Buducnost,ne tako daleka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Buducnost,ne tako daleka

13.12.2011 | 20:03
13.12.2011 | 21:36
Komentirali smo već taj video, ima par mjeseci, čini mi se...

To je, po mom mišljenju, "kratkovidna" vizija budućnosti. Slično kao što su one vizije 21. stoljeća iz trash SF filmova iz 1950-ih danas totalno smiješne i nakaradne.
13.12.2011 | 21:45
Ova mi je draza

13.12.2011 | 21:51
Meni je prije par mjeseci promakao komentar pa ću sada; ne želim takvu budučnost,... kraj.
... i još samo dvije stvari:
1. Zakaj u tim futurističkim prikazima muškarci uvjek pripremaju doručak i čuvaju djecu, a žene rade?
2. Zadnje mjesto gdje želim vidjeti pun k*** elektronike je auto (iako je i nažalost moj ima),...
13.12.2011 | 21:54
Izvinjavam se,nisam gledao video prije a cinilo mi se interesantnim
13.12.2011 | 22:05
Bilo je to negdje kad je izašao iPhone 4, jer je on sav od stakla. Još mi memorija nije sasvim zahrđala, obzirom na kuke.
13.12.2011 | 22:18
i ja sam za ovaj drugi video
13.12.2011 | 22:27
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.
13.12.2011 | 22:55
Jesmo,... no još malo više od godine dana (21. prosinca 2012,) pa će sve doći na svoje mjesto
13.12.2011 | 22:57
smayoo kaže:
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.

ne bi nam to bio prvi put!
mislim da ce kraj doba jeftine energije uzrokovati i promjene nekih razmazenih navika! nije dobro generalizirati, ali mislim da je to uzrok velikoj kolicini problema koje danas imamo! navikli smo se na ne efikasnost!
13.12.2011 | 23:12
Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?
13.12.2011 | 23:17
Da, video je "star" i mislim da će se velik dio toga zaista ostvariti, zapravo mnogo toga je već danas tehnološki izvedivo i problem je više u softverima i kompatibilnosti nego li u tehnologiji.

Par stvari se ipak neće dogoditi - npr. totalno je glupo da je telefon proziran čisto iz ergonomskih razloga, a sumnjam da bi ljudi voljeli da im svatko gleda zrcalno što rade i tko ih zove...

Vidi se da su film radili Ameri, mislim tko bi drugi mogao odabrati VW kao "cool" automobil! >

No, mislim da je jednako moguća, ako ne i vjerojatnija, neka Blade Runner budućnost...
13.12.2011 | 23:32
"The Brave New World" budućnost već živimo tako da nju više ne trebamo očekivati kao budućnost.

danijelr15 kaže:

Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?

To je, naravno, subjektivna stvar. Moj je mišljenje da bi pravi smjer bio prema svijetu s pravednijom raspodjelom resursa, jer u ovom danas 10% svjetske populacije uživa 90% svjetske energije, hrane i novca.

To bi bio svijet u kojem se ne bi znanost upravljala, kočila i usmjeravala interesom krupnog kapitala, nego općeg dobra čovječanstva.

To bi bio svijet u kojem bi osnovna dobra (hrana, energija, odjeća, školovanje) bila besplatna i svima dostupna u mjeri nužnoj za dostojan život.

U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.
13.12.2011 | 23:41
Da, ni ja nisam optimist ! Ono zadnje je point- zasluženo !
14.12.2011 | 08:13

Meni je ovo vrhunac. (Ne znam postaviti video na forum.)
EDIT: Ipak ide! LOL
14.12.2011 | 10:48
smayoo kaže:
U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.

Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".
14.12.2011 | 11:30
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.
14.12.2011 | 12:08
Riba kaže:
Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".

[ ] Disagree
[x] Agree
14.12.2011 | 17:21
@Soffoklo - to je to! Pametan čovjek...
14.12.2011 | 17:46
Soffoklo kaže:
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.

Ide karma, kume
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, smayoo, Zoki, Anonimci (318)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO