Gmail racun zbunaren!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gmail racun zbunaren!

12.08.2012 | 18:40
Mislim kako mi je netko provalio u gmail racun. Da li je to uobicajeno ili imam peh? Naime, racun je davno otvoren i nisam ga cesto koristio jer je sam ga glupo nazvao. Ne znam koliko dugo je zbunaren ni kolika je steta. Danas sam htio nesto provjeriti, a kad tamo ne ide. Nemrem se logirati. Drugi racun se otvara bez problema. Nije u konekciji. Hvala na vasim odgovorima.
12.08.2012 | 18:54
gmail ne koristim pa ne znam, ali yahoo ukida račune koji se dugo ne koriste. Da nije to? Probaj otvoriti novi accoun s istim imenom pa vidi da li ti dozvoljava.

Jesi li probao forgot my password? Da ti pošalje pwd reset link na drugu adresu koju si bio zadao kod otvaranja.

E.
12.08.2012 | 19:14
Drugu adresu nisam zadao kod otvaranja. Ne mogu registrirati adresu. Hm, nije da sam zalostan, ali se postavlja pitanje da li se adrese koriste za nesto drugo.
12.08.2012 | 19:16
I meni je prije par mjeseci provaljeno u gmail račun, no uredno sam se mogao ulogirati. Samo sam pod 'details' vidio da je ulaz u račun bio s IP adrese 'iz Brazila'. Promijenio sam passvord i idemo dalje.

Ako se ne možeš ulogirati, zatraži promijenu lozinke, pa vidi da li je netko ulazio s neke 'egzotične' adrese.
12.08.2012 | 22:03
Kako će zatražiti promjenu lozinke kad nije dao drugu adresu na koju će mu poslati pwd reset link?

"Ukradeni" account se najvjerojatnije koristi za raspačavanje SPAM-a, ili se na njega vežu sekundarni accounti za razne ilegalne sadržaje (pedofilija, warez i sl.).
12.08.2012 | 23:05
smayoo kaže:
Kako će zatražiti promjenu lozinke kad nije dao drugu adresu na koju će mu poslati pwd reset link?

Ma u isti čas smo pisali i slali poruke, pa nisam još imao tu informaciju.
13.08.2012 | 00:02
zabac, popstoji li uopće još taj račun, tj. bounca li ti se poruka ako je pokušaš poslati na njega? Naime mojoj dragoj je pred nekoliko godina gmail account jednostavno obrisan bez ikakve najave i ikakvog razloga, pokušaji kontaktiranja nekoga tko je nadležan da ti pomogne u googleu su biti potpuni fijesko, i tada je i ona naučila zašto je neke stvari u životu bolje platiti.
Nemojte se oslanjati na gmail ako vam je email bitan.
13.08.2012 | 12:21
Bio je pomocni e-mail. Nista vazno jer sam cve vazno prebacio na drugi. Inace se e-mail ne moze isporuciti kao da je kriva adresa. Nemam namjeru otvoriti ponovno istu. Mozsa je netko spamao s nje, a mozda je jwdnostavno obrisana. Ovo mi je potvrda kako se ipak moze e-mail na Googlu izgubiti bez nekog razloga. Hvala Riba, a i osralima hvaka.
13.08.2012 | 12:23
Ako bounca, onda su ti obrisali account radi neaktivnosti ili tako nešto.
13.08.2012 | 12:36
Riba kaže:
Nemojte se oslanjati na gmail ako vam je email bitan.

a koji bi bili sigurni provajderi?
13.08.2012 | 12:39
Pa T-Com valjda!
13.08.2012 | 13:25
T-com je kuruza živa. Ne možeš kao fizička osoba dobiti IMAP ni da se na glavu postaviš. O ikakvoj suvisloj količini diskovne kvote za mailbox da i ne govorim. Ako ti je T-com mail dovoljan, onda skoro da ti nikakav ni ne treba.
13.08.2012 | 13:33
Pa stavio sam na kraju. Nisam mislio naravno ozbiljno. Sad i Apple daje mail u oblaku badava, sto je nasledje od .mac i kasnije .me usluge. E da ima i IMAP.
13.08.2012 | 13:36
Slažem se sa smayoom, t-Com mail je najnesigurniji i jedini koji se može korisiti bez ikakve zaštitne enkripcije, a IMAP da se i ne spominje, a i webmail je najgori koji sam ikad koristio, toliko načrčkan bedastoćama da je grozno spor, sto puta sporiji od gmaila ili yahoo maila i skoro neupotrebljiv.

S obzirom da Googleu baš i ne vjerujem, koristim Yahoo za važniji mail, a od prošle godine traže 20$ godišnje ako se želi koristiti sa nekim od mail programa preko SMTP servera, što nije puno i radi odlično.
13.08.2012 | 13:52
Možda nisam bio jasan - niti jedan besplatni mail provider ne valja jer ako nešto pođe po zlu oni ti nisu dužni pomoći niti imaju ikakvu odgovornost. Ovo vrijedi i za mac.com i za bilo koji drugi besplatni mail. Ako platiš za tu uslugu onda je točno definirano što za novac dobijaš. Osobno godinama koristim fastmail.fm i apsolutno sam zadovoljan uslugom kao i brzom i profesionalnom pomoći njihovog helpdeska koja mi je nekoliko puta zatrebala.
13.08.2012 | 14:45
Šta je točno IMAP i kakvu sigurnost nudi? ja sam na provajderu amis i mislim da imam taj IMAP.
13.08.2012 | 14:57
IMAP se od POP3 ne razlikuje po sigurnosti, nego po pogodnostima korištenja. IMAP je zamišljen drugačije od POP3. POP3 je zamišljen tako da ti mailovi na serveru stoje privremeno, dok ih ne skineš na svoj komp lokalno. Pristup POP3 mailboxu koji ima više od parsto mailova postaje spor, kilav i nepouzdan. IMAP je zamišljen tako da ti mailovi stoje na serveru trajno, odnosno sve dok si siguran da ti više neće trebati (godinama), i to ne samo dolazni, nego i odlazni. Tako da cijelu svoju mail korespondenciju imaš uredno sortiranu na serveru, dostupnu uvijek i odasvud.

Sigurnost je i kod IMAP, i kod POP3 - postojeća opcija - uvijek možeš korisiti SSL inačicu protokola za sigurnu komunikaciju. Isto tako, u smislu da se serveru autentificiraš statičkim passwordom, sigurnost je i kod IMAP, i kod POP3, jednako "loša" (u smislu da je statički password uvijek relativno lako "provaliti" osim ako nije iznimno kompliciran i često mijenjan, što radi manje od 1% korisnika).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Riba, Anonimci (769)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO