Buducnost,ne tako daleka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Buducnost,ne tako daleka

13.12.2011 | 20:03
13.12.2011 | 21:36
Komentirali smo već taj video, ima par mjeseci, čini mi se...

To je, po mom mišljenju, "kratkovidna" vizija budućnosti. Slično kao što su one vizije 21. stoljeća iz trash SF filmova iz 1950-ih danas totalno smiješne i nakaradne.
13.12.2011 | 21:45
Ova mi je draza

13.12.2011 | 21:51
Meni je prije par mjeseci promakao komentar pa ću sada; ne želim takvu budučnost,... kraj.
... i još samo dvije stvari:
1. Zakaj u tim futurističkim prikazima muškarci uvjek pripremaju doručak i čuvaju djecu, a žene rade?
2. Zadnje mjesto gdje želim vidjeti pun k*** elektronike je auto (iako je i nažalost moj ima),...
13.12.2011 | 21:54
Izvinjavam se,nisam gledao video prije a cinilo mi se interesantnim
13.12.2011 | 22:05
Bilo je to negdje kad je izašao iPhone 4, jer je on sav od stakla. Još mi memorija nije sasvim zahrđala, obzirom na kuke.
13.12.2011 | 22:18
i ja sam za ovaj drugi video
13.12.2011 | 22:27
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.
13.12.2011 | 22:55
Jesmo,... no još malo više od godine dana (21. prosinca 2012,) pa će sve doći na svoje mjesto
13.12.2011 | 22:57
smayoo kaže:
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.

ne bi nam to bio prvi put!
mislim da ce kraj doba jeftine energije uzrokovati i promjene nekih razmazenih navika! nije dobro generalizirati, ali mislim da je to uzrok velikoj kolicini problema koje danas imamo! navikli smo se na ne efikasnost!
13.12.2011 | 23:12
Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?
13.12.2011 | 23:17
Da, video je "star" i mislim da će se velik dio toga zaista ostvariti, zapravo mnogo toga je već danas tehnološki izvedivo i problem je više u softverima i kompatibilnosti nego li u tehnologiji.

Par stvari se ipak neće dogoditi - npr. totalno je glupo da je telefon proziran čisto iz ergonomskih razloga, a sumnjam da bi ljudi voljeli da im svatko gleda zrcalno što rade i tko ih zove...

Vidi se da su film radili Ameri, mislim tko bi drugi mogao odabrati VW kao "cool" automobil! >

No, mislim da je jednako moguća, ako ne i vjerojatnija, neka Blade Runner budućnost...
13.12.2011 | 23:32
"The Brave New World" budućnost već živimo tako da nju više ne trebamo očekivati kao budućnost.

danijelr15 kaže:

Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?

To je, naravno, subjektivna stvar. Moj je mišljenje da bi pravi smjer bio prema svijetu s pravednijom raspodjelom resursa, jer u ovom danas 10% svjetske populacije uživa 90% svjetske energije, hrane i novca.

To bi bio svijet u kojem se ne bi znanost upravljala, kočila i usmjeravala interesom krupnog kapitala, nego općeg dobra čovječanstva.

To bi bio svijet u kojem bi osnovna dobra (hrana, energija, odjeća, školovanje) bila besplatna i svima dostupna u mjeri nužnoj za dostojan život.

U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.
13.12.2011 | 23:41
Da, ni ja nisam optimist ! Ono zadnje je point- zasluženo !
14.12.2011 | 08:13

Meni je ovo vrhunac. (Ne znam postaviti video na forum.)
EDIT: Ipak ide! LOL
14.12.2011 | 10:48
smayoo kaže:
U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.

Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".
14.12.2011 | 11:30
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.
14.12.2011 | 12:08
Riba kaže:
Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".

[ ] Disagree
[x] Agree
14.12.2011 | 17:21
@Soffoklo - to je to! Pametan čovjek...
14.12.2011 | 17:46
Soffoklo kaže:
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.

Ide karma, kume
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 10 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi