http://youtu.be/MOmZimH00oo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

http://youtu.be/MOmZimH00oo

22.08.2012 | 17:03
kako se vi nosite s nenaplatom svojih teško zarađenih novčića? ja sve teže. ko prdež na buri. najradije bi sve ovo od....o i otišo negdi daleko. il' na vis kiselit kapare. al sam preveliki šupak. počeo motat duhan, jer se nema za cigare, a brijem na novi mac pro. lastane, pomozi
22.08.2012 | 17:12
Teško, meni su koferi spakirani već neko vrijeme.
22.08.2012 | 17:13
Mi imamo sreće da radimo posao koji je dovoljno niša da nemamo neke velike konkurencije tako da možemo uvjetovati avansna plaćanja i to nam prolazi. Uglavnom nemamo nenaplaćenih potraživanja (koja bi bila vrijedna spomena). Također dosta radimo za strane klijente kod kojih neplaćanje ispostavljene fakture nije opcija. To je vjerojatno dobitna kombinacija - živjeti ovdje, a raditi za strance. Tko može.

Do prije koju godinu teško mi je padalo čuti da netko želi otići nekamo gdje se živi normalnije, jer sam smatrao da, ako svi sposobni odu, tko će ostati ovdje i kakve onda šanse imamo da ikad isplivamo. Međutim, u posljednje vrijeme shvaćam da ova zemlja ni ljudi u njoj nije nikog poštenog zadužila (već samo obratno) pa svatko tko ima priliku otići nekamo drugamo - zapravo i treba to učiniti, što prije. Jer inače ispada budala.
22.08.2012 | 18:06
riba, kužim te skroz, ali imam puno upitnika. ovdje u hrvatskoj nemam povjerenje u ljude s kojima dijelim životni prostor. i di emigrirat? jednostavno ne znam di bi pobjego. nekako mi se čini da je odlazak u neko uređenije društvo samo kupovanje vremena. zapad je potrošio bilijune novčanica na šamaranje mrtvog magarca, na održavanje iluzije da će sve bit ok bez da promijeni taj sustav iz temelja.
smayoo, želim ti da vam avansno i dalje prolazi. pa dok ide ide
22.08.2012 | 19:06
Ja boje da šutim.
22.08.2012 | 19:11
Hvala. Za sad ide. Ja sam se dosta po svijetu naputovao i Australija mi se čini kao jedna lijepo izbalansirana zemlja kojoj zbog udaljenosti još uvijek dosta dobro funkcionira unutarnji kotač ekonomije (tj. puno je manje pod globalističkim utjecajem), gdje ima dosta posla i živi se pristojno, a ljudi su u prosjeku vrlo cool. Najveći je problem s njom taj da, kad odavde odseliš tamo, najprije trebaš u glavi raskrstiti s tim da se ikad vraćaš, pa ni na GO, jer ćeš inače svu ušteđevinu spržiti na avionske karte.
22.08.2012 | 19:20
Hm...prijetnjama, molbama, lazima i pusenjima...
Eto tako.

Drzava toliko ne funkcionira da prestajem sa brigama i ne radim bez avansa osim sa poznatim suradnicima.
Hdzeovska bagra na celu sa krivosutim gadom je napravila ovakvu drzavu, a sdpovski nesposobnjakovici su naslijedili princip drkanja oko krivih stvari.
Sve to naravno uz podrsku svekolikog pucanstva, koji se mogu okupiti na koncertu dva pizdeka na rivi, ali nemoguce je skupiti vise od 200 ljudi za bilo kakav prosvijed.
Osim naravno protiv gejprajda
To je jako bitno!

Uglavnom, tak nam je kak smo si napravili...zato prekinite cendrati...
22.08.2012 | 21:30
Još malo i ustaše i četnici dolaze na tapetu (običmo prethodi HDZ_u i SDP_u).
22.08.2012 | 21:38
Evo, sa'će Campo...
22.08.2012 | 21:54
zabac kaže:
Još malo i ustaše i četnici dolaze na tapetu (običmo prethodi HDZ_u i SDP_u).

Godwin's law! http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law
22.08.2012 | 22:12
florijan kaže:
riba, kužim te skroz, ali imam puno upitnika. ovdje u hrvatskoj nemam povjerenje u ljude s kojima dijelim životni prostor. i di emigrirat? jednostavno ne znam di bi pobjego.

Bilo gdje. Uvijek se mozes vratiti.
22.08.2012 | 23:06
Ako imaš dovoljno love za platiti kartu, naravno.

Recimo da se uvijek možeš vratiti iz Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, pa i Engleske i tako to. Amerika, Kanada, Australija, Novi Zeland, Južnoafrička republlika - e, to je već...
23.08.2012 | 00:11
Ako ne možeš ti, vratit će te oni.
23.08.2012 | 01:19
Nisam baš siguran u to. Naravno, osim ako ne napraviš neko kazneno djelo pa te deportiraiju nakon odsluženja kazne zatvora. Ovako, sumnjam baš da plaćaju avionsku kartu svakom tko se predomisli i poželi vratiti kući.
23.08.2012 | 01:23
kole kaže:
Hm...prijetnjama, molbama, lazima i pusenjima...
Eto tako.

Drzava toliko ne funkcionira da prestajem sa brigama i ne radim bez avansa osim sa poznatim suradnicima.
Hdzeovska bagra na celu sa krivosutim gadom je napravila ovakvu drzavu, a sdpovski nesposobnjakovici su naslijedili princip drkanja oko krivih stvari.
Sve to naravno uz podrsku svekolikog pucanstva, koji se mogu okupiti na koncertu dva pizdeka na rivi, ali nemoguce je skupiti vise od 200 ljudi za bilo kakav prosvijed.
Osim naravno protiv gejprajda
To je jako bitno!

Uglavnom, tak nam je kak smo si napravili...zato prekinite cendrati...

X
23.08.2012 | 09:09
ma hebeš sve. nedem nikud. slušo čačića jučer, reko striček da će bit bolje.
23.08.2012 | 09:27
Rekao, ali nije rekao kome, njemu valjda.
23.08.2012 | 10:31
Njemu sigurno. Njemu nikad ni nije bilo gore.

Nama - teško. Uz sve što je napisao Kole (i s čim se slažem), ja bi dodao još i to da je u ovoj zemlji puno previše ljudi koji žele živjeti na tuđoj grbači. Ne samo političara, nego i običnih, malih ljudi. Svi sanjaju da se preko veze "zaposle" u nekoj javnoj službi ili državnoj firmi gdje mogu zabušavati jer ne moraju zaraditi svoju plaću.

Naravno (neka se nitko ne nađe uvrijeđen), u svakoj javnoj službi i državnoj firmi postoji barem 20% onih koji rade itekako, jer moraju napraviti i svoj posao, i posao svih onih koji zabušavaju. Ali to je jako loš omjer. Da je obratno, imali bi šanse.
23.08.2012 | 10:44
smayoo kaže:
Njemu sigurno. Njemu nikad ni nije bilo gore.

Nama - teško. Uz sve što je napisao Kole (i s čim se slažem), ja bi dodao još i to da je u ovoj zemlji puno previše ljudi koji žele živjeti na tuđoj grbači. Ne samo političara, nego i običnih, malih ljudi. Svi sanjaju da se preko veze "zaposle" u nekoj javnoj službi ili državnoj firmi gdje mogu zabušavati jer ne moraju zaraditi svoju plaću.

Naravno (neka se nitko ne nađe uvrijeđen), u svakoj javnoj službi i državnoj firmi postoji barem 20% onih koji rade itekako, jer moraju napraviti i svoj posao, i posao svih onih koji zabušavaju. Ali to je jako loš omjer. Da je obratno, imali bi šanse.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 58 minuta
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Damirst, drlovric, Ender, Gjuroo, Riba, Tito, Anonimci (429)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO