screenshot
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

screenshot

03.01.2012 | 18:07
imam snipping tools za windoze i sve to lijepo radi.međutim ne mogu (neznam),pronaći način kako da otvoreni prozor "zamrznem", jer kad ga otvorim i kliknem na ikonicu snipping tool taj isti prozor nestane.

Npr.,vlc..pokrenem film..s mišem kliknem na slika,zatim trag podnaslova i naposljetku otvori datoteku.

e,taj prozor trebam u screenu..do sada sam instalirao 10-tak programa ali đabe.eto..ostalo je u redu osim što mi tipka PrntScr na lapu ne radi, pa ni u kombinacijama..shift,ctrl,alt,fn,insert....vrag bi ga znao što je.
03.01.2012 | 18:34
Jel ti je to Apple ili PC Hakintosh ?
03.01.2012 | 18:39
jzelko kaže:
Jel ti je to Apple ili PC Hakintosh ?

a,pc hakintosh...
03.01.2012 | 18:46
Ispada da na zajebavaš, ako ne kažeš o kojem se hardweru radi. Već smo ti rekli da nije isto ponašanje OS Xa na Apple hardweru i na PCu.
Imaš na MacKorisnik forumu Hackintosh podforum jer se tamo o njemu i radi. Ajd probaj to memorirat !
03.01.2012 | 18:53
jzelko kaže:
Ispada da na zajebavaš, ako ne kažeš o kojem se hardweru radi. Već smo ti rekli da nije isto ponašanje OS Xa na Apple hardweru i na PCu.
Imaš na MacKorisnik forumu Hackintosh podforum jer se tamo o njemu i radi. Ajd probaj to memorirat !

a tako,krivo sam skopčao..win 7,dellov lap,inspiron N 5010.
03.01.2012 | 20:54
A možeš li nam objasniti zašto na webu za Apple entuzijaste, na forumu Mac Grafika, tražiš savjet za screenshot za windows 7?
04.01.2012 | 00:39
smayoo kaže:
A možeš li nam objasniti zašto na webu za Apple entuzijaste, na forumu Mac Grafika, tražiš savjet za screenshot za windows 7?

Objasnit ću ti.Ovako,ponajprije imam iPhone koji se sinkronizira kroz iTunes.Tako postoji iTunes verzija za win.Dakako da ovo nije jedini forum koji se bavi iTunesom i iPhonom ali sam tako odlučio na tvoje nezadovoljstvo.To što zatražim pomoć za win.znajući da se ovdje preferira apple smatram da ne nanosi nikakvu štetu,dapače ima ljudi koji imaju i win.Tko kaže da nemam apple (možda je stara neispravna kanta koja čeka popravak),možda sam u kupovini applevog operativnog sustava OS X Lion 10.7 Hackintos PC..itd.postoji još podosta opravdanih razloga zašto sam ovdje.

Kad smo kod toga moram primjetiti i osvrnuti se na tvoju opasku i zaključiti da tvoje pitanje nema nikakve veze sa stvarnim stanjem stvari,već tvoju neprestanu nasrtljivost,potrebu da kroz tu svoju boju i ton s kojom se obračaš (koji su ukusa koliko i stolna salveta),način na koji komuniciraš,suvislost kojom težiš i svisoka nadograđuješ tu svoju taštinu (na to mjesto stavi jastuk da te sada manje tišti),doslovno čovjeka vrijeđa,omalovažava i ubija sve ono što iole u njemu vrijedi, treba vratiti na ono mjesto od kuda nikad nije smijelo ni izaći,a to je močvarno područje tvoga uma.

Pitam se smijem li ti zamjeriti?! Možda si počasni član mense koji je zagušio društvo koje mu ipak plača doživotnu rentu od 400 kn (time ćeš sigurno moći platiti struju),lumen koji je otkrio rog za svijeću,nesuđeni trećerazredni novinar koji hrani sitne duše,pisac koji korača s pamfletima za mir i poziva na rat,banderovština u raljama života...u meni se budi kognitivna empatija,ona priprosta,ljudska od krvi i mesa koja se pita kako pomoći.Pa,za početak nebi bilo na odmet da pročitaš Matu Lovraka-Vlak u snijegu.

Da, tvojoj bezobraštini,sarkazmu kao i drskosti ne nazire se kraj.Zaslužuješ moralnu pljusku.Stoga ti moram reći-No Pasaran,dragi moj..No Pasaran.
Stoga ću te ubuduće zamoliti da se suzdržiš svojih beskorisnih komentara i da se isto tako prestaneš hraniti na meni.
04.01.2012 | 01:42
Ja se pitam istu stvar kao i smayoo Nema to veze s nastupom, vec sa zdravom logikom. Ja sam npr. skoro cijeli zivot proveo na Windowsima i nemam pojma o cemu ti pricas ili pitas. Sto zbog totalno nepismenog posta, sto zbog presturog opisa, katastrofa naslova, pa do potpuno promasenog podforuma pa cak i foruma
04.01.2012 | 01:58
@davor1973 i prije nego SuperUnknowna popljuješ, klikom na forum se vidi podjela na "Općenito", "Mac" i "Apple je, Mac nije". Grafika je pod "Mac"-om, tako da je ovdje odabran post stvarno promašen podforum, a Smayoo je posve u pravu.

Ajde de da je završilo pod Općenito->Razno, onda bi bila druga priča ..

BTW da budem offtopic, na mom Dellu Latitude E6320 printscreen na Win7 radi bez greške.

-- poslano sa mog MBP-a
04.01.2012 | 02:10
^SuperUnknown^ kaže:
Ja se pitam istu stvar kao i smayoo Nema to veze s nastupom, vec sa zdravom logikom. Ja sam npr. skoro cijeli zivot proveo na Windowsima i nemam pojma o cemu ti pricas ili pitas. Sto zbog totalno nepismenog posta, sto zbog presturog opisa, katastrofa naslova, pa do potpuno promasenog podforuma pa cak i foruma

A jeli..da mi je samo znati koje si ti pismo učio?
04.01.2012 | 02:14
davor1973 kaže:

Ono u kojem se "jeli" pise odvojeno
04.01.2012 | 02:19
stajpZg kaže:
@davor1973 i prije nego SuperUnknowna popljuješ, klikom na forum se vidi podjela na "Općenito", "Mac" i "Apple je, Mac nije". Grafika je pod "Mac"-om, tako da je ovdje odabran post stvarno promašen podforum, a Smayoo je posve u pravu.

Ajde de da je završilo pod Općenito->Razno, onda bi bila druga priča ..

BTW da budem offtopic, na mom Dellu Latitude E6320 printscreen na Win7 radi bez greške.

-- poslano sa mog MBP-a

..a zašto ga ne premjestite?..još razmišljam gdje da ga objavim, a da ne zabrljam.osim toga prvi put čujem za opciju općenito-razno..i da to podrazumjeva "provlačenje" pitanja o 7-ci..zar sam se ja rodio kao sveznadar pa sve moram znati.ja ništa ne smijem zabrljati,a da me se ne stavlja na pasija kola.
Što se tiče napisanog ostajem pri svome.
04.01.2012 | 02:28
^SuperUnknown^ kaže:
davor1973 kaže:

Ono u kojem se "jeli" pise odvojeno

biser..prvo moraš naučiti smisao,zatim izgovor, a tek na kraju pismo.
04.01.2012 | 09:37
ok da se mi vratimo ovo temi i malo stanemo sa flameanjem. Kao prvo ne podnosim ga a kao drugo, ne mora se svatko svakome svidjeti po svom pisanju, ponašanju itd...

Dakle screen capture sa snipping toolom je meni fora alat koji je built in i znam koji problem imaš, a to je slikanje contextual menija. Pošto ti prnt scr tipka ne radi ostaje ti onda opcija eventualno nekog drugog alata u kojem možeš postaviti shortcut i onda na taj način uloviti ono što ti treba i eventualno kasnije cropati ili na neki drugi način editirati.

recimo ovaj FSCapture
04.01.2012 | 12:44
@ rusty,tu se ne bih se složio s tobom. Možda si flegma tip, ali kako bi izgledao forum da se svi koji imaju iPhone ili iPad počnu javljati sa sličnim problemima na Windowsima, Linuxima itd. Samo zato što imaju nešto sa jabukom ili kakav hakintoš. Takav čušpajz ne bih volio na Jabučnjaku, nikako !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, smayoo, Anonimci (363)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO