Buducnost,ne tako daleka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Buducnost,ne tako daleka

13.12.2011 | 20:03
13.12.2011 | 21:36
Komentirali smo već taj video, ima par mjeseci, čini mi se...

To je, po mom mišljenju, "kratkovidna" vizija budućnosti. Slično kao što su one vizije 21. stoljeća iz trash SF filmova iz 1950-ih danas totalno smiješne i nakaradne.
13.12.2011 | 21:45
Ova mi je draza

13.12.2011 | 21:51
Meni je prije par mjeseci promakao komentar pa ću sada; ne želim takvu budučnost,... kraj.
... i još samo dvije stvari:
1. Zakaj u tim futurističkim prikazima muškarci uvjek pripremaju doručak i čuvaju djecu, a žene rade?
2. Zadnje mjesto gdje želim vidjeti pun k*** elektronike je auto (iako je i nažalost moj ima),...
13.12.2011 | 21:54
Izvinjavam se,nisam gledao video prije a cinilo mi se interesantnim
13.12.2011 | 22:05
Bilo je to negdje kad je izašao iPhone 4, jer je on sav od stakla. Još mi memorija nije sasvim zahrđala, obzirom na kuke.
13.12.2011 | 22:18
i ja sam za ovaj drugi video
13.12.2011 | 22:27
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.
13.12.2011 | 22:55
Jesmo,... no još malo više od godine dana (21. prosinca 2012,) pa će sve doći na svoje mjesto
13.12.2011 | 22:57
smayoo kaže:
saint kaže:

Ma, nema problema. Nisam to zato napisao.

Ja se slažem s Titom. Negdje smo (i to u zadnjih 100 godina) krivo skrenuli na putu evolucije i definitivno srljamo (kao cjelokupna civilizacija) u krivom smjeru.

ne bi nam to bio prvi put!
mislim da ce kraj doba jeftine energije uzrokovati i promjene nekih razmazenih navika! nije dobro generalizirati, ali mislim da je to uzrok velikoj kolicini problema koje danas imamo! navikli smo se na ne efikasnost!
13.12.2011 | 23:12
Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?
13.12.2011 | 23:17
Da, video je "star" i mislim da će se velik dio toga zaista ostvariti, zapravo mnogo toga je već danas tehnološki izvedivo i problem je više u softverima i kompatibilnosti nego li u tehnologiji.

Par stvari se ipak neće dogoditi - npr. totalno je glupo da je telefon proziran čisto iz ergonomskih razloga, a sumnjam da bi ljudi voljeli da im svatko gleda zrcalno što rade i tko ih zove...

Vidi se da su film radili Ameri, mislim tko bi drugi mogao odabrati VW kao "cool" automobil! >

No, mislim da je jednako moguća, ako ne i vjerojatnija, neka Blade Runner budućnost...
13.12.2011 | 23:32
"The Brave New World" budućnost već živimo tako da nju više ne trebamo očekivati kao budućnost.

danijelr15 kaže:

Mene zanima koji bi onda bio pravi smjer na putu evolucije i razvijanja civilizacije u sljedećih sto godina?

To je, naravno, subjektivna stvar. Moj je mišljenje da bi pravi smjer bio prema svijetu s pravednijom raspodjelom resursa, jer u ovom danas 10% svjetske populacije uživa 90% svjetske energije, hrane i novca.

To bi bio svijet u kojem se ne bi znanost upravljala, kočila i usmjeravala interesom krupnog kapitala, nego općeg dobra čovječanstva.

To bi bio svijet u kojem bi osnovna dobra (hrana, energija, odjeća, školovanje) bila besplatna i svima dostupna u mjeri nužnoj za dostojan život.

U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.
13.12.2011 | 23:41
Da, ni ja nisam optimist ! Ono zadnje je point- zasluženo !
14.12.2011 | 08:13

Meni je ovo vrhunac. (Ne znam postaviti video na forum.)
EDIT: Ipak ide! LOL
14.12.2011 | 10:48
smayoo kaže:
U ovom svijetu u kojem živimo sada moji klinci se nabacuju hranom preko stola dok nekoj djeci koja nisu imala sreće da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta roditelje pregazi stampedo u borbi za litru pitke vode.

U ovom svijetu u kojem sad živimo, moji će klinci ići u školu do svoje 25. godine i poslije još 10 godina "tražiti sebe" dok će neka djeca koja nisu imala sreću da se rode u ovom povlaštenom dijelu svijeta već od svoje 6. godine robovski odrađivati dugove svojih roditelja proizvodeći Nike tenisice, Umbro lopte, Paul & Shark majice...

Ovaj svijet definitivno ne vodi u smjeru koji ja vidim kao pravi. Ovaj svijed vodi samog sebe u propast. Zasluženu.

Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".
14.12.2011 | 11:30
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.
14.12.2011 | 12:08
Riba kaže:
Ja se ne brinem, priroda će se već pobrinuti za sve, što uključuje i "propast".

[ ] Disagree
[x] Agree
14.12.2011 | 17:21
@Soffoklo - to je to! Pametan čovjek...
14.12.2011 | 17:46
Soffoklo kaže:
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.

Ide karma, kume
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, Gjuroo, Glas, Riba, Anonimci (674)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO