Think different-----.............?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Think different-----.............?

12.09.2012 | 15:35
Da. A onu zmiju... nju je sigurno Samsung angažirao!!!
12.09.2012 | 15:52
Zmija je špija
12.09.2012 | 16:46
jmirakul kaže:
Neznam da li je ovaj ili slican link vec objavljen na forumu:

9gag.com/gag/5254724

Neke stvari su ipak preslicne...

Evo jedan članak o tome još iz 2008. braun&apple
Sam Dieter Rams je izjavio da je Apple jedna od rijetkih kompanija koja dizajnira prema njegovim načelima.
Taj dizajn je vani desetljećima, a Apple je izgleda jedini bio nadahnut takvim dizajnom za svoje uređaje.

E sad kad je netko 2 puta u svojoj povijesti pokraden s vrlo bitnim proizvodima taj puše i na hladno i postaje arogantan i razdražljiv (ljudi u većini to ne vole i nije ih briga za razloge), pa onda naleti i ovako neka firma iz Poljske koja prodaje jabuke

Ali da budem u trendu i ja ću reći... Bite me, Apple!!!
12.09.2012 | 17:04
To nema veze s trendom, već sa zdravom pameti. Oni su dozvolili da im advokati i markeingaši nadglasaju zdravu pamet.
12.09.2012 | 17:43
Istina, ali nije mi jasno izdvajanje Applea u tom svijetu korporacija koje gaze sve pred sobom.
Ok ovdje na Jabučnjaku ili stranicama Apple tematike, ali 90% medija komentira Apple.
Kao najvrjednija kompanija, ali po kojem kriteriju? Po njih 3 od mogućih 10?
Ne vidim ništa drugačije ozračje u Googleu, Samsungu, MS-u, itd. To izdvajanje mi nije jasno, izdvajanje do te mjere da ljudi kad vide nekoga da ima neki Apple proizvod kreiraju mišljenje o tom čovjeku.

Ne kažem da je Apple cvijeće, ali počele su se isticat stvari koje veze s ničim nemaju. Kao Apple nije inovativan, Apple nije originalan, sve što su napravili pokrali su, Apple proizvode koriste samo bogati ljudi, Apple je arogantan i nije ih briga za nikoga, Apple tuži jer se boji, a ostali tuže zbog nekih ispravnih razloga. Imam osjećaj da je bitno zaboraviti sve pro Apple činjenice, istaknuti samo negativne i dodati još par stvari koje veze s ničim nemaju i deri, pljuj, generaliziraj.

Ne mislim ovdje na tvoje komentare s kojima se u velikom postotku slažem, već čisto onako razmišljam

Izdvojit ću upis s jednog bloga od komentatora s kojim se poprilično slažem:
"Redukcionizam i jednoumlje u razumijevanju tehnike koji vlada u sveopćoj javnosti čini nevidljivim ono što je Apple zaista izmislio i realizirao, ostavljajući vidljivim samo to da je nešto pokrao, dajući dojam da su na snazi dvostruke vrijednosti.

Apple je izmislio tehnološki poredak i savršeno ga implementirao. Od korisničkog iskustva krajnjeg korisnika, preko samog hardveraja i podrške, pa sve do ogromne platformske infrastrukture, Apple je izmislio nešto što nitko prije njego to ni približno nije mogao.

Redukcionističko gledište, s druge strane, ne vidi to kao neku inovaciju niti kao uspjeh, već krađu. Zašto? Zato što se to sve promatra samo kao pojam, ali ne i bit pojma. "Postojale su aplikacije i prije App storea", "postojao je touchscreen i prije iPhonea" itd., zapravo je vrlo zatucano gledište u kojem ne postoje kvalitativna mjerila. Naravno, u takvom zatucanom gledištu nemoguće je vidjeti što je zapravo Apple napravio. Između svega što Apple nije izmislio (touchscreen smartphone, kvadrat itd.), i onoga što je on tobože "kopirao", postoji razlika kao između neba i zemlje."

P.S. Tužakati ove Poljake s druge strane nema veze s mozgom
12.09.2012 | 19:00
A krenulo im, pa dok ide ide!
12.09.2012 | 21:48
Soffoklo, tvoje zapažanje stoji. Razlog za to je jasan. Apple je nekad (ne tako davno) imao poslovnu etiku bitno drugačiju od ove danas. Za razliku od drugih firmi koje navodiš, koje nisu nikad. U tome je razlika. I zato zaslužuju svu antipatiju koju dobivaju. Jasno je da su neke kritike neutemeljene i više emotivne (kopirali su ovo, pokrali su ono... - svakom tko je jednom primio iPhone u ruke, jasno je zašto je Apple njime revolucionizirao tržište smartphonea), nego logične, ali one su zapravo odraz te antipatije koju ljudi osljećaju.

Ali uopće ne sumnjam da je taj strateški zaokret Apple napravio svjesno i planski. Mijenjali su visok ugled za tržišni udio, novac i moć. Nisu također ni u tome prvi, ali su svakako najuočljiviji.
12.09.2012 | 23:14
Slažem se, posebno oko toga da su napravili taj zaokret svjesno i planski.

Baš sam neki dan obratio pažnju kako si svakih par mjeseci neki menadžeri u Appleu dodjele strašne bonuse. Kako god bilo i što god se mislilo o Jobsu on je jedini tu kompaniju gledao kao svoju i sama kompanija mu je bila puno važnija od novca i zarade. Sad je tamo u većini ekipa koja ipak nema baš takve poglede na tu kompaniju, možda im je draga (kako, kome) ili prirasla srcu, ali novac koji si dijele dovoljno govori koja im je jedina motivacija i misao vodilja. Moguće je i da je to Jobs isplanirao znajući da kompaniju ostavlja ljudima koji je nisu stvarali.
12.09.2012 | 23:25
Ne mora management biti emotivno vezan za firmu da bi posao radio etično i pošteno. Niti je emotivna veza s firmom jamstvo etičnog poslovanja (čak je, rekao bih, češće suprotno). Ali ovdje je na djelu najgora kombinacija...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 2 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme