ima li netko iz Dbk?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ima li netko iz Dbk?

06.12.2011 | 00:40
dakle, da li ima nekog na ovom forumu iz Dubrovnika da je voljan da mi da par lekcija vezano za rad na mac racunalu? Čisto neke osnovne stvari gdje sam se zapetljala..
pozdrav svima!
06.12.2011 | 00:59
Mislim da ima najmanje nekoliko ljudi, valjda će se javiti. Mene je zbunio subject jer mi je za Dbk prva asocijacija bila Daj Babi Kunu....
06.12.2011 | 01:03
Pretraži forum za "dubrovnika", naći ćeš korisne rezultate.
06.12.2011 | 17:01
Evo DBK u Jabučnjak stilu.
391100_10150411631888316_21028918315_8513266_431786370_n.jpg
06.12.2011 | 17:07
Već na prvi DBK post sam se nasmijao, ali na kraju s ovom slikom natjerao si me na smijeh do suza
06.12.2011 | 19:48
Jel´ ovo u čaši pivo ili bijelo vino?
06.12.2011 | 20:52
Ajme, koji je ovo pogodak za DBK, pa to je ona što po Zagrebu viče "Daj Babi Kunu" ? Jesam u pravu??? Mislim da se dobro sjećam. A odakle joj samo macbook...

Ocjena za post; SJEDNI - 5
06.12.2011 | 21:10
Ne. To je pokojna riječka "Daj Babi Kunu" baba. Ne znam da postoji takva slična u Zagrebu.
06.12.2011 | 21:14
bravo smayoo, nije zg, nego većinom tzv žabica u rijeci. Falio sam, al znam da sam je viđao i sjećam se riječi.... hahha, stvarno sam se nasmijao veceras. A nisam znao da je pokojna.
06.12.2011 | 21:18
smayoo kaže:
Ne. To je pokojna riječka "Daj Babi Kunu" baba. Ne znam da postoji takva slična u Zagrebu.

Zasto pokojna. pred tjedan dana sam je vidio....
06.12.2011 | 21:40
Onda sam krivo čuo. Od nekog sam čuo da je umrla prije mjesec-dva.
06.12.2011 | 22:35
a jeste me s ovom bakicom ( mada baca i na djedicu ), na prvi mah zafrkli... eto ak je neko zainteresiran da zaradi nek se javi na pp..
zapetljah se npr... nikako ne mogu da napravim mail račune na macbooku jer mi traži lozinku koju nemam pojma da li sam je stavila..dok sam na Iphonu to sve uspjela odraditi..pa više od straha ne spajam Iphon sa kompom jer mi je zadnji i jedini put kad sam ga spojila izbrisao svu muziku s njega, a foto albume poduplao..itd:unsure:
06.12.2011 | 22:57
Vidim da nisi percipirala Ribin savjet pa da ti pomognem:

www.jabucnjak.hr/forum/jabucnjak/76508-pozdrav.html

Također, koliko se sjećam, korisnik Mravec je iz Dubrovnika (ali živi u Zagrebu dio godine, ili tako nešto).

Imali smo i korisnika s nickom "dubrovnik", ali on, koliko vidim, već više od godinu dana ne zalazi ovamo...
06.12.2011 | 23:01
Osim toga, imaš još jednu mogućnost.

www.macmesupport.com/

Može ti pomoći daljinski, pomoću TeamViewer softvera (čovjek je odavde, iz Rijeke). U zamjenu za primjerenu donaciju. Kako si napisala da si spremna nešto platiti, ovo ti je vjerojatno najbrži i najkraći put.
06.12.2011 | 23:24
može i preko ichata, može se također share-ati screen i to je to. Lijepo napravi iChat account, javi i možda ti ja mogu pomoći...bez naknade, naravno
06.12.2011 | 23:36
zahvaljujem svima!
07.12.2011 | 13:52
miomika kaže:
može i preko ichata, može se također share-ati screen i to je to. Lijepo napravi iChat account, javi i možda ti ja mogu pomoći...bez naknade, naravno

E, moj crni Ante, uvijek te ima kad problemi tište nejaku žensku čeljad
I sve olfo bez naknade, ali može kava i bumga u naturi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Ender, Gjuroo, smayoo, Anonimci (466)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO