Buducnost,ne tako daleka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Buducnost,ne tako daleka

13.12.2011 | 20:03
13.12.2011 | 21:36
Komentirali smo već taj video, ima par mjeseci, čini mi se...

To je, po mom mišljenju, "kratkovidna" vizija budućnosti. Slično kao što su one vizije 21. stoljeća iz trash SF filmova iz 1950-ih danas totalno smiješne i nakaradne.
13.12.2011 | 21:45
Ova mi je draza

13.12.2011 | 21:51
Meni je prije par mjeseci promakao komentar pa ću sada; ne želim takvu budučnost,... kraj.
... i još samo dvije stvari:
1. Zakaj u tim futurističkim prikazima muškarci uvjek pripremaju doručak i čuvaju djecu, a žene rade?
2. Zadnje mjesto gdje želim vidjeti pun k*** elektronike je auto (iako je i nažalost moj ima),...
13.12.2011 | 21:54
Izvinjavam se,nisam gledao video prije a cinilo mi se interesantnim
13.12.2011 | 22:05
Bilo je to negdje kad je izašao iPhone 4, jer je on sav od stakla. Još mi memorija nije sasvim zahrđala, obzirom na kuke.
13.12.2011 | 22:18
i ja sam za ovaj drugi video
13.12.2011 | 22:27
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.
13.12.2011 | 22:55
Jesmo,... no još malo više od godine dana (21. prosinca 2012,) pa će sve doći na svoje mjesto
13.12.2011 | 22:57
smayoo kaže:
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.

ne bi nam to bio prvi put!
mislim da ce kraj doba jeftine energije uzrokovati i promjene nekih razmazenih navika! nije dobro generalizirati, ali mislim da je to uzrok velikoj kolicini problema koje danas imamo! navikli smo se na ne efikasnost!
13.12.2011 | 23:12
Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?
13.12.2011 | 23:17
Da, video je "star" i mislim da će se velik dio toga zaista ostvariti, zapravo mnogo toga je već danas tehnološki izvedivo i problem je više u softverima i kompatibilnosti nego li u tehnologiji.

Par stvari se ipak neće dogoditi - npr. totalno je glupo da je telefon proziran čisto iz ergonomskih razloga, a sumnjam da bi ljudi voljeli da im svatko gleda zrcalno što rade i tko ih zove...

Vidi se da su film radili Ameri, mislim tko bi drugi mogao odabrati VW kao "cool" automobil! >

No, mislim da je jednako moguća, ako ne i vjerojatnija, neka Blade Runner budućnost...
13.12.2011 | 23:32
"The Brave New World" budućnost već živimo tako da nju više ne trebamo očekivati kao budućnost.

danijelr15 kaže:

Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?

To je, naravno, subjektivna stvar. Moj je mišljenje da bi pravi smjer bio prema svijetu s pravednijom raspodjelom resursa, jer u ovom danas 10% svjetske populacije uživa 90% svjetske energije, hrane i novca.

To bi bio svijet u kojem se ne bi znanost upravljala, kočila i usmjeravala interesom krupnog kapitala, nego općeg dobra čovječanstva.

To bi bio svijet u kojem bi osnovna dobra (hrana, energija, odjeća, školovanje) bila besplatna i svima dostupna u mjeri nužnoj za dostojan život.

U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.
13.12.2011 | 23:41
Da, ni ja nisam optimist ! Ono zadnje je point- zasluženo !
14.12.2011 | 08:13

Meni je ovo vrhunac. (Ne znam postaviti video na forum.)
EDIT: Ipak ide! LOL
14.12.2011 | 10:48
smayoo kaže:
U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.

Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".
14.12.2011 | 11:30
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.
14.12.2011 | 12:08
Riba kaže:
Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".

[ ] Disagree
[x] Agree
14.12.2011 | 17:21
@Soffoklo - to je to! Pametan čovjek...
14.12.2011 | 17:46
Soffoklo kaže:
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.

Ide karma, kume
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Ender, Riba, Anonimci (924)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO