http://youtu.be/MOmZimH00oo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

http://youtu.be/MOmZimH00oo

22.08.2012 | 17:03
kako se vi nosite s nenaplatom svojih teško zarađenih novčića? ja sve teže. ko prdež na buri. najradije bi sve ovo od....o i otišo negdi daleko. il' na vis kiselit kapare. al sam preveliki šupak. počeo motat duhan, jer se nema za cigare, a brijem na novi mac pro. lastane, pomozi
22.08.2012 | 17:12
Teško, meni su koferi spakirani već neko vrijeme.
22.08.2012 | 17:13
Mi imamo sreće da radimo posao koji je dovoljno niša da nemamo neke velike konkurencije tako da možemo uvjetovati avansna plaćanja i to nam prolazi. Uglavnom nemamo nenaplaćenih potraživanja (koja bi bila vrijedna spomena). Također dosta radimo za strane klijente kod kojih neplaćanje ispostavljene fakture nije opcija. To je vjerojatno dobitna kombinacija - živjeti ovdje, a raditi za strance. Tko može.

Do prije koju godinu teško mi je padalo čuti da netko želi otići nekamo gdje se živi normalnije, jer sam smatrao da, ako svi sposobni odu, tko će ostati ovdje i kakve onda šanse imamo da ikad isplivamo. Međutim, u posljednje vrijeme shvaćam da ova zemlja ni ljudi u njoj nije nikog poštenog zadužila (već samo obratno) pa svatko tko ima priliku otići nekamo drugamo - zapravo i treba to učiniti, što prije. Jer inače ispada budala.
22.08.2012 | 18:06
riba, kužim te skroz, ali imam puno upitnika. ovdje u hrvatskoj nemam povjerenje u ljude s kojima dijelim životni prostor. i di emigrirat? jednostavno ne znam di bi pobjego. nekako mi se čini da je odlazak u neko uređenije društvo samo kupovanje vremena. zapad je potrošio bilijune novčanica na šamaranje mrtvog magarca, na održavanje iluzije da će sve bit ok bez da promijeni taj sustav iz temelja.
smayoo, želim ti da vam avansno i dalje prolazi. pa dok ide ide
22.08.2012 | 19:06
Ja boje da šutim.
22.08.2012 | 19:11
Hvala. Za sad ide. Ja sam se dosta po svijetu naputovao i Australija mi se čini kao jedna lijepo izbalansirana zemlja kojoj zbog udaljenosti još uvijek dosta dobro funkcionira unutarnji kotač ekonomije (tj. puno je manje pod globalističkim utjecajem), gdje ima dosta posla i živi se pristojno, a ljudi su u prosjeku vrlo cool. Najveći je problem s njom taj da, kad odavde odseliš tamo, najprije trebaš u glavi raskrstiti s tim da se ikad vraćaš, pa ni na GO, jer ćeš inače svu ušteđevinu spržiti na avionske karte.
22.08.2012 | 19:20
Hm...prijetnjama, molbama, lazima i pusenjima...
Eto tako.

Drzava toliko ne funkcionira da prestajem sa brigama i ne radim bez avansa osim sa poznatim suradnicima.
Hdzeovska bagra na celu sa krivosutim gadom je napravila ovakvu drzavu, a sdpovski nesposobnjakovici su naslijedili princip drkanja oko krivih stvari.
Sve to naravno uz podrsku svekolikog pucanstva, koji se mogu okupiti na koncertu dva pizdeka na rivi, ali nemoguce je skupiti vise od 200 ljudi za bilo kakav prosvijed.
Osim naravno protiv gejprajda
To je jako bitno!

Uglavnom, tak nam je kak smo si napravili...zato prekinite cendrati...
22.08.2012 | 21:30
Još malo i ustaše i četnici dolaze na tapetu (običmo prethodi HDZ_u i SDP_u).
22.08.2012 | 21:38
Evo, sa'će Campo...
22.08.2012 | 21:54
zabac kaže:
Još malo i ustaše i četnici dolaze na tapetu (običmo prethodi HDZ_u i SDP_u).

Godwin's law! http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law
22.08.2012 | 22:12
florijan kaže:
riba, kužim te skroz, ali imam puno upitnika. ovdje u hrvatskoj nemam povjerenje u ljude s kojima dijelim životni prostor. i di emigrirat? jednostavno ne znam di bi pobjego.

Bilo gdje. Uvijek se mozes vratiti.
22.08.2012 | 23:06
Ako imaš dovoljno love za platiti kartu, naravno.

Recimo da se uvijek možeš vratiti iz Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, pa i Engleske i tako to. Amerika, Kanada, Australija, Novi Zeland, Južnoafrička republlika - e, to je već...
23.08.2012 | 00:11
Ako ne možeš ti, vratit će te oni.
23.08.2012 | 01:19
Nisam baš siguran u to. Naravno, osim ako ne napraviš neko kazneno djelo pa te deportiraiju nakon odsluženja kazne zatvora. Ovako, sumnjam baš da plaćaju avionsku kartu svakom tko se predomisli i poželi vratiti kući.
23.08.2012 | 01:23
kole kaže:
Hm...prijetnjama, molbama, lazima i pusenjima...
Eto tako.

Drzava toliko ne funkcionira da prestajem sa brigama i ne radim bez avansa osim sa poznatim suradnicima.
Hdzeovska bagra na celu sa krivosutim gadom je napravila ovakvu drzavu, a sdpovski nesposobnjakovici su naslijedili princip drkanja oko krivih stvari.
Sve to naravno uz podrsku svekolikog pucanstva, koji se mogu okupiti na koncertu dva pizdeka na rivi, ali nemoguce je skupiti vise od 200 ljudi za bilo kakav prosvijed.
Osim naravno protiv gejprajda
To je jako bitno!

Uglavnom, tak nam je kak smo si napravili...zato prekinite cendrati...

X
23.08.2012 | 09:09
ma hebeš sve. nedem nikud. slušo čačića jučer, reko striček da će bit bolje.
23.08.2012 | 09:27
Rekao, ali nije rekao kome, njemu valjda.
23.08.2012 | 10:31
Njemu sigurno. Njemu nikad ni nije bilo gore.

Nama - teško. Uz sve što je napisao Kole (i s čim se slažem), ja bi dodao još i to da je u ovoj zemlji puno previše ljudi koji žele živjeti na tuđoj grbači. Ne samo političara, nego i običnih, malih ljudi. Svi sanjaju da se preko veze "zaposle" u nekoj javnoj službi ili državnoj firmi gdje mogu zabušavati jer ne moraju zaraditi svoju plaću.

Naravno (neka se nitko ne nađe uvrijeđen), u svakoj javnoj službi i državnoj firmi postoji barem 20% onih koji rade itekako, jer moraju napraviti i svoj posao, i posao svih onih koji zabušavaju. Ali to je jako loš omjer. Da je obratno, imali bi šanse.
23.08.2012 | 10:44
smayoo kaže:
Njemu sigurno. Njemu nikad ni nije bilo gore.

Nama - teško. Uz sve što je napisao Kole (i s čim se slažem), ja bi dodao još i to da je u ovoj zemlji puno previše ljudi koji žele živjeti na tuđoj grbači. Ne samo političara, nego i običnih, malih ljudi. Svi sanjaju da se preko veze "zaposle" u nekoj javnoj službi ili državnoj firmi gdje mogu zabušavati jer ne moraju zaraditi svoju plaću.

Naravno (neka se nitko ne nađe uvrijeđen), u svakoj javnoj službi i državnoj firmi postoji barem 20% onih koji rade itekako, jer moraju napraviti i svoj posao, i posao svih onih koji zabušavaju. Ali to je jako loš omjer. Da je obratno, imali bi šanse.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Borisone, Riba, ZeljkoB, Anonimci (885)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO