Express kupovina preko bare
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Express kupovina preko bare

15.05.2012 | 23:33
S obzirom da ne kupujem često hardveraj preko bare, jednostavno moram podijeliti ovo pozitivno iskustvo kupovine RAM-a. Dakle, kolega i ja smo uplatili u utorak, 08.05. OWC-u 550$ za 16GB RAMA (MacPro 1.1) + 39$ poštarine (FedEx) i jutros, 15.05. elegantno nadogradili svaki po 8 GB u vječno gladni rama, MacPro. Na carini su nam usput maznuli 300-tinjak kuna za prenočište paketića od niti pola kg. i 850kn za PDV. Eto, nije puno, ali čovjeka veseli
15.05.2012 | 23:39
Dobro si prošao. Meni je nedavno jedan E-bay prodavač poslao predmet (ničim izazvan) DHL-om umjesto normalnom poštom (iako nisam tražio hitnu dostavu). Predmet je stigao za manje od tjedan dana iz Kine, od čega 3 dana otpada na DHL govnarije i RH Carinu govnarije, jedan na DHL dostavu od ZG do RI, a 2 na dopremu iz Kine do Hrvatske. A za taj užitak mi je DHL (povrh onog što sam platio prodavaču za dostavu) naplatio još 130 kn + PDV svoje nekakve usluge carinjenja (koju nisam tražio, ali nemam izbora, s obzirom da su odbili dostaviti pošiljku na carinu u Rijeci, nego su rekli da, ako im ne želim to platiti, izvolim sam riješiti sve s carinom u Zagrebu).

Kakav racket...
16.05.2012 | 00:10
Macak, 550 dolara ili je to stamparska greska
16.05.2012 | 00:25
Nije greška, 550$ za 4x4GB (kod nas su me tražili točno duplo više)
eshop.macsales.com/shop/memory/Mac-Pro-Memory#667-memory
16.05.2012 | 00:29
@ smayoo: Da, nažalost to je po sistemu 'take it or leave it'
16.05.2012 | 09:34
Bolje 'take it or leave it' nego tejk it ot liv it kak to naš Banditić pokušava govoriti engleski....

Ali, da, OWC je ZAKON
16.05.2012 | 09:50
Meni je matična iz Hong Konga došla za nevjerojatnih 48h u UPS, dobio sam tracking num. i točno vidio kad je ušla na skladište u UPS u Zagrebu. Ocarinio, promijenio i sve je radilo za manje od 5 dana od dana uplate:cheer:
16.05.2012 | 10:11
To mi sve djeluje preskupo,u macpro 1.1 ide DDR2 na 667 MHz ?
16.05.2012 | 10:33
Baš zato i jest skupa, jer je zastarjela.
16.05.2012 | 11:01
ja sam naručio upravo jučer SSD od OWC-a. Vidjeti ćemo kako će se to sve odigrati u mom slučaju
16.05.2012 | 13:39
saint kaže:
To mi sve djeluje preskupo,u macpro 1.1 ide DDR2 na 667 MHz ?

Da, to je ta 'zaboravljena' memorija, zato je tako skupa
16.05.2012 | 14:01
Pred mjesec dana sam naručio Tivizen od Elgato Njemačka. Došao je nakon tri dana na Riječku carinu, a ja dobio obavijest i morao sam ići u poštu sam to podignuti i platiti PDV i HP harač.

Moj prijatelj naručio posve istu stvar na isti način dva tjedna kasnije i njemu su donesli na vrata i onda je platio PDV i HP harač dostavljaču.

Onda sam naručio i neke dodatke za Samsung TV. Došli su iz Koreje na Riječku carinarnicu u tri dana. I tada sam dobio obavijest i morao sam ići podignuti, platiti državi i HPu harač.

Mislim da ti ljudi što tamo rade baš i ne znaju sva pravila i odredbe svoje službe, a i kuri ih bolac za sve s obzirom na uvijete u kojima rade i za koju crkavicu od plaće i u zadnje vrijeme stalno u strahu da će ostati bez posla.

Da ne spominjem da me na granici carinik htio poslati kod špeditera za robu koja je koštala oko 4000kn, a kasnije sam doznao da je granica 7000kn, doduše ne znam da li je to točan podatak.
16.05.2012 | 15:16
Kad te zovu da dođeš na Poštu Carine to rade po subjektivnoj procjeni carinskog referenta. Ako se njemu učini da je cijena po priloženom papiru sumnjivo niska, onda ti šalje pismo da dođeš dolje i doneseš dokaz da si stvarno to toliko malo platio. Ako ti dođe doma žuta cedulja da na pošti platiš PDV i carinu (ili dostavljaču cash kad ti donese na vrata), to znači da je carinik povjerovao računu priloženom u pošiljci.

Mene je isto naživciralo to što je jednom 'vako, drugi put 'nako, pa sam pitao ljude u Pošti Carine zašto je to tako i tako su mi objasnili.
16.05.2012 | 16:04
Koliko ja znam granica za speditera je 5000 kn.
17.05.2012 | 14:21
Također imam pozitivna iskustva sa OWC-om preko bare. Naručio pretprošle godine 8GB 2x4GB RAM-a i stiglo mi kroz tjedan dana (fedexom). Sad vidim da je toj istoj memoriji u godinu i par mjeseci pala cijena za više od 100$ , radi se o 8GB 2x4GB OWC DDR3 1333MHz SO-DIMM PC10600 204 Pin.
17.05.2012 | 22:15
Meni se jedan 4 GB modul od OWC-a za Mini-a pokvario nakon par mjeseci. Moram reći da je zamjena modula bila brza i potpuno painless.
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
18.05.2012 | 08:16
Imam višestruka, jako pozitivna iskustva sa OWC-om, počam od ModBook dostave, RAM-a, SSD-a, kabela, USB 3.0 PC Express kartice........i to i u Irak, gdje sam radio, i u Hrvatsku i u Njemačku, gdje sam sad. Relativno brza dostava, bez problema. Jedino se, ponekad, zbog vremenske razlike, a u slučaju da trebate s njima "porazgovarati", morate strpiti i očekati večernje sate za razgovor.
Isto je bilo sa JR.com, ali oni dostavljaju samo u USA ili vojne pošte USA po svijetu.
01.12.2012 | 09:42
Naručio preko bare bateriju za laptop. Uredno poslali drugi dan a kod nas stiglo nakon tjedan dana. Sreća da ima traking pa sam dobio ispis puta pošiljke. Još nisam ništa dobio, pa prosudite sami!
Screen_Shot_2012_12_01_at_08.png

Zanima me hoću li uopće dobiti.
01.12.2012 | 10:14
To ti je uvijek tako. Na carini zna čamiti i po 3 tjedna.
01.12.2012 | 11:25
Moram priznati da do sada nikad nisam toliko čekao. Barem bi dobio obavjest da je pošiljka došla i da dođem sa papirima po nju. Znači već dva tjedna leži na carini.
01.12.2012 | 11:41
Nadam se samo da ti nece naplatiti lezarinu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO