Think different-----.............?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Think different-----.............?

12.09.2012 | 15:35
Da. A onu zmiju... nju je sigurno Samsung angažirao!!!
12.09.2012 | 15:52
Zmija je špija
12.09.2012 | 16:46
jmirakul kaže:
Neznam da li je ovaj ili slican link vec objavljen na forumu:

9gag.com/gag/5254724

Neke stvari su ipak preslicne...

Evo jedan članak o tome još iz 2008. braun&apple
Sam Dieter Rams je izjavio da je Apple jedna od rijetkih kompanija koja dizajnira prema njegovim načelima.
Taj dizajn je vani desetljećima, a Apple je izgleda jedini bio nadahnut takvim dizajnom za svoje uređaje.

E sad kad je netko 2 puta u svojoj povijesti pokraden s vrlo bitnim proizvodima taj puše i na hladno i postaje arogantan i razdražljiv (ljudi u većini to ne vole i nije ih briga za razloge), pa onda naleti i ovako neka firma iz Poljske koja prodaje jabuke

Ali da budem u trendu i ja ću reći... Bite me, Apple!!!
12.09.2012 | 17:04
To nema veze s trendom, već sa zdravom pameti. Oni su dozvolili da im advokati i markeingaši nadglasaju zdravu pamet.
12.09.2012 | 17:43
Istina, ali nije mi jasno izdvajanje Applea u tom svijetu korporacija koje gaze sve pred sobom.
Ok ovdje na Jabučnjaku ili stranicama Apple tematike, ali 90% medija komentira Apple.
Kao najvrjednija kompanija, ali po kojem kriteriju? Po njih 3 od mogućih 10?
Ne vidim ništa drugačije ozračje u Googleu, Samsungu, MS-u, itd. To izdvajanje mi nije jasno, izdvajanje do te mjere da ljudi kad vide nekoga da ima neki Apple proizvod kreiraju mišljenje o tom čovjeku.

Ne kažem da je Apple cvijeće, ali počele su se isticat stvari koje veze s ničim nemaju. Kao Apple nije inovativan, Apple nije originalan, sve što su napravili pokrali su, Apple proizvode koriste samo bogati ljudi, Apple je arogantan i nije ih briga za nikoga, Apple tuži jer se boji, a ostali tuže zbog nekih ispravnih razloga. Imam osjećaj da je bitno zaboraviti sve pro Apple činjenice, istaknuti samo negativne i dodati još par stvari koje veze s ničim nemaju i deri, pljuj, generaliziraj.

Ne mislim ovdje na tvoje komentare s kojima se u velikom postotku slažem, već čisto onako razmišljam

Izdvojit ću upis s jednog bloga od komentatora s kojim se poprilično slažem:
"Redukcionizam i jednoumlje u razumijevanju tehnike koji vlada u sveopćoj javnosti čini nevidljivim ono što je Apple zaista izmislio i realizirao, ostavljajući vidljivim samo to da je nešto pokrao, dajući dojam da su na snazi dvostruke vrijednosti.

Apple je izmislio tehnološki poredak i savršeno ga implementirao. Od korisničkog iskustva krajnjeg korisnika, preko samog hardveraja i podrške, pa sve do ogromne platformske infrastrukture, Apple je izmislio nešto što nitko prije njego to ni približno nije mogao.

Redukcionističko gledište, s druge strane, ne vidi to kao neku inovaciju niti kao uspjeh, već krađu. Zašto? Zato što se to sve promatra samo kao pojam, ali ne i bit pojma. "Postojale su aplikacije i prije App storea", "postojao je touchscreen i prije iPhonea" itd., zapravo je vrlo zatucano gledište u kojem ne postoje kvalitativna mjerila. Naravno, u takvom zatucanom gledištu nemoguće je vidjeti što je zapravo Apple napravio. Između svega što Apple nije izmislio (touchscreen smartphone, kvadrat itd.), i onoga što je on tobože "kopirao", postoji razlika kao između neba i zemlje."

P.S. Tužakati ove Poljake s druge strane nema veze s mozgom
12.09.2012 | 19:00
A krenulo im, pa dok ide ide!
12.09.2012 | 21:48
Soffoklo, tvoje zapažanje stoji. Razlog za to je jasan. Apple je nekad (ne tako davno) imao poslovnu etiku bitno drugačiju od ove danas. Za razliku od drugih firmi koje navodiš, koje nisu nikad. U tome je razlika. I zato zaslužuju svu antipatiju koju dobivaju. Jasno je da su neke kritike neutemeljene i više emotivne (kopirali su ovo, pokrali su ono... - svakom tko je jednom primio iPhone u ruke, jasno je zašto je Apple njime revolucionizirao tržište smartphonea), nego logične, ali one su zapravo odraz te antipatije koju ljudi osljećaju.

Ali uopće ne sumnjam da je taj strateški zaokret Apple napravio svjesno i planski. Mijenjali su visok ugled za tržišni udio, novac i moć. Nisu također ni u tome prvi, ali su svakako najuočljiviji.
12.09.2012 | 23:14
Slažem se, posebno oko toga da su napravili taj zaokret svjesno i planski.

Baš sam neki dan obratio pažnju kako si svakih par mjeseci neki menadžeri u Appleu dodjele strašne bonuse. Kako god bilo i što god se mislilo o Jobsu on je jedini tu kompaniju gledao kao svoju i sama kompanija mu je bila puno važnija od novca i zarade. Sad je tamo u većini ekipa koja ipak nema baš takve poglede na tu kompaniju, možda im je draga (kako, kome) ili prirasla srcu, ali novac koji si dijele dovoljno govori koja im je jedina motivacija i misao vodilja. Moguće je i da je to Jobs isplanirao znajući da kompaniju ostavlja ljudima koji je nisu stvarali.
12.09.2012 | 23:25
Ne mora management biti emotivno vezan za firmu da bi posao radio etično i pošteno. Niti je emotivna veza s firmom jamstvo etičnog poslovanja (čak je, rekao bih, češće suprotno). Ali ovdje je na djelu najgora kombinacija...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Riba, Anonimci (687)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO