The New iMac koncept
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

The New iMac koncept

06.04.2012 | 12:14
The New iMac koncept!

Multi touch screen 10" 2048x1536 retina!
Memory 1Gb RAM
Solid State Disk 64Gb
Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
Bluetooth 4.0 technology
FaceTime camera with VGA-quality etc.

New_iMac_koncept.jpg

06.04.2012 | 12:32
Vrlo domišljato.
Šteta što se na tome ne može vrtiti OS X, onda bi stvarno bilo upotrebljivo.
06.04.2012 | 12:34
Jel ti to došao onaj engleski jeftikaner ?
06.04.2012 | 16:01
Odlično!!!
06.04.2012 | 19:30
jzelko kaže:
Jel ti to došao onaj engleski jeftikaner ?

Ne znam na kojeg misliš? Ovdje se zapravo radi o ovome:

www.scythe-eu.com/en/products/pc-accessory/e-book-holder.html

Bluetooth tipkovnica zapravo zaista radi sa uređajem sa slike Miš kao i trackpad je nepotreban jer ima naravno zaslon osjetljiv na dodir
06.04.2012 | 21:31
@ Sank, nedavno je bilo govora o super jeftinom kompu a netko je rekao da ga je naručio. Pomislio sam da je možda to tako nešto.
06.04.2012 | 21:57
@ jzelko, aha sad kužim, no ovo definitivno nije jeftina kombinacija, Novi iPad 4G 64Gb sa Scythe e-Book Holderom i tipkovnicom. Samo kad se posloži onda jako sliči iMacu u Mini izdanju

Zaista bi bila fora da se može pokrenut Mac OS X na njemu, ali ako niš drugo postoji tema na Cydia sa prozorima i izgledom koja iOS izvana napravi da sliči Mac OSu. Naravno treba imati jailbreak, a ja ga trenutno nemam.
07.04.2012 | 02:12
www.guidebookgallery.org/articles/apple2...erfaces/pics/apple2c

Jesam li ja jedini kome ovo izgleda isto kao Apple IIc?
07.04.2012 | 08:45
Nisi i meni se na prvi pogled zbog kremaste boje i onih plastičnih držača iPada učinilo kao neka zezancija temu old school kante

... ovo "kremaste boje" uzmite s rezervom jer sam sliku prvi put gledao na poslu na xseroxovom lcd-u tak oda možda i nisu kremasti tonovi
07.04.2012 | 09:36
Vidi kako imaš tipkovnicu koja radi s iPadom. Koji je to model? Imam onu s 3 baterije i ne radi (ili nešto krivo radim).

EDIT:
Uspio sam. Trebalo je samo obrisati na kompu tipkovnicu i onda sam mogao udarili s iPadom..
07.04.2012 | 11:40
@ zabac, htio sam ti odmah odgovoriti, ali znao sam da ćeš i sam skužiti. Ako tipkovnica već nekome pripada onda mu je vjerna barem dok je dotični uključen, a kad zaspi ili se rastave odmah trči k drugome

@Bertone i dpasaric, da, trebao sam se potruditi i u PS eliminirati one plastične držače, bila bi veća fora, ali ulijenio sam se. Ova kiša nam je shebala inače savršen tjedan za šetnje jer nema škole pa sam se malo "ubuđavio"
07.04.2012 | 17:07
A ništ, možda neko iz Scythe-a prati jabučnjak pa na idućoj reviziji e-Book Holder-a makne plastične nosače i ubaci recimo jedan centralni po sistemu vakuma
07.04.2012 | 19:54
Evo i odličan The New MacBook koncept
07.04.2012 | 21:25
A jel bluetooth tipkovnica ima USB port na sebi? Mislim, možeš u nju turiti USB stick?
Inače, ideja je famozna. I ja bi ipak!, trackpad ili miša sa strane.....
07.04.2012 | 23:37
Call me stupid, ali ja to ne kužim... Zašto bi netko kupio tablet da ga pretvori u loš laptop? I to još skup.
08.04.2012 | 01:03
Slušajući podcastove primjetio sam da se ljudi često žale kako ne mogu na iPadu dugo pisati, a da bi im u suprotnom mogao zamijeniti laptop. Naravno pričam o korisnicima koji se primarno ne bave obradom audia/videa, fotografija, raznim inženjerima, već novinari, blogeri i sl. I ovo "laptop like" kućište mi djeluje kao rješenje njihovih problema + ima i dodatnu bateriju u sebi .
Osobno mi je tablet još uvijek isključivo uređaj za sebe, nikako mi nije zamjena za laptop, ali onima koji to žele ovaj dodatak je dobrodošao, jer nije ni tako skup (75$).
08.04.2012 | 01:44
Mrmlj... Meni je to kao da si netko kupi sportski dvosjed i onda ga odveze majstoru da mu ugrade kuku, da može vući prikolicu.
08.04.2012 | 06:21
Ahhh IIc Gdje se njega sjeti Davore. To je moj prvi comp u zivotu. I bas me podsjetilo na njega Flashback

dpasaric kaže:
www.guidebookgallery.org/articles/apple2...erfaces/pics/apple2c

Jesam li ja jedini kome ovo izgleda isto kao Apple IIc?
08.04.2012 | 10:44
smayoo kaže:
Call me stupid, ali ja to ne kužim... Zašto bi netko kupio tablet da ga pretvori u loš laptop? I to još skup.

Zato jer je mali i lagan. Ako netko, kao ja, živi od pisane riječi, onda je prava tipkovnica conditio sine qua non. A sve ostalo se može obaviti i na iPadu, samo me brine to kaj nema USB utora za stick koji ponekad trebam ili za spajanje fotića da se prekrcaju fotke....
A vjeruj mi, drugog dana Franfurta ili Pariza (saloni automobila) gdje se udaljenost među izložbenim halama mjeri u kilometrima, svaki se gram koji nosiš sa sobom broji......
08.04.2012 | 10:49
Ok, i zašto onda onaj iPad cover koji se sfrče u trokut pa ti služi kao stalak, + normalna bluetooth tipkovnica nisu dovoljni?
08.04.2012 | 10:52
BT tipkovnica radi. Za slike je onaj dodatak za SD karticu.
08.04.2012 | 11:04
smayoo kaže:
Ok, i zašto onda onaj iPad cover koji se sfrče u trokut pa ti služi kao stalak, + normalna bluetooth tipkovnica nisu dovoljni?

Pa ne znam, na glas razmišljam. Jel mi vjeruješ da sam u životu u ruci imal iPad samo jednom, kad ga je Crvenobradi kupil, i to na doslovce pol minute? Tak da uopće ne znam kaj iPad može/ne može ni niš ostalo. iOs mi je takaj totalna enigma, jer nemam ni iPhone (iskustvo je isto, držanje od par sekundi tuđih uređaja raznih generacija)...
Ovo mi se dopada, jer onda i u stacionarnim uvjetima korištenja imaš 'normalni' komp.... No, bojim se da to (iPad) JOŠ nije za mene... jbg, nemreš starog konja naučit novim trikovima samo tak, ne?
08.04.2012 | 12:26
Ako ti je pisanje tekstova i fotografija primarno što radiš onda ti iPad i nije tako loš izbor jer radi sa skoro svakom bluetooth tipkovnicom, a za slike prebacivat imaš Camera connection kit, a izašao je i modul za čitanje CF kartica koje su inače česte u profesionalnih fotografa.

Nedavno izdan iPhoto za iPad također se čini kao jako dobar alat za obradu snimljenih fotografija kao i njihovo organiziranje premda u tu svrhu zaista ima veći broj kvalitetnih aplikacija. Pored toga iPad je dušu dao za pregledavanje tek snimljenih fotografija, a i uz Apple bežičnu tipkovnicu još uvijek je lakši za nositi okolo od bilo čega drugog, osim naravno MacBook Air.

Zapravo kad bolje razmisliš, s obzirom da ti treba tipkovnica i obrada fotografija, a i portabilnost, mislim da je zapravo MacBook Air najbolji izbor definitivno!
08.04.2012 | 15:52
Tak nekak sam i ja zaključil........
08.04.2012 | 19:49
Sve to štima. Ja sam samo zaključio kako mi je blesavo ultraportabilnost tableta, što je njegova najveća prednost, žrtvovati time što ćeš ga pretvoriti u loš (slabašan) laptop.
08.04.2012 | 22:24
Bit ću iskren, tablet je fantastičan za konzumaciju sadržaja, video, glazba, slike, knjige, internet, dokumenti, skype, mail, igre..., ali kad dođemo do kreativnosti, onda se već pojavi potreba za tipkovnicom, pa raznim dodacima, pa se na kraju ispostavi da je najbolje uzeti ili MacBook Pro ili Air.

Ja već neko vrijeme imam iPad i definitivno ga koristim isključivo za konzumaciju sadržaja, a kad želim nešto stvoriti, napisati, obraditi, onda ipak otvorim MBP.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 18 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO