Kako potrošiti 400kn-T-Mobile
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako potrošiti 400kn-T-Mobile

17.01.2012 | 13:49
Imam neku simpu stari broj več godinama slabo koristim no sad kad su dijelili one bodove uplatili su mi preko četristotinjak čuna kao dugo trošio pa ajde da nešto i vrate-koristio ja to za tu i tamo neki poziv i to stoji neka dva mjeseca sa pozamašnom svotom jer fakat ne trebam tu Simpu za zvanje a kamoli za surf no sad da ne mjenjam data karticu iz 4-tvorke i k tome mini sim uključim ja data podatke na 3gs-u za neki update i sync kontakata u firmi na kompu spojen 5 min (prije napravio provjeru 399,47kn) nakon iskopčanja udarim kontrolu *100# jednako 0,44lipe-pomislio sam da se zbedirao 3gs no zovem ja operatera koji stvarno potvrđuje skidanje podataka od 6 mb za koje je uredno skinuto 399,47 kn
(Navodno da će refundirati sumu u roku 21 dana-nadam se)
JEL SE MOŽE POTROŠITI VIŠE U TAKO KRATKOM ROKU I ZA MANJE PODATAKA ILI SAM U REKORDU??
17.01.2012 | 14:17
Kod T-mobajla je sve moguće, no ne brini. Tele 2 je još i gori.
Vip je od njih bolji samo po tome što te uredno redovno pljačka pod sitno, umjesto da te derne odjednom do daske, ko ovi.

Inače, svojedobno mi je pukao film pa sam instalirao programčić koji je bilježio stvarni promet preko mreže u firmi i doma.
Rezultat nakon niza godina:
T-com - 35-65% prenapuhani Internet račun, kako koji mjesec
B-net - 10-20% prenapuhani Internet račun, kako koji mjesec
Optima - 5-15% prenapuhani Internet račun, kako koji mjesec

Zaključak: s godinama kradu sve manje, ali u svakom slučaju, bježati od T-coma glavom bez obzira.
Ili platiti flat-rate, kojim ćeš dobiti:
T-com: 15-70% zajamčene brzine
Optima: 85-95% zajamčene brzine
(oboje mjereno u razdoblju duljem od mjesec dana, s time da je T-com na reklamaciju uvijek odgovarao da je kod njih sve u redu, dakako).

A Tele 2 mi je pak 2 mjeseca za redom pod sitno skidao kune sa prepaida za korištenje Interneta - na kojeg se nisam spojio ni jedan jedini put. Od reklamacija nikakve koristi. Prestali su tek kad sam na par portala objavio članak o tome kako kradu (i poslao im mailom linkove).
17.01.2012 | 17:04
@grof ovo za Tele2 govoriš o korištenju neta preko mobitela sa uključenom tarifom?
17.01.2012 | 19:30
Imam T-Com ADSL i brzina je skoro 4Mbps (oko 3,8-3,9Mbps). Tako da ide max. brzinom.
Screen_shot_2012_01_17_at_18.png
17.01.2012 | 19:36
I prema meni.
Screen_shot_2012_01_17_at_18-e3f20b4198e3a4634eddaffab5b18acc.png
17.01.2012 | 19:40
mmike kaže:
Imam neku simpu stari broj več godinama slabo koristim no sad kad su dijelili one bodove uplatili su mi preko četristotinjak čuna kao dugo trošio pa ajde da nešto i vrate-koristio ja to za tu i tamo neki poziv i to stoji neka dva mjeseca sa pozamašnom svotom jer fakat ne trebam tu Simpu za zvanje a kamoli za surf no sad da ne mjenjam data karticu iz 4-tvorke i k tome mini sim uključim ja data podatke na 3gs-u za neki update i sync kontakata u firmi na kompu spojen 5 min (prije napravio provjeru 399,47kn) nakon iskopčanja udarim kontrolu *100# jednako 0,44lipe-pomislio sam da se zbedirao 3gs no zovem ja operatera koji stvarno potvrđuje skidanje podataka od 6 mb za koje je uredno skinuto 399,47 kn
(Navodno da će refundirati sumu u roku 21 dana-nadam se)
JEL SE MOŽE POTROŠITI VIŠE U TAKO KRATKOM ROKU I ZA MANJE PODATAKA ILI SAM U REKORDU??

ovo je moguće
najskuplja tarifa koju oni imaju za internet je 5,98 kuna = 100 kilobajta
dakle 61,24 kn za megabajt po toj tarifi.
sad tih 61,24 kn pomnoži sa 6 i doći ćeš do cifre od 367 kuna za 6 megabajta.
dakle vjerojatno si potrošio 6,52 megabajta i za to su te uredno oderali.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 43 minuta
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.39 Seconds