Pear Linux 6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pear Linux 6

22.10.2012 | 15:54
Imate li doma kakvu PC kantu s kojom ne znate što bi napravili i malo viška vremena,... probajte Pear Linux 6,… pearlinux.fr/

Za razliku od Pear OS Linux Puma o kojem smo ovdje kratko komentirali prije kojih godinu dana, ova distra je napravljena na Ubuntu 12.04.1 i kao i prethodna modificirana da nalikuje na OSX,… no to je manje bitno, bitno je to što je Pear linux 6 najbrži OS koji sam probao u zadnjih pola godine, godinu, a probao sam ih barem 10-ak,… i sve radi super stabilno
22.10.2012 | 16:35
Evo ovako je izgledala moja distra nedavno (Debian Squeeze) Nisam uspio slozit par stvari kao što je Aqua widgetset jer trenutni library-i koji ga vjerno prikazuju rade jedino na Gnome 2.0 a ja sam imao 3.0 i nije mi se davalo zajeb. Anyway, isto je radio ultra brzo ali sam svejedno nedugo nakon toga inst. pravi OS X Snow Leopard i osjecaj je sjajan... BSD UNIX ispod a na vrhu najkompletniji i najljepsi GUI koji sam do sada vidio... jedino sto stvara probleme su .kext-ovi.

http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/418555_4013102618788_1854595276_n.jpeg
Prilozi:
22.10.2012 | 19:56
Pear linux sam koristio neko vrijeme. Lijepo izgleda ali je malo mušićav i neizgleda mi brz.
Dosad što sam probao, najbolji mi je pinguy linux. pinguyos.com/
Jako je brz, pogotovo ako se odabere E17 window manager.
22.10.2012 | 23:29
@MIPS
Ne zamjeri, ali ova tema za Cairo je katastrofa

@LukaSnow
Od prijašnjih DE Peir-a sam samo isprobao Pumu,... ovo nema veze s time,... ovo je kombinacija Ubuntua 12.04 i Elementary-a i priznajem da sam ostao ugodno iznenađen stabilnošću (nakon dva dana isprobavanja), brzina OS-a i fluidnost rada je mrak

PS: al probati ću i Pinguy OS
23.10.2012 | 20:40
Probat ću ga čim budem mogao. Onaj koji sam koristio je bio 4.0, vjerovatno je sad dosta izmjena. Brzo napreduju.
24.10.2012 | 01:03
Koja tema za Cairo? Misliš na Dock? Nisam te razumio jer sve skupa nije Cairo nego Cinnamon + Cairo Dock + custom ikone + fontovi i wallpaperi sa Mac-a. o.O
24.10.2012 | 02:12
Dock je Cairo, a tema docka je katastrofa,... ostalo nisam komentirao
24.10.2012 | 06:17
Pa najbliže je Leopardu, šta biš htio... ok, dock nije baš identičan ali je pretty close, anyway, sad sam ionako na pravom OS X-u pa sam Debian prebacio na neki drugi theme...
24.10.2012 | 11:50
Ok, ok,... ja bih da mi je bitan izgled prije išao na Donky, ali ok, čavrljanje na tu temu možemo nastaviti na nekom Linux forumu ,... kaj se tiče OSX-a, ja sam ionako na 10.5.8 (jer mi stroj ne podržava noviji), a trenutno imam pametnih stvari u životu od ulaganja u novi HW pa sam osuđen na korištenje Linuxa uz OSX
24.10.2012 | 14:45
A šta da ti kažem, ja imam G4 na 800Mhz-a koji mi je došao sa Leopardom pa sam ga spustio na Tiger-a radi brzine... uz njega imam Acer Aspire 5920G na koji sam uspio dignut Snow Leopard 10.6.2 i updateo ga na 10.6.7.i eto već sam mjesec dana na njemu i jedino mi wireless ne radi (vjeruj mi namučio sam se dok sam ga skonfao). Toliko o stroju i parama ;-D
25.10.2012 | 01:17
Probao ga instalirati na iMac preko VirtualBoxa ali nakon instalacije i restarta ne pojavljuje se ništa ni nakon 15min, samo crni ekran. Na Aceru se niti neće instalirat. Stalno prekida instalaciju kao oštećena datoteka, neispravan DVD ili čak i hard na koji zapisuje. Mint bilo koji lijepo instalira a ovu Krušku neće. Ni Mac ni Aspire laptop. Jbg odustajem, makar mi se izgled i komentari svidjeli.
25.10.2012 | 13:14
@jzelko
Si probao 32 ili 64 bitnu verziju?
64 bitna verzija radi,... 32 bitna hoće zablesirati nakon log on-a
25.10.2012 | 15:22
Da, 32 bitna jer je takav lap.Budem i nju probao kad stignem. Fala na info.
22.02.2016 | 22:02
Oživljavam, premda nije isti OS nego sličan. Izgleda dotjeraniji i upotrebljiviji od Pear OSa. Dakle Pearl Linux OS. Meni dobro radi i ugodno me iznenadilo. Tko želi može probati. Dobru zabavu
23.02.2016 | 11:08
@jzelko,takodje volim da se igram sa raznim distribucijama....
da li si probao ovo...
www.deepin.org/
23.02.2016 | 12:03
Jesam prije više od pola godine, valjda. Imao sam problema sa podešavanjem zbog kineskog i još nečeg pa sam ga kratko imao. Vidi se da je ovo sad dorađenije. Trenutno koristim / isprobavam Pearl i Manjaro. Još sam u fazi istraživanja, ali do sad su mi "legli" oba.
23.02.2016 | 12:27
super...ja sam skoro ubacio burazeru CubLinux(do skoro se zvao Chromixium OS)...i radi ko Dox-a...posebno ako se nekom svidja ChromeOS fazon,ali ovaj put ovde nije Cloud varijanta...radi mu savrseno i KODI i Libre.....
cublinux.com/

a ko hoce da od malo starije makine namesti Cloud verziju Chrome OS fazona,neka proba...CloudRaedy
www.neverware.com
23.02.2016 | 18:25
jzelko kaže:
Oživljavam, premda nije isti OS nego sličan. Izgleda dotjeraniji i upotrebljiviji od Pear OSa. Dakle Pearl Linux OS. Meni dobro radi i ugodno me iznenadilo. Tko želi može probati. Dobru zabavu

probao malopre na nekom matorom Sony Vaio,i kako je Laptop star,dobro radi,ali iz nekog razloga ne vidi Wifi karticu,a nema sanse da nadjem podesavanja za Internet...preko lana ide normalno...
23.02.2016 | 18:34
Kad smo već kod igranja Linuxom, elementaryOS na ThinkPadu T420

modificirana Freya

Freya_TP_htop.jpg

... i skoro nativna, starija sestra Luna

Luna_002.jpg
23.02.2016 | 18:38
amsterdamxxx kaže:
probao malopre na nekom matorom Sony Vaio,i kako je Laptop star,dobro radi,ali iz nekog razloga ne vidi Wifi karticu,a nema sanse da nadjem podesavanja za Internet...preko lana ide normalno...

Ako je Broadcom WiFi adapter, moraš instalirati vlasnički driver (Linux kernel nema nativno vlasnički firmware)
23.02.2016 | 19:15
Je @Bertone, ti si napredniji korisnik pa si to složiš. Ja gledam one "Out off the box" za start. Kad se malo ufuraš onda već idu i malo zahtjevnije instalacije, a tebi je eOS i miljenica . Meni na Dellu nije sasvim sjela. Zato isprobavam.
@ amsterdamxx, slušaj Bertonea, ima iskustva.
23.02.2016 | 19:22
eOS je moja favorite distribucija
23.02.2016 | 19:34
jzelko kaže:
Je @Bertone, ti si napredniji korisnik pa si to složiš. Ja gledam one "Out off the box" za start. Kad se malo ufuraš onda već idu i malo zahtjevnije instalacije, a tebi je eOS i miljenica . Meni na Dellu nije sasvim sjela. Zato isprobavam.
@ amsterdamxx, slušaj Bertonea, ima iskustva.

Ma i ti si napredniji korisnik jer hoćeš pitati, isprobati i naučiti nešto novo... daleko si ti od gotovana kojemu sve mora raditi out-of-the-box

Usput, evo još jednom Freya... možda se netko zainteresira za Linux

global_menu_Freya_03.jpg
23.02.2016 | 20:26
Bertone kaže:
amsterdamxxx kaže:

Ako je Broadcom WiFi adapter, moraš instalirati vlasnički driver (Linux kernel nema nativno vlasnički firmware)

hvala..probacu....:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Ender, Riba, Anonimci (797)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO