). Toliko o stroju i parama ;-D
25.10.2012 | 01:17
Probao ga instalirati na iMac preko VirtualBoxa ali nakon instalacije i restarta ne pojavljuje se ništa ni nakon 15min, samo crni ekran. Na Aceru se niti neće instalirat. Stalno prekida instalaciju kao oštećena datoteka, neispravan DVD ili čak i hard na koji zapisuje. Mint bilo koji lijepo instalira a ovu Krušku neće. Ni Mac ni Aspire laptop. Jbg odustajem, makar mi se izgled i komentari svidjeli.
25.10.2012 | 13:14
@jzelko
Si probao 32 ili 64 bitnu verziju?
64 bitna verzija radi,... 32 bitna hoće zablesirati nakon log on-a
25.10.2012 | 15:22
Da, 32 bitna jer je takav lap.Budem i nju probao kad stignem. Fala na info.
22.02.2016 | 22:02
Oživljavam, premda nije isti OS nego sličan. Izgleda dotjeraniji i upotrebljiviji od Pear OSa. Dakle Pearl Linux OS. Meni dobro radi i ugodno me iznenadilo. Tko želi može probati. Dobru zabavu
23.02.2016 | 11:08
@jzelko,takodje volim da se igram sa raznim distribucijama....
da li si probao ovo...
www.deepin.org/
23.02.2016 | 12:03
Jesam prije više od pola godine, valjda. Imao sam problema sa podešavanjem zbog kineskog i još nečeg pa sam ga kratko imao. Vidi se da je ovo sad dorađenije. Trenutno koristim / isprobavam Pearl i Manjaro. Još sam u fazi istraživanja, ali do sad su mi "legli" oba.
23.02.2016 | 12:27
super...ja sam skoro ubacio burazeru CubLinux(do skoro se zvao Chromixium OS)...i radi ko Dox-a...posebno ako se nekom svidja ChromeOS fazon,ali ovaj put ovde nije Cloud varijanta...radi mu savrseno i KODI i Libre.....
cublinux.com/

a ko hoce da od malo starije makine namesti Cloud verziju Chrome OS fazona,neka proba...CloudRaedy
www.neverware.com
23.02.2016 | 18:25
jzelko kaže:
Oživljavam, premda nije isti OS nego sličan. Izgleda dotjeraniji i upotrebljiviji od Pear OSa. Dakle Pearl Linux OS. Meni dobro radi i ugodno me iznenadilo. Tko želi može probati. Dobru zabavu

probao malopre na nekom matorom Sony Vaio,i kako je Laptop star,dobro radi,ali iz nekog razloga ne vidi Wifi karticu,a nema sanse da nadjem podesavanja za Internet...preko lana ide normalno...
23.02.2016 | 18:34
Kad smo već kod igranja Linuxom, elementaryOS na ThinkPadu T420

modificirana Freya

Freya_TP_htop.jpg

... i skoro nativna, starija sestra Luna

Luna_002.jpg
23.02.2016 | 18:38
amsterdamxxx kaže:
probao malopre na nekom matorom Sony Vaio,i kako je Laptop star,dobro radi,ali iz nekog razloga ne vidi Wifi karticu,a nema sanse da nadjem podesavanja za Internet...preko lana ide normalno...

Ako je Broadcom WiFi adapter, moraš instalirati vlasnički driver (Linux kernel nema nativno vlasnički firmware)
23.02.2016 | 19:15
Je @Bertone, ti si napredniji korisnik pa si to složiš. Ja gledam one "Out off the box" za start. Kad se malo ufuraš onda već idu i malo zahtjevnije instalacije, a tebi je eOS i miljenica . Meni na Dellu nije sasvim sjela. Zato isprobavam.
@ amsterdamxx, slušaj Bertonea, ima iskustva.
23.02.2016 | 19:22
eOS je moja favorite distribucija
23.02.2016 | 19:34
jzelko kaže:
Je @Bertone, ti si napredniji korisnik pa si to složiš. Ja gledam one "Out off the box" za start. Kad se malo ufuraš onda već idu i malo zahtjevnije instalacije, a tebi je eOS i miljenica . Meni na Dellu nije sasvim sjela. Zato isprobavam.
@ amsterdamxx, slušaj Bertonea, ima iskustva.

Ma i ti si napredniji korisnik jer hoćeš pitati, isprobati i naučiti nešto novo... daleko si ti od gotovana kojemu sve mora raditi out-of-the-box

Usput, evo još jednom Freya... možda se netko zainteresira za Linux

global_menu_Freya_03.jpg
23.02.2016 | 20:26
Bertone kaže:
amsterdamxxx kaže:

Ako je Broadcom WiFi adapter, moraš instalirati vlasnički driver (Linux kernel nema nativno vlasnički firmware)

hvala..probacu....:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 12 minuta
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, miomika, rkoren5, robee, Anonimci (415)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO