Portal Croapple
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Portal Croapple

26.01.2012 | 19:36

Nedostatkom jednog kvalitetnog, pismenog i pouzdanog izvora informacija o Apple uređajima, prvenstveno iPhoneova i svega što je vezano uz njih, kolega Hispasat i ja odlučili smo osnovati novi portal imena Croapple, čije otvaranje slijedi uskoro. Predugo vremena bili smo okruženi samoprozvanim stručnim internet blogovima ove tematike, iza kojih se u pravilu krilo žutilo i senzacionalizam. Naš koncept jest izvještavanje na svakodnevnoj bazi o najnovijim informacijama i aktualnim događajima s Apple scene.
Cilj koji primarno želimo ostvariti je sigurno, provjereno i transparetno izvještavanje posjetioca portala Croapple.
Također, postupno ćemo objavljivati tutoriale koji prate aktualne trendove. Iako još nismo ni započeli s radom, nadamo se da ćete s vremenom prepoznati naš rad i pokloniti nam povjerenje.

Portal Croapple već će narednih dana, nakon rješavanja stvari tehničke prirode, biti dostupan na adresi www.croappl.ee

P.S.
Posebno sam boldao riječi "prvenstveno iPhoneova", kako naš dragi Jabučnjak ni u kojem slučaju nebi u ovom postu prepoznao kritiku koja nipošto nije namijenjena njemu.
Jabučnjak će u našem radu biti pozitivan primjer, te se nadamo odličnoj profesionalnoj suradnji.
Ukoliko je vodstvo ove stranice suglasno, rado bismo s jednim bannerom promovirali Jabučnjak na našem portalu
26.01.2012 | 20:02
ajd prvo vi skocite pa cete lako reci hop!

sala na stranu, nadam se da pocetni zamah nece biti samo kratkog vijeka. ne bi bio prvi put da neko krene pun entuzijazma pa kasnije odustane. drzim palceve.
26.01.2012 | 20:30
Dobro ste prepoznali potrebu, u toj iPhone domeni na webu je kaos i nije lako odabrati koje su informacije kvalitetne.

U svakom slučaju - sretno!
26.01.2012 | 20:36
Sretno sa radom i mislim da niko nema nista protiv da postavite baner jabucnjaka
26.01.2012 | 20:55
Sretno i od mene!
26.01.2012 | 23:01
I ja vam želim uspjeh!
26.01.2012 | 23:06
hvala svima na lijepim željama.
ukoliko je itko zainteresiran i ima volju da ponekad napiše nešto, slobodno se može javiti
26.01.2012 | 23:42
Puno uspjeha želim. Nadam se da neće biti kao sa applemanija.hr.
26.01.2012 | 23:59
Rusty uzeo si mi rijeci iz usta. Iskreno se nadam da ce ovo bit malo duzeg vijeka...
27.01.2012 | 00:09
hackerivs, puno uspjeha i od mene! Kako je vec netko spomenuo, AppleManija je krenula obecavajuce pa su posustali a prostora svakako ima jer smo se ovdje profilirali prme aopsirnijim clancima i recenzijama i ne pratimo novosti u stopu.
Kada stvar krene posalji osnovne podatke i rado cemo te "pogurati" na naslovnici.
27.01.2012 | 00:18
možeeee hvala.
jel smijemo mi staviti banner od jabučnjaka na našu stranicu?
27.01.2012 | 00:34
sretno karma up
27.01.2012 | 00:40
Smijes, sto ne bi smio!
27.01.2012 | 01:35
a što kažete na samu domenu? (croappl.ee)
ja mislim da je baš "fensi" i malo iskače od onih običnih .com .net domena.
možda bismo i uzeli .hr domenu da nije tako vraški skupa.
27.01.2012 | 01:41
Meni osobno nekako ne pase, djeluje mi vise komplicirano nego fensi Da probate croapple.biz ili croapple.inf mozda?
27.01.2012 | 02:01
To sto iskace ti je vise mana nego prednost. Moras je napraviti lako pamtljivom, ljudi su se vec navikli na com/net/org/hr i ovo ce ih samo zbuniti...i k tome izgovor ne odgovara znacenju. Ima i nacin na .hr domenu dobijes besplatno: osnuj udrugu "croapple" i zatim zatrazi odgovarajucu domenu.
27.01.2012 | 02:06
dobra ideja
27.01.2012 | 09:54
Gdje se nalazi server na kojem ćete držati stranice? Zadnje se vrijeme dosta spominje SOPA i PIPA u USA i ACTA u EU:

www.vecernji.hr/biznis/zaboravite-sopa-u...acta-u-clanak-369254

Sve bi to bilo ok ako se ne bi primjenjivalo i na internet i digitalnu informaciju, ali čini se da neće praviti razlike što može biti pogubno za svih nas. Zapravo me čudi da se niko od naših informatičkih gurua nije malo trgnuo i barem to spomenuo ili čak napisao kakav osvrt i ovdje na jabučnjaku? Smajoo recimo, poznat inače po svojoj paranoji vezanoj u zadiranje u privatnost i slobodu?
27.01.2012 | 10:09
Paranoja je psihička bolest, poznata i kao "manija gonjenja" (pacijent misli kako ga stalno slijede, proganjaju i rade mu o glavi). Njega osobno. Ono - cijeli svijet ima nešto baš protiv njega, imenom i prezimenom. I, najvažnije od svega - paranoja nije činjenično utemeljena već se radi o tlapnji pacijenta.

Shodno tome, ne slažem se s konstatacijom da se ovdje radi o "mojoj", niti o "paranoji" jer određene institucije zaista zadiru u slobodu i privatnost (nije to moja tlapnja). Mislim da se ovdje nije našao nitko tko se ne bi s tim složio. Ono u čemu se razilazimo je to što neki misle kako je to u redu, a drugi (kao ja) kako to nije u redu.

O novoj legislativi koju spominješ mi se ne da pisati. Čemu? Da opet uđemo u debatu da li je to "baš cool" jer zakonodavci "brinu o našem dobru" i "štite nas"?
27.01.2012 | 10:19
Ja sam malo razmišljao zašto imam tako indiferentan stav prema toj halabuci i zaključio sam da je to vjerojatno zato jer me "online sadržaji" sve manje zanimaju. Najveći gušt mi je gledati u pučinu, a to mi sope i pipe ne mogu oduzeti.
04.02.2012 | 00:11
da vas obavijestim, portal croapple napreduje, te se upravo radi na ugodnom popunjavanju i zaokruživanju sadržaja i koncepta portala.
također smo prihvatili ovdje iznešen prijedlog, te smo u procesu stvaranja udruge tako da uskoro možete i očekivati .hr domenu
04.02.2012 | 00:34
Čestitam, taj ipak ne toliko složen korak ipak daje jednu ozbiljnost projektu! Javi kada portal krene i sve najbolje!
11.02.2012 | 22:47
sretno i sve najbolje
13.02.2012 | 21:31
Nhf, ali ako će dizajn stranica biti imalo sličan trenutnim "under construction" stranicama, onda nebude dobro.
Također ovo sa domenama, koga briga koja je domena. Samo počnite kvalitetno štancati sadržaj i sve bude ok.

Sorry, možda malo previše kritički komentar od mene (ne mogu si pomoći), ali već sam lagano isfrustriran od razno raznih najava svega i svačega. (tresla se brda, rodio se miš)

Ovih dana je ekipi koja pokreće razno razne webove najbitnije da se imitira neki fensi dizajn, stavi se hrpa javascript slidera itd, a kvalitetan sadržaj, stvaranje community-a itd. je u ne drugom već desetom planu.

Svejedno, sretno u pokretanju weba. Ako ćete biti dobri, čitat ću vas.
15.02.2012 | 18:15
Sretno!!!!
07.03.2012 | 16:04
danas smo registrirali .hr domenu kako ste nam predložili!
uskoro krećemo
29.03.2012 | 23:18
Koliko to uskoro iznosi stvarnog vremena? Dana, tjedana, mjeseci?

Ubi me znatiželja
04.04.2012 | 20:56
imamo nekih tehničkih problema.
naime, prebacili smo se sa windows na linux hosting, te se prilikom toga pošemerila cijela baza podataka što je dovelo do toga da umjesto naših hrvatskih znakova pokazuje nekakva čudna slova. sada svaki post koji smo napisali moramo ručno korigirati.
i multimediju ponovno staviti
  • mileni
  • Posjetitelj
05.04.2012 | 02:02
Rucno? Cemu to. Skini si ovo:
www.mysqldumper.net/

Postavi na server. U buduce sa tim radi backup. No kako sada nisi, lako se opet snadjes posto je aplikacija jako lijepo poslozena.
Konvertiraj bazu unutar te aplikacije, onda ju nakon konvertiranja vrati isto preko te aplikacije. Izaberi utf-8 naravno i miran si.
06.04.2012 | 20:21
Uh, ručno sve mijenjati.

Moram reći da je to poprilični gubitak vremena. Malo guglanja i čitanja o enkodinzima riješi problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, temeljnik, Anonimci (450)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO