Buducnost,ne tako daleka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Buducnost,ne tako daleka

13.12.2011 | 20:03
13.12.2011 | 21:36
Komentirali smo već taj video, ima par mjeseci, čini mi se...

To je, po mom mišljenju, "kratkovidna" vizija budućnosti. Slično kao što su one vizije 21. stoljeća iz trash SF filmova iz 1950-ih danas totalno smiješne i nakaradne.
13.12.2011 | 21:45
Ova mi je draza

13.12.2011 | 21:51
Meni je prije par mjeseci promakao komentar pa ću sada; ne želim takvu budučnost,... kraj.
... i još samo dvije stvari:
1. Zakaj u tim futurističkim prikazima muškarci uvjek pripremaju doručak i čuvaju djecu, a žene rade?
2. Zadnje mjesto gdje želim vidjeti pun k*** elektronike je auto (iako je i nažalost moj ima),...
13.12.2011 | 21:54
Izvinjavam se,nisam gledao video prije a cinilo mi se interesantnim
13.12.2011 | 22:05
Bilo je to negdje kad je izašao iPhone 4, jer je on sav od stakla. Još mi memorija nije sasvim zahrđala, obzirom na kuke.
13.12.2011 | 22:18
i ja sam za ovaj drugi video
13.12.2011 | 22:27
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.
13.12.2011 | 22:55
Jesmo,... no još malo više od godine dana (21. prosinca 2012,) pa će sve doći na svoje mjesto
13.12.2011 | 22:57
smayoo kaže:
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.

ne bi nam to bio prvi put!
mislim da ce kraj doba jeftine energije uzrokovati i promjene nekih razmazenih navika! nije dobro generalizirati, ali mislim da je to uzrok velikoj kolicini problema koje danas imamo! navikli smo se na ne efikasnost!
13.12.2011 | 23:12
Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?
13.12.2011 | 23:17
Da, video je "star" i mislim da će se velik dio toga zaista ostvariti, zapravo mnogo toga je već danas tehnološki izvedivo i problem je više u softverima i kompatibilnosti nego li u tehnologiji.

Par stvari se ipak neće dogoditi - npr. totalno je glupo da je telefon proziran čisto iz ergonomskih razloga, a sumnjam da bi ljudi voljeli da im svatko gleda zrcalno što rade i tko ih zove...

Vidi se da su film radili Ameri, mislim tko bi drugi mogao odabrati VW kao "cool" automobil! >

No, mislim da je jednako moguća, ako ne i vjerojatnija, neka Blade Runner budućnost...
13.12.2011 | 23:32
"The Brave New World" budućnost već živimo tako da nju više ne trebamo očekivati kao budućnost.

danijelr15 kaže:

Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?

To je, naravno, subjektivna stvar. Moj je mišljenje da bi pravi smjer bio prema svijetu s pravednijom raspodjelom resursa, jer u ovom danas 10% svjetske populacije uživa 90% svjetske energije, hrane i novca.

To bi bio svijet u kojem se ne bi znanost upravljala, kočila i usmjeravala interesom krupnog kapitala, nego općeg dobra čovječanstva.

To bi bio svijet u kojem bi osnovna dobra (hrana, energija, odjeća, školovanje) bila besplatna i svima dostupna u mjeri nužnoj za dostojan život.

U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.
13.12.2011 | 23:41
Da, ni ja nisam optimist ! Ono zadnje je point- zasluženo !
14.12.2011 | 08:13

Meni je ovo vrhunac. (Ne znam postaviti video na forum.)
EDIT: Ipak ide! LOL
14.12.2011 | 10:48
smayoo kaže:
U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.

Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".
14.12.2011 | 11:30
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.
14.12.2011 | 12:08
Riba kaže:
Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".

[ ] Disagree
[x] Agree
14.12.2011 | 17:21
@Soffoklo - to je to! Pametan čovjek...
14.12.2011 | 17:46
Soffoklo kaže:
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.

Ide karma, kume
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 18 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO