Gmail racun zbunaren!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gmail racun zbunaren!

12.08.2012 | 18:40
Mislim kako mi je netko provalio u gmail racun. Da li je to uobicajeno ili imam peh? Naime, racun je davno otvoren i nisam ga cesto koristio jer je sam ga glupo nazvao. Ne znam koliko dugo je zbunaren ni kolika je steta. Danas sam htio nesto provjeriti, a kad tamo ne ide. Nemrem se logirati. Drugi racun se otvara bez problema. Nije u konekciji. Hvala na vasim odgovorima.
12.08.2012 | 18:54
gmail ne koristim pa ne znam, ali yahoo ukida račune koji se dugo ne koriste. Da nije to? Probaj otvoriti novi accoun s istim imenom pa vidi da li ti dozvoljava.

Jesi li probao forgot my password? Da ti pošalje pwd reset link na drugu adresu koju si bio zadao kod otvaranja.

E.
12.08.2012 | 19:14
Drugu adresu nisam zadao kod otvaranja. Ne mogu registrirati adresu. Hm, nije da sam zalostan, ali se postavlja pitanje da li se adrese koriste za nesto drugo.
12.08.2012 | 19:16
I meni je prije par mjeseci provaljeno u gmail račun, no uredno sam se mogao ulogirati. Samo sam pod 'details' vidio da je ulaz u račun bio s IP adrese 'iz Brazila'. Promijenio sam passvord i idemo dalje.

Ako se ne možeš ulogirati, zatraži promijenu lozinke, pa vidi da li je netko ulazio s neke 'egzotične' adrese.
12.08.2012 | 22:03
Kako će zatražiti promjenu lozinke kad nije dao drugu adresu na koju će mu poslati pwd reset link?

"Ukradeni" account se najvjerojatnije koristi za raspačavanje SPAM-a, ili se na njega vežu sekundarni accounti za razne ilegalne sadržaje (pedofilija, warez i sl.).
12.08.2012 | 23:05
smayoo kaže:
Kako će zatražiti promjenu lozinke kad nije dao drugu adresu na koju će mu poslati pwd reset link?

Ma u isti čas smo pisali i slali poruke, pa nisam još imao tu informaciju.
13.08.2012 | 00:02
zabac, popstoji li uopće još taj račun, tj. bounca li ti se poruka ako je pokušaš poslati na njega? Naime mojoj dragoj je pred nekoliko godina gmail account jednostavno obrisan bez ikakve najave i ikakvog razloga, pokušaji kontaktiranja nekoga tko je nadležan da ti pomogne u googleu su biti potpuni fijesko, i tada je i ona naučila zašto je neke stvari u životu bolje platiti.
Nemojte se oslanjati na gmail ako vam je email bitan.
13.08.2012 | 12:21
Bio je pomocni e-mail. Nista vazno jer sam cve vazno prebacio na drugi. Inace se e-mail ne moze isporuciti kao da je kriva adresa. Nemam namjeru otvoriti ponovno istu. Mozsa je netko spamao s nje, a mozda je jwdnostavno obrisana. Ovo mi je potvrda kako se ipak moze e-mail na Googlu izgubiti bez nekog razloga. Hvala Riba, a i osralima hvaka.
13.08.2012 | 12:23
Ako bounca, onda su ti obrisali account radi neaktivnosti ili tako nešto.
13.08.2012 | 12:36
Riba kaže:
Nemojte se oslanjati na gmail ako vam je email bitan.

a koji bi bili sigurni provajderi?
13.08.2012 | 12:39
Pa T-Com valjda!
13.08.2012 | 13:25
T-com je kuruza živa. Ne možeš kao fizička osoba dobiti IMAP ni da se na glavu postaviš. O ikakvoj suvisloj količini diskovne kvote za mailbox da i ne govorim. Ako ti je T-com mail dovoljan, onda skoro da ti nikakav ni ne treba.
13.08.2012 | 13:33
Pa stavio sam na kraju. Nisam mislio naravno ozbiljno. Sad i Apple daje mail u oblaku badava, sto je nasledje od .mac i kasnije .me usluge. E da ima i IMAP.
13.08.2012 | 13:36
Slažem se sa smayoom, t-Com mail je najnesigurniji i jedini koji se može korisiti bez ikakve zaštitne enkripcije, a IMAP da se i ne spominje, a i webmail je najgori koji sam ikad koristio, toliko načrčkan bedastoćama da je grozno spor, sto puta sporiji od gmaila ili yahoo maila i skoro neupotrebljiv.

S obzirom da Googleu baš i ne vjerujem, koristim Yahoo za važniji mail, a od prošle godine traže 20$ godišnje ako se želi koristiti sa nekim od mail programa preko SMTP servera, što nije puno i radi odlično.
13.08.2012 | 13:52
Možda nisam bio jasan - niti jedan besplatni mail provider ne valja jer ako nešto pođe po zlu oni ti nisu dužni pomoći niti imaju ikakvu odgovornost. Ovo vrijedi i za mac.com i za bilo koji drugi besplatni mail. Ako platiš za tu uslugu onda je točno definirano što za novac dobijaš. Osobno godinama koristim fastmail.fm i apsolutno sam zadovoljan uslugom kao i brzom i profesionalnom pomoći njihovog helpdeska koja mi je nekoliko puta zatrebala.
13.08.2012 | 14:45
Šta je točno IMAP i kakvu sigurnost nudi? ja sam na provajderu amis i mislim da imam taj IMAP.
13.08.2012 | 14:57
IMAP se od POP3 ne razlikuje po sigurnosti, nego po pogodnostima korištenja. IMAP je zamišljen drugačije od POP3. POP3 je zamišljen tako da ti mailovi na serveru stoje privremeno, dok ih ne skineš na svoj komp lokalno. Pristup POP3 mailboxu koji ima više od parsto mailova postaje spor, kilav i nepouzdan. IMAP je zamišljen tako da ti mailovi stoje na serveru trajno, odnosno sve dok si siguran da ti više neće trebati (godinama), i to ne samo dolazni, nego i odlazni. Tako da cijelu svoju mail korespondenciju imaš uredno sortiranu na serveru, dostupnu uvijek i odasvud.

Sigurnost je i kod IMAP, i kod POP3 - postojeća opcija - uvijek možeš korisiti SSL inačicu protokola za sigurnu komunikaciju. Isto tako, u smislu da se serveru autentificiraš statičkim passwordom, sigurnost je i kod IMAP, i kod POP3, jednako "loša" (u smislu da je statički password uvijek relativno lako "provaliti" osim ako nije iznimno kompliciran i često mijenjan, što radi manje od 1% korisnika).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, Riba, temeljnik, Anonimci (483)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO