The New iMac koncept
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

The New iMac koncept

• Sank
  • Moderator
  • 221
06.04.2012 | 12:14
The New iMac koncept!

Multi touch screen 10" 2048x1536 retina!
Memory 1Gb RAM
Solid State Disk 64Gb
Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
Bluetooth 4.0 technology
FaceTime camera with VGA-quality etc.

New_iMac_koncept.jpg

06.04.2012 | 12:32
Vrlo domišljato.
Šteta što se na tome ne može vrtiti OS X, onda bi stvarno bilo upotrebljivo.
06.04.2012 | 12:34
Jel ti to došao onaj engleski jeftikaner ?
06.04.2012 | 16:01
Odlično!!!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.04.2012 | 19:30
jzelko kaže:
Jel ti to došao onaj engleski jeftikaner ?

Ne znam na kojeg misliš? Ovdje se zapravo radi o ovome:

www.scythe-eu.com/en/products/pc-accessory/e-book-holder.html

Bluetooth tipkovnica zapravo zaista radi sa uređajem sa slike Miš kao i trackpad je nepotreban jer ima naravno zaslon osjetljiv na dodir
06.04.2012 | 21:31
@ Sank, nedavno je bilo govora o super jeftinom kompu a netko je rekao da ga je naručio. Pomislio sam da je možda to tako nešto.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.04.2012 | 21:57
@ jzelko, aha sad kužim, no ovo definitivno nije jeftina kombinacija, Novi iPad 4G 64Gb sa Scythe e-Book Holderom i tipkovnicom. Samo kad se posloži onda jako sliči iMacu u Mini izdanju

Zaista bi bila fora da se može pokrenut Mac OS X na njemu, ali ako niš drugo postoji tema na Cydia sa prozorima i izgledom koja iOS izvana napravi da sliči Mac OSu. Naravno treba imati jailbreak, a ja ga trenutno nemam.
07.04.2012 | 02:12
www.guidebookgallery.org/articles/apple2...erfaces/pics/apple2c

Jesam li ja jedini kome ovo izgleda isto kao Apple IIc?
07.04.2012 | 08:45
Nisi i meni se na prvi pogled zbog kremaste boje i onih plastičnih držača iPada učinilo kao neka zezancija temu old school kante

... ovo "kremaste boje" uzmite s rezervom jer sam sliku prvi put gledao na poslu na xseroxovom lcd-u tak oda možda i nisu kremasti tonovi
07.04.2012 | 09:36
Vidi kako imaš tipkovnicu koja radi s iPadom. Koji je to model? Imam onu s 3 baterije i ne radi (ili nešto krivo radim).

EDIT:
Uspio sam. Trebalo je samo obrisati na kompu tipkovnicu i onda sam mogao udarili s iPadom..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.04.2012 | 11:40
@ zabac, htio sam ti odmah odgovoriti, ali znao sam da ćeš i sam skužiti. Ako tipkovnica već nekome pripada onda mu je vjerna barem dok je dotični uključen, a kad zaspi ili se rastave odmah trči k drugome

@Bertone i dpasaric, da, trebao sam se potruditi i u PS eliminirati one plastične držače, bila bi veća fora, ali ulijenio sam se. Ova kiša nam je shebala inače savršen tjedan za šetnje jer nema škole pa sam se malo "ubuđavio"
07.04.2012 | 17:07
A ništ, možda neko iz Scythe-a prati jabučnjak pa na idućoj reviziji e-Book Holder-a makne plastične nosače i ubaci recimo jedan centralni po sistemu vakuma
07.04.2012 | 19:54
Evo i odličan The New MacBook koncept
07.04.2012 | 21:25
A jel bluetooth tipkovnica ima USB port na sebi? Mislim, možeš u nju turiti USB stick?
Inače, ideja je famozna. I ja bi ipak!, trackpad ili miša sa strane.....
07.04.2012 | 23:37
Call me stupid, ali ja to ne kužim... Zašto bi netko kupio tablet da ga pretvori u loš laptop? I to još skup.
08.04.2012 | 01:03
Slušajući podcastove primjetio sam da se ljudi često žale kako ne mogu na iPadu dugo pisati, a da bi im u suprotnom mogao zamijeniti laptop. Naravno pričam o korisnicima koji se primarno ne bave obradom audia/videa, fotografija, raznim inženjerima, već novinari, blogeri i sl. I ovo "laptop like" kućište mi djeluje kao rješenje njihovih problema + ima i dodatnu bateriju u sebi .
Osobno mi je tablet još uvijek isključivo uređaj za sebe, nikako mi nije zamjena za laptop, ali onima koji to žele ovaj dodatak je dobrodošao, jer nije ni tako skup (75$).
08.04.2012 | 01:44
Mrmlj... Meni je to kao da si netko kupi sportski dvosjed i onda ga odveze majstoru da mu ugrade kuku, da može vući prikolicu.
08.04.2012 | 06:21
Ahhh IIc Gdje se njega sjeti Davore. To je moj prvi comp u zivotu. I bas me podsjetilo na njega Flashback

dpasaric kaže:
www.guidebookgallery.org/articles/apple2...erfaces/pics/apple2c

Jesam li ja jedini kome ovo izgleda isto kao Apple IIc?
08.04.2012 | 10:44
smayoo kaže:
Call me stupid, ali ja to ne kužim... Zašto bi netko kupio tablet da ga pretvori u loš laptop? I to još skup.

Zato jer je mali i lagan. Ako netko, kao ja, živi od pisane riječi, onda je prava tipkovnica conditio sine qua non. A sve ostalo se može obaviti i na iPadu, samo me brine to kaj nema USB utora za stick koji ponekad trebam ili za spajanje fotića da se prekrcaju fotke....
A vjeruj mi, drugog dana Franfurta ili Pariza (saloni automobila) gdje se udaljenost među izložbenim halama mjeri u kilometrima, svaki se gram koji nosiš sa sobom broji......
08.04.2012 | 10:49
Ok, i zašto onda onaj iPad cover koji se sfrče u trokut pa ti služi kao stalak, + normalna bluetooth tipkovnica nisu dovoljni?
08.04.2012 | 10:52
BT tipkovnica radi. Za slike je onaj dodatak za SD karticu.
08.04.2012 | 11:04
smayoo kaže:
Ok, i zašto onda onaj iPad cover koji se sfrče u trokut pa ti služi kao stalak, + normalna bluetooth tipkovnica nisu dovoljni?

Pa ne znam, na glas razmišljam. Jel mi vjeruješ da sam u životu u ruci imal iPad samo jednom, kad ga je Crvenobradi kupil, i to na doslovce pol minute? Tak da uopće ne znam kaj iPad može/ne može ni niš ostalo. iOs mi je takaj totalna enigma, jer nemam ni iPhone (iskustvo je isto, držanje od par sekundi tuđih uređaja raznih generacija)...
Ovo mi se dopada, jer onda i u stacionarnim uvjetima korištenja imaš 'normalni' komp.... No, bojim se da to (iPad) JOŠ nije za mene... jbg, nemreš starog konja naučit novim trikovima samo tak, ne?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.04.2012 | 12:26
Ako ti je pisanje tekstova i fotografija primarno što radiš onda ti iPad i nije tako loš izbor jer radi sa skoro svakom bluetooth tipkovnicom, a za slike prebacivat imaš Camera connection kit, a izašao je i modul za čitanje CF kartica koje su inače česte u profesionalnih fotografa.

Nedavno izdan iPhoto za iPad također se čini kao jako dobar alat za obradu snimljenih fotografija kao i njihovo organiziranje premda u tu svrhu zaista ima veći broj kvalitetnih aplikacija. Pored toga iPad je dušu dao za pregledavanje tek snimljenih fotografija, a i uz Apple bežičnu tipkovnicu još uvijek je lakši za nositi okolo od bilo čega drugog, osim naravno MacBook Air.

Zapravo kad bolje razmisliš, s obzirom da ti treba tipkovnica i obrada fotografija, a i portabilnost, mislim da je zapravo MacBook Air najbolji izbor definitivno!
08.04.2012 | 15:52
Tak nekak sam i ja zaključil........
08.04.2012 | 19:49
Sve to štima. Ja sam samo zaključio kako mi je blesavo ultraportabilnost tableta, što je njegova najveća prednost, žrtvovati time što ćeš ga pretvoriti u loš (slabašan) laptop.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.04.2012 | 22:24
Bit ću iskren, tablet je fantastičan za konzumaciju sadržaja, video, glazba, slike, knjige, internet, dokumenti, skype, mail, igre..., ali kad dođemo do kreativnosti, onda se već pojavi potreba za tipkovnicom, pa raznim dodacima, pa se na kraju ispostavi da je najbolje uzeti ili MacBook Pro ili Air.

Ja već neko vrijeme imam iPad i definitivno ga koristim isključivo za konzumaciju sadržaja, a kad želim nešto stvoriti, napisati, obraditi, onda ipak otvorim MBP.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 20 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

smayoo, Anonimci (333)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO