Molim pomoć pri kupnji - područje Dežanovca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Molim pomoć pri kupnji - područje Dežanovca

24.03.2012 | 15:24
dakle, namjeravam kupiti iPhone preko oglasa, a prodavač je iz Dežanovca (Bjelovarsko-bilogorska), točnije Gornji Sređani.

ima li tko u blizini tko bi bio voljan i u mogućnosti uživo baciti oko na uređaj da vidi je li sve 100% u redu, kako se tvrdi?
imao sam nedavno neugodno iskustvo s kupovinom na neviđeno, a iako ovaj kupac pristaje i na nekakvo osiguranje ispravnosti, volio bih kad bi mi netko mogao ipak to uživo potvrditi.
25.03.2012 | 01:22
Iphone se kupuje jedino primopredajom i onda kod njega ili tebe na itunes i to je to.Nikakve druge kombinacije ne piju vode,samo možeš popušiti neki lažni ili neispravni telefon.
25.03.2012 | 03:31
Možda ti ja mogu nekako pomoci ja sam iz Sirača to je par sela dalje od mene. Kako se zove covijek ako se smije znati
25.03.2012 | 13:54
to bi bilo super. ne mogu ga danas uopće dobiti pa kad uspijem ti se javim. mislim da se zove Valentino. kad se čujemo i dogovorimo pošaljem ti njegov kontakt.
hvala komšija.
(ja sam inače iz Pakraca, sve je to u komšiluku, više-manje)
25.03.2012 | 14:41
a ja mislio da nemam komsija na ovom forumu kad ono
25.03.2012 | 15:03
ma ima nas svagdje, velik je to komšiluk.
29.03.2012 | 10:42
potpuno sam se zaboravio javit - valjda od silnog šoka.

naime, nakon što smo se telefonski čuli i dogovorili da ćemo preko maila razmijenit podatke i dogovorit kupoprodajne detalje, ja čovjeku pošaljem mail, ali ne dobijam cijeli dan odgovor. čak mi nije ni sms-ao svoj mail, kako je obećao, nego sam ga slao preko njuškala. drugi dan ga zovem cijeli dan i ne javlja se. treći dan ga konačno dobijem i kaže mi da je iphone prodan i u pola mog iščuđavanja spusti slušalicu. (??!!!!)

da stvar bude gora, to je već treću puta da mi se desila slična situacija. kao što jedan moj prijatelj voli reći - ljudi su govna.
29.03.2012 | 10:50
Po čitavoj priči meni se čini da on telefona nije ni imao nego te htio prevariti a kada je skužio da mu to neće uspjeti izmislio je priču da je prodan.
29.03.2012 | 11:02
Vjerovatno kako kaže @Riba jedan od PREVARANATA!

ŽALOSNO KUDA OVAJ SVIJET VODI, ALI NIŠTA ME TO NE ČUDI, SVI BI NOVACA, A NITKO NE BI RADIO.

ZNATE KAKO SE ONO KAŽE:

Jedino mjesto gdje SLAVA dolazi prije RADA je u RIJEČNIKU!
29.03.2012 | 16:29
pa u rječniku slava dolazi POSLIJE rada. (!!)

ma čak sam sklon vjerovati i da nije pokušaj prijevare jer su mi se već dva puta desile takve situacije, gdje ljudi nisu tražili lovu unaprijed nego su u međuvremenu prodali mobitel.

to je tekovina ovog trulog kapitalizma - nema nikakve pristojnosti ni uvažavanja ikoga drugog. ja, ja i samo ja, lova, lova i samo lova.

nedavno sam prodavao neku foto opremu i jedan tip me napao jer sam rekao da mi se za taj komad već netko javio i ako sutra ne dođe po to prema dogovoru onda ću mu se javit, a on se počeo derat na mene jer on sada može doći po to, tko prvi dođe njegovo i slično - ali nije bio frajer (kao neki drugi) pa rekao koliko tražiš iznad cijene da meni prodaš.
eto na šta je to došlo...
29.03.2012 | 17:22
Ne znam. Moje mišljenje je obratno. Ja sam nekoliko puta čekao nekog tko je rekao "kupujem sigurno, dolazim sutra", propustio kupca koji je stajao na vratima, da bi se ovaj nikad više javio. Kad ja nešto prodajem, ne čuvam ništa nikom, niti ikad to obećajem. Show me the money i onda je to tvoje. Ni sekunde prije. Isto tako ne bih od nekog prodavatelja očekivao da mi išta čuva. Ako dođem na vrijeme, dobro, ako ne, tražim dalje.

Sad, da bi se derao na prodavatelja koji bi mi rekao da je s nekim nešto dogovorio pa će mi se eventualno javiti sutra - ne bih. Ali ako bi ja do sutra to kupio već negdje drugdje - sorry.

Jedino se slažem s tobom da je nekulturno to da te tip ignorira i da se ne javi jednim jeb... SMSom da kaže da je iPhone u međuvremenu prodao.
29.03.2012 | 21:15
@Finn - ma to se samo tako kaže.
29.03.2012 | 23:46
da ne kažem da sam jednom prodavao jedan skuplji komad dj opreme u plavom oglasniku i nazove me lik koji isto to prodaje i dere se na mene da ne mogu po toj cijeni prodavati, da njemu rušim cijenu, itd.
30.03.2012 | 15:57

To je katastrofa što sve doživiš po oglasnicima i kao prodavač i kao kupac. Aukcije su zakon jer je sve automatizirano i nemaš posla sa pričom sa luđacima, zato i guram projekt u potpisu.
30.03.2012 | 19:42
galla kaže:
da ne kažem da sam jednom prodavao jedan skuplji komad dj opreme u plavom oglasniku i nazove me lik koji isto to prodaje i dere se na mene da ne mogu po toj cijeni prodavati, da njemu rušim cijenu, itd.

ovo je već hard core, jbt...

@smayoo - ne slažem se utoliko što ne možeš s nekim na daljinu dogovarati prodaju i onda to u međuvremenu prodati. onda se odmah kaže prodajem tko mi prvi dođe s lovom na vrata ili ne prodajem nikome izvan mog grada i gotovo, a ne šaljem hp expressom po potrebi, ali možda te u međuvremenu zajebem.
30.03.2012 | 19:44
Riba, kad si već u toj priči, jel ti poznato ovo: www.dealcent.com/?
31.03.2012 | 00:51
Ajoj, to su ti tzv "penny aukcije". Kod njih svi koji se nadmeću plaćaju (jer se sudjelovanje plaća) a samo jedan dobija. Starnica koja to prodaje zaradi višestruku vrijednost predmeta, jedan ga dobije a ostali plate.
U nekim zemljama su takve stranice za rubu zakona jer se tretiraju kao igre na sreću.
31.03.2012 | 18:02
ahaaa... vidio sam da se plaća svaki bid, ali sam mislio da ti to možda naplate tek kad nešto osvojiš.
šta misliš, kakve su u prosjeku šanse za "dobitak" - ili je to navlakuša? jer popusti su brutalni.

edit:
sad sam tek pročitao članak, nije mi se htio ranije otvoriti. sve mi je jasno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 18 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, Glas, Riba, Vanjuška, VanjusOS, zeljkha, Anonimci (2087)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO